• ma t/m vr 9:00 uur - 17:00 uur
  • 0118-440 444
Ierland
Alles wat u zoekt in een vakantiebestemming, vindt u in Ierland: spectaculaire natuur, pittoreske dorpjes, vriendelijke mensen, heerlijk eten, een indrukwekkende historie en een levendige cultuur. Dublin is voor de meeste bezoekers het beginpunt van de reis. Deze bruisende stad is een mix van een interessante geschiedenis en cultuur, hippe bars en pubs, elegante architectuur, verfijnde restaurants en fantastische winkelmogelijkheden. De stad is met recht één van Europa’s hotspots!

De natuur in Ierland laat een onuitwisbare indruk na op iedere bezoeker. Van de imposante steile rotsen van de Cliffs of Moher, de bijzonder mooie Ring of Kerry en het mystieke maanlandschap van The Burren tot de prachtige meren en rivieren van Westmeath, de indrukwekkende Giants Causeway en het groene Killarney National Park, u zult onder de indruk zijn! Ook op het gebied van historie heeft Ierland veel te bieden. Er zijn niet veel landen waar de geschiedenis zo tastbaar aanwezig is als op het eiland Ierland. Het land is bezaaid met ruïnes, gedenktekens en kastelen.

In de meeste pubs wordt nog live muziek gespeeld op traditionele instrumenten, zoals de ‘bodhrán’, een handtrommel, en de ‘tin whistle’. Geweldige visgerechten en de lekkerste bieren, zoals Guinness, laten u een tandje terugschakelen, zodat u op het gemak kunt genieten van al het moois dat dit land te bieden heeft.

Eén ding is zeker: Ierland is één van de mooiste bestemmingen ter wereld en wat u ook gaat doen, u bent welkom: Fáilte!
Lees meer
Ierland | Galway | Connemara
Bekijk ons aanbod naar Ierland
Klik hier voor ons aanbod. Alle reizen kunnen naar wens worden aangepast. Heb je zelf al iets in gedachte? Vraag dan een reisvoorstel op maat aan:
Lees meer
Lees meer
Reizen in Ierland
Tolwegen
In Ierland moet voor een aantal wegen, bruggen en tunnels tol betaald worden. Deze wegen worden met een bord aangegeven. Betalen is in de meeste gevallen mogelijk met contant geld, behalve op de M50 waar je enkel elektronisch kan betalen. Wie dit niet doet heeft tot 20.00 uur de volgende dag de tijd om de tol alsnog te betalen via de website https://www.eflow.ie/ of door bij een vertegenwoordiger van Payzone te pinnen. Je vindt deze onder andere bij een aantal tankstations, een overzicht van alle locaties staat op de website payzone.ie/consumer/agent-finder

Voor de volgende wegen dient tol betaald te worden:
M1 Gormanston - Monasterboice
M3 Clonee - Kells (Clonee - Dunshaughlin)
M3 Clonee - Kells (Navan - Kells)
M4 Kilcock - Enfield - Kinnegad
M7/M8 Portlaoise - Castletown / Portlaoise - Cullahill
M50 ringweg Dublin
N6 Galway - Ballinasloe
N8 Rathcormac/Fermoy Bypass
N18 Limerick Tunnel
East Link Toll Bridge Dublin
Dublin Tunnel (A)

Links rijden - vier vereisten
• Kijk altijd naar rechts als u vanuit stilstaande positie wegrijdt. Haal rechts in.
• Geef voorrang aan al het verkeer op rotondes. Het verkeer op hoofdwegen heeft voorrang boven het verkeer op kleinere wegen.
• Een witte streep, aangebracht over de breedte van de weg betekent stoppen en voorrang geven aan het verkeer op de hoofdweg voor u.
• Let goed op verkeersborden en wegmarkeringen en ken hun betekenis - ze zijn belangrijk en mogen niet worden genegeerd.

Koplampen
De koplampen van uw auto staan afgesteld op de berm. Dit betekent dat ze in Ierland op de andere weghelft schijnen, waardoor ze tegenliggers kunnen verblinden. Aangezien het verblinden van de tegenligger verboden is, wordt u aangeraden uw koplampen af te plakken als u van plan bent in het donker te rijden. Dit kan met speciale stickers die in Nederland o.a. worden verkocht bij Halfords vestigingen en bij de ANWB. U kunt echter ook zelf uw koplampen afplakken. Zwarte doe-het-zelf tape houdt het licht voldoende tegen. Vraag eventueel uw garage u hierbij te helpen.

Maximale snelheden
Sinds 2005 worden de maximumsnelheden in de Ierse republiek niet meer aangegeven in mijlen (mph) maar in kilometers per uur (km/h).
Maximumsnelheden (Ierse Republiek): binnen de bebouwde kom 50 km per uur, buiten de bebouwde kom en op B-wegen 80 km per uur, hoofdwegen 100 km per uur.
Maximumsnelheden (Noord-Ierland): binnen de bebouwde kom 30 mijl (48 km) per uur, buiten de bebouwde kom en op B-wegen 60 mijl (96 km) per uur, snelwegen 70 mijl (112 km) per uur.

Automobilistenorganisaties
Als u een autovakantie plant, bent u gebaat bij het lidmaatschap van een automobilistenorganisatie. In geval van pech of bij andere problemen kan zo’n instantie de helpende hand bieden. Veel zekerheid biedt de Wegenwacht Europa Service. Voor meer informatie neemt u contact op met de ANWB.
Reisdocumenten
Welke reisdocumenten heeft u nodig voor Ierland?
Voor een bezoek aan Ierland heeft u een geldig Nederlands paspoort of een (Europese) identiteitskaart nodig. Beiden moeten in ieder geval geldig zijn tot en met de dag van uw thuiskomst. Voor Noord-Ierland kunt u vanaf 1 oktober 2021 niet meer met een (Europese) identiteitskaart reizen. U kunt dan enkel nog met een paspoort reizen, dat nog tot tenminste de dag van uw thuiskomst geldig moet zijn. Vergeet ook niet uw rijbewijs en verzekeringspapieren mee te nemen. Heeft u een andere nationaliteit? Dan kunnen er andere voorwaarden van toepassing zijn. Voor meer informatie kunt u bellen met de Ierse ambassade in Den Haag, 070-3630993, of voor Noord-Ierland met het Britse Consulaat in Amsterdam, 020-6764343.

Reizen met kinderen
Voor een reis naar het buitenland met een minderjarige is de toestemming van de gezaghebbende ouder(s) nodig. Via www.kinderontvoering.nl kunt u bekijken welke documenten geadviseerd worden om mee te nemen voor de controle aan de Nederlandse grens. Het kan zijn dat de buitenlandse autoriteiten aanvullende eisen stellen voor het reizen met een minderjarige. Voor de vraag welke documenten er nodig zijn om het land van bestemming in en uit te reizen, adviseren wij u om contact op te nemen met de ambassade of het consulaat.
Betalen
Geld
De officiële munt van de Ierse Republiek is de euro. In Noord-Ierland rekent men in ponden en pence. Er zijn bankbiljetten van £50, £20, £10 en £5. Er zijn munten van 1 en 2 pond, van 50, 20, 10, 5, 2 pence en 1 penny.

Openingstijden
De banken in Ierland zijn meestal van maandag tot en met vrijdag open van 10.30-16.30 uur en op donderdag tot 17.00 uur. Alle banken zijn gesloten op nationale feestdagen. De meeste banken hebben pinautomaten en accepteren de meeste creditcards. Bezoekers uit andere landen dienen bij hun eigen bank na te vragen of zij deze faciliteiten kunnen gebruiken. Over het algemeen geldt dat Plus kaarthouders geldautomaten kunnen gebruiken met het Visa-symbool, en Cirrus kaarthou-ders de automaten met een MasterCard-symbool. Heeft u het Maestro-logo op uw pinpas staan, dan kunt u pinnen bij geldautomaten voorzien van een Maestro-logo. Tevens kunt u met uw pinpas betalen in winkels en restaurants waar u het Maestro-logo ziet staan.

Creditcards
Alle creditcards met een Visa-, MasterCard- of American Express-symbool worden vrijwel overal in Ierland geaccepteerd. Bezoekers met een andere creditcard dienen van tevoren te informeren of die kaart wordt geaccepteerd.

NB: winkeliers hebben nu het recht om een hogere prijs te berekenen voor goederen en diensten die met een creditcard worden gekocht; zij moeten dan wel duidelijk aangeven dat er een prijsverschil is.

Bron: Ierland Toerisme en VisitBritain
Winkelen
Winkels zijn over het algemeen geopend tussen 9.00 en 18.00 uur, van maandag tot en met zaterdag. Veel winkels verlengen op donderdag hun openingstijden zodat u er tot 20.00 of 21.00 uur terecht kunt. Op zondag zijn de belangrijkste winkelcentra en de grotere warenhuizen geopend vanaf het begin van de middag tot 17.00 of 18.00 uur (van 13.00 tot 17.00 uur in Noord-Ierland).
Feestdagen
• Nieuwjaarsdag | New Year’s Day - 1 januari
• St. Patrick’s Day - 17 maart
• Goede vrijdag | Good Friday
• 2e Paasdag | Easter Monday
• May Bank Holiday - eerste maandag in mei
• First Monday June - eerste maandag in juni
• First Monday August - eerste maandag in augustus
• October Bank Holiday - laatste maandag in oktober
• 1e Kerstdag | Christmas Day - 25 december
• 2e Kerstdag | St. Stephan’s Day - 26 december

Op Kerst na, zijn op feestdagen (in Ierland ‘Bank Holidays’ genoemd) de meeste bezienswaardigheden en veel winkels geopend. Banken en postkantoren zijn gesloten. Zoals u kunt zien vallen veel Bank Holidays op maandag. Veel Ieren gebruiken deze lange weekenden voor een korte vakantie in eigen land. Houd rond die data dus rekening met een beperkt aanbod aan accommodatie.
Tijd & Weer
In Ierland is het één uur vroeger dan in Nederland. Beide landen gaan op dezelfde datum over op zomer- en wintertijd waardoor het tijdsverschil het hele jaar hetzelfde is.

Ierland heeft een mild, gematigd klimaat. In de zomer varieert de temperatuur meestal tussen de 15ºC en 20ºC. In de lente en de herfst wordt het meestal zo’n 10ºC. ‘s Winters varieert de temperatuur tussen de 5ºC en 8ºC. Het sneeuwt zelden, maar in elk jaargetijde kan er een regenbui vallen.
Elektriciteit
De standaardvoltage in de Ierse Republiek bedraagt 220 volt; in Noord-Ierland is dat 240 volt. In enkele gevallen is hierdoor wellicht een transformator nodig. De stopcontacten in Ierland hebben over het algemeen drie contactpunten. Daarom is het raadzaam een adapterstekker mee te nemen.
Huisdieren
Uw huisdier naar de Republiek Ierland
Als u uw harige vriend mee wilt nemen naar Ierland, dan heeft u een Europees huisdierenpaspoort nodig, óók als u via Groot-Brittannië reist. Dit document is een bewijs dat uw huisdier is gechipt en ingeënt tegen rabiës. Alleen vliegmaatschappijen die zijn geregistreerd bij de ‘Department of Agriculture, Food and the Marine’ mogen huisdieren vervoeren. Iedere ferrymaatschappij hanteert eigen regels voor het reizen met dieren, maar huisdieren moeten samen met hun eigenaar reizen of met een persoon die tijdens de reis de eigenaar vertegenwoordigt.

Huisdieren die reizen van de Republiek Ierland naar Noord-Ierland moeten zijn gechipt, ingeënt tegen rabiës en reizen met een huisdierenpaspoort.

Uw huisdier naar Noord-Ierland
Met het Pet Travel Scheme (PETS) mogen honden, katten, fretten, tamme konijnen en tamme knaagdieren uit bepaalde landen naar Noord-Ierland reizen zonder quarantaine, op voorwaarde dat zij voldoen aan bepaalde regels. U leest meer over deze regels op de website: www.gov.uk/take-pet-abroad.
De PETS-regeling geldt alleen voor huisdieren die het Verenigd Koninkrijk binnenkomen vanuit bepaalde landen en gebieden.

In het kort komt het op het volgende neer:
u dient ca. 3 maanden voor vertrek naar Groot-Brittannië te beginnen met de procedure:

• uw huisdier dient te zijn voorzien van een microchip ter identificatie
• vervolgens dient uw huisdier gevaccineerd te worden tegen rabiës
• u dient zorg te dragen voor een EU dierenpaspoort
• uw huisdier dient voor vertrek behandeld te worden tegen teken en spoelwormen.

U kunt nu op reis, mits u alle benodigde formulieren meeneemt. Huisdieren zijn bij de meeste vervoersmaatschappijen toegestaan. Bij de langere oversteken dient een kennel te worden gereserveerd. Huisdieren zijn nimmer toegestaan in publieke ruimtes of hutten. Het vervoer van uw huisdier is op eigen risico.

Huisdieren reizen niet voor niets. Alle vervoersmaatschappijen berekenen een prijs voor een huisdier. Houdt u er rekening mee dat indien uw huisdier mee op reis gaat u langere tijd tevoren aanwezig moet zijn. Een half uur eerder aanwezig zijn wordt aanbevolen. Voorts is het verstandig om bij reservering van uw passage het chipnummer van uw huisdier door te geven; dit scheelt doorgaans aanmerkelijk in tijd.

* voor andere huisdieren dan hond of kat gelden andere voorwaarden

N.B. Bovenstaande informatie bindt ons niet. De juiste informatie krijgt u van uw dierenarts! Voor meer actuele informatie kijkt u op de (Engelstalige) site van DEFRA
Telefoneren
Wie vanuit Ierland rechtstreeks naar Nederland wil bellen, toetst eerst de internationale code in (00), gevolgd door de code voor Nederland (31). Daarna het gewenste netnummer zonder de 0 en het abonneenummer. Zo belt u naar Amsterdam met de volgende cijfers: 00 31 20 + gewenst abonneenummer. Vanuit Nederland naar de Ierse Republiek draait u (00) gevolgd door de code voor Ierland (353). Voor Noord-Ierland draait u (00) gevolgd door de code voor Noord-Ierland (44).

Tip: zorg ervoor dat de nummers in het telefoonboek van uw mobiele telefoon al beginnen met 0031, dan kunt u meteen bellen met uw mobiele telefoon.
In geval van nood
In Ierland kunt u in geval van nood bellen met nummer 112 of met 999. Via beide nummers kunt u zowel politie, brandweer als ambulance bereiken. Het gebruik van de nummers is gratis, maar ze zijn alleen bedoeld voor echte noodgevallen. Aan de kust kunt u via nummer 999 ook verbonden worden met de Britse kustwacht, the Royal National Lifeboat Institute.

Bent u iets kwijtgeraakt of is er iets van u gestolen, doe dan altijd aangifte bij de politie. Het verslag van de aangifte heeft u nodig om de schade te verhalen op uw verzekering. Een loket voor verloren voorwerpen (Lost & Found) vindt u op alle grote trein- en busstations. In alle steden en dorpen bevinden zich politiebureaus waar u zich kunt melden, mocht u problemen hebben.

In tegenstelling tot veel andere landen, draagt het politiekorps in Ierland geen wapens, maar er zijn speciaal opgeleide “Firearms Officers”. De bewapende politieagenten dragen een ander uniform dan de reguliere agenten. Vraag een politieagent om hulp als u de weg kwijt bent - ze zijn vriendelijk, zeer benaderbaar en behulpzaam. Verkeersagenten kunnen u ook helpen om de weg te wijzen.

Als u het slachtoffer bent van een misdaad, neem dan contact op met de politie door 999 of 112 te bellen, of 101 voor niet-dringende gevallen. Alle grote steden in Ierland hebben wijkagenten die de straten van de stad patrouilleren en samenwerken met de politie. Zij kunnen asociaal gedrag aanpakken, advies geven voor de preventie van misdaden en u helpen als u de weg kwijt bent of met andere informatie.

Regio's van Ierland

Ierland | Boyne Valley | Monasterboice
Belfast
Ontdek een fascinerende geschiedenis en cultuur op een steenworp afstand van Dublin. Op slechts 30 minuten rijden ten n...
Ontdek een fascinerende geschiedenis en cultuur op een steenworp afstand van Dublin. Op slechts 30 minuten rijden ten noorden van Dublin ligt de Boyne Valley. Deze regio heeft tal van historische en culturele schatten die behoren tot de meest waardevolle van Europa.

Breng een bezoek aan het Brú na Boinne complex, een Unesco werelderfgoed dat ook toegang geeft tot de Neolitische tombes van Newgrange en Knowth. Deze prachtig gedecoreerde grafkamers zijn zelfs ouder dan de pyramides van Gizeh. Beklim de heuvel van Tara waar de Hoge Koningen van Ierland duizenden jaren hebben geregeerd. Vanaf de top kun je - bij mooi weer - maar liefst 14 Ierse graafschappen tegelijk zien.

Bezoek het middeleeuwse stadje Trim en haar Anglo-Normandische kasteel of ontdek Kells waar St. Colmcille en zijn monniken het beroemde Book of Kells manu-script in 806 met veel liefde en precisie maakten. Met talloze activiteiten en uitstekende accommodatie en eetgelegenheden wil je er misschien wel langer blijven.
• The Hill of Tara
• Brú na Boinne (met neolithische tombes van Newgrange en Knowth)
• Kells
• Monasterboice
• Battle of Boyne
• Trim Castle


Klik hier om onze reizen naar en door Belfast te bekijken.
Lees meer
Ierland | Cork | Street Sign
Cork
De regio Cork is de grootste county van Ierland en wordt door de bewoners ervan nog steeds verdeeld in 2 delen. Waar u ...
De regio Cork is de grootste county van Ierland en wordt door de bewoners ervan nog steeds verdeeld in 2 delen. Waar u in het oosten van deze county de gelijknamige stad Cork, met zijn bruisende centrum vindt, vindt u in West-Cork rust en ruimte.

West-Cork heeft een kustlijn met fraaie baaien en kleine havens die erg in trek zijn bij watersporters. Kilometers lege stranden, waarbij u soms het idee heeft er alleen te zijn, maar daarentegen ook vele pittoreske plaatsjes met gezellige pubs en koffiehuisjes.
Wat noordelijker vindt u de schiereilanden Sheep's Head en Beara, vanaf de uiteindes van deze eilanden heeft u prachtige uitzichten over de Atlantische Oceaan.
• Blarney Castle
• Buttermuseum, Cork
• English Market, Cork
• Garnish Island
• Sheep's Head
• Glengarriff Harbour
• Cobh
• Bantry House
• Glebe Gardens
• Lady Bantry’s Lookout
• Jameson Experience


Klik hier om onze reizen naar en door Cork te bekijken.
Lees meer
Ierland | Dublin | Temple bar
Ierland | Dublin | Fiets
Dublin
Dublin is meestal het aankomstpunt voor bezoekers en een bruisende jeugdige stad met een aantrekkelijke mix van geschie...
Dublin is meestal het aankomstpunt voor bezoekers en een bruisende jeugdige stad met een aantrekkelijke mix van geschiedenis, cultuur, hippe bars en pubs, elegante architectuur, fantastische winkelmogelijkheden en verfijnde restaurants. De stad is momenteel met recht één van Europa’s hotspots!

Met zijn mix van stadse chic, weelderig groen, weidse kust en hippe winkeltjes bruist Dublin van energie, zonder zijn warme en gemoedelijke sfeer geweld aan te doen. Deze heerlijk levendige stad biedt alles wat u van een Europese hoofdstad mag verwachten, van historie en cultuur tot een onmogelijk aanbod van aantrekkelijke pubs.

De hoofdstad van de Republiek Ierland ligt in het hart van een regio die de bezoeker betovert door het grote aantal fascinerende historische monumenten, prachtige natuur, opwindende sportevenementen, onaangetaste meren, rivieren en prachtige kustlijnen.
• Old Jameson Distillery
• Temple Bar
• Trinity College met het Book of Kells
• Guinness Storehouse
• National Gallery
• Christ Church Cathedral
• Dublin Castle
• St. Stephen’s Green


Klik hier om onze reizen naar en door Dublin te bekijken.
Lees meer
Ierland | Limerick | St. Johns Castle
Ierland: midden
De stille wateren van County Roscommon ademen een serene rust die liefhebbers van een rustige vakantie zeker zal aanspr...
De stille wateren van County Roscommon ademen een serene rust die liefhebbers van een rustige vakantie zeker zal aanspreken. Deze lieflijke county, omringd door ongerepte natuur met mooie bergen, heidegebieden en meren, is ideaal voor een ontspannen verblijf. En het spectaculaire Lough Key Forest Park is een van de mooiste vakantiemeren van Ierland, gelegen in meer dan 350 hectare prachtige natuur. Maar Roscommon is ook rijk aan historische attracties, zoals de schitterende Boyle Abbey en Strokestown Park House.

County Longford in het hart van de Ierse Midlands, is één en al ongerepte natuur met merengebieden, moerassen, weiden en waterland. Deze stille en ingetogen streek is befaamd om zijn visstekjes, zijn lieflijke landschap, bedaagde levenstempo en monumenten. Aanraders in de Midlands zijn Ardagh, een prachtig dorpje uit de jaren ’60 van de 19de eeuw; het intrigerend mooie Belvedere House; en het ongelooflijke Corlea Trackway Bezoekerscentrum dat het spectaculaire verhaal vertelt van een weg uit het IJzeren Tijdperk.

Westmeath is in heel Ierland beroemd om zijn prachtige rivieren en meren. Deze nog heerlijk ongerepte streek is een paradijs voor watersportliefhebbers en op de beroemde rivier de Shannon kunt u werkelijk schitterende boottochten maken. Westmeath, met zijn intrigerende landgoederen en tuinen en zijn majestueuze woudparken is een ideale bestemming voor een vakantie in de buitenlucht. Voor meer stadsvertier kunt u terecht in Athlone, de grootste plaats aan de Shannon en een bruisend oord met uitstekende restaurants, elegante hotels en een van de oudste pubs van de Britse Eilanden.

County Offaly, gelegen in het hart van de Ierse Midlands, is niet alleen een ideale uitvalsbasis voor uitstapjes naar de omliggende counties. Zelf biedt het een meer dan aantrekkelijke mix van natuur, activiteiten, bezienswaardigheden, kastelen, abdijen, historische centra en een van de belangrijkste monumenten van Ierland: Clonmacnoise. Tullamore is een levendig stadje enorm veel restaurants, pubs, winkels en sfeer. Het 18e-eeuwse plaatsje Birr heeft behalve een heerlijke ‘Georgian’ ambiance ook het prachtige Birr Castle Demesne en Historic Science Centre.

Met attracties van muziekfestivals tot de betoverende Slieve Blooms is Laois een inspirerende streek met een heel eigen karakter. Het steeds veranderende landschap verhaalt van een bewogen verleden en is rijk aan mythen en sagen. Ruim duizend historische attracties nemen u mee op een fascinerende reis naar het verleden van Laois. Het is de perfecte bestemming voor een vakantie in de ongerepte natuur. Qua activiteiten kunt u hier alle kanten op: bergwandelen in de Slieve Blooms, paardrijden, golfen en varen.
• Kloosterruïne Clonmacnoise
• Birr Castle Demesne
• Cahir Castle
• Rock of Cashel
• Clonmel
• Glen of Aherlow


Klik hier om onze reizen naar en door Midden-Ierland te bekijken.

Lees meer
Ierland | Noord-Ierland | Giants Causeway
Ierland: noorden
De schoonheid van Noord-Ierland is verweven met een tragisch verleden, een rijke cultuur en de vermaarde hartelijkheid ...
De schoonheid van Noord-Ierland is verweven met een tragisch verleden, een rijke cultuur en de vermaarde hartelijkheid van de bevolking. Met zijn woeste, verweerde bergen, spiegelgladde meren en weidse kust is het een ideale bestemming voor watersportbeoefenaars, wandelaars, fietsers, trekkers, klimmers en zeilers. Maar ook cultuurliefhebbers komen volop aan hun trekken. Van bruisende oesterfestivals tot authentieke paardenmarkten en van oeroude kastelen tot elegante landhuizen, dit spectaculaire stukje Ierland biedt tientallen mogelijkheden voor interessante uitstapjes.

Niet alleen de zes counties Antrim, Armagh, Down, Fermanagh, Londonderry en Tyrone zijn een ontdekkingstocht meer dan waard, ook de Noord-Ierse hoofdstad Belfast. Met haar compacte formaat, pittoreske ligging tussen bergen en kust en haar fascinerende verleden is Belfast in een stad die de jaren van strijd glorieus achter zich heeft gelaten en zich nu razendsnel ontwikkelt tot een ideale bestemming.

In deze mooie Victoriaanse stad is van alles te doen. U kunt de werf bezoeken waar oceaanreuzen als de Titanic werden gebouwd, de imposante City Hall en Queen’s University bewonderen, of u onderdompelen in het sprankelende eigentijdse Belfast met haar hippe boutiques en chique winkels. De komst van relaxte en comfortabele design-hotels betekent dat het goed en betaalbaar toeven is in Belfast, terwijl de vele uitstekende nieuwe restaurants de stad definitief op de culinaire kaart hebben gezet. Maar de grootste charme van Belfast zijn de pubs, waar u heerlijk een uurtje, of twee, kunt bijkomen.
• Belfast
• Giant’s Causeway
• Dunluce Castle
• Antrim Coast & Glens
• Ulster American Folk Park
• Derry
• Belleek Pottery Visitor Centre


Klik hier om onze reizen naar en door Noord-Ierland te bekijken.
Lees meer
Ierland | Donegal
Ierland: noordwesten
Wilt u er eens helemaal uit? Dan is Donegal de perfecte plek. Met steile, 300 meter hoge zeerotsen, eenzame witte zands...
Wilt u er eens helemaal uit? Dan is Donegal de perfecte plek. Met steile, 300 meter hoge zeerotsen, eenzame witte zandstranden, overdonderende landschappen, geweldige visgerechten en gemoedelijke pubs laat Donegal u een tandje terugschakelen zodat u op uw gemak kunt genieten. Maar of uw voorkeur nu uitgaat naar lange wandelingen over ruig terrein, luieren op een mooi strand of historische monumenten bezoeken, het spectaculaire Donegal in het uiterste noordwesten van Ierland is een klasse apart.

Sligo, met zijn rijke literaire historie, is een van de mooiste counties van het noordwesten. Het vormde een inspiratiebron voor de dichter W.B. Yeats, wiens laatste rustplaats aan de voet van de prachtige Benbulben Mountains ligt. Wie geïnteresseerd is in oude geschiedenis, kan zijn hart ophalen aan het grootste megalithische monument van Ierland in Carrowmore. Behalve met een schitterend berglandschap is Sligo gezegend met verstilde, spiegelende meren, maar ook met prachtige verlaten stranden aan de Atlantische Oceaan. Sligo Town daarentegen is een drukke, sfeervolle stad met geweldige restaurants, winkels en pubs, terwijl de kleinere dorpjes weer ideaal zijn om het hectische leven achter u te laten.

Leitrim dankt zijn speciale karakter aan de aanwezigheid van de Shannon-Erne Waterway die door de streek meandert en haar een unieke schoonheid verleent. Met levendige plaatsen als Carrick-on-Shannon, het pleziervaart-walhalla van Ierland, en het schattige vissersdorpje Dromod aan Lough Bofin en Lough Boderg, is deze mooie streek in het noordwesten van Ierland een must voor de actieve bezoeker.

• Glenveagh Castle en Glenveagh National Park
• Sligo Abbey
• Donegal Castle
• Vissersplaatsje Killybegs
• Donegal Coast met Fanad Peninsula

Klik hier om onze reizen naar en door Noordwest-Ierland te bekijken.
Lees meer
Ierland | Oost-Ierland | Lullymoremore
Ierland: oosten
Voorbij Dublin vertelt het oosten van Ierland een geheel eigen verhaal met de graafschappen Cavan, Kildare, Louth, Meat...
Voorbij Dublin vertelt het oosten van Ierland een geheel eigen verhaal met de graafschappen Cavan, Kildare, Louth, Meath, Monaghan en Wicklow. Deze regio is bekend om z’n natuurlijke charme, oude bezienswaardigheden zoals Newgrange, top golfmogelijkheden en wereldberoemde paardenraces. Het graafschap Kildare is thuisbasis van de beste volbloedpaarden en was host van de Ryder Cup in 2006.

Maar wat het oosten echt bijzonder maakt is het onaangetaste platteland. Met schitterende meren, rustige rivieren, authentiek plattelandsleven, prachtig natuurschoon, glooiende heuvels, bossen en parken, is dit gebied een trekpleister voor outdoormensen die van fietsen, watersport, wandelen, vissen, golf, paardrijden en varen houden.

Ingenesteld tussen de weelderig glooiende heuvels van Wicklow liggen lieflijke dalen met klaterende watervallen en spiegelende meren. Terecht wordt deze streek dan ook de ‘tuin van Ierland’ genoemd. Wicklow glinstert in duizend schakeringen van groen en het spectaculaire landschap vormt een volmaakt decor voor alle mogelijke activiteiten, van paardrijden en golf tot wandelen. Behalve een paradijsje met imposant natuurschoon, lieflijke dorpjes en verlaten stranden is Wicklow rijk aan historie, met elegante landhuizen en tuinen en een prachtige kloosterruïne uit de 6de eeuw.

County Monaghan is een goed bewaard geheim: weldadig stille natuur, golvende heuvels, spiegelende meren en levendige plaatsjes. Als u er eens helemaal uit wilt zijn, bent u in Monaghan aan het juiste adres: u kunt er heerlijk wandelen, vissen, fietsen en golfen, ver van de drukte en het lawaai. Maar Monaghan is ook rijk aan cultuur. Het is de geboorteplaats van Patrick Kavanagh, een van Ierlands grootste dichters. Ook het verleden leeft hier volop, getuige de vele prehistorische monumenten en megalithische begraafplaatsen uit het Bronzen Tijdperk. Bezoek vooral de wereldberoemde Carrickmacross Lace Gallery en bewonder deze verfijnde Ierse handwerktechniek die teruggaat tot 1816.

Het oeroude, majestueuze Meath met zijn fraaie en ongerepte weidelandschap is de ideale plek om de drukte van alledag van u af te laten glijden. Meath, ook wel de ‘Royal County’ genoemd, was ooit de zetel van de hoogkoningen van Ierland. Het is beslist een van de meest historische streken van het land, met een overweldigende hoeveelheid adembenemende monumenten, zoals het Unesco Werelderfgoed Newgrange en de Hill of Tara. Maar als u zich kunt losrukken van al die historie, zult u tot de ontdekking komen dat Meath ook een heerlijk ontspannen streek is, met charmante tuinen, idyllische natuur en een scala aan sportactiviteiten.
• Wicklow Mountains
• Malahide Castle
• Powerscourt Gardens & House
• Glendalough
• Trim Castle
• Newgrange
• Hill of Tara


Klik hier om onze reizen naar en door Oost-Ierland te bekijken.
Lees meer
Ierland | West Ierland | Eyeries
Ierland: westen
Het westen van Ierland is onvergelijkbaar met welke plek ter wereld ook en biedt dramatische landschappen, wonderschone...
Het westen van Ierland is onvergelijkbaar met welke plek ter wereld ook en biedt dramatische landschappen, wonderschone eilanden zoals de Aran Islands en prachtige rivieren zoals de indrukwekkende rivier de Shannon. Deze regio zit boordevol mogelijkheden zoals bezienswaardigheden, winkelen, traditionele Ierse muziek en cultuur in de ‘Gaeltacht’ gebieden (Iers-sprekend).

Het westen van Ierland is een betoverende plek vol sfeervolle steden en dorpen, uitgestrekte kustlijnen en zeekliffen, een prachtig platteland met een verlaten schoonheid en rijk aan traditie. Bezoekers merken de magie van het westen, de contrasten maken het tot een regio die nooit teleurstelt. Galway City is een gezellige stad met een ontspannen sfeer, the Burren verbaast de bezoekers door het prachtige maanlandschap, terwijl het grootste meer van Ierland, Lough Derg, de perfecte plek is voor watersportactiviteiten en ontspanning. Of u nu graag de rust opzoekt op een verlaten eiland, of te midden van de drukte wilt zijn tijdens een zomerfestival, het wilde westen heeft het allemaal.

Galway, in het westen van Ierland, is een bijzondere county met een unieke sfeer. Wie het eenmaal heeft bezocht, is voor altijd verkocht. Het verweerde landschap, ruig, woest en bovenaards mooi, is nu eens onherbergzaam, dan weer lieflijk met een uitbundige kleurenpracht en verstilde meren. In het Gaeltacht-gebied van County Galway wordt de Ierse taal nog gesproken en de adembenemend mooie Aran-eilanden hebben een heel eigen sfeer. Daarnaast heeft Galway prachtige stranden, hoge bergen, schattige dorpjes, prima pubs en de meest gastvrije bevolking van Ierland. Ga erheen en ontdek het zelf…

Galway City is de meest westelijke stad van Europa en mag bogen op een rijk kunstzinnig erfgoed en een bloeiend kunst- muziek-, theater- en filmleven. De zomer in Galway is één aaneenschakeling van fantastische festivals. Eten, drinken en entertainment, alles vindt buiten plaats, in het weldadig milde klimaat van deze warmbloedige stad. U zult genieten van de sfeervolle pubs in deze stad, fraai gelegen aan de Galway Bay. Met mooie middeleeuwse straatjes en levendige markten als bonus beleeft u een stedentrip om nooit te vergeten!

County Clare laat een onuitwisbare indruk na op ieder die het bezoekt. Van de imposante rotsen van de Cliffs of Moher tot het mystieke maanlandschap van The Burren, het tijdloze natuurschoon van Clare wekt diep ontzag. Clare is één aaneenschakeling van adembenemende landschappen, van de ruige, door wind en golven getekende Atlantische kust tot de lieflijke Shannon en Lough Derg. De charmante dorpjes bieden de bezoeker sfeervolle pubs, volksmuziek en een gemoedelijke bevolking. Maar u kunt hier ook surfen, golfen, paardrijden, wandelen en fietsen. Kortom, in Clare hoeft u zich nooit te vervelen!

Mayo springt eruit als een van de mooiste counties van Ierland. Maar als u vol ontzag aan de verweerde, door de Atlantische Oceaan gegeselde kust staat, vergeet dan niet dat Mayo nog meer te bieden heeft. Ceide Fields is het meest uitgestrekte monument uit de Steentijd ter wereld, Croagh Patrick is de berg waarop de Ierse patroonheilige in 441 veertig dagen vastte, en Achill Island is een adembenemende plek op de westpunt van Europa die bol staat van historie en indrukwekkende monumenten. Alsof dat nog niet genoeg is zijn er tal van charmante dorpen, van het mooi gelegen Westport tot het vredige plaatsje Cong.

• Cliffs of Moher
• The Burren
• Bunratty Castle & Folk Park
• Aran Islands
• Kylemore Abbey
• Achill Island
• Connemara National Park
• Ceide Fields


Klik hier om onze reizen naar en door West-Ierland te bekijken.
Lees meer
Ierland | Wexford | Hook lighthouse
Ierland: zuidoosten
Kilkenny, een bruisende stad met een fascinerende middeleeuwse geschiedenis en een bloeiende kunstnijverheidsindustrie,...
Kilkenny, een bruisende stad met een fascinerende middeleeuwse geschiedenis en een bloeiende kunstnijverheidsindustrie, is een van de aantrekkelijkste steden van het zuidoosten van Ierland en een must voor de bezoeker. Rondom de 800 jaar oude Normandische burcht in het oude centrum heeft Kilkenny zich ontwikkeld tot een hippe en kosmopolitische trekpleister met een grote verscheidenheid aan restaurants, pubs en cafés. Maar Kilkenny is ook de stad van het Cat Laughs Comedy Festival, een van de populairste comedy-festivals ter wereld waar acts uit binnen- en buitenland het publiek dagenlang in een deuk laten liggen.

Doet u het liever kalmer aan zoek dan de omgeving op, waar u zich kunt overgeven aan de weldadige rust van de rivier de Nore en prachtige woudparken. Carlow, de op één na kleinste county van Ierland, is een glinsterend juweel in het hart van het zonnige zuidoosten. Weelderige weilanden, loverrijke bossen, rijk geschakeerde bergen en het zilveren lint van de Barrow maken dit van Keltische historie doordrenkte gebied tot een prachtig stukje natuur. Of u uw verbeelding de vrije loop laat bij prehistorische dolmens of droomt van een bedaarde riviertocht met uzelf aan het roer, Carlow is een bron van inspiratie voor iedere bezoeker.

Waterford is natuurlijk wereldberoemd om zijn exquise kristal, maar deze county heeft veel meer te bieden dan alleen maar geslepen glas. Met zijn ideale mix van bergen, stranden en stads vertier is Waterford een uniek stukje Ierland. En met zijn schitterende ligging aan de zonnige zuidoostkust zijn de stranden met hun schone water en spectaculaire omgeving een van de aantrekkelijkste punten van Waterford. Veel van de mooiste dorpen van Waterford staan aan de rand van lieflijke baaien, maar Lismore, Cappoquin en Ballymacarbry zijn lieflijke plaatsjes in de vredige en stille Nire Valley.

Van de door zondoorstoofde stranden bij de kustplaatsjes Courtown, Curracloe en Duncannon tot de verstilde schoonheid van het John F. Kennedy Arboretum is Wexford een paradijs voor rustzoekers. Er is niets gehaasts of hectisch aan dit ontspannen hoekje van Ierlands zonnige zuidoosten. Integendeel, Wexford is gezegend met tal van pittoreske dorpjes, een rijk gevarieerd vogelbestand, fascinerende kastelen, abdijen en landhuizen, en natuurlijk ‘s werelds oudste nog werkende vuurtoren bij Hook Head.
• Kilkenny Castle & Gardens
• Waterford Crystal
• Lismore Castle Gardens
• Huntington Castle
• John F. Kennedy Arboretum


Klik hier om onze reizen naar en door Zuidoost-Ierland te bekijken.
Lees meer
Ierland | Kerry | Ring of Kerry
Ierland: zuidwesten
Voor wie van het buitenleven houdt is Kerry een droombestemming. Deze charmante county heeft werkelijk alles: schittere...
Voor wie van het buitenleven houdt is Kerry een droombestemming. Deze charmante county heeft werkelijk alles: schitterend natuurschoon, een buitengewoon gastvrije bevolking, internationaal vermaarde kuuroorden, allerliefste dorpjes en uitstekende restaurants. Het bijzondere aan Kerry is de kust, die bestaat uit schiereilanden die uitkomen in grotere baaien. Samen met de verweerde, in de oceaan uitlopende heuvels geeft dat deze streek een buitengewoon ongerept en afgelegen aspect.

Een rondrit over de Ring of Kerry of de Ring of Beara die de grens met Cork overschrijdt, is een onvergetelijke manier om dit overweldigende landschap te ervaren. Maar als dat u te veel moeite is, kunt u ook naar lieflijke dorpjes als Sneem, Kenmare of Dingle gaan, waar u de tijd kunt vergeten met overheerlijke verse vis, een pint Guiness en authentieke traditionele muziek.
• Ring of Kerry
• Ring of Beara
• Derrynane House, National Historic Park
• Muckross House
• Killarney National Park
• Kinsale
• Ross Castle
• Skellig Islands
• Bantry House & Gardens


Klik hier om onze reizen naar en door Zuidwest-Ierland te bekijken.
Lees meer
paper-aiplane

Blijf op de hoogte van acties en aanbiedingen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden