• ma t/m vr 9:00 uur - 17:00 uur
  • 0118-440 444

Reistips van onze specialisten

20 jaar House of Britain
Al 20 jaar lang organiseren wij de mooiste reizen naar Groot-Brittannië, Ierland en sinds 2020 ook naar Denemarken en Zweden. Dit doen wij met ons vaste team dat voelt als een familie die jullie misschien wel eens gezien hebben op een van de vele beurzen waar we hebben gestaan. Samen maakten wij de leukste studiereizen en hadden we de gezelligste teamuitjes! En na 20 jaar zijn wij nog steeds vol passie ❤️ om jouw reis zo onvergetelijk mogelijk te maken.

Bij een 20-jarig jubileum past een nieuwe look en speciaal voor deze gelegenheid hebben wij onze favoriete reistips op een rij gezet! Sinds 2003 is er al heel wat afgereisd met en door House of Britain. We hebben iedereen bij House of Britain gevraagd om een leuke reistip te delen. En het kiezen hiervan was al moeilijk, want we hebben zoveel mooie dingen gezien.
Dunja van der Horst - reisspecialist sinds 2005
Uitwaaien in Brighton
Mijn liefde voor Engeland is begonnen toen ik klein was.Elk jaar gingen we naar Engeland, naar de zuidkust. Leuke herinneringen heb ik aan Hastings en Brighton, waar van alles te zien en te doen is voor kinderen. Ook mijn eigen kinderen heb ik hier mee naar toe genomen. Net als ik genoten zij enorm van de vele activiteiten, zoals de pier in Brighton met de kermis, sea life aquarium, Royal Pavillion, Hastings met de vele speeltuinen, kermis, pier, Blue Reef aquarium en de Easthill lift- recht omhoog tegen de rotsen aan.
naam
Melanie Franssens - reisspecialist sinds 2022
Peebles vlakbij Edinburgh
Een leuke plaats in Schotland die veel mensen waarschijnlijk niet kennen is Peebles. Peebles is een gezellige stad nabij Edinburgh. Je kunt hier even uit de drukte van de grote stad ontsnappen. Maak bijvoorbeeld een wandeling langs de rivier de tweed en ontdek hoe mooi de Scottish Borders zijn. Voor liefhebbers van gin is Peebles ook een interessante bestemming. Je kunt namelijk in het Peebles Hydro hotel je eigen gin maken en mee naar huis nemen!
naam
Kristel de Jonge - reisspecialist sinds 2018
Goldhill nabij New Forest National Park
In 2019 ben ik op een korte vakantie naar de omgeving van het New Forest National Park geweest, je komt hier echt tot rust! Dit bezoek heb ik gecombineerd met een kijkje in Shaftesbury, natuurlijk om het bekende aanzicht van Gold Hill- Hovis Hill te zien. Het New Forest National Park is erg centraal gelegen waardoor ik een mooie route naar Milford-on-Sea heb gereden. Vanuit daar heb ik een stapje terug in de tijd gemaakt door naar Hurst Castle te gaan. De weg ernaartoe is overigens net zo spannend, dit gaat namelijk met een boot(je) wat enkel vaart als het water hoog genoeg is.
naam
Linda van Duivenbode - reisspecialist sinds 2022
London calling
Een weekend naar Londen staat elk jaar wel op mijn lijstje. De creativiteit die deze stad in zich heeft is ongelofelijk, je kijkt je ogen uit. Je kunt hier heerlijk shoppen en eindeloos slenteren, mijn favoriete wijken zijn Shoreditch, Kensington, Notting Hill en Camden. Ik ga meestal met een vriendin en dan reizen we met de Eurostar, je kunt uitgebreid zitten en bent niet gelimiteerd aan bagage, handig als je voor het shoppen bent gegaan :)
naam
Tina Somberg-Buiks - reisspecialist Schotland sinds 2009
Schotland
Schotland zit mij in het bloed, vooral de fantastische noord- en westkust tussen John O'Groats en Ullapool. De schitterende rotsen, de woeste kust, de stille zandstrandjes, de eindeloze mogelijkheden om te wandelen en fietsen en last but not least de ontzettend aardige Schotten. Ik ben net een maand terug, maar sta nu alweer te popelen om er weer naar toe te gaan.
naam
Silvia Flipse - reisspecialist sinds 2015
Koningen en kastelen in Kent
Engeland staat bekend om zijn kastelen en Kent heeft hier de meeste van. Grotere kastelen zoals Leeds Castle en Dover Castle zijn bij iedereen wel bekend, maar ik vind de kleinere kastelen juist leuker om te bezoeken. Deze kastelen zijn wat minder druk bezocht en daardoor een stuk persoonlijker. Hever Castle is mijn favoriet, maar ook Scotney Castle is de moeite waard te bezoeken. Hever Castle is een schattig kasteel met ophaalbrug en de vrijwilligers in dit kasteel vertellen je met passie over de geschiedenis van het kasteel ten tijde van Anne Boleyn en koning Henry VIII. Ook in Scotney Castle is dit het geval en dit kasteel is verdeeld over twee gebouwen. Daar tussen is een prachtige tuin met vijver aangelegd, die in de zomermaanden helemaal in bloei staat.
naam
Marlou Korver - reisspecialist sinds 2003
Wandeling Ben Nevis - Fort William
Steal Falls is de op 1 na grootse waterval van Schotland en je zult genieten van de prachtige uitzichten en de prachtige natuur die je onderweg tegenkomt. De wandeling is prima te doen met kinderen vanaf een jaar of 4, het is een ongelijk pad waar je af en toe best een stukje moet klimmen. Voor de Harry Potter fans ... de waterval is als achtergrond te zien tijdens verschillende zwerkbal wedstrijden! TIP: Haal bij de supermarkt in Fort William lekkere broodjes die je tijdens een picknick onderaan de waterval kunt opeten.
naam
Kevin Makkus - eigenaar sinds 2020
Whitstable & Seafood
Mijn vrouw en ik zijn wel foodies te noemen en dat bepaalt regelmatig de route en/of bestemming tijdens een vakantie :) Dat de keuken van Groot Brittannië meer te bieden heeft dan alleen maar Fish & Chips, is ondertussen wel bekend. Op aangename reisafstand van Nederland zouden wij zeker het graafschap Kent aanbevelen voor een korte of middellange vakantie. Overnachten in één van de typische Engelse Inns van Shepherd Neame zoals The Dog & Bear in Lenham en dan genieten van heerlijk vers seafood in Whitstable!
naam
paper-aiplane

Blijf op de hoogte van acties en aanbiedingen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden