• ma t/m vr 9:00 uur - 17:00 uur
  • 0118-440 444
Engeland
Dankzij snelle treinen en ferries bent u met eigen vervoer vanuit Frankrijk altijd binnen twee uur in Zuid-Engeland. Na uw ontspannen reis over (of onder) het Kanaal heeft u de tijd om te genieten van deze veelzijdige reisbestemming. Reist u naar Noord-Engeland, dan biedt de nachtafvaart IJmuiden-Newcastle, Europoort-Hull óf Hoek van Holland-Harwich de uitkomst!

Tijdens uw reis door Engeland valt ook het gevoel van haast van u af, nu is het tijd om te genieten! De mogelijkheden lijken oneindig: wandelen over de oneindige landgoederen, bezoeken van kerken, stadjes, tuinen of kastelen, genieten van een echte ‘cream tea’, dat is Engeland op zijn best.

Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Kent, ook wel de ‘Garden of England’ genoemd vanwege de vele boomgaarden, of misschien gaat u wel een rondreis maken waarbij u zelfs uiteindelijk Cornwall bereikt, overal treft u een vergelijkbare wonderschone sfeer. Een meer of minder golvend landschap, rotsachtige kusten en een romantisch achterland zorgen in dit gehele gebied voor een schilderachtig decor, onderbroken door historische steden als Winchester, Salisbury, Windsor en Canterbury.

Eén van Engelands mooiste gebieden is The Cotswolds, uitgroepen tot ‘Area of Outstanding Natural Beauty’. U komt tot rust in de romantische dorpjes, die vroeger de centra van de wolhandel waren, met hun mooie vakwerkhuizen, ‘hanging baskets’ en cottages met rieten daken. Door de glooiende heuvels komen fiets- en wandelliefhebbers ruimschoots aan hun trekken, ga erop uit naar de eeuwenoude dorpjes en stadjes gebouwd in de typische Cotswold stone, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Verkent u het gebied liever met de auto? Rijd dan de ‘Romantic Road’, beginnende in Cheltenham en ontdek al rijdend het schoons dat The Cotswolds u te bieden heeft.

Het Lake District is misschien wel één van de bekendste gebieden van Engeland en dat is niet voor niets. Met zijn adembenemende landschappen, spectaculaire vergezichten, bruisende dorpjes, verbluffend mooie meren, pittoreske valleien, gezellige pubs en restaurants en mooie kustlijn is het niet moeilijk om te bedenken waarom dit gebied ieder jaar zoveel bezoekers trekt. Dus beklim de imposante bergpas van Kirkstone, rijd langs de oevers van de meren of ontspan tijdens een boottochtje op Lake Windermere en ontdek de prachtige omgeving.

De natuur in het Peak District is adembenemend; de ruige bergen bij Dark Peak, de groene heiden en valleien, het weelderige landschap rondom White Peak, de dichte bossen, de grotten en de mooiste vergezichten: het landschap is zeer gevarieerd en simpelweg prachtig. Het Peak District heeft niet alleen mooie natuur te bieden, u vindt hier ook typisch Engelse (markt)plaatsjes, zoals Castleton, Tissington en Bakewell. Wandel door de nauwe straatjes, bezoek gezellige winkeltjes, geniet van de authentieke vakwerkhuizen en verwonder u over het feit dat in sommige van deze plaatsjes de tijd stilgestaan lijkt te hebben.

Bent u een liefhebber van natuur? Dan zit u in het bijzondere Yorkshire goed, ontdek zijn twee prachtige natuurgebieden, waarvan er één zelfs is uitgeroepen tot ‘Area of Outstanding Natural Beauty’. Een bijzondere manier om de prachtige natuur van ‘the Moors’ te ontdekken is per trein. Dus spring aan boord van de North Yorkshire Moors Railway en geniet van de schitterende uitzichten. Of trek uw wandelschoenen aan en ga erop uit! Maar Yorkshire heeft niet alleen natuur te bieden. U vindt hier ook de meest charmante kustplaatsjes, zoals Robin Hood’s Bay, Whitby en Scarborough. Wandel door de nauwe straatjes en breng een bezoek aan de theehuizen en winkeltjes of eet een heerlijke fish & chips op het strand. Ook de prachtige stad York, met de imposante York Minster, de Middeleeuwse Shambles en zijn stadsmuren is een plekje op uw to-do list waard!

Een vakantiebestemming die zich nauwelijks met andere laat vergelijken. Het is dan ook geen verrassing, dat menigeen voorgoed aan Engeland verslingerd raakt!
Lees meer
Engeland | Noord-Engeland | Whitby
Reizen in Groot-Brittannië
Tolwegen
In Groot-Brittannië zijn in principe geen tolwegen. Wel is er in januari 2004 een tolweg geopend in de buurt van Birmingham, om de drukke M6 te ontlasten. Tussen de afslagen 4 en 11a kunt u ervoor kiezen dit drukke stuk weg te ontlopen door de tolvariant te kiezen. Kosten voor deze tolweg, die een afstand van 27 mijl beslaat zijn af te lezen uit onderstaand overzicht van toltarieven. Voor sommige bruggen en tunnels geldt ook een tol, zoals bijvoorbeeld de Dartford Crossing. Actuele informatie hierover kunt u nalezen op de website van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/groot-brittannie/informatie/tol.

Wie snel op zijn bestemming wil zijn, gebruikt de 'motorway' (snelweg). Een ruime keuze aan kaarten en toergidsen kunt u kopen via VisitBritain in Amsterdam en bij het Britain & London Visitor Centre in Londen. Ook als u eenmaal in Groot-Brittannië bent, worden de toeristische hoogtepunten u niet onthouden. De witbruine borden langs de wegen wijzen u op dichtbij gelegen attracties. Bij VisitBritain kunt u de brochure 'Onontdekt Groot-Brittannië' aanvragen, boordevol suggesties voor rondreizen langs het onbekende Groot-Brittannië. Tevens kunt u bij de Tourist Information Centres informeren naar lokale routes. Reisideeën genoeg dus!

Tolheffing Londen
In 2003 is in centraal Londen de Congestion Charge ingevoerd, een tolheffing om het centrum van Londen van het vele verkeer te ontlasten. De Charge geldt o.a. voor alle auto’s en motoren, dus ook huurauto’s en auto’s met buitenlands kenteken. De kosten zijn £15 per dag, van maandag tot en met vrijdag van 07.00 tot 18.00 uur. Meer informatie, o.a. over uitzonderingen en hoe te betalen, kunt u nalezen op: https://tfl.gov.uk/modes/driving/congestion-charge

Parkeren
U mag niet parkeren in straten waar een dubbele gele streep langs de trottoirband getrokken is. Als u van plan bent met de auto naar Londen te gaan is het aan te raden de auto in een van de buitenwijken te parkeren en met het openbaar vervoer verder te reizen. De kosten van parkeren in de binnenstad kunnen flink oplopen.

Maximale snelheden
Als verkeersborden niet tot een andere snelheid verplichten, gelden de volgende snelheden per uur: 48 km (30 mijl) in bebouwd gebied, 96 km (60 mijl) op tweebaanswegen en 112 km (70 mijl) op snelwegen en vierbaanswegen.

Verkeersvoorschriften
VisitBritain heeft een aantal afwijkende verkeersborden en verkeersregels voor u op een rijtje gezet op www.visitbritain.nl. Meer verkeersinformatie vindt u in The Highway Code, verkrijgbaar bij de kantoren van de Automobile Association (AA) en bij de Royal Automobile Club (RAC). De gordel is verplicht voor de bestuurder en degene(n) naast haar/hem. Als de achterzetels voorzien zijn van gordels, moeten ze door inzittenden worden gebruikt. Er staan strenge straffen op rijden onder invloed in Groot-Brittannië. Mijd de combinatie 'drinken en rijden' altijd! Het spreekt voor zich dat zowel motorrijder als passagier verplicht zijn een helm te dragen op de motor. Bromfietsers moeten een helm dragen. De berijder moet in het bezit zijn van een bromfietscertificaat, of rijbewijs (A of B). De snorfiets is in Groot-Brittannië niet bekend en valt hier onder dezelfde regels als een bromfiets.

Verzekering
Niet alle Britse automobilisten zijn volledig verzekerd tegen schade die zij aan derden toebrengen. Als iemand u schade toebrengt kan het dus voorkomen dat niet alles wordt vergoed. Uw verzekeringsmaatschappij weet hier meer van en kan u vertellen hoe u zich hiertegen kunt indekken.

Automobilistenorganisaties
Als u een autovakantie plant bent u gebaat bij het lidmaatschap van een automobilistenorganisatie. In geval van pech of bij andere problemen kan zo'n instantie de helpende hand bieden. Veel zekerheid biedt de Wegenwacht Europa Service. Voor meer informatie neemt u contact op met de ANWB.

Links rijden - vereisten
Kijk altijd naar rechts als u vanuit stilstaande positie wegrijdt. Haal rechts in. Geef voorrang aan al het verkeer op rotondes. Het verkeer op hoofdwegen heeft voorrang boven het verkeer op kleinere wegen. Een witte streep, aangebracht over de breedte van de weg betekent stoppen en voorrang geven aan het verkeer op de hoofdweg voor u. Let goed op verkeersborden en wegmarkeringen en ken hun betekenis - ze zijn belangrijk en mogen niet worden genegeerd!

Koplampen
De koplampen van uw auto staan afgesteld op de berm. Dit betekent dat ze in Groot-Brittannië op de andere weghelft schijnen, waardoor ze tegenliggers kunnen verblinden. Aangezien het verblinden van de tegenligger verboden is, wordt u aangeraden uw koplampen af te plakken als u van plan bent in het donker te rijden. Dit kan met speciale stickers die in Nederland o.a. worden verkocht bij Halfords vestigingen en bij de ANWB. U kunt echter ook zelf uw koplampen afplakken. Zwarte doe-het-zelf tape houdt het licht voldoende tegen.

Bron: VisitBritain
Reizen met een elektrische auto
Steeds meer auto's rijden elektrisch en dit is ook in Engeland goed mogelijk. Er zijn wel een aantal zaken waar je op moet letten. Wij hebben dit hier voor je op een rijtje gezet.

Laadpalen
Het zoeken van een laadpaal is in Nederland relatief eenvoudig. In Engeland zijn er laadpalen voor publiek- en privégebruik, allen samengebundeld op de website van Zap-Map. Je ziet hier een overzicht van alle laadpalen in Engeland, of deze beschikbaar zijn en wie de aanbieder is. Het grotendeel van de laadpalen in Engeland zijn alleen te activeren met een bankpas of een creditcard. We raden om voor vertrek de apps Zap-Map en Plugsurfing te downloaden, zodat je onderweg altijd een overzicht van laadpalen bij de hand hebt. Engeland kent ook snelladers, waarbij je tijdens een kopje koffie snel je auto kunt opladen. Hyperchargers zijn daarentegen zeldzaam en meestal enkel rondom Londen te vinden.

Aansluitingen
De reguliere laadpalen hebben allemaal een type 2 aansluiting, waarbij je je eigen kabel kunt gebruiken. De meeste Nederlandse elektrische auto's hebben een 3-fase-boordlader en deze laden bij het gros van de Engelse laadpalen erg langzaam op, omdat dit 1-fase-laadpunten zijn. Met een 1-fase-boordlader heb je dus meer voordeel met het laden in Engeland. Gelukkig kun je in een app als Zap-Map wel de zoekfilter instellen, zodat je enkel 3-fase-laadpunten te zien krijgt.

Laadnetwerken
De grootste laadnetwerken in Engeland zijn Instavolt, BP Pulse/Polar, Geniepoint en Osprey.

Tarieven
Het tarief om je auto regulier te laden ligt rond de 40 pence per kWh. Snelladen is duurder en kost tussen de 50 en 75 pence per kWh. De laadprijs wordt meestal per kWh gerekend.

Betalen
Een laadpas, zoals we die in Nederland kennen, kun je niet in Engeland gebruiken. Een uitzondering hierop is de laadpas van Shell, die door ongeveer een derde van de Engelse laadpalen geaccepteerd wordt. Voor alle andere laadpalen heb je een creditcard en smartphone nodig.

Tesla
Als je in een Tesla rijdt kun je haast zonder zorgen op reis naar Engeland. Net als de rest van Europa kent Engeland duizenden laadpunten voor Tesla en honderden Superchargers. Enkel in dunbevolkt gebied kun je wel eens voor verrassingen komen te staan, omdat Superchargers hier zeldzaam zijn en opladen bij een regulier oplaadpunt vaak alleen in de grotere plaatsen kan.

Laden via het stopcontact
Ook in Engeland kun je opladen via het stopcontact. Let wel dat je hiervoor een zwaar uitgevoerde adapterstekker meeneemt. Een normale 3-pin wereldstekker voldoet hier niet voor. Zwaardere adapterstekkers zijn onder andere te koop bij bouwmarkten en de betere elektronicazaken.
Reisdocumenten
Welke reisdocumenten heeft u nodig voor Groot-Brittannië?
Als inwoner van Nederland of België heeft u een geldig paspoort nodig voor uw bezoek aan Groot-Brittannië. Het niet meer mogelijk om met een Europese ID-kaart naar Groot-Brittannië te reizen. Het paspoort moet minimaal geldig zijn tot en met de dag van uw terugreis. Het is tot op heden niet nodig om over een visum te beschikken. Dit geldt voor inwoners van de Europese Unie, niet-EU lidstaten van de EER (Noorwegen, Liechtenstein en IJsland), Zwitserland en inwoners van overzeese gebieden. Bent u een Amerikaanse, Canadese of Australische toerist? Ook dan kunt u zonder visum reizen in het hele VK, op voorwaarde dat u over een geldig paspoort beschikt. Tevens dient de reden voor uw bezoek te voldoen aan de immigratievoorschriften. Ook paspoorthouders in sommige Zuid-Amerikaanse en Caribische landen en Japan mogen zonder visum reizen in het VK.

Heeft u nog verdere vragen over de benodigde reisdocumenten of het aanvragen van een visum? Raadpleeg dan de officiële website van de Britse Overheid.

Bron: VisitBritain

Op reis met kinderen
Voor een reis naar het buitenland met een minderjarige is de toestemming van de gezaghebbende ouder(s) nodig. Via www.kinderontvoering.nl kunt u bekijken welke documenten geadviseerd worden om mee te nemen voor de controle aan de Nederlandse grens. Het kan zijn dat de buitenlandse autoriteiten aanvullende eisen stellen voor het reizen met een minderjarige. Voor de vraag welke documenten er nodig zijn om het land van bestemming in en uit te reizen, adviseren wij u om contact op te nemen met de ambassade of het consulaat.
In geval van nood
Noodgevallen
In Engeland, Schotland en Wales kunt u in geval van nood bellen met nummer 112 of met 999. Via beide nummers kunt u zowel politie, brandweer als ambulance bereiken. Het gebruik van de nummers is gratis, maar ze zijn alleen bedoeld voor echte noodgevallen. Aan de kust kunt u via nummer 999 ook verbonden worden met de Britse kustwacht, the Royal National Lifeboat Institute.

Bent u iets kwijtgeraakt of is er iets van u gestolen, doe dan altijd aangifte bij de politie. Het verslag van de aangifte heeft u nodig om de schade te verhalen op uw verzekering. Een loket voor verloren voorwerpen (Lost & Found) vindt u op alle grote trein- en busstations.

De traditionele bobby (een vriendelijke benaming voor een politieman) is nog altijd een veel voorkomend verschijnsel op straat, maar er zijn ook veel politiepatrouillewagens in de steden en dorpen. In alle steden en dorpen bevinden zich politiebureaus waar u zich kunt melden mocht u problemen hebben. In tegenstelling tot veel andere landen, draagt het politiekorps in Groot-Brittannië geen vuurwapens, maar er zijn speciaal opgeleide “Firearms Officers”. Vraag een politieman of –vrouw om hulp als u de weg kwijt bent - ze zijn vriendelijk, zeer benaderbaar en behulpzaam. Verkeersagenten kunnen u ook helpen om u de weg te wijzen. Als u het slachtoffer bent van een misdaad, neem dan contact op met de politie door 999 te bellen, of 101 voor niet-dringende gevallen. Alle grote steden in Groot-Brittannië hebben wijkagenten die de straten van de stad patrouilleren en samenwerken met de politie. Zij kunnen asociaal gedrag aanpakken, advies geven voor de preventie van misdaden en u helpen als u de weg kwijt bent of met andere informatie.
Tijd
Groot-Brittannië zit in de tijdzone van de Greenwich Mean Time (GMT). Het is hier altijd 1 uur vroeger dan in Nederland waar we onder de European Standard Time vallen. Net als in Nederland kent het Verenigd Koninkrijk een zomertijd waarbij de klok 1 uur vooruit gaat, de British Summer Time (BST). Zomer- en wintertijd gaan in Engeland, Schotland en Wales op dezelfde dagen in als in Nederland. Het tijdsverschil blijft dus 1 uur. De meeste moderne smartphones passen hun tijd aan in het VK zodra er internetverbinding is. Mocht u twijfelen dan kunt u bellen met de 'Speaking Clock' op nummer 123.
Feestdagen
• Nieuwjaarsdag | New Year's Day heel Groot-Brittannië - 1 januari
• Extra New Year's Bank Holiday alleen Schotland - 2 januari
• St Patrick's Day alleen Noord-Ierland - 17 maart
• Goede vrijdag | Good Friday heel Groot-Brittannië
• 2e Paasdag | Easter Monday England, Wales en Noord-Ierland
• Early May Bank Holiday heel Groot-Brittannië - 1e maandag in mei
• Spring Bank Holiday heel Groot-Brittannië - laatste maandag in mei
• Summer Bank Holiday alleen Schotland) - 1e maandag in augustus
• Summer Bank Holiday England, Wales en Noord-Ierland - laatste maandag in augustus
• 1e Kerstdag | Christmas Day heel Groot-Brittannië - 25 december
• 2e Kerstdag | Boxing Day heel Groot-Brittannië - 26 december

Op Kerst na zijn op feestdagen (in Groot-Brittannië 'Bank Holidays' genoemd) de meeste bezienswaardigheden en veel winkels geopend. Banken en postkantoren zijn gesloten. Zoals u kunt zien vallen veel Bank Holidays op maandag. Veel Britten gebruiken deze lange weekenden voor een korte vakantie in eigen land. Houd rond die data dus rekening met een beperkt aanbod aan accommodatie.
Betalen
Oude munten en bankbiljetten
In 2017 heeft The Bank of Engeland nieuwe biljetten van 5 en 10 pond en nieuwe muntstukken van 1 pond ingevoerd. Deze oude biljetten en muntstukken zijn vanaf 2018 niet meer geldig. Dit betekent dat vanaf deze data de biljetten en munten niet meer te gebruiken zijn in winkels, horeca en bij attracties. Bij The Bank of England kunt u alle oude munten en biljetten altijd inwisselen voor nieuwe. Let goed op: het kan soms gebeuren dat u oude biljetten of muntstukken ontvangt als wisselgeld. Accepteer deze niet en vraag de winkelier om nieuwe.

Munteenheid
De munteenheid van Groot-Brittannië is het pond (voluit in het Engels: pound sterling). 1 pond is onderverdeeld in 100 pence. Het symbool voor de pond is £ en vaak wordt de afkorting GBP gebruikt. Schotland heeft zijn eigen bankbiljetten voor ponden. Deze hebben dezelfde waarde en zijn ook buiten Schotland geldig. Let op: in Schotland bestaat er ook een biljet voor £1, dit biljet kunt u buiten Schotland niet gebruiken. Het is na een bezoek aan Schotland slim om de Schotse biljetten in te ruilen voor de standaard briefjes, deze kunt u eenvoudiger inwisselen. U kunt met praktisch alle Nederlandse bankpassen geld pinnen in Groot-Brittannië. Meestal geeft dit ook de beste wisselkoers. Wilt u contant geld inwisselen dan kan dat op diverse plekken bij ‘bureaux de change’.

U vindt deze onder andere in:
• Banken
• Reisbureaus
• Postkantoren
• Vliegvelden
• Grote treinstations

Wisselkoers Britse Pond
De wisselkoers van het Britse Pond ten opzichte van de Euro verandert vrijwel continu. Kijk voor de actuele wisselkoers op internet of neem contact op met uw bank. De wisselkoers bij ‘bureaux de change’ wijkt vaak sterk af van de normale rekenkoers. Ook tussen de bureaus onderling zijn er vaak grote verschillen. Het loont de moeite om er een paar met elkaar te vergelijken voordat u contant geld wisselt.

Openingstijden van banken
Informeer uw bank dat u naar het buitenland reist als extra veiligheidsmaatregel. Hoewel er veel banken in grote steden in Groot-Brittannië zijn, is het onwaarschijnlijk dat u een bank moet bezoeken. De belangrijkste bankzaken kan u online of via een app regelen. Let er hierbij wel op dat u een veilige internetverbinding gebruikt. Openbare Wi-Fi is vaak niet erg betrouwbaar, het normale 3G of 4G netwerk is een betere keuze.

Geldautomaten
Geldautomaten worden in Engeland, Schotland en Wales ‘cash machines’ of ATM’s genoemd, u vindt ze op vele plaatsen. Sowieso bij grote winkelstraten en winkelcentra en in bijna elk bankkantoor. U ziet ze ook in supermarkten, postkantoren, benzinestations, treinstations en stations van de metro in Londen. Tegenwoordig hebben de meeste pinautomaten de optie te kiezen voor aanwijzingen in diverse talen. Sommige automaten rekenen transactiekosten, dit staat dan in beeld. U kunt vaak ook geld opnemen met creditcards, maar de kosten hiervan zijn vaak hoger.

Welke betaalkaarten kan ik gebruiken in Groot-Brittannië?
Met de meeste Nederlandse bankpassen kunt u met pin betalen in Britse winkels en restaurants. Staat het Maestro-logo op uw bankpas en is hij geldig in Europa (of zelfs wereldwijd)? Dan kunt u ermee uit de voeten. Het is natuurlijk slim om dit van tevoren nog even bij uw bank te controleren. U kunt bij veel banken de geldigheid voor Europa aanzetten via hun app. Kunt u in Nederland contactloos betalen met uw pas, dan kan dat in Groot-Brittannië meestal ook. Van de creditcards worden Visa en Mastercard het meest geaccepteerd. American Express en Diners Club zijn minder gangbaar, maar worden nog steeds bij veel gelegenheden aangenomen (vooral in de horeca).

Kan ik overal betalen met mijn kaart?
Met een normale pinpas kunt u bijna overal terecht (als hij geschikt is voor betalen in Europa). Sommige kleine horecagelegenheden en bijvoorbeeld kraampjes op de markt, accepteren alleen contant geld. Creditcards zijn niet altijd geldig bij kleine winkels en guesthouses, of alleen bij besteding van een minimum bedrag (vaak vanaf £5). Controleer dit altijd voor uw aankoop. De geaccepteerde kaarten herkent u meestal aan een sticker op de deur of etalage.

Kan ik pinnen met mijn betaalkaart of creditcard?
In de meeste gevallen kunt u geld opnemen met uw kaart bij een geldautomaat (ATM). Houd er rekening mee dat uw bank of creditcardmaatschappij hiervoor kosten kan rekenen. Bij creditcards liggen deze kosten hoger dan bij betaalkaarten.
Winkelen
Wanneer zijn de winkels geopend?
De meeste winkels in Engeland, Schotland en Wales zijn sowieso open van 10:00 tot 17:30 uur van maandag tot en met zaterdag. In grote plaatsen blijven ze meestal langer open (tot 19:00 uur) en kunt u ook op zondag terecht. Supermarkten, newsagents en dergelijke algemene winkels gaan meestal pas om 22:00 uur dicht of zijn zelfs 24 uur per dag geopend.

Wanneer zijn de musea geopend?
De openingstijden van de Britse musea verschillen onderling natuurlijk altijd wel iets, maar in de regel kunt u uitgaan van 10:00 tot 17:00 uur. De openbare musea van Londen hebben bijna allemaal minstens 1 dag in de week met extra lange openingstijden (tot 21:00 uur). Sommige musea zijn 1 dag in de week gesloten, maar de meesten sluiten alleen met Kerst en op Nieuwjaarsdag. Controleer de openingstijden voor uw bezoek op de website van het museum van uw keuze.

Nationale feestdagen
Op Bank Holidays (de Britse nationale feestdagen) houden sommige winkels, attracties en restaurants de deuren gesloten. Veruit de meesten doen dit alleen op beide Kerstdagen en Nieuwjaarsdag. Op die drie dagen is werkelijk alles gesloten. Op de andere Bank Holidays kunt u op de meeste plekken wel terecht. Een leuk extraatje van de Bank Holidays: op die dagen zijn er vaak veel evenementen zoals festivals en jaarmarkten. Controleer dus voor uw reis of er een Britse nationale feestdag valt in uw vakantie en wie weet valt er extra veel leuks te beleven.
Telefoneren
Wie vanuit Groot-Brittannië rechtstreeks naar Nederland wil bellen, toetst eerst de internationale code in (00), gevolgd door de code voor Nederland (31). Daarna het gewenste netnummer zonder de 0 en het abonneenummer. Zo belt u naar Amsterdam met de volgende cijfers: 00 31-20 + gewenst abonneenummer. Vanuit Nederland naar Groot-Brittannië draait u (00) gevolgd door de code voor Groot-Brittannië (44). Tip: zorg ervoor dat de nummers in het telefoonboek van uw mobiele telefoon al beginnen met 0031, dan kunt u meteen bellen met uw mobiele telefoon.

Bent u van plan te bellen tijdens uw verblijf in Groot-Brittannië? Controleer dan van tevoren hoe het zit met de kosten van bellen in het buitenland op uw mobiele abonnement. Steeds meer providers rekenen dezelfde kosten binnen Europa als voor bellen binnen Nederland. Is bellen met uw eigen abonnement geen aantrekkelijke optie, dan zijn er diverse alternatieven:

Bellen vanuit een telefooncel
U ziet ze nog door het hele land, de beroemde rode, Britse ‘Phone Boxes’. Alleen staat er lang niet altijd meer een werkende telefoon in. Ook in Groot-Brittannië zijn telefooncellen overbodig geworden door de opkomst van mobiel bellen. De meeste kans een cel met werkende telefoon te vinden heeft u in drukbezochte toeristische stadscentra (Londen, Edinburgh e.d.). Hier worden ze gezien als toeristische attractie en blijven ze nog wel in bedrijf. Op het platteland komt u ook nog geregeld cellen met telefoon tegen, vooral in gebieden met slechte mobiele dekking. In de telefooncellen kunt u betalen met munten van 10p, 20p, 50p en £1. Nieuwe modellen accepteren ook de munten van £2 en telefoonkaarten die nog te koop zijn bij News agents en postkantoren. Het minimumbedrag voor een telefoongesprek is 60p.

Prepaid abonnement (pay as you go) of sim-only
Bent u langere tijd in Engeland, Schotland of Wales dan loont het een (tijdelijk) abonnement of een prepaid simkaart te kopen. Prepaid kaarten koopt u o.a. bij de supermarkt, een sim-only abonnement bij telefoonwinkels die u in de meeste high streets tegenkomt. Een speciaal sim-only pakket voor bezoekers uit het buitenland is te koop via de VisitBritain Shop.

Bellen via Wi-Fi
Gratis Wi-Fi is overal te vinden. In uw hotel, bij koffietentjes en zelfs in musea en attracties. Is de verbinding een beetje in orde dan kunt u bellen via bijvoorbeeld FaceTime of WhatsApp. In een museum of horecagelegenheid graag op bescheiden volume als het kan.

Bron: VisitBritain
Elektriciteit
Het voornaamste verschil in elektra tussen het Verenigd Koninkrijk en Nederland & België zit hem in de stekkers en stopcontacten. De Britten gebruiken hiervoor aansluitingen met 3 blokvormige pinnen. Wilt u uw eigen apparaten of adapters gebruiken, dan heeft u een verloopstekker nodig.

Voltage
Het standaard-voltage (zwakstroom) in Engeland, Schotland en Wales is 220/240 AC, 50 Hz.

Huisdieren
Op vakantie met de hond of kat
Een huisdier meenemen naar Groot-Brittannië was tot voor kort bijna onmogelijk. Ieder huisdier moest verplicht 6 maanden in quarantaine. Sinds enige jaren zijn de regels versoepeld, maar uw huisdier (hond of kat*) dient aan een aantal strenge bepalingen te voldoen. Uw dierenarts kan u alles vertellen over het zogenaamde Pets Travel Scheme.

In het kort komt het op het volgende neer, u dient ca. 3 maanden voor vertrek te beginnen met de procedure:
• uw huisdier dient te zijn voorzien van een microchip ter identificatie
• vervolgens dient uw huisdier gevaccineerd te worden tegen rabiës
• u dient zorg te dragen voor een EU dierenpaspoort
• uw huisdier dient voor vertrek behandeld te worden tegen teken en spoelwormen

U kunt nu op reis, mits u alle benodigde formulieren meeneemt. Huisdieren zijn bij de meeste vervoersmaatschappijen toegestaan. Bij de langere oversteken dient een kennel te worden gereserveerd. Huisdieren zijn nimmer toegestaan in publieke ruimtes of hutten. Het vervoer van uw huisdier is op eigen risico.

Huisdieren reizen niet voor niets. Alle vervoersmaatschappijen berekenen een prijs voor een huisdier. Houdt u er rekening mee dat indien uw huisdier mee op reis gaat u langere tijd van tevoren aanwezig moet zijn. Een half uur eerder aanwezig zijn wordt aanbevolen. Voorts is het verstandig om bij reservering van uw passage het chipnummer van uw huisdier door te geven; dit scheelt doorgaans aanmerkelijk in tijd.

* voor andere huisdieren dan hond of kat gelden andere voorwaarden

N.B. Bovenstaande informatie bindt ons niet. De juiste informatie krijgt u van uw dierenarts! Voor meer actuele informatie kijkt u op de (Engelstalige) site van DEFRA
Onze favorieten reizen naar Engeland
Zuidwest-Engeland: Stonehenge
vanaf: € 1355 p.p.
Ontdek Zuid-Engeland
Autorondreizen - Engeland - Engeland: zuidoosten
Ontdek het prachtige zuiden van Engeland.

• 15-daagse reis
• in 120 minuten met DFDS naar Engeland
• uitgebreid Engels ontbijt
• kastelen, sfeervolle dorpjes en landweggetjes
Sudeley Castle - Queens Garden, Cotswolds
vanaf: € 711 p.p.
Stonehenge and the lovely Cotswolds
Autorondreizen - Engeland - Engeland: zuidwesten
Op ontdekkingsreis langs Stonehenge en de Cotswolds.

• 7-daagse reis
• in 90 minuten met P&O naar Engeland
• uitgebreid Engels ontbijt
• historie, heuvellandschap en lieflijke dorpjes
castle combe thumbnail.jpg
vanaf: € 942 p.p.
Along the Great West Way
Autorondreizen - Engeland - Engeland: zuidoosten
Toeren langs de Great West Way.

• 8-daagse reis
• in 90 minuten met P&O naar Engeland
• uitgebreid ontbijt
• steden, dorpjes en cultureel erfgoed

Maak je reis compleet

Een reis is niet compleet zonder vooraf geboekte excursies. Hieronder kun je zien welke extra’s je voor deze bestemming van tevoren bij ons kunt bijboeken.

English Heritage Pass
Met de English Heritage Overseas Visitor Pass kunt u kastelen, abdijen, Romeinse ruïnes en prehistorische monumenten bezoeken.U heeft niet alleen onbeperkt toegang tot meer dan 100 belangrijke plaatsen in de Engelse geschiedenis, maar ook toegang tot speciale evenementen. U kunt o.a. een bezoek brengen aan Stonehenge, Dover Castle en Hadrian's Wall
Alnwick Castle
Het kasteel bezoek je op eigengelegenheid. Je dwaalt zelf door de stijlkamers en over het kasteel terrein en het museum. Groepsrondleidingen kunnen geboekt worden tegen een meerprijs, dit kun je ter plaatse regelen bij de kassa.

• Historische rondleidingen over het terrein die elke dag met tussenpozen plaatsvinden
• 'Alnwick on Location'-rondleidingen op het terrein die elke dag met tussenpozen plaatsvinden
• Ambachtsdemonstraties en workshops in Artisans Courtyard
• Themalezingen in Artisan's Courtyard
• Ga boogschieten (kleine meerprijs rechtstreeks aan de instructeur betaald)
• Drakenzoektocht
• Bezemsteeltraining. Er zijn elke dag gratis tickets met een tijdslot beschikbaar, maar de tickets zijn beperkt, wees dus op tijd.

Regio's van Engeland

Engeland | Cambridge | River Cam
Cambridge
Corpus Christi is de best bewaard gebleven middeleeuwse faculteit, terwijl Pembroke College Chapel bekend staat als het...
Corpus Christi is de best bewaard gebleven middeleeuwse faculteit, terwijl Pembroke College Chapel bekend staat als het eerste gebouw dat architect Sir Christopher Wren voltooide. Spiek door de poort van het grootse Clare College om de schitterende tuin te bewonderen. Geniet van de rust van King’s College Chapel en voel hoe de engelachtige stemmen van het beroemde koor u meevoeren naar een andere tijd.

Cambridge is het hele jaar aantrekkelijk. Loop bijvoorbeeld de speciale Winter Walk in de Cambridge University Botanic Gardens en geniet van landschappen en planten die zelfs middenin de winter hun schoonheid bewaren. En de kassen op hetzelfde terrein zijn 12 maanden per jaar heerlijk rustig en schitterend groen.

Loop langs de Backs, de beroemde weiden aan de oevers van de rivier de Cam, waar in het voorjaar het gras amper te zien is vanwege de duizenden narcissen. De ultieme ‘Cambridge Experience’ is een tochtje over de rivier in een zogeheten punt. Het is lastiger dan het lijkt, maar er zijn genoeg ervaren ‘gondoliers’ die het werk graag van u overnemen. Vanaf het water geniet u optimaal van de gebouwen en van bruggen als de Bridge of Sighs en de stenen brug van Glare College, de oudste van de stad.

Prachtige oude meesters en antiek zijn kostenloos te zien in het Fitzwilliam Museum, een van de eerste openbare musea van Groot-Brittannië. Voor een bijzondere ervaring belt u aan bij Kettle’s Yard, men laat u graag toe. Het is geen echt museum, maar eigenlijk een woonhuis zonder kapsones. Oprichter Jim Ede verzamelde een adembenemende collectie kunst uit de vorige eeuw –denk aan namen als Joan Miró, Henry Moore en Barbara Hepworth- waar menig groot instituut jaloers op kan zijn.

• Fitzwilliam Museum, Cambridge
• Anglesey Abbey Gardens and Lode Mill, Lode
• King’s College Chapel, Cambridge
• Wimpole Hall, Royston
• Cambridge American Cemetery, Lode
• Cambridge Music Festival, Cambridge
• Flying Legends Airshow, Duxford


Klik hier om onze reizen naar Cambridge en omgeving te bekijken.
Lees meer
Zuid-Engeland | Cornwall | Penburt
Cornwall
Het graafschap Cornwall ligt op het uiteinde van Engelands zuidwestelijke schiereiland. Vooral de ruige, onbedorven kus...
Het graafschap Cornwall ligt op het uiteinde van Engelands zuidwestelijke schiereiland. Vooral de ruige, onbedorven kustlijn van Cornwall is beroemd (en bij zeelui berucht). Verder biedt Cornwall een grote verscheidenheid aan landschappen, variërend van open, golvende vlaktes, beboste rivieroevers en valleien tot wilde moerasgebieden. Verspreid langs de kust vindt u talrijke vissersdorpjes, badplaatsen en havenstadjes, terwijl in het binnenland oude dorpjes, historische marktplaatsjes en de hoofdstad van Cornwall, Truro, de bezoeker verwelkomen.

Voor liefhebbers van de zee heeft dit graafschap het voordeel dat u nooit ver verwijderd bent van de kust. Met ruim 300 stranden (van piepklein tot zeer uitgestrekt) is er voor de liefhebbers keus genoeg. Vooral de stranden van Newquay en Fistral trekken jaarlijks vele bezoekers. Cornwall is ook een uitstekende bestemming voor liefhebbers van tuinen. Wereldberoemd is het Eden Project, een gigantisch complex van voor het merendeel overdekte tuinen, die de biosfeer van de gehele planeet vertegenwoordigen.

Er is een enorme keuze voor de ondernemende vakantievierder. Het graafschap wordt doorkruist door talrijke wandelpaden, waaronder het spectaculaire South West Coast Path. Maar ook cultuurliefhebbers komen ruimschoots aan hun trekken. In Cornwall bevinden zich steencirkels die ouder zijn dan die van Stonehenge, overblijfselen van oude, lang gesloten mijnen en historische huizen zoals Pencarrow, Lanhydrock en Trerice.

Cornwall is tevens befaamd als gebied waar kunstenaars, dichters en schrijvers hun inspiratie graag opdoen. Vooral het plaatsje St. Ives is een onweerstaanbare magneet. Schilders als Stanhope Forbes en Barbara Hepworth (hun werken zijn te bezichtigen in de lokale Tate Gallery) en schrijvers als Daphne du Maurier, Rosamunde Pilcher en John Betjeman maakten van Cornwall hun thuisbasis en lieten zich inspireren door de unieke omgeving en sfeer die dit graafschap zo bijzonder maakt.
• St. Michael's Mount
• Restormel Castle
• King Arthur's Tintagel
• Land's End
• Trebah Garden
• Eden Project
• Lost Gardens of Heligan
• Truro Cathedral
• Looe, Mousehole, St. Ives
• Bodmin Moor
• Minack Theatre
• Pendennis Castle, St. Mawes Castle, Restormel Castle


Klik hier om onze reizen naar en door Cornwall te bekijken.
Lees meer
Zuid-Engeland | Cotswolds | Stratford upon Avon
Cotswolds
The Cotswolds is één van de mooiste gebieden van Engeland en niet voor niets al jaren ongekend populair bij reizigers. ...
The Cotswolds is één van de mooiste gebieden van Engeland en niet voor niets al jaren ongekend populair bij reizigers. Het gebied beslaat 6 counties en ligt grofweg tussen Stratford-upon-Avon, Oxford en Bath. The Cotswolds staat bekend om zijn glooiende heuvels en eeuwenoude dorpjes en stadjes, gebouwd in de typische Cotswold stone, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Het gebied is zelfs zo mooi dat het is uitgeroepen tot ‘Area of Outstanding Natural Beauty’.

U komt tot rust in de romantische dorpjes, die vroeger de centra van de wolhandel waren, met hun mooie vakwerkhuizen, ‘hanging baskets’ en cottages met rieten daken. Plaatsen met namen als Bourton-on-Water, Frampton-on-Severn en Stow-on-the-Wold overtreffen elkaar in charme en het ene dorpje is nog mooier dan het andere. De Cotswolds lenen zich uitstekend voor een dagje toeren met de auto, zo kunt u bijvoorbeeld de ‘Romantic Road’ rijden, die begint in Cheltenham.

Ook wandel- en fietsliefhebbers komen ruimschoots aan hun trekken door de vele wandel- en fietspaden. Maar in de Cotswolds vindt u ook prachtige tuinen, zoals Cerney House Garden en Hidcote Manor Garden, en vele historische bezienswaardigheden. Bezoek het indrukwekkende Blenheim Palace, de interessante Chedworth Roman Villa, de ruïnes van Hailes Abbey en Gloucester Cathedral en geniet van al het moois uit vervlogen tijden.
• Cheltenham
• Stanton, Bourton-on-the-Water, Stow-on-the-Wold,
• Broadway
• Romantic Road
• Sudeley Castle, bij Winchcombe
• Batsford Arboretum, bij Moreton-in-Marsh
• Cerney House Gardens, bij Cirencester
• Snowshill Manor, bij Broadway


Klik hier om onze reizen naar en door de Cotswolds te bekijken.
Lees meer
Zuid-Engeland | Devon | Dartmoor
Devon
Het graafschap Devon is een gebied dat het gehele jaar door een bezoek meer dan waard is. Unieke landschappen, schitter...
Het graafschap Devon is een gebied dat het gehele jaar door een bezoek meer dan waard is. Unieke landschappen, schitterende stranden, talrijke evenementen en festivals en de mogelijkheid tot het ontplooien van allerlei activiteiten maken Devon tot één van de meest spectaculaire graafschappen van Groot-Brittannië.

Noord-Devon heeft zijn eigen speciale uitstraling en karakter. Het is veel meer dan alleen maar een mooi gebied, want slechts weinig gebieden kunnen prat gaan op een combinatie van schitterende bossen, ruige heidevelden, prachtige zandstranden, spectaculaire kliffen en verborgen grotten. De kustlijn van Noord-Devon loopt van Lynton tot Hartland en hier vindt u een aantal van de mooiste en schoonste stranden van Europa. Het kroonjuweel is hier Braunton Burrows, een UNESCO Biosfeer reservaat. Ook de kliffen van Oost-Devon staan op de lijst van UNESCO wereldwonderen. Deze kust dateert nog uit het Jurrasic tijdperk en strekt zich over 95 mijlen uit van Exmouth in Oost-Devon tot Studland Bay in Dorset. Midden-Devon geeft een heerlijke verscheidenheid aan heuvelachtig land (rond Crediton en Tiverton), afgewisseld met open landschappen bij de Culm Valley.

De hoofdstad Exeter is een relatief kleine en compacte stad, al bekend van voor de Romeinse tijd. De stad is bekend als winkelparadijs, maar heeft veel cultuur te bieden zoals de bekende Normandische kathedraal, waarin een wandtapijt van meer dan 70 meter lang te bewonderen is. Plymouth heeft een hoofdrol gespeeld is het maritieme verleden van Engeland. De Pelgrim Fathers van Amerika vertrokken er definitief uit Europa en Sir Francis Drake begon hier aan de eerste zeiltocht om de wereld.

Het hart van de Engelse Rivièra is Torquay met zijn echte vakantie-uitstraling, schone stranden en alle entertainment die bij een Engelse badplaats horen. De Engelse Rivièra strekt zich uit over maar liefst 35 kilometer, telt 18 stranden en is omzoomd door palmbomen en tropische vegetatie.

Het graafschap Devon telt maar liefst twee nationale parken. Het beroemdste is ongetwijfeld Dartmoor, door sommigen wel het mooiste nationale park ter wereld genoemd. Dartmoor is een hoogveengebied met een sprookjesboekachtige uitstraling. Heldere beekjes, oude wouden, natuurstenen bruggetjes en heuvelachtig heidegebied, afgewisseld met ruige granieten heuvels. Exmoor daarentegen is bekend om zijn mooie kust, zijn mooie bossen en zijn romantische dorpjes.
• Exeter Cathedral
• Clovelly
• Lynton en Lynmouth
• Historisch Plymouth
• Widecombe-in-the-Moor
• Agatha Christie Museum Torquay
• Dartmoor National Park
• Exmoor National Park
• Dartmouth Castle, Okehampton Castle, Totnes Castle


Klik hier om onze reizen naar en door Devon te bekijken.
Lees meer
East Anglia | Norfolk | Thurne
East Anglia
Er zijn zoveel plekken die u kunt bezoeken en dingen die u kunt doen in Oost-Engeland, dat u moeite zult hebben om het ...
Er zijn zoveel plekken die u kunt bezoeken en dingen die u kunt doen in Oost-Engeland, dat u moeite zult hebben om het allemaal in uw reisplan in te passen! Elk van de graafschappen uit de regio heeft zijn eigen unieke karakter en ze hebben allemaal een rijkdom aan plekken en schatten om te ontdekken. Stap het oosten van Engeland binnen en u stapt in een subtiel andere wereld. Alle zintuigen staan meer op scherp onder de grote weidse hemel die zich boven het gebied uitstrekt en des te meer opvalt door het vlakke landschap.

Het is het Engeland zoals u het zich voorstelt met een perfecte mix van zacht glooiend landschap, oude steden, statige landhuizen met prachtige tuinen, charmante stadjes, schilderachtige dorpjes die zo weggelopen lijken te zijn uit verhalen, stranden speciaal voor vogels gereserveerd en ouderwets strandplezier. En dat alles met die eigenzinnige individualiteit die zo uniek is voor Oost-Engeland - een eigenzinnige individualiteit. In Stilton, Cambridgeschire, rollen ze de kazen door de straat. in Grimston, Norfolk, houden ze slakkenraces op het cricketveld met een heuse prijs voor de snelste. En bij Great Dunmow, Esses, houden ze nep rechtszittingen, compleet met rechter met pruik, om een koppel te vinden dat de laatste 12 maanden + 1 dag geen ruzie heeft gehad! Heerlijk apart allemaal!

Er zijn ook geesten in overvloed in deze regio. Bij Blickling Hall in Norfolk is het niet alleen de paardemenner die zijn hoofd kwijt is, maar ook de paarden, tesamen met die arme Anne Boleyn die met haar hoofd op schoot zit. Op de Norfolk Broads is er een geestige schaatser en een onbemande, ronddrijvende sloep.... En bij Dunwich, Suffolk, nu onder de golven verdwenen, kunt u nog steeds de kerkklokken horen luiden van het eens zo welvarende stadje.

Follies, bouwwerken die geen enkel nut dienen behalve de estetische waarde, zijn favoriet hier in het excentrieke oosten. U vindt ze in allerlei soorten en maten, van de gigantische rotunda bij het 18e-eeuwse Ickworth House tot het bekende House in the Clouds aan de kust van Suffolk (een voormalige watertoren, nu omgebouwd tot een uniek vakantieverblijf). En dan heb je nog de anderen, zoals de gigantische duiventil in Tudor stijl bij Willington in Bedfordshire, waar u ook nog de overblijfselen vindt van een Viking haven aan de rivier. En om helemaal in de war te raken, probeert u eens het oude, van aarde gemaakte doolhof uit bij Saffron Walden, Essex of ontdek hoe ze de Mathematical Bridge in Cambridge gebouwd hebben, zonder gebruik van spijkers.
• Imperial War Museum, Duxford, Cambridgeshire
• Kings College Chapel, Cambridge
• Norfolk Lavender Ltd, Heacham
• Blickling Hall, Blickling
• Sutton Hoo Burial Site, Woodbridge
• National Stud, Newmarket
• Audley End House and Gardens, Saffron Walden
• Colchester Zoo, Colchester
• Woburn Abbey, Woburn
• Hatfield House, Hatfield


Klik hier om onze reizen naar en door East Anglia te bekijken.
Lees meer
east lincolnshire.jpg
East Lincolnshire
East Lincolnshire is een veelzijdig gebied waar u zich niet snel zult vervelen. U vindt hier zandstranden, gezellige ma...
East Lincolnshire is een veelzijdig gebied waar u zich niet snel zult vervelen. U vindt hier zandstranden, gezellige marktstadjes en nog veel meer!

Als u een natuurliefhebber bent dan mag u de Lincolnshire Wolds niet missen! Dit onontdekte natuurgebied heeft voor iedereen iets te bieden. Verborgen valleien, slaperige stenen dorpjes en historische marktsteden. Het charmante stadje Louth is een waar paradijs voor “foodies”. Er zijn bruisende weekmarkten te vinden waar u een aantal van Lincolnshire’s streekproducten kunt proeven, zoals Lincolnshire Plum Loaf en verschillende kaassoorten. In de historische marktsteden Caistor en Market Rasen is een schat aan geschiedenis en charme te vinden. Caistor is een mooi Georgiaans marktstadje met 56 monumentale gebouwen in het noorden van de Lincolnshire Wolds. Market Rasen is een bruisende marktstad aan de westelijke rand van de Lincolnshire Wolds en staat bekend om zijn rode bakstenen gebouwen en historisch centrum. In de buurt van Market Rasen kunt u ook een kijkje nemen in Tealby, dat ook wel het meeste charmante dorpje in de Lincolnshire Wolds wordt genoemd.

De kust van East Lincolnshire heeft mooie zandstranden en gezellige badplaatsen. Skegness is een populaire badplaats waar genoeg te doen is. Skegness is vooral geliefd bij gezinnen vanwege de vele attracties, zoals karten, bowlen en midgetgolfen. Ook Mablethorpe is populair bij gezinnen. Met zijn 3 kilometer lange zandstrand is dit de perfecte locatie om in de zomer te vertoeven en om uit te waaien in de herfst. Er is volop keuze aan restaurants, pubs en winkels. Mablethorpe is vooral beroemd om zijn strandhuisjes, ook wel de Bathing Beauties genoemd.

Langs de kust zijn ook een aantal nationale parken te vinden. Gibraltar Point National Nature Reserve bevindt zich net ten zuiden van Skegness en hier vindt u een netwerk van wandelpaden door de natuur, het zoetwatermoeras en de kust. Beheerd door de Lincolnshire Wildlife Trust, de site biedt een belangrijke habitat voor een aantal belangrijke soorten. Het Lincolnshire Coastal Country Park strekt zich uit langs de kust van Sandilands tot Chapel St Leonards en landinwaarts naar Hogsthorpe, Mumby, Anderby en Huttoft. Dit park heeft prachtige zandstranden en is geweldig om te verkennen. Gedurende het jaar worden veel evenementen georganiseerd, zoals wandelingen, open dagen, natuurpaden, kunstworkshops en meer. Saltfleetby - Theddlethorpe Dunes National Nature Reserve is een natuurreservaat met zoetwatermoerassen, zandduinen en een variatie aan flora en fauna. Noordelijker ligt Donna Nook National Nature Reserve, waar veel vogelsoorten te zien zijn. Dit natuurreservaat staat ook bekend om een kolonie grijze zeehonden die elke winter terug keert naar de kust. Deze plek kent dan ook de meeste bezoekers in november en december omdat men dan de zeehonden van dichtbij kan observeren.

Ook om te wandelen en fietsen is East Lincolnshire ook geschikt. Het gebied is vlak met enkele hoogteverschillen, zodat iedereen met gemak een fietstocht kan maken. De omgeving van Louth heeft een aantal leuke fietsroutes, waarbij u kunt genieten van middeleeuwse dorpjes, prachtige valleien en uitgestrekte weilanden. Ook te voet kunt u genieten van de mooie omgeving van de Lincolnshire Wolds en marktsteden als Spilsby en Alford.
• Lincolnshire Wolds
• kustplaatsen Mablethorpe en Skegness
• Spilsby
• Alford
• Louth
• Gibraltar Point National Nature Reserve
• Saltfleetby - Theddlethorpe Dunes National Nature Reserve


Klik hier om onze reizen naar en door East Lincolnshire te bekijken.
Lees meer
Midden-Engeland | Derbyshire | Old Nags Head
Engeland: midden
Net zoals de rest van Engeland is het midden van Engeland charmant individueel, maar de bonus is dat het midden van Eng...
Net zoals de rest van Engeland is het midden van Engeland charmant individueel, maar de bonus is dat het midden van Engeland ook het middelpunt van het wegennetwerk van Groot-Brittannië is, dus u kunt elk stukje gemakkelijk bereiken. U hoeft niet naar Londen te vliegen want het internationale vliegveld van Birmingham ligt in het centrum van de regio. Birmingham biedt tegenwoordig ook culturele mogelijkheden van wereldklasse, fantastische winkelmogelijkheden, top attracties, uitgebreid nachtleven en grootschalige internationale evenementen en tentoonstellingen.

Maak ook eens tijd vrij om de Cotswolds te bezoeken, met zijn prachtige honingkleurige dorpjes. De porseleinfabrieken van Staffordshire in het noorden van de regio zijn dichtbij Shakespeare's Stratford-upon-Avon gelegen en vlakbij de onbekendere gebieden van Warwickshire. Ook in de buurt ligt de Black Country. Een bezoekje hieraan zal diverse ambachten, kunst, traditie en cultuur onthullen in de dorpjes uit het Victoriaanse tijdperk.

Ontdek de graafschappen Herefordshire en Shropshire die het grensgebied van Engeland en Wales vormen. Geniet van het eten in de ontelbare, prima restaurants en van lokale specialiteiten. Vergeet niet om de echte smaak van het platteland te proeven met een glas van Herefordshire's beroemde cider. In Worcestershire vindt u mooie kerken, historische gebouwen en een bloeiende artistieke gemeenschap met internationaal geroemde festivals en evenementen. Dit is nog maar een voorproefje van het aanbod in Midden-England, u moet in eigen persoon een bezoekje komen brengen om de rest te ontdekken!
• Herefordshire Light Infantry Museum, Hereford
• The Webb Ellis Rugby Football Museum, Rugby
• Coventry Transport Museum, Coventry
• Ironbridge Gorge Museums, Coalbrookdale


Klik hier om onze reizen naar en door de Midden-Engeland te bekijken.

Lees meer
Noord-Engeland | Yorkshire | Hadrians Wall
Engeland: noorden
Over Noord-Engeland kunnen we kort zijn: het is er prachtig! U vindt hier alles wat u zoekt in een vakantiebestemming e...
Over Noord-Engeland kunnen we kort zijn: het is er prachtig! U vindt hier alles wat u zoekt in een vakantiebestemming en meer...

Voor natuurliefhebbers is Noord-Engeland 'the place to be', met nationale parken als het Peak District, de Yorkshire Dales, de North York Moors en het wereldberoemde Lake District. U vindt hier dichte bossen, ruige bergen en kliffen, glooiende heuvels, prachtige stranden, groene valleien, heldere meren, uitgestrekte heidevelden en de meest adembenemende uitzichten. De perfecte plek om te wandelen, fietsen of simpelweg genieten!


Daarnaast vindt u in Noord-Engeland pittoreske marktplaatsjes en schattige dorpjes, zoals Beverley, Whitby en Thirsk, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan en waar u in de traditionele pubs kunt genieten van een heerlijke pint. Maar u vindt hier ook bruisende steden als Liverpool, Manchester en Leeds, met hun fantastische winkelmogelijkheden, vele restaurants en pubs, uitbundige nachtleven en diverse musea en galerieën.


Ook als u van historie en oude gebouwen houdt, zit u in Noord-Engeland goed. U vindt hier een aantal van de mooiste
kastelen van Groot-Brittannië, zoals Castle Howard, Skipton Castle en Carlisle Castle, prachtige historische landhuizen en vele kerken en kathedralen, sommige op de meest bijzondere locaties.


U ziet: er is voor ieder wat wils in Noord- Engeland en deze bestemming mag u beslist niet overslaan!
• Blackpool Pleasure Beach, Blackpool
• The Tate, Liverpool
• Tatton Park, Knutsford
• Imperial War Museum North, Salford
• Cheshire County Show, Knutsford
• Lancaster Castle, Lancaster
• Beatles Story Ltd, Liverpool
• Jodrell Bank Visitor Centre, Macclesfield
• Muncaster Castle, Cumbria
• Hadrian’s Wall Path National Trail, Cumbria


Klik hier om onze reizen naar en door Noord-Engeland te bekijken.
Lees meer
Zuid-Oost Engeland | Hampshire | New Milton
Engeland: zuidoosten
Zuidoost-Engeland is Engeland op zijn best! Van Kent, de 'tuin van Engeland', tot de adembenemende Dorset Heritage Coas...
Zuidoost-Engeland is Engeland op zijn best! Van Kent, de 'tuin van Engeland', tot de adembenemende Dorset Heritage Coast en van het Isle of Wight tot de rustgevende dorpjes in Oxfordshire, Zuidoost-Engeland biedt de perfecte mix. U vindt hier typische dorpjes, glooiend landschap, dramatische kustlijnen, chique badplaatsen en steden met een rijke en ver teruggaande cultuur. Kies uit landelijke rust, stedelijke bezienswaardigheden, stimulerende kusten en echt strandvermaak voor een tussendoor vakantie met grote variëteit.

Er zijn vele tuinen te bezoeken in het zuidoosten die allemaal een onvergetelijke ervaring garanderen. Van de wereldberoemde Sissinghurst Gardens tot het romantische Nymans, of Cliveden dat uitkijkt over de rivier de Theems, nabij Maidenhead. En natuurlijk Savill Garden in Windsor Great Park of het exotische Leonardslee nabij Horsham.

Geschiedenis heeft een spoor van magnifieke gebouwen uit allerlei tijden achtergelaten zoals Fishbourne Roman Palace, het 12e-eeuwse Canterbury Cathedral en fantastische kastelen zoals Leeds Castle in Kent of Windsor Castle, de officiële residentie van Hare Majesteit de Koningin. U bent nooit ver van de kust en het bijbehorende maritieme erfgoed. De Historic Dockyard in Chatham beslaat 400 jaar maritieme geschiedenis, terwijl Portsmouth de plek is waar het schip van Henry VIII de Mar Rose, Admiral Lord Nelson's HMS Victory en HMS Warrior te vinden zijn.

Het is gemakkelijk om hier aan de drukte te ontsnappen. Bezoek de Cotswolds en Oxfordshire, beroemd om zijn met riet bedekte cottages, of wandel hoog over de North en South Downs of de heuvels van Surrey - zeker de moeite waard!

Zo dicht bij Londen wacht deze regio vol geschiedenis en erfgoed, kust en platteland, om door u ontdekt te worden!
• Dover Castle and Secret Wartime Tunnels, Kent
• Windsor Castle, Berkshire
• Leeds Castle and Gardens, Kent
• Goodwood Festival of Speed, West Sussex
• Skandia Cowes Week, Isle of Wight
• Henley Royal Regatta, Oxfordshire
• 1066 Battle Abbey and Battlefield, near Hastings, East Sussex
• Blenheim Palace, Woodstock, Oxfordshire
• Royal Horticultural Society Garden Wisley, Surrey
• Hever Castle and Gardens, Edenbridge, Kent


Klik hier om onze reizen naar en door Zuidoost Engeland te bekijken.
Lees meer
Zuidwest-Engeland | Devon | Brixham
Engeland: zuidwesten
Het zuidwesten van Engeland is een gebied van contrasten. Het begint op nog geen uur rijden van Londen in Wiltshire, wa...
Het zuidwesten van Engeland is een gebied van contrasten. Het begint op nog geen uur rijden van Londen in Wiltshire, waar u Stonehenge vindt. Ernaast ligt Gloucestershire, beroemd om het Forest of Dean en de Cotswolds. Het graafschap Dorset is bijna in zijn geheel een ‘gebied van uitzonderlijke natuurlijke schoonheid’ en beschikt bovendien over de beschermde prehistorische Jurassic Coast. Bristol en Bath zijn eeuwenoude steden vol geschiedenis en cultuur. In Somerset zijn er de heidevelden van Exmoor en de hoogvlakten van Sedgemoor. Grote open vlakten en twee verschillende kusten treft u aan in Devon, terwijl er in Cornwall –zelfs geheel omringd door de zee- nog volop sporen van de oude Kelten te vinden zijn. Heel bijzonder zijn de Scilly eilanden, ieder met hun eigen karakter.

Majestueuze kathedralen sieren steden als Salisbury, Gloucester, Wells, Truro en Exeter, terwijl Bath terecht trots is op haar nog immer zichtbare Romeinse verleden. Plymouth heeft een hoofdrol gespeeld is het maritieme verleden van Engeland. De Pelgrim Fathers van Amerika vertrokken er definitief uit Europa en Sir Francis Drake begon hier aan de eerste zeiltocht om de wereld. Liefhebbers van moderne kunst mogen Bristol, met het Arnolfini museum, niet missen.

Waar u ook gaat, overal zult u prachtige landschappen, ongerepte natuur en lange stranden aantreffen. Loop over de kustpaden, langs eenzame baaien en verlaten vissersdorpjes, of geniet in de grotere plaatsen aan het strand. In het het binnenland trekt de Engelse geschiedenis aan u voorbij. Prehistorische overblijfselen, landhuizen en kastelen en dorpjes vol cottages met rieten daken. Tot rust komt u bijvoorbeeld in een gezellige pub aan het water, vaak ook al honderden jaren oud.
• Eden Project, Cornwall
• Annual Cheese Rolling Competition, Brockworth
• Roman Baths, Bath
• Stonehenge, Wiltshire
• Bath International Music Festival, Bath
• Bristol Zoo Gardens, Bristol
• Exeter Cathedral, Devon
• Salisbury Festival, Wiltshire
• Wells Cathedral, Somerset
• Helston Flora Day, Helston
Lees meer
Zuid-Engeland | Isle of Wight | St. Catherines Point
Isle of Wight
Pittoreske dorpjes, mooie wandelpaden, steile kliffen en The Needles. Ten zuiden van het vasteland van Engeland ligt he...
Pittoreske dorpjes, mooie wandelpaden, steile kliffen en The Needles. Ten zuiden van het vasteland van Engeland ligt het prachtige Isle of Wight, waar de tijd soms lijkt te hebben stilgestaan. De vele attracties, van beroemde historische huizen tot wijngaarden en van tuinen tot vlinderfarms, bieden de vakantieganger een scala aan mogelijkheden. Op Isle of Wight kunt u wandelen, fietsen, paardrijden, zeilen, (kite)surfen en golfen. Vanwege de warme golfstroom is een bezoek aan het Isle of Wight geschikt voor alle seizoenen.

Isle of Wight leent zich uitstekend voor een wandel- of fietsvakantie. De ruim 800 km aan wandelpaden en 320 km aan fietspaden slingeren langs de kust en door bossen, velden en dorpjes. Zo kunt u al wandelend en fietsend iedere hoek van het eiland bereiken. Het pittoreske dorpje Godshill is een absolute must om te bezoeken en ook Freshwater Bay, de baai die op Wight bekend staat als één van de Zeven Wonderen, mag niet overgeslagen worden.

De Wight Tasting Trail is misschien wel de leukste manier om het eiland te verkennen. Bij deze route leert u het eiland kennen door middel van haar streekproducten. Bezoek een boerderij, wijngaard, bakkerij, molen, brouwerij of markt of ga heerlijk dineren in één van de vele restaurants die het eiland rijk is. U zult gegarandeerd genieten van al het goede dat het eiland u te bieden heeft! Er is tevens een Wight History Trail voor liefhebbers van lokale geschiedenis.

Isle of Wight is een bestemming die u niet mag missen! Wightlink Ferries verbindt het vasteland van Engeland met het prachtige Isle of Wight, de comfortabele overtocht duurt slechts een half uurtje zodat u snel aan de overkant bent. De ferries van Wightlink varen zeer frequent en hebben een koffiebar en lounge aan boord.
• Godshill en Shanklin
• The Needles Park
• Osborne House, bij East Cowes
• Carisbrooke Castle, bij Newport
• The Model Village, in Godshill
• Blackgang Chine, bij Ventnor
• Dinosaur Isle, in Sandown
• Isle of Wight Steam Railway, bij Havenstreet
• Ventnor Botanic Garden
• Rosemary Vineyard, bij Ryde
• Garlic Farm, bij Newchurch
• Cowes Maritime Museum
• Amazon World, bij Newchurch

Klik hier om onze reizen naar Isle of Wight te bekijken.
Lees meer
Zuid-Engeland | Kent | Horsmonden
Kent
Als u op zoek bent naar een bijzondere vakantiebestemming niet ver van huis, dan is Kent de ideale bestemming voor u! D...
Als u op zoek bent naar een bijzondere vakantiebestemming niet ver van huis, dan is Kent de ideale bestemming voor u! Dit prachtige graafschap in het zuiden van Engeland biedt alles wat u zoekt… en meer! Glooiende heuvels, kleurrijke tuinen, pittoreske dorpjes en Middeleeuwse steden, prachtige stranden, gezellige pubs en fotogenieke kastelen: u vindt het hier allemaal!

Kent wordt ook wel ‘Garden of England’ genoemd. Het landschap is overwegend groen en zeer afwisselend met golvende heuvelruggen, uitgestrekte landbouwgebieden en schitterende bossen en u vindt hier enkele van de mooiste tuinen van Groot-Brittannië, zoals Sissinghurst Castle Gardens, Godinton House en Goodnestone Park.

Een bezoek aan Penshurst Place, Rochester Cathedral of Leeds Castle – door de Britten ook wel ‘the loveliest castle in the world’ genoemd - mag ook niet aan uw reis ontbreken! Bezoek de prachtige stad Canterbury met zijn wereldberoemde kathedraal, historische (markt)plaatsjes als Sandwich, Lenham en Cranbrook en gezellige kustplaatsen als Broadstairs en Deal. Vanuit iedere plaats in Kent is de zee altijd dichtbij en zelfs een bezoek aan de nabijgelegen hoofdstad Londen is prima te combineren.

Proef daarnaast eens een lokaal biertje of ale in de pub, trakteer uzelf op heerlijke scones en sandwiches in een tearoom of geniet van de traditionele fish ‘n’ chips, gewikkeld in krantenpapier. Kent is Engeland op z’n best!
• White Cliffs of Dover
• Dover Castle, Hever Castle
• Leeds Castle, bij Maidstone
• Sissinghurst Castle Garden
• Mount Ephraim Gardens
• Penshurst Place & Gardens
• Historic Dockyard Chatham
• Museum of Kent Life, bij Maidstone
• Walmer Castle, bij Deal
• Canterbury Cathedral
• The Hop Farm
• Scotney Castle, Knole, Chartwell
• Tenterden Vineyard, Biddenden Vineyard
• Kent & East Sussex Railway


Klik hier om onze reizen naar en door Kent te bekijken.
Lees meer
Noord-Engeland | Lake District | Ullswater
Lake District
Het Lake District is misschien wel één van de bekendste gebieden van Engeland en dat is niet voor niets. Met zijn ademb...
Het Lake District is misschien wel één van de bekendste gebieden van Engeland en dat is niet voor niets. Met zijn adembenemende landschappen, spectaculaire vergezichten, bruisende dorpjes, verbluffend mooie meren, pittoreske valleien, gezellige pubs en restaurants en mooie kustlijn is het niet moeilijk om te bedenken waarom dit gebied ieder jaar zoveel bezoekers trekt.

Dus beklim de imposante bergpas van Kirkstone, rij langs de oevers van de meren of ontspan tijdens een boottochtje op Lake Windermere en ontdek de prachtige omgeving. Geniet tussen de activiteiten door van een heerlijke cream tea en maak aan het einde van de dag, onder het genot van een Engelse pint, in de pub een gezellig praatje met een local. Het Lake District leent zich uitstekend voor het maken van wandelingen, er zijn zo’n 42 routes beschikbaar, maar ook voor fietsers is het gebied zeer geschikt.

Het landschap van het Lake District is al jaren een inspiratiebron voor kunstenaars en schrijvers. Zo zijn de verhalen van Beatrix Potter over Peter Rabbit onlosmakelijk verbonden met dit gebied. Een bezoek aan ‘the World of Beatrix Potter’ is dan ook een aanrader voor jong en oud! Ook een bezoek aan Lowther Castle and Gardens is zeer de moeite waard. Maar wat u ook gaat doen, het zal een prachtige vakantie worden!
• Lake District National Park
• Cumbrian Mountains
• Lake Windermere, Bassenthwaite Lake, Ullswater
• The World of Beatrix Potter
• Hawkshead
• Levens Hall & Gardens
• Hutton-in-the-Forest House & Gardens
• Sizergh Castle & Garden


Klik hier om onze reizen naar en door het Lake District te bekijken.
Lees meer
Engeland | Londen | Londen Eye
Londen
Meer dan 30.000 winkels en een geweldige reputatie in de modewereld maken van Londen een paradijs voor shoppers. Het aa...
Meer dan 30.000 winkels en een geweldige reputatie in de modewereld maken van Londen een paradijs voor shoppers. Het aanbod loopt uiteen van haute couture en topmerken aan Bond Street tot hip en alternatief op straatmarkten in Camden, Notting Hill en Brick Lane.

Ook muziekliefhebbers hebben niets te klagen in de Britse hoofdstad. Er zijn meer dan 400 gelegenheden voor live optredens, variërend van jazz en opera tot de nieuwste pop- en rockbandjes. De zomermaanden staan in het teken van allerlei muziekfestivals zoals het grootste festival voor klassieke muziek ter wereld The Proms in de Royal Albert Hall.

Natuurlijk blijft Londen altijd bekend om indrukwekkende historische attracties als St. Paul's Cathedral en de Tower of London. Toch heeft de stad de laatste jaren niet stil gezeten. Het gigantische reuzenrad het British Airways London Eye, Tate Modern (het bestbezochte museum voor moderne kunst ter wereld) en het adembenemende Great Court van het British Museum zijn inmiddels ieder op hun eigen manier net zo monumentaal. Recente aanvullingen op het aanbod zijn het artillerie-museum Firepower in Woolwich en het Museum in Docklands tussen de wolkenkrabbers van de oude haven van de stad.
• Tower Bridge Exhibition
• The London Eye
• The Daily Mail Ideal Home Show
• Chelsea Flower Show
• Madame Tussaud's/Planetarium
• Tower of London
• The London Dungeon
• Dali Universe
• Kensington Palace
• Wimbledon Tennis Championships
• The Proms Music Festival


Klik hier om onze reizen naar Londen te bekijken.
Lees meer
Zuid-Engeland | New Forest | Beaulieu
New Forest & Dorset
Het New Forest National Park is een prachtig gebied met sfeervolle dorpjes, een adembenemende natuur en natuurlijk de b...
Het New Forest National Park is een prachtig gebied met sfeervolle dorpjes, een adembenemende natuur en natuurlijk de beroemde New Forest Pony's. Dartelende pony’s en grazende ezels komt u zeker tegen, want deze lopen vrij door het gebied. Er zijn ook talrijke bezienswaardigheden te bezoeken. Zo vindt u in Beaulieu het National Motor Museum, Palace House en Beaulieu Abbey. Lyndhurst heeft gezellige tearooms en Lymington is een gezellig stadje net buiten het nationale park. Vanuit hier kunt u ook makkelijk een dagtocht maken naar Isle of Wight.

Graafschap Dorset is een van de best bewaarde geheimen van Zuid-Engeland. Wist u dat het bijna in zijn geheel een 'gebied van uitzonderlijke natuurlijke schoonheid' is? Niet zo verwondelijk dus dat de kust van Dorset op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Deze prehistorische 'Jurassic Coast' leent zich uitstekend voor het maken van wandelingen en het zoeken naar fossielen! Het beroemde South West Coast Path, het langste wandelpad in Groot-Brittannië, volgt de kust van Dorset en loopt daarna verder via Cornwall en Devon naar Minehead in Somerset.

Waar u ook gaat, overal zult u prachtige landschappen, ongerepte natuur en lange stranden aantreffen. Loop over de kustpaden, langs eenzame baaien en verlaten vissersdorpjes, of geniet aan het strand. Dorset heeft voor elk wat wils. U kunt er niet alleen wandelen, fietsen en paardrijden, maar ook surfen, zeilen en....dansen in een van de vele uitgaansgelegenheden in Bournemouth.

Dorset en het New Forest, met hun vredige landschap, zandstranden, pittoreske dorpjes en leuke haventjes liggen te wachten om ontdekt te worden!
• New Forest National Park
• Jurassic Coast (UNESCO World Heritage Site)
• South West Coast Path
• Shaftesbury met Gold Hill
• Badplaats Bournemouth
• Lyme Regis
• Weymouth
• Lulworth Cove, Durdle Door
• Corfe Castle
• Milton Abbas
• Cerne Abbas Giant
• Athelhampton House
• Landgoed Kingston Lacy
• Beaulieu met Palace House
• Abbotsbury met de Abbotsbury Suptropical Garden
• Exbury Gardens


Klik hier om onze reizen naar en door de New Forest & Dorset te bekijken.

Lees meer
Engeland | Oxford | University College
Oxford
Leer de stad kennen bij The Oxford Story, een overdekte rondrit door 900 jaar geschiedenis in slechts 25 ontspannen min...
Leer de stad kennen bij The Oxford Story, een overdekte rondrit door 900 jaar geschiedenis in slechts 25 ontspannen minuten. U ontmoet er prominente schrijvers, wetenschappers, politici en excentriekelingen die hun illustere loopbanen begonnen in deze stad. Of sluit u aan bij een rondleiding in de voetsporen van Oxford’s beroemdste tv-detective Inspector Morse. Ook op eigen houtje zullen fans van de serie overigens op vele plekken in de stad opnamelocaties herkennen.

Een eeuwenoude studentenstad kan natuurlijk niet zonder tientallen pubs, bars en gezellige kleine restaurantjes. De drinklokalen zijn meestal typisch Engels, en wederom vaak bekend van eerder genoemde serie. De eetgelegenheden komen uit alle windstreken. Steek Magdalen Bridge over richting Cowley Road en uw smaakpapillen kunnen op wereldreis. Nadat het lichaam tevreden is gesteld, wordt het tijd de geest te voeden in een van de musea.

Stap bijvoorbeeld gratis naar binnen bij het Ashmolean Museum en sta versteld van de gigantische verzameling onschatbare voorwerpen. Muziekliefhebbers spoeden zich naar The Bate Collection of Musical Instruments, waar naast de vreemdste instrumenten ook de werkplaats van een boogmaker is te zien. Kleurrijke moderne en hedendaagse kunst ziet u in The Modern Art Oxford en voor de klassieken is er de Christ Church Gallery met meer dan 300 oude meesters en ruim 200 tekeningen.

Deze culturele stad spreekt ook een woordje mee als het gaat om de podiumkunsten. Theaters als The Sheldonian, het Oxford Playhouse en het New Theatre Oxford horen bij de internationale theatertop, maar er is ook hilarisch studentencabaret in achterafzaaltjes en kroegen. Jaarlijkse festivals zorgen ervoor dat u keer op keer terugkomt. Zeer geliefd zijn het Literature Festival in maart en de Open Water Week in juni en juli met optredens, lezingen en wandeltochten langs de rivier.
• The Oxford Story, Oxford
• Oxford v Cambridge Universiteits roeiwedstrijden,
• River Thames, Londen
• Carfax Tower, Oxford
• Eight Week - Main intercollegiate rowing races, River Isis
• Christ Church College, Oxford
• Ashmolean Museum, Oxford
• Modern Art Oxford, Oxford
• Oxford University Botanic Garden, Oxford
• St. Giles' Fair, St Giles


Klik hier om onze reizen naar en door Oxford te bekijken.
Lees meer
Midden-Engeland | Peak District | Chatsworth
Peak District
Het Peak District National Park is het eerste nationale park van Groot-Brittannië en met een reden: het is één van de m...
Het Peak District National Park is het eerste nationale park van Groot-Brittannië en met een reden: het is één van de mooiste gebieden van Engeland!

De natuur in het Peak District is adembenemend; de ruige bergen bij Dark Peak, de groene heiden en valleien, het weelderige landschap rondom White Peak, de dichte bossen, de grotten en de mooiste vergezichten: het landschap is zeer gevarieerd en simpelweg prachtig. In het park kunt u mooie wandelingen maken, er zijn verschillende wandelroutes aanwezig, variërend in moeilijkheidsgraad. Maar niet alleen voor wandelaars is het gebied interessant, ook fietsers en mountainbikers kunnen hier hun hart ophalen. Geniet van de rust en de ruimte die u onderweg zult ervaren!

Het Peak District heeft niet alleen mooie natuur te bieden, u vindt hier ook typisch Engelse (markt)plaatsjes, zoals Castleton, Tissington, en Bakewell. Wandel door de nauwe straatjes, bezoek gezellige winkeltjes, geniet van de authentieke vakwerkhuizen en verwonder u over het feit dat in sommige van deze plaatsjes de tijd stilgestaan lijkt te hebben.

Bezoek ook zeker één van de vele schitterende historische landhuizen en de indrukwekkende ruïne van Peveril Castle of duik in de prehistorische geschiedenis bij Carl Wark. Of geniet van een heerlijke high tea en de lekkerste gerechten in de vele tea rooms en traditionele pubs.

U ziet: er is voor ieder wat wils en wat u ook gaat doen, u zult genieten!
• Chatsworth, Bakewell, Derbyshire
• Blue John Cavern, Castleton, Hope Valley
• The National Space Centre, Leicester
• Sherwood Forest, Mansfield
• Rutland Belle, Rutland Water


Klik hier om onze reizen naar en door het Peak District te bekijken.
Lees meer
Zuid-Engeland | Sussex | Eastbourne
Sussex
Zuidoost-Engeland biedt de perfecte afwisseling in dramatische landschappen, ruige of lieflijke kusten, levendige markt...
Zuidoost-Engeland biedt de perfecte afwisseling in dramatische landschappen, ruige of lieflijke kusten, levendige marktplaatsjes en dorpjes waar het lijkt of de tijd heeft stilgestaan. Er zijn letterlijk tientallen tuinen van wereldfaam; van de befaamde RHS Garden Wisley Garden en 'country garden' Wakehurst, tot aan de Savill Garden in Windsor Great Park en het exotische Leonardslee bij Horsham. Alles met een eigen karakter en eigen visie op het fenomeen tuinieren.

De geschiedenis heeft een waar spoor aan historische gebouwen achtergelaten, zoals het Fishbourne Roman Palace, Pashley Manor en schitterende kastelen zoals Bodiam Castle en Windsor Castle, de officiële residentie van de koningin. De historische plaatsen Battle en Hastings zijn een bezoek zeker waard, evenals Rye met z'n pittoreske vakwerkhuisjes.

In Zuidoost-Engeland bent u nooit ver van de kust en het daarmee verbonden maritieme erfgoed. Zo ziet u in Portsmouth roemruchte schepen als Nelson's Victory, Henry VIII's Mary Rose en HMS Warrior. In de bruisende badplaats Brighton draait het leven om het strand. Kraampjes vol verse vis, kleine boekenstalletjes, windsurfers, artiesten en beachvolleyballers maken een wandeling over de kilometers lange boulevard tot een onvergetelijke belevenis. Naar een knusse strandtent voor een drankje hoeft ook nooit lang gezocht te worden. Of ontspan met een 'latte' in The Lanes, de oudste wijk van de stad, waar de cafés letterlijk uitlopen tot op de straat. Het is ook een van de betere plekken om buiten te eten in Engeland. Niet alleen door het weer - veel zon - maar ook door de geboden (zee)gerechten.

De drukte ontvluchten is in deze streek niet moeilijk. Stelt u zich dit plaatje eens voor: stille landweggetjes, goudgele graanvelden, en weiden vol wilde bloemen en vlinders. Trek de wandelschoenen maar aan, en zorg dat u zelf in dit plaatje terechtkomt. Wandelen is de beste manier om welk gebied dan ook te verkennen, en Zuidoost-Engeland heeft alles. Elk seizoen heeft zijn eigen charme, van de subtiele kleuren in het voorjaar tot de weelde van de zomer en de rijpe, warme herfstkleuren. Er is altijd weer iets nieuws te zien! Dit gebied telt tig beschermde natuurgebieden ('Areas of Outstanding Natural Beauty'), met als bekendste High Weald, North Downs en de South Downs. Een wandeling hoog op de North & South Downs of de Surrey Hills is een echte belevenis. Ook het New Forest biedt tal van wandelpaden. Het landschap wordt doorkruist door een netwerk van langeafstandsroutes, waardoor een unieke variëteit aan buitengewone wandelingen bestaat. Misschien voelt u het meest voor een lange tocht, of maakt u juist liever een korter wandelingetje op uw gemak. De keuze is aan u!
• Rye, Battle en Hastings
• Kew Royal Botanic Gardens (bij Londen)
• Windsor Castle, Savill Garden en Legoland Windsor (Windsor, bij Londen)
• RHS Garden Wisley (Surrey)
• Wakehurst Place (West Sussex)
• Leonardslee Lakes & Gardens (West Sussex)
• Portsmouth Historic Dockyard
• New Forest National Park (Hampshire)
• Fishbourne Roman Palace (West Sussex)
• Great Dixter House & Gardens (East Sussex)
• Bodiam Castle (East Sussex)
• Pashley Manor & Gardens (East Sussex)
• Chessington World of Adventures
• Royal Pavilion, Brighton


Klik hier om onze reizen naar en door Sussex te bekijken.
Lees meer
Noord-Engeland | Yorkshire | Postbox
Yorkshire
Yorkshire is een graafschap met vele gezichten. U vindt hier niet één, maar twee nationale parken, het Yorkshire Dales ...
Yorkshire is een graafschap met vele gezichten. U vindt hier niet één, maar twee nationale parken, het Yorkshire Dales National Park en het North York Moors National Park, en ook een ‘Area of Outstanding Natural Beauty’. Als u een liefhebber bent van natuur, dan zit u in Yorkshire dus goed! Een bijzondere manier om de prachtige natuur van ‘the Moors’ te ontdekken is per trein. Dus spring aan boord van de North Yorkshire Moors Railway en geniet van de schitterende uitzichten. Of trek uw wandelschoenen aan en ga erop uit!

Maar Yorkshire heeft niet alleen natuur te bieden. U vindt hier ook de meest charmante kustplaatsjes, zoals Robin Hood’s Bay, Whitby en Scarborough. Wandel door de nauwe straatjes en breng een bezoek aan de theehuizen en winkeltjes of eet een heerlijke fish & chips op het strand.

De prachtige stad York mag u zeker niet overslaan. Bezoek de imposante York Minster, wandel door de Middeleeuwse Shambles of over de stadsmuren en leer alles over de geschiedenis van de stad in het Jorvik Viking Centre. Hoewel Leeds iets minder bekend is dan York is deze stad ook zeker de moeite van het bezoeken waard. Geniet van de mooie winkels, de gezellige restaurants en pubs en de vele attracties. Waar u ook voor kiest: u zult genieten in Yorkshire!
• National Railway Museum, York
• National Museum of Photography, Film and Television, Bradford
• National Coal Mining Museum for England, Wakefield
• Royal Armouries Museum, Leeds
• The Great Yorkshire Show, Harrogate
• Magna Science Adventure Centre, Rotherham
• The Deep, Hull
• Flamingo Land Theme Park and Zoo, near Malton
• Earth Centre, Doncaster
• York Minster, York


Klik hier om onze reizen naar en door Yorkshire te bekijken.
Lees meer
paper-aiplane

Blijf op de hoogte van acties en aanbiedingen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden