• ma t/m vr 9:00 uur - 17:00 uur
  • 0118-440 444

Wandelvakantie Engeland

Noord, midden of zuid: tijdens een wandelvakantie ontdek je het échte Engeland
Engeland is een land met een rijke historie. Een duurzame wandelvakantie is de beste manier om alles te ontdekken over dit geweldige land. Je geniet van de adembenemende natuur en sprookjesachtige stadjes terwijl je de impact op het milieu tot het minimale beperkt. En je bagage? Die wordt naar je volgende accomodatie gebracht, zodat jij helemaal kunt opgaan in de waanzinnig mooie omgeving. Langere afstanden leg je af met het openbaar vervoer. Natuurlijk stem je de afstand en moeilijkheidsgraad af op jouw wensen en mogelijkheden. Omdat elke regio zijn eigen charme heeft, vertellen we je graag onze highlights.
Wandelvakantie Noord Engeland
Noord Engeland kent de meest prachtige landschappen om te wandelen. Met nationale parken als Lake District, Yorkshire Dales, North York Moors en Northumberland is er aan overweldigende natuur geen gebrek. Zoals je kunt verwachten vind je hier ook een ruim aanbod aan milieuvriendelijke accomodaties, zoals eco-lodges en campings. Wat is mooier dan wakker worden in een waanzinnig mooie omgeving en genieten van de zon die opkomt terwijl de natuur langzaam ontwaakt?

De iconische Hadrian’s Wall Path loopt van Newcastle upon Tyne in het oosten naar Bowness-on-Solway. In 135 kilometer, die je in ongeveer 6 dagen loopt, zie je een afwisselend landschap met prachtige vergezichten en veel historie. Zo leidt de route bijvoorbeeld langs het slagveld van Heavenfield, door Northumberland National Park en langs de Robin Hood Tree.

Andere lange afstandswandelingen die perfect geschikt zijn voor een wandelvakantie in Engeland zijn The Cumbria Way, die via Lake District National Park naar Ulverston en Carlisle loopt. Maar ook de 200 kilometer lange route Coast and Castles South die van Newscastle upon Tyne langs de kust naar Berwick-upon-Tweed loopt is een schitterende route langs pittoreske dorpjes, eeuwenoude kastelen en natuurlijk prachtige stranden.
Wandelend door Midden Engeland
Wie denkt aan Midden Engeland denkt bijna automatisch aan de Cotswolds. De schattige huisjes lijken recht uit Lord of the Rings te komen en zijn hét gezicht van Engeland. Maar niet alleen de leuke dorpjes en stadjes zijn de moeite waard, ook de natuur en de uitzichten die je hier vindt zijn spectaculair. Dit gebied is niet voor niks een Area of Outstanding Natural Beauty.

De bekendste wandelroute in Midden Engeland is dan ook zonder twijfel de Cotswold Way. Deze route van 164km leidt je in 8 dagen van Chipping Campden naar Bath. Tijdens deze wandelvakantie bezoek je de parels van de Cotswolds in Engeland, geniet je van waanzinnige uitzichten en natuurlijk van Engelse thee met scones in de oude Tearooms. Kijk uit naar kastelen en andere overblijfselen uit de rijke historie van dit schitterende gebied en maak een reis om nooit meer te vergeten.

Krijg je niet genoeg van Midden Engeland? Dan zijn de lange afstandswandelingen The Oxfordshire Way, The Staffordshire Way of The Heart of England Way misschien ook wel wat voor jou. Ontdek tijdens een wandelvakantie nationale parken zoals Peak District National Park of dwaal door de historische stad Oxford. Elke route heeft zijn eigen hoogtepunten dus er is er altijd één die bij je past.
Op wandelreis in Zuid Engeland
Natuurlijk kunnen we het zuiden van Engeland niet onderbelicht laten. Wist je dat het klimaat hier subtropisch is? Denk bij Zuid Engeland niet alleen aan de spectaculaire kust en dramatische kliffen, aan Cornwall, Sussex en Kent.

Hoe klinkt een eiland dat bijna volledig bestaat uit Area of Outstanding Natural Beauty? Bij een wandelvakantie in Engeland denk je misschien niet direct aan Isle of Wight, maar het Isle of Wight Coast Path is er zeker niet één om te negeren. In 6 dagen loop je de 112km lange route rondom het eiland. Niet voor niks heeft de koninklijke familie ook hier een vakantiehuis. Tijdens de wandelvakantie passeer je dramatische kliffen, geniet je van uitzicht over het water en kun je zelfs het vasteland zien. Hier en daar ga je een stukje inlands zodat je ook daar van de mooiste plekken kunt genieten.

Liever in één van de andere regio's van Zuid Engeland op wandelvakantie? Ook daar is geen gebrek aan waanzinnige wandelroutes. De South West Coast Path is een route van in totaal maar liefst 1014 km lang. Hier volg je de hele kustlijn van zuid west Engeland. Kortere routes zijn onder andere The Ridgeway (140km) die je langs oude wegen van de rivier Thames tot aan Avebury leiden. Dan zijn er natuurlijk nog de South en North Downs Ways van respectievelijk 161km en 200 km in het zuid oosten van Engeland.
Welke wandelvakantie in Engeland is jouw favoriet?
Elke regio van Engeland heeft veel te bieden voor wandelliefhebbers. Een wandelvakantie naar Engeland is er dan ook voor iedereen, ongeacht wat je wilt zien of welke regio je wilt bezoeken. Een aantal van de routes kun je direct boeken via House of Britain maar ook alle andere routes kunnen wij voor je berekenen. Het samenstellen van reizen op maat is namelijk onze specialiteit. Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan. Zodat jij kunt genieten van een onvergetelijke wandelvakantie in Engeland. Bekijk vandaag nog ons aanbod van actieve en duurzame reizen.
paper-aiplane

Blijf op de hoogte van acties en aanbiedingen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden