• 0118-440 444
  • ma t/m vr 9:00 uur - 17:00 uur
Eurotunnel
Wanneer u kiest voor Eurotunnel dan reist u snel, gemakkelijk en comfortabel in slechts 35 minuten van Calais naar Folkestone. Tijdens de 35 minuten durende rit kunt u lekker in uw eigen auto luisteren naar de speciale Eurotunnel radiozender. Voordat u uw auto aan boord rijdt kunt u in de moderne terminals even de benen strekken, winkelen, een kopje koffie drinken en en een ovenvers broodje eten. Behalve toiletten zijn er aan boord geen faciliteiten.

Hieronder kunt u de voorwaarden nalezen en zien welke dagen duurder zijn om op te reizen (zogenaamde rode dagen).

Wanneer uw auto is voorzien van een LPG installatie dan kunt u helaas geen gebruik maken van de Eurotunnel.
Rode dagen
Eurotunnel werkt met zogenaamde 'rode dagen'. Op deze dagen gelden hogere tarieven. Onze website rekent de toeslag voor de rode dagen automatisch voor u uit.

Calais-Folkestone

2022
Oktober: 29, 30
December: 27, 30

2023
Januari: 1
Februari: 18
April: 8, 15
Mei: 1
Juni: 3
Juli: 29
Augustus: 5, 12, 19, 26
September: 2
Oktober: 28

Folkestone-Calais

2022
Oktober: 21, 22
December: 16, 17, 22, 23

2023
Februari: 10
Maart: 31
April: 7, 28
Mei: 26
Juli: 21, 28
Augustus: 4, 11, 18, 25
Oktober: 20
December: 21
Reisinformatie
Vertrektijden
Calais naar Folkestone:
De treinen vertrekken 3x per uur om 20, 42 en 50 minuten na het hele uur.
Folkestone naar Calais:
De treinen vertrekken 3x per uur om 20, 42 en 50 minuten na het hele uur.

Het kan voorkomen dat de geboekte tijd iets afwijkt van bovenstaande indicatie tijden. Dit ziet u terug op uw bevestiging. De oversteek met de trein duurt 35 minuten.

Inchecken
U dient uiterlijk 30 minuten voor vertrek aanwezig te zijn in Calais of in Folkestone.

Reizen met huisdieren
Indien u met huisdieren reist, dient u uiterlijk 60 minuten voor vertrek aanwezig te zijn. Voordat u incheckt dient u zich te melden bij de Pet Control Booth. Deze bevindt zich vóór de check in banen, aan de rechterkant. Wanneer u reist met een huisdier, dient u dit tijdens boeking aan te geven, aan het reizen met huisdieren zijn kosten verbonden.

Nieuw incheckbeleid bij Eurotunnel
Zoals u wellicht weet heeft de Britse overheid een nieuwe regelgeving m.b.t. het inchecken in Folkestone ingevoerd. Deze nieuwe regel houdt in dat de persoonsgegevens en het soort reisdocument van iedereen die Groot-Brittannië verlaat bekend moet zijn bij de betreffende vervoersmaatschappij.

Wat moet u doen?
Bij ontvangst van de bevestigingsmail van House of Britain van uw boekingsaanvraag zult u de originele bevestiging van Eurotunnel vinden. Halverwege deze bevestiging ziet u inloggegevens waarmee u kunt inloggen bij Eurotunnel. Wij raden u aan dit voor vertrek te doen en op deze manier alle benodigde persoonsgegevens door te geven aan Eurotunnel. Dit zal voorkomen dat u ter plaatse onnodige vertraging oploopt.

Wanneer u hier geen gebruik van wilt maken krijgt u bij de check-in een boarding pass in een afwijkende kleur. De medewerkers van Eurotunnel zullen u dan langs de paspoortcontrole leiden. Alle paspoorten zullen worden gescand, waarna u verder kunt rijden richting de trein. Het scannen van de paspoorten zal ongeveer 30 seconden per paspoort in beslag nemen. Wij adviseren u dus om op tijd aanwezig te zijn.
Hoe te boeken
U kunt via onze website uw Eurotunnel ticket boeken door op onderstaande link te klikken. U komt dan op onze overtochten pagina terecht. Wanneer u bij route 'Calais-Folkestone (Eurotunnel)' of bij maatschappij 'Eurotunnel' kiest, komen enkel de Eurotunnel tarieven tevoorschijn.

Boek hier direct uw Eurotunnel ticket!

Blijf op de hoogte van acties en aanbiedingen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden