• Inloggen
  • 0118-440 444
  • ma t/m vr 9:00 uur - 17:00 uur
Maak uw eigen Mulled Wine
Wat heeft u nodig
750 ml fles rode wijn
1 groot kaneelstokje, of 2 kleine
2 steranijs
4 kruidnagels
2 reepjes citroenschil, fijngesneden met een dunschiller
4 el basterdsuiker

Aan de slag
• Doe de rode wijn, kaneel, steranijs, kruidnagel, citroenschil en suiker in een grote pan. Laat 10 minuten koken op laag vuur.
• Haal van het vuur en laat afkoelen, laat ongeveer 30 minuten trekken.
• Om te serveren, verhit zonder te koken en giet in mokken of hittebestendige glazen.

A touch of Gin
Voor een speciale seizoensgebonden toevoeging, voeg 100 ml (sleedoorn) gin toe (bijvoorbeeld van Gordon's). Wanneer u de wijn opwarmt schenkt u de gin erbij, niet laten koken.

Liever een versie zonder alcohol?
Zet 's ochtends 1 liter cranberrysap, 1 liter appelsap en 1 liter bruisend water in de koelkast om koud te worden. Wanneer uw gasten arriveren, mengt u de sappen samen met een paar verse veenbessen en wat appelschijfjes in een hele grote kan en giet u het bruisende water erbij.

Kies uw mooiste mok of glas
Mulled Wine moet worden geserveerd in hittebestendige glas of mok . U hoeft het niet op het kookpunt te serveren, dus zorg ervoor dat het een beetje is afgekoeld voordat u het inschenkt.

Klaar?
Zet kerstmuziek aan, ga de tuin in of open het raam, sluit uw ogen en waan u heel even daar waar u nu wilt zijn .... PROOST!

Blijf op de hoogte van acties en aanbiedingen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden