• ma t/m vr 9:00 uur - 17:00 uur
  • 0118-440 444
Wandelen langs de Cotswold Way
Boek nu
vanaf € 0 p.p.
Wandelen langs de Cotswold Way
Wandelreis Engeland | Cotswold Way
De Cotswold Way is een 164 kilometer lange route die dwars door de Cotswolds loopt, van noord naar zuid. Onderweg is er genoeg interessants te zien, zoals historische bezienswaardigheden, lieflijke dorpjes en spectaculaire uitzichten. De Cotswolds wordt niet voor niets de ansichtkaart van Engeland genoemd.

Lengte: ca. 164 km
Wandelroute:
Chipping Campden - Bath
Wandeldagen: 8
Afstand per dag: ca. 16-27 km.
Moeilijkheidsgraad: Geschikt voor de meer ervaren wandelaar.
Highlights
• Bath
• Sudeley Castle
• Painswick
• Chipping Campden
• Wotton-under-Edge
• Broadway Tower
• Malvern Hills
• Stroud Valley

Informatie over de inbegrepen accommodatie(s)
Wanneer je deze reis aanvraagt via onze website zullen wij deze inboeken bij onze agent. Wij weten pas na bevestiging van de agent in welke accommodatie(s) je zult verblijven. We zullen altijd een kamer met privé badkamer voor je boeken. Een overzicht van de geboekte accommodaties ontvang je pas bij de reisbescheiden.
Wandelen langs de Cotswold Way
Wandelen langs de Cotswold Way

De reis van dag tot dag

Reisschema
• 1 nacht in of in de omgeving van Chipping Campden
• 1 nacht in of in de omgeving van Stanton
• 1 nacht in of in de omgeving van Cleeve Hill
• 1 nacht in of in de omgeving van Leckhampton Hill
• 1 nacht in of in de omgeving van Painswick
• 1 nacht in of in de omgeving van King's Stanley
• 1 nacht in of in de omgeving van Wotton-under-Edge
• 1 nacht in of in de omgeving van Tormarton
• 1 nacht in of in de omgeving van Bath
Dag 1
Vandaag kom je aan in Chipping Campden voor de eerste overnachting. Dit is misschien wel het mooiste stadje in de Cotswolds. Je kunt je hier prima vermaken en 's avonds een hapje eten in een van de vele restaurants.
Dag 2
Na een stevig ontbijt start vandaag je wandelreis! De Cotswold Way begint bij het verlaten van Chipping Campden en klimt naar een panoramisch uitzicht vanaf de Broadway Tower. Een steile afdaling leidt je vervolgens naar het charmante dorpje Broadway, met zijn oude Engelse tearooms en prachtige honinggekleurde huizen waar de Cotswolds bekend om staat. De route leidt je daarna over Shenberrow Hill, waar een heuvelfort uit de ijzertijd staat, en daalt af naar Stanton, een van de mooiste dorpen van het land. Je verblijft 1 nacht in Stanton.

Afstand: circa 16 km.
Dag 3
Vandaag voert de Cotswold Way je langs Stanway House, beroemd om zijn laat-renaissance-architectuur. Stop onderweg met het verkennen van de historische ruïnes van Hailes Abbey, voordat je doorgaat naar Winchcombe, met zijn geselecteerde winkels en herbergen. Ten zuiden van Winchcombe ligt het prachtige Sudeley Castle en verderop een grafheuvel uit het stenen tijdperk van Belas Knap. Ga verder door Cleeve Common, het hoogste punt op de Cotswold Way, en geniet van de mooie uitzichtpunten vanaf Cleeve Hill. Je verblijft 1 nacht in Cleeve Hill.

Afstand: circa 21 km.
Dag 4
De Cotswold Way gaat verder naar het zuiden., De 10 km lange tocht naar Dowdeswell Reservoir is een prachtige wandeling met schitterende uitzichten, meestal langs de westelijke rand van de Cotswold-helling hoog boven Cheltenham. Een korte steile klim vanuit Dowdeswell brengt je terug naar de Wolds waar de vergezichten indruk blijven maken. De route voert je langs de kenmerkende Devil's Chimney, een van de bekendste herkenningspunten van deze route. Dit is een fijn stuk van de Cotswold-kam met uitzicht over Cheltenham en de Malvern Hills. Je verblijft 1 nacht in Leckhampton Hill.

Afstand: circa 16 km.
Dag 5
De route neemt je vandaag mee naar Crickley Hill en zijn fascinerende archeologische vindplaats. Vanaf Birdlip volgt de Cotswold Way een pad door beukenbossen naar Cooper's Hill, dat elk jaar beroemd is vanwege het rollen van kaas op Tweede Pinksterdag. Je kunt een korte omweg maken om Prinknash Abbey te bezoeken voordat de bospaden je naar Painswick Beacon leiden, een ander mooi uitkijkpunt. Tenslotte kom je aan in het prachtige Painswick, een ander juweel van de Cotswolds. Je verblijft 1 nacht in Painswick.

Afstand: circa 22,5 km.
Dag 6
Je wandelt vandaag een prachtig deel van de Cotswold Way, aangezien de route je over Scottsquarr Hill en Haresfield Beacon voert, beide met mooie uitzichtpunten. De afdaling naar de Stroud-vallei gaat door beukenbossen en velden om het Stroudwater Canal te bereiken. Je passeert Stanley Woollen Mills, een herinnering aan de wolproductiegeschiedenis van de Cotswolds, aan de rand van Kings Stanley. Je verblijft 1 nacht in Kings Stanley.

Afstand: circa 14,5 km.
Dag 7
Een paar steile beklimmingen en afdalingen worden vandaag beloond met panoramische uitzichten. Langs de 10 km lange weg naar Duffeling kun je neolithische grafkamers en heuvelforten uit de ijzertijd bekijken. Voorbij Stinchcombe Hill kruist de route Nibley Knoll en het Tyndale's Monument, voordat meer bossen en velden je naar het betoverende dorpje Wotton-under-Edge brengen. Je verblijft 1 nacht in Wotton-under-Edge.

Afstand: circa 24 km.
Dag 8
De wandeling van vandaag passeert gedenkwaardige huizen in de Cotswolds, zoals Horton Court, vermoedelijk het oudste huis langs het pad. Hiervoor kun je even pauze nemen in de pittoreske plek Kilcott Mill, voordat je het Somerset Monument passeert en Hawkesbury Upton bereikt, met zijn dorpsvijver. Ga verder door Old Sodbury en verder naar Tormarton. Het landelijke ligging, de kleine dorpjes en de rust van de wandeling naar Tormarton is geweldig! Je verblijft 1 nacht in Tormarton.

Afstand: circa 24 km.
Dag 9
Het laatste deel van de Cotswold Way is aangebroken en biedt je fantastische uitzichten. Je komt langs het spectaculaire Dyrham Park, een statig huis gebouwd tussen 1691 en 1702, compleet met een eeuwenoud hertenkamp. Je aankomst in de prachtige stad Bath markeert het einde van de Cotswold Way. Maak een wandeling door wat een van de mooiste steden van Groot-Brittannië moet zijn en proost op je succes bij het voltooien van de route. Je verblijft 1 nacht in Bath.

Afstand: circa 27 km.
Dag 10
Helaas is je wandelreis vandaag ten einde. Voordat je terug naar huis gaat, kun je nog wat tijd doorbrengen in Bath met zijn historische bezienswaardigheden zoals de Roman Baths, Royal Crescent en Putney Bridge.
Selecteer de reisdatum
Kies via de kalender de gewenste vertrekdatum. De getoonde prijzen zijn per persoon, gebaseerd op het hieronder gekozen aantal reizigers & kamertype.

Boeken
Klik op de prijs die hoort bij de datum waarop je wenst te reizen. Aan de rechterkant verschijnt de prijsberekening (de kassabon) en kun je de gekozen reis boeken.
Hulp bij online boeken
Hoe boek ik online mijn reis?
Aan de linkerkant selecteer je het aantal deelnemers, kies je de gewenste accommodatie en kies je via de kalender de gewenste vertrekdatum.

Je ziet nu de prijzen die geldig zijn in de door jou gekozen periode. Klik op de prijs die hoort bij de datum waarop je wenst te reizen.

Aan de rechterkant verschijnt je kassabon. Hier zie je de totale reissom inclusief de eventuele van toepassing zijnde kortingen & toeslagen. Klopt alles? Klik dan onderaan op de kassabon, op de knop 'Boek deze reis'.

Je krijgt hierna een pagina te zien met items die je kunt bijboeken. Denk hierbij aan een overtocht, Heritage pas of een reis- en/of annuleringsverzekering.

Je boeking is ALTIJD op aanvraag! Wat betekent dit?
Wij werken niet met voorraden. Hierdoor zijn alle reizen die wij aanbieden op aanvraag. Na ontvangst van je reservering gaan onze medewerkers direct na of je reis nog beschikbaar is. Wij zullen je reservering plaatsen bij onze leverancier(s). Zodra je reis is bevestigd, zullen wij je de factuur en de boekingsbevestiging toesturen.

Mocht je reis niet bevestigd worden, dan zullen wij contact met je opnemen om eventuele alternatieven te bespreken.

Wij proberen je boeking binnen 2 werkdagen aan je te bevestigen. Mocht je in de tussentijd vragen hebben, dan kun je altijd contact met ons opnemen.

Hoe boek ik twee verschillende kamertypes?
Dit is helaas niet mogelijk via onze website. Dit kun je in het opmerkingenveld vermelden, wij sturen je dan een nieuw prijsvoorstel.
Reizen met kinderen
Indien je met één of meerdere kinderen reist, kun je dit in het opmerkingenveld aan het eind van je boeking aangeven. Je hoeft de kinderen in dit geval niet mee te tellen bij het aantal personen.

Na ontvangst van je aanvraag, rekenen wij graag voor je uit wat de prijs voor de kinderen zal zijn. Het kan voorkomen dat de aangeboden hotels niet geschikt zijn voor het reizen met kinderen. Wij bieden je dan graag een gelijkwaardig alternatief aan.
Reizen met huisdieren
Indien je met een huisdier reist, kun je dit in het opmerkingenveld aan het eind van je boeking aangeven. Het kan voorkomen dat de aangeboden hotels, vakantieparken of cottages niet geschikt zijn voor het reizen met huisdieren. Wij bieden je dan graag een gelijkwaardig alternatief aan.

Aan het reizen met huisdieren zijn altijd kosten verbonden, wij zullen je hier vooraf over informeren. Meer informatie over het reizen met een huisdier kun je vinden op onze bestemmingen pagina's.
Kan ik deze reis aanpassen aan mijn wensen?
Natuurlijk! Al onze reizen zijn aan te passen aan je wensen! Laat ons weten wat je zou willen aanpassen en wij sturen je graag geheel vrijblijvend een voorstel toe. Je kunt je wensen mailen naar: info@houseofbritain.nl.
Bijkomende kosten
• reserveringskosten € 39,50 per boeking

Wanneer je enkel een overtocht reserveert bedragen de reserveringskosten € 19,50.

Deelnemersbijdrage SGR
Sinds 1 februari 2021 voert de Stichting Garantiefonds Reisgelden een deelnemersbijdrage in van € 5 per persoon per boeking. Deze bijdrage zal door House of Britain bij je in rekening worden gebracht en worden afgedragen aan de SGR. Zo zorgen we er samen voor dat het garantiefonds blijft beschikken over voldoende financiële middelen om reisgeld terug te betalen bij financieel onvermogen.
Goed verzekerd op reis
Annuleringsverzekering
Je kunt via ons een aflopende annuleringsverzekering afsluiten bij a.s.r. Deze verzekering is zeer compleet en mits je met geldige reden annuleert, krijg je zelfs je reeds genoten vakantie dagen terug.

Reisverzekering
Uiteraard kun je via ons ook een aflopende reisverzekering afsluiten. Zo ben je goed verzekerd tegen eventuele risico's. De reisverzekering biedt Europadekking en tevens de nodige vergoedingen in geval van geneeskundige kosten.

Afsluiten van de gewenste verzekering(en) kun je eenvoudig doen tijdens het boekingsproces. Wanneer je in de kassabon klikt op 'BOEKEN' kun je op de volgende pagina de gewenste verzekering(en) aanvinken.
Betalen
Wanneer de reis helemaal is geboekt ontvang je van ons de factuur, boekingsbevestiging en een betaallink. Via die link kun je betalen met iDEAL of via creditcard. We verzoeken je geen handmatige betalingen te doen. Betalingen gedaan via de link worden namelijk direct verwerkt, zelf overgemaakte betalingen niet.

Wanneer je online boekt hoef je niet direct te betalen, al onze reizen zijn op aanvraag.
Inbegrepen
• 9 overnachtingen in B&B's, hotels en/of inns inclusief ontbijt
• Uitgebreid informatiepakket met kaarten en Engelstalige routebeschrijvingen
• Bagage transport op wandeldagen
Niet inbegrepen
• Transfers naar het startpunt en vanaf het eindpunt van de wandelvakantie
• Vervoer naar Groot-Brittannië (dit is tijdens het maken van de online reservering bij te boeken)
Voorbeeld accommodatie
Hieronder zie je een selectie van de accommodatie(s) die wij bij deze reis gebruiken. Onderstaande accommodatie(s) zijn voorbeelden, waardoor het kan voorkomen dat je soms in andere accommodatie verblijft. Uiteraard zijn deze alternatieven altijd van gelijkwaardige kwaliteit. De aangeboden accommodaties worden door ons regelmatig bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.
Impressie accommodatie
--
Bij deze reis verblijf je in een combinatie van hotels en B&B’s. Alle accommodaties worden met enig...
Bij deze reis verblijf je in een combinatie van hotels en B&B’s. Alle accommodaties worden met enige regelmaat gecontroleerd, zodat we zeker weten dat alles in orde is voor een onvergetelijke vakantie.

Het kan voorkomen dat er op sommige locaties geen beschikbaarheid is, in dat geval zullen we een taxitransfer voor je boeken, zodat je vanaf het eindpunt wordt teruggebracht naar de geboekte accommodatie.

De hotels hebben minimaal 3 sterren en variëren van stedelijke hotels tot gezellige Inns. Gedurende je verblijf in B&B’s zul je de vriendelijkheid en gastvrijheid ervaren die hier zo eigen is. Je krijgt altijd een kamer met privé faciliteiten, je hebt dan de beschikking over een eigen badkamer. Deze kan zich op de kamer bevinden of op de gang.

Je verblijf is inclusief ontbijt.

Je ontvangt een overzicht van de geboekte accommodatie bij de reisbescheiden, helaas weten we niet eerder waar je zult overnachten. Deze informatie ontvangen wij een maand voor vertrek van onze agent.
Lees meer
paper-aiplane

Blijf op de hoogte van acties en aanbiedingen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden