• ma t/m vr 9:00 uur - 17:00 uur
  • 0118-440 444
De magie van Harry Potter
Harry Potter en magie gaan natuurlijk samen! Deze reis neemt je mee langs bekende highlights die in de films zijn te zien. Waan je op een echte filmset in de Warner Bros. Studio's, maak een wandeling door Londen langs iconische plekken en leer vliegen op een bezemsteel in het echte Zweinstein. Een fantastische reis voor iedere Harry Potter fan!
Boek nu
vanaf € 924 p.p. o.b.v. 2 volw & 2 kinderen
Cloisters Christ Church College Oxford
Autorondreis Engeland | Engeland
Harry Potter heeft fans van over de hele wereld en blijft nog steeds aan populariteit stijgen. Wie heeft nu niet de boeken gelezen en de vele films gezien? Veel filmlocaties zijn in Engeland te vinden en deze reis neemt je mee langs een aantal bekende plekken die je zeker bekend zullen doen voorkomen. In Londen zijn een groot aantal locaties te vinden, zoals Leadenhall Market, King's Cross Station en Claremont Square. Maar ook andere Engelse steden hebben veel Harry Potter invloeden. Wat dacht je van Oxford, York en Durham? Tijdens deze reis beleef je het allemaal!

Boek deze reis nu inclusief excursies!
Om de magie van Harry Potter optimaal te beleven, boek je deze reis inclusief excursiepakket! Met dit pakket krijg je toegang tot Alnwick Castle en de Warner Bros. Studio Tour - The Making of Harry Potter. Daarnaast maak je tevens een mooie wandeling langs alle Harry Potter highlights in Londen. Een geweldige manier om het beste uit je Harry Potter reis te halen!
Highlights
• Londen
• Harry Potter Studio Tour
• Christ Church College
• Alnwick Castle
• Durham Cathedral
• York

Informatie over de inbegrepen accommodatie(s)
Meer informatie over de accommodatie die is inbegrepen bij deze reis kun je vinden onder de prijstabel.
Harry Potter highlight
Harry Potter highlight

De reis van dag tot dag

Reisschema
• 3 nachten in of in de omgeving van Londen
• 2 nachten in of in de omgeving van Oxford
• 1 nacht in of in de omgeving van Chesterfield
• 2 nachten in of in de omgeving van York
• 1 nacht in of in de omgeving van Newcastle
• 1 nacht aan boord van DFDS Seaways
Dag 1
Je reist vandaag via Dover naar Londen, waar je 3 nachten verblijft. Deze stad heeft ontzettend veel plekken waar de Harry Potter films zijn opgenomen. Start je dag bijvoorbeeld met een bezoek aan King's Cross Station. Dit treinstation heeft een speciaal 9¾ perron, dat terug te zien is in de eerste Harry Potter film 'Harry Potter en de Steen der Wijzen'. Hier gingen de studenten aan boord van de Zweinstein Express. Speciaal voor het filmen werden de nummers van perrons 4 en 5 gewijzigd naar 9 en 10. Dit is één van de meest gefotografeerde Harry Potter plekken in Londen, die je zeker niet mag missen! Niet ver van King's Cross Station ligt Claremont Square, dat te zien is in de film 'Harry Potter en de Orde van de Feniks'. De huizen in deze straat zijn gebruikt als decor voor Grimmauld Place.

Afstand Dover-Londen: ca. 130 km
Dag 2
Vandaag ga je de magie van Harry Potter optimaal beleven! Je maakt een uitstapje naar de Warner Bros. Studio Tour, waar je een kijkje kunt nemen achter de schermen van de Harry Potter films. Je treedt hier in de voetsporen van Harry Potter en zult betoverd raken door deze unieke tovenaarswereld. Bekijk filmdecors van onder andere Great Hall, Forbidden Forest en Diagon Alley. Ook hier is perron 9¾ te vinden met als hoogtepunt de Zweinstein Express trein. Een tour door de studio duurt 3 uur en is één van de populairste attracties van Londen. De studio ligt bij Watford, op zo'n 45 minuten rijden van het centrum van Londen.
Dag 3
Na een goed ontbijt is het tijd om meer Harry Potter locaties te ontdekken in deze bruisende stad! Het Ministerie van Toverkunst nodigt je vandaag namelijk uit om de magische kant van Londen te ontdekken tijdens een Harry Potter Wandeling. Je bezoekt locaties in Londen waar de twee werelden elkaar ontmoeten, terwijl je luistert naar de echte verhalen over Harry, Ron en Hermelien. Je ontdekt geheime magische plekken met je gids die misschien wel een echte tovenaar of heks is. Deze boeiende wandeling start bij Monument waarna hij na ongeveer 2 uur eindigt bij London Bridge. Alle dreuzels mogen aan de wandeling deelnemen, maar je bezemsteel mag je thuislaten.
Dag 4
je laat Londen vandaag achter je, want er staat een nieuwe stad op het programma: Oxford. Je verblijft 2 nachten in deze universiteitsstad. Oxford heeft een ontzettend populaire filmlocatie, die in één van de universiteitsgebouwen is te vinden. De Great Hall is namelijk opgenomen in Christ Church College. Wie kent deze scenes nu niet, waarbij alle studenten aan de lange tafel zitten te eten. Hertford Bridge is als filmlocatie gebruik voor als Harry voor het eerst bij Zweinstein aankomt. Deze brug wordt ook wel 'de Brug der Zuchten' genoemd en verbindt de twee delen van Hertford College.

Afstand Londen-Oxford: ca. 100 km
Dag 5
Nog een volle dag om Oxford te verkennen! Een absolute must see is Bodleian Library. Deze beroemde bibliotheek van Oxford University is voor meerdere films als decor gebruikt. In maar liefst 4 Harry Potter films is Bodleian te zien als de bibliotheek van Zweinstein. Nauw verbonden met Bodleian Library is Divinity School. Dit gebouw is één van de oudste van de universiteit en de locatie is gebruikt als ziekenzaal in de film 'Harry Potter en de Steen der Wijzen'. Beiden zijn alleen te bezoeken tijdens een begeleide tour. Op het terrein van New College staat de boom waar de scene met Draco Malfidus is opgenomen in 'Harry Potter en de Vuurbreker'. Houd er rekening mee dat veel scenes zijn opgenomen in universiteitsgebouwen die operationeel zijn. Een bezoek kan daardoor niet altijd mogelijk zijn, of enkel met restricties. We adviseren je voor aankomst de bezienswaardigheden die je graag wilt bezoeken te raadplegen voor actuele openingstijden.
Dag 6
Je verlaat Oxford om verder te reizen naar de omgeving van Chesterfield voor de volgende overnachting. Onderweg kun je Hardwick Hall bezoeken, te zien in de film 'Harry Potter en de Relieken van de Dood'. Dit gebouw in renaissance stijl is gebruikt als decor voor Villa Malfidus, de schuilplaats van de Dooddoeners. Hardwick Hall heeft een schitterend interieur en bevat een wereldberoemde collectie aan tapijten, schilderijen en portretten.

Afstand Oxford-Chesterfield (via Leicester): ca. 200 km
Dag 7
Vandaag reis je naar één van de mooiste middeleeuwse steden van Engeland: York. Je verblijft 2 nachten in deze stad, die barst van de historie. Voor alle Harry Potter fans mag een bezoek aan The Shambles niet ontbreken. Dit straatje zal je zeker doen denken aan Diagon Alley. Er zijn veel Harry Potter invloeden te vinden in The Shambles, want deze straat telt maar liefst vier Harry Potter winkels. De meest populaire winkel is 'The Shop That Must Not Be Named' waar je allerlei leuke souvenirs, tovenaarsdrankjes en toverspreuken kunt kopen.

Afstand Chesterfield-York (via Leeds): ca. 130 km
Dag 8
Als je dacht dat het 9¾ perron alleen in Londen is opgenomen, dan heb je het mis. Een aantal scenes zijn namelijk opgenomen bij het treinstation van York. De voetgangersbrug die de perrons met elkaar verbindt is namelijk te zien in de film 'Harry Potter en de Steen der Wijzen'. Op deze voetgangersbrug overhandigt Hagrid het treinkaartje aan Harry, waarna hij meteen verdwijnt. Naast het treinstation ligt het National Railway Museum. Een absolute must see in York, want niet alleen zijn hier talrijke treinstellen te bewonderen, maar ook is hier een bord van perron 9¾ te vinden. De trein die in de films werd gebruikt als Zweinstein Express stond hier vroeger tentoongesteld. Het gerucht gaat dat het originele bord hierdoor is achtergebleven in York.
Dag 9
Vandaag reis je naar Newcastle voor de laatste overnachting. Voordat je aankomt in deze bruisende stad kun je een bezoek brengen aan Durham met zijn bekende Durham Cathedral. Deze kathedraal is in de 11e eeuw gebouwd en is hiermee één van de oudste kathedralen van Groot-Brittannië. Durham Cathedral speelt een belangrijke rol in maar liefst twee Harry Potter films, 'Harry Potter en de Steen der Wijzen' en 'Harry Potter en de Geheime Kamer'. In de eerste film is de kathedraal te zien in een winterlandschap, waarbij Harry ervoor zorgt dat Hedwig vrijgelaten wordt. In de tweede film is hier de scene opgenomen waarbij Ron's toverspreuk mislukt en hij vervolgens slakken overgeeft. Ook is dit de locatie waar Minerva Anderling lesgeeft in de tweede film.

Afstand York-Newcastle: ca. 140 km
Dag 10
Je laatste vakantiedag... Maar voordat je vakantie ten einde komt, staat er nog één belangrijke bezienswaardigheid op het programma. De magie van Harry Potter is niet compleet zonder Alnwick Castle te bezoeken. Dit kasteel ligt op ongeveer 40 minuten rijden van Newcastle en staat bekend als Zweinstein in de Harry Potter films. Leer net als Harry te vliegen op een bezemsteel, ga op zoek naar angstaanjagende draken en ontdek waarom Harry Potter jarenlang fans trekt van over de hele wereld. Aan het eind van de middag kun je inschepen voor je overtocht terug naar Nederland.
Dag 11
In de loop van de ochtend kom je aan in IJmuiden. We hopen dat je kunt terug kijken op een magische reis!
Selecteer de reisdatum
Kies via de kalender de gewenste vertrekdatum. De getoonde prijzen zijn per persoon, gebaseerd op het hieronder gekozen aantal reizigers & kamertype.

Boeken
Klik op de prijs die hoort bij de datum waarop je wenst te reizen. Aan de rechterkant verschijnt de prijsberekening (de kassabon) en kun je de gekozen reis boeken.
Hulp bij online boeken
Hoe boek ik online mijn reis?
Aan de linkerkant selecteer je het aantal deelnemers, kies je de gewenste accommodatie en kies je via de kalender de gewenste vertrekdatum.

Je ziet nu de prijzen die geldig zijn in de door jou gekozen periode. Klik op de prijs die hoort bij de datum waarop je wenst te reizen.

Aan de rechterkant verschijnt je kassabon. Hier zie je de totale reissom inclusief de eventuele van toepassing zijnde kortingen & toeslagen. Klopt alles? Klik dan onderaan op de kassabon, op de knop 'Boek deze reis'.

Je krijgt hierna een pagina te zien met items die je kunt bijboeken. Denk hierbij aan een overtocht, Heritage pas of een reis- en/of annuleringsverzekering.

Je boeking is ALTIJD op aanvraag! Wat betekent dit?
Wij werken niet met voorraden. Hierdoor zijn alle reizen die wij aanbieden op aanvraag. Na ontvangst van je reservering gaan onze medewerkers direct na of je reis nog beschikbaar is. Wij zullen je reservering plaatsen bij onze leverancier(s). Zodra je reis is bevestigd, zullen wij je de factuur en de boekingsbevestiging toesturen.

Mocht je reis niet bevestigd worden, dan zullen wij contact met je opnemen om eventuele alternatieven te bespreken.

Wij proberen je boeking binnen 2 werkdagen aan je te bevestigen. Mocht je in de tussentijd vragen hebben, dan kun je altijd contact met ons opnemen.

Hoe boek ik twee verschillende kamertypes?
Dit is helaas niet mogelijk via onze website. Dit kun je in het opmerkingenveld vermelden, wij sturen je dan een nieuw prijsvoorstel.
Reizen met kinderen
Indien je met één of meerdere kinderen reist, kun je dit in het opmerkingenveld aan het eind van je boeking aangeven. Je hoeft de kinderen in dit geval niet mee te tellen bij het aantal personen.

Na ontvangst van je aanvraag, rekenen wij graag voor je uit wat de prijs voor de kinderen zal zijn. Het kan voorkomen dat de aangeboden hotels niet geschikt zijn voor het reizen met kinderen. Wij bieden je dan graag een gelijkwaardig alternatief aan.
Reizen met huisdieren
Indien je met een huisdier reist, kun je dit in het opmerkingenveld aan het eind van je boeking aangeven. Het kan voorkomen dat de aangeboden hotels, vakantieparken of cottages niet geschikt zijn voor het reizen met huisdieren. Wij bieden je dan graag een gelijkwaardig alternatief aan.

Aan het reizen met huisdieren zijn altijd kosten verbonden, wij zullen je hier vooraf over informeren. Meer informatie over het reizen met een huisdier kun je vinden op onze bestemmingen pagina's.
Kan ik deze reis aanpassen aan mijn wensen?
Natuurlijk! Al onze reizen zijn aan te passen aan je wensen! Laat ons weten wat je zou willen aanpassen en wij sturen je graag geheel vrijblijvend een voorstel toe. Je kunt je wensen mailen naar: info@houseofbritain.nl.
Bijkomende kosten
• reserveringskosten € 39,50 per boeking

Wanneer je enkel een overtocht reserveert bedragen de reserveringskosten € 19,50.

Deelnemersbijdrage SGR
Sinds 1 februari 2021 voert de Stichting Garantiefonds Reisgelden een deelnemersbijdrage in van € 5 per persoon per boeking. Deze bijdrage zal door House of Britain bij je in rekening worden gebracht en worden afgedragen aan de SGR. Zo zorgen we er samen voor dat het garantiefonds blijft beschikken over voldoende financiële middelen om reisgeld terug te betalen bij financieel onvermogen.
Goed verzekerd op reis
Annuleringsverzekering
Je kunt via ons een aflopende annuleringsverzekering afsluiten bij a.s.r. Deze verzekering is zeer compleet en mits je met geldige reden annuleert, krijg je zelfs je reeds genoten vakantie dagen terug.

Reisverzekering
Uiteraard kun je via ons ook een aflopende reisverzekering afsluiten. Zo ben je goed verzekerd tegen eventuele risico's. De reisverzekering biedt Europadekking en tevens de nodige vergoedingen in geval van geneeskundige kosten.

Afsluiten van de gewenste verzekering(en) kun je eenvoudig doen tijdens het boekingsproces. Wanneer je in de kassabon klikt op 'BOEKEN' kun je op de volgende pagina de gewenste verzekering(en) aanvinken.
Betalen
Wanneer de reis helemaal is geboekt ontvang je van ons de factuur, boekingsbevestiging en een betaallink. Via die link kun je betalen met iDEAL of via creditcard. We verzoeken je geen handmatige betalingen te doen. Betalingen gedaan via de link worden namelijk direct verwerkt, zelf overgemaakte betalingen niet.

Wanneer je online boekt hoef je niet direct te betalen, al onze reizen zijn op aanvraag.
Inbegrepen
• retourovertocht met DFDS Seaways inclusief personenauto
• 9 overnachtingen inclusief ontbijt
• 1 overnachting aan boord
• entree Warner Bros. Studio Tour - The Making of Harry Potter (op dag 2)
• Harry Potter wandeling door Londen (op dag 3)
• entree Alnwick Castle (op dag 10)
• reisgids naar keuze uit ons aanbod
• digitaal House of Britain reisinformatie boekje
Bijzonderheden
Bij deze reis zijn overtochten inbegrepen. Wanneer je onderaan de kassabon op 'Boek deze reis' klikt, kun je in stap 2 zelf de afvaarttijden kiezen. De terugreis is een nachtafvaart, waarvoor je geen tijd kunt kiezen.

In de familiekamer mogen maximaal 2 volwassenen en 2 kinderen t/m 12 jaar verblijven.
Voorbeeld accommodatie
Hieronder zie je een selectie van de accommodatie(s) die wij bij deze reis gebruiken. Onderstaande accommodatie(s) zijn voorbeelden, waardoor het kan voorkomen dat je soms in andere accommodatie verblijft. Uiteraard zijn deze alternatieven altijd van gelijkwaardige kwaliteit. De aangeboden accommodaties worden door ons regelmatig bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.
Hotel | Phoenix Hotel
Engeland-Engeland: midden-Londen
Dit hotel gelegen in Bayswater ligt slechts op korte afstand van van Kensington Gardens, Royal Albe...
Dit hotel gelegen in Bayswater ligt slechts op korte afstand van van Kensington Gardens, Royal Albert Hall en Kensington Palace. Tevens zit u ook vlakbij Hyde Park en Imperial College London. Metrostation Bayswater ligt op 3 minuten loopafstand.
Het hotel beschikt over een receptie, bar en lounge.
Uw kamer is voorzien van een tv, wifi, haardroger, thee- en koffiezetfaciliteiten en badkamer met bad en/of douche en toilet.
Inclusief continentaal ontbijt.
Lees meer
Hotel | Best Western Plus Linton Lodge Hotel
Engeland-Engeland: midden-Oxford
Het Linton Lodge Hotel ligt midden in prachtige tuinen en biedt de gast de luxe van een rustige omg...
Het Linton Lodge Hotel ligt midden in prachtige tuinen en biedt de gast de luxe van een rustige omgeving, terwijl het centrum van Oxford en Blenheim Palace vlakbij zijn.
Lees meer
Hotel | Hotel ibis Chesterfield North - Barlborough
Engeland-Engeland: noorden-Chesterfield
Het ibis Chesterfield North hotel ligt in Barlborough, een charmant dorpje op circa 8 km van Cheste...
Het ibis Chesterfield North hotel ligt in Barlborough, een charmant dorpje op circa 8 km van Chesterfield. Het hotel biedt u alles wat u nodig heeft, zonder overbodige franjes. De ligging is goed om Bolsover Castle, Sherwood Forest en het Peak District te bezoeken.
Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, bar, wifi en parkeergelegenheid.
Uw kamer is voorzien van een tv, radio, wifi, haardroger, thee- en koffiezetfaciliteiten en badkamer met bad en/of douche en toilet.
Inclusief ontbijt.
Lees meer
Hotel | York Pavilion Hotel
Engeland-Engeland: noorden-York
Het York Pavilion Hotel ligt op ongeveer 1,5 kilometer afstand van de historische stadsmuren van Yo...
Het York Pavilion Hotel ligt op ongeveer 1,5 kilometer afstand van de historische stadsmuren van York. De prachtige tuin en binnenplaats zorgen echter voor een rustige en ontspannen omgeving. Vanaf het hotel kunt u makkelijk een bezoek brengen aan de vele bezienswaardigheden die York te bieden heeft, zoals het York Castle Museum, York Dungeons, York Art Gallery en het National Railway Museum.
Het hotel heeft 57 kamers en beschikt over een receptie, restaurant, bar, wifi en parkeergelegenheid.
Uw kamer is voorzien van een tv, telefoon, thee- en koffiefaciliteiten en badkamer met bad en/of douche en toilet.
Inclusief Engels ontbijt.
Lees meer
Hotel | Ramada Encore Newcastle Gateshead
Engeland-Engeland: noorden-Newcastle-upon-Tyne
Het hotel ligt in een levendige omgeving in Newcastle Gateshead, vlakbij het centrum. Newcastle Cas...
Het hotel ligt in een levendige omgeving in Newcastle Gateshead, vlakbij het centrum. Newcastle Castle ligt op circa 15 minuten loopafstand. Het hotel is modern en van alle gemakken voorzien.
Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, bar, wifi, fitnessruimte en parkeergelegenheid.
Uw kamer is voorzien van een tv, telefoon, wifi, haardroger, thee- en koffiezetfaciliteiten en badkamer met bad en/of douche en toilet.
Inclusief ontbijt.
Lees meer
paper-aiplane

Blijf op de hoogte van acties en aanbiedingen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden