• 0118-440 444
  • ma t/m vr 9:00 uur - 17:00 uur
Ontdek Zuid-Engeland
Van de Middeleeuwse stadjes, historische kastelen en eeuwenoude bossen tot de karakteristieke kustlijnen, fraaie tuinen en pittoreske dorpjes: tijdens deze zeer complete autorondreis ontdek je alle hoogtepunten van Zuid-Engeland. Je verblijft tijdens de reis in prachtige en sfeervolle Inns, waar het 's avonds heerlijk 'thuiskomen' is!
Boek nu
vanaf € 1464 p.p.
new flying horswe
Autorondreis | Zuid-Engeland
Zuid-Engeland is Engeland op zijn best! Van Kent, de ‘tuin van Engeland’, en de adembenemende Dorset Heritage Coast tot de historische stad Bath en de karakteristieke Cotswolds. In Somerset vind je de heidevelden van Exmoor en de hoogvlakten van Sedgemoor en in Cornwall zijn nog volop sporen van de oude Kelten te vinden. Je ziet: Zuid-Engeland heeft het allemaal! Je ontdekt tijdens deze rondreis typische dorpjes, glooiende landschappen, dramatische kustlijnen, chique badplaatsen en steden met een rijke en ver teruggaande cultuur. Kortom… tijdens deze rondreis zul je je ogen uitkijken!
Highlights
• Middeleeuwse stadjes
• Historische kastelen
• Sissinghurst Castle & Gardens
• Dartmoor National Park
• Eden Project
• Land's End

Informatie over de inbegrepen accommodatie(s)
Meer informatie over de accommodatie die is inbegrepen bij deze reis kun je vinden onder de prijstabel.
highlight
highlight

De reis van dag tot dag

Reisschema
• 2 nachten in of in de omgeving van Kent
• 2 nachten in of in de omgeving van New Forest
• 2 nachten in of in de omgeving van Dartmoor Nationaal Park
• 2 nachten in of in de omgeving van Penzance
• 2 nachten in of in de omgeving van Exmoor Nationaal Park
• 1 nacht in of in de omgeving van Bath
• 2 nachten in of in de omgeving van Stratford-upon-Avon
• 1 nacht in of in de omgeving van Sussex
Dag 1
Je komt vandaag aan in Zuid-Engeland en je verblijft 2 nachten in Kent. Kent is een zeer 'Engels' graafschap, met pittoreske dorpjes, eethuizen, historische kastelen, statige landhuizen en uitbundige tuinen.

Dag 2
Er valt in Kent van alles te ontdekken, van de torenhoge kathedraal in Canterbury en tuinen als Sissinghurst Castle Garden, tot hopvelden en de witte kliffen van Dover.
Dag 3
je rijdt via een mooie kustroute langs het pittoreske Rye en de levendige badplaats Brighton naar de omgeving van Bournemouth/Salisbury, waar je 2 nachten zult verblijven.

Afstand: Kent-Bournemouth ca. 220 km.
Dag 4
Je kunt vandaag een dagtocht maken door het New Forest National Park. Het New Forest is eigenlijk helemaal niet 'new', integendeel! Het gebied is door de eeuwen heen nauwelijks veranderd. Je kunt in ieder geval uitstekend wandelen in dit mooie natuurgebied met zijn bossen, beekjes, pony's, herten en schilderachtige dorpjes.
Dag 5
Vandaag rijd je naar Devon. Dit graafschap wordt ook wel de Engelse Rivièra genoemd vanwege het milde klimaat. Zelfs palmbomen en subtropische planten gedijen er goed! Je verblijft 2 nachten in de omgeving van het schitterende Dartmoor National Park.

Afstand: Bournemouth-Dartmoor National Park ca. 175 km.
Dag 6
Deze dag kun je het Dartmoor National Park gaan ontdekken, een uniek natuurgebied met verweerde granietrotsen, huttencirkels en open heidevelden waar je de karakteristieke Dartmoor pony's kunt zien grazen.
Dag 7
Via de populaire tuin 'Lost Gardens of Heligan' of het magnifieke Eden Project, waar o.a. een tropisch regenwoud wordt nagebootst, rijd je naar Cornwall. Je verblijft 2 nachten in de omgeving van Penzance of Falmouth.

Afstand Dartmoor National Park-Penzance/Falmouth ca. 135 km.
Dag 8
Vandaag kun je naar St. Michael's Mount rijden of naar Land's End, het meest westelijke puntje van het Britse vasteland. Geniet van de schitterende natuur van Cornwall met zijn kliffen en ruige kusten en ontdek de gezellige plaatsjes en vele bezienswaardigheden.
Dag 9
Je rijdt vandaag naar de omgeving van Exmoor National Park, waar je de volgende 2 nachten zult verblijven. Onderweg kun je Tintagel bezoeken, met zijn indrukwekkende kasteel, een plek die onlosmakelijk is verbonden met de legende van King Arthur.

Afstand Penzance/Falmouth-Exmoor National Park ca. 190 km.
Dag 10
Je hebt vandaag de hele dag de tijd om het prachtige Exmoor National Park te gaan ontdekken. Exmoor heeft een schitterende kustlijn, heidevelden, pittoreske dorpjes en het imposante Dunster Castle en je kunt hier heerlijk wandelen.
Dag 11
Deze dag rijd je verder naar de stad Bath, dat internationaal bekend staat werd vanwege de prachtige Romeinse baden. De baden zijn inmiddels in hun oude glorie hersteld en een bezoek is dan ook zeker de moeite waard! Je overnacht in de omgeving van Bath.

Afstand: Exmoor National Park-Bath ca. 160 km.
Dag 12
Vandaag rijd je naar Shakespeare's Country en je verblijft 2 nachten in Stratford-upon-Avon, de geboorteplaats van Shakespeare. Kom alles te weten over deze wereldberoemde schrijver en geniet daarnaast van het gezellige centrum van deze historische stad.

Afstand: Bath-Stratford-upon-Avon ca. 140 km.
Dag 13
Je kunt vandaag in de voetsporen treden van Shakespeare en zijn geboortehuis bekijken. Op steenworp afstand van Stratford ligt het indrukwekkende Warwick Castle. Of rij naar één van de pittoreske dorpjes in de Cotswolds.
Dag 14
Vandaag reis je terug naar het zuiden voor de overnachting in Sussex. Onderweg kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de universiteitsstad Oxford met o.a. Radcliffe Camera en Bodleian Library. Ook kun je het prachtige natuurgebied The Chilterns bezoeken of een van de plaatsen Ewelme, Mapledurham, Lewknor of Rotherfield en de herkenbare plaatsen uit Midsomer Murders ontdekken, dat geïnspireerd is door de romans van Caroline Graham.

Afstand: Stratford-upon-Avon-Sussex ca. 250 km.
Dag 15
Dit is helaas alweer het einde van je rondreis. Je kunt op je gemak terugrijden naar de haven. We hopen dat je kunt terugkijken op een geslaagde vakantie!

Afstand: Sussex-Dover ca. 120 km.
Selecteer de reisdatum
Kies via de kalender de gewenste vertrekdatum. De getoonde prijzen zijn per persoon, gebaseerd op het hieronder gekozen aantal reizigers & kamertype.

Boeken
Klik op de prijs die hoort bij de datum waarop je wenst te reizen. Aan de rechterkant verschijnt de prijsberekening (de kassabon) en kun je de gekozen reis boeken.
Hulp bij online boeken
Hoe boek ik online mijn reis?
Aan de linkerkant selecteer je het aantal deelnemers, kies je de gewenste accommodatie en kies je via de kalender de gewenste vertrekdatum.

Je ziet nu de prijzen die geldig zijn in de door jou gekozen periode. Klik op de prijs die hoort bij de datum waarop je wenst te reizen.

Aan de rechterkant verschijnt je kassabon. Hier zie je de totale reissom inclusief de eventuele van toepassing zijnde kortingen & toeslagen. Klopt alles? Klik dan onderaan op de kassabon, op de knop 'Boek deze reis'.

Je krijgt hierna een pagina te zien met items die je kunt bijboeken. Denk hierbij aan een overtocht, Heritage pas of een reis- en/of annuleringsverzekering.

Je boeking is ALTIJD op aanvraag! Wat betekent dit?
Wij werken niet met voorraden. Hierdoor zijn alle reizen die wij aanbieden op aanvraag. Na ontvangst van je reservering gaan onze medewerkers direct na of je reis nog beschikbaar is. Wij zullen je reservering plaatsen bij onze leverancier(s). Zodra je reis is bevestigd, zullen wij je de factuur en de boekingsbevestiging toesturen.

Mocht je reis niet bevestigd worden, dan zullen wij contact met je opnemen om eventuele alternatieven te bespreken.

Wij proberen je boeking binnen 2 werkdagen aan je te bevestigen. Mocht je in de tussentijd vragen hebben, dan kun je altijd contact met ons opnemen.

Hoe boek ik twee verschillende kamertypes?
Dit is helaas niet mogelijk via onze website. Dit kun je in het opmerkingenveld vermelden, wij sturen je dan een nieuw prijsvoorstel.
Reizen met kinderen
Indien je met één of meerdere kinderen reist, kun je dit in het opmerkingenveld aan het eind van je boeking aangeven. Je hoeft de kinderen in dit geval niet mee te tellen bij het aantal personen.

Na ontvangst van je aanvraag, rekenen wij graag voor je uit wat de prijs voor de kinderen zal zijn. Het kan voorkomen dat de aangeboden hotels niet geschikt zijn voor het reizen met kinderen. Wij bieden je dan graag een gelijkwaardig alternatief aan.
Reizen met huisdieren
Indien je met een huisdier reist, kun je dit in het opmerkingenveld aan het eind van je boeking aangeven. Het kan voorkomen dat de aangeboden hotels, vakantieparken of cottages niet geschikt zijn voor het reizen met huisdieren. Wij bieden je dan graag een gelijkwaardig alternatief aan.

Aan het reizen met huisdieren zijn altijd kosten verbonden, wij zullen je hier vooraf over informeren. Meer informatie over het reizen met een huisdier kun je vinden op onze bestemmingen pagina's.
Kan ik deze reis aanpassen aan mijn wensen?
Natuurlijk! Al onze reizen zijn aan te passen aan je wensen! Laat ons weten wat je zou willen aanpassen en wij sturen je graag geheel vrijblijvend een voorstel toe. Je kunt je wensen mailen naar: info@houseofbritain.nl.
Bijkomende kosten
• reserveringskosten € 39,50 per boeking

Wanneer je enkel een overtocht reserveert bedragen de reserveringskosten € 19,50.

Deelnemersbijdrage SGR
Sinds 1 februari 2021 voert de Stichting Garantiefonds Reisgelden een deelnemersbijdrage in van € 5 per persoon per boeking. Deze bijdrage zal door House of Britain bij je in rekening worden gebracht en worden afgedragen aan de SGR. Zo zorgen we er samen voor dat het garantiefonds blijft beschikken over voldoende financiële middelen om reisgeld terug te betalen bij financieel onvermogen.
Goed verzekerd op reis
Annuleringsverzekering
Je kunt via ons een aflopende annuleringsverzekering afsluiten bij a.s.r. Deze verzekering is zeer compleet en mits je met geldige reden annuleert, krijg je zelfs je reeds genoten vakantie dagen terug.

Reisverzekering
Uiteraard kun je via ons ook een aflopende reisverzekering afsluiten. Zo ben je goed verzekerd tegen eventuele risico's. De reisverzekering biedt Europadekking en tevens de nodige vergoedingen in geval van geneeskundige kosten.

Afsluiten van de gewenste verzekering(en) kun je eenvoudig doen tijdens het boekingsproces. Wanneer je in de kassabon klikt op 'BOEKEN' kun je op de volgende pagina de gewenste verzekering(en) aanvinken.
Inbegrepen
• retour P&O naar Dover inclusief personenauto
• 14 overnachtingen inclusief ontbijt
• ANWB Wegenkaart Groot-Brittannië & Ierland
• ANWB Ontdek reisgids Groot-Brittannië
• digitaal House of Britain reisinformatie boekje
Bijzonderheden
Bij deze reis is een retour met P&O inbegrepen. Wanneer je onderaan de kassabon op 'Boek deze reis' klikt, kun je in stap 2 zelf de tijden kiezen. Boek je deze reis liever zonder vervoer of met Eurotunnel? Neem dan contact met ons op.

Elektrische auto
Wil je deze reis maken met je elektrische auto?
Klik hier voor de rondreis, die wij speciaal hebben samengesteld voor het reizen met een elektrische auto.
Voorbeeld accommodatie
Hieronder zie je een selectie van de accommodatie(s) die wij bij deze reis gebruiken. Onderstaande accommodatie(s) zijn voorbeelden, waardoor het kan voorkomen dat je soms in andere accommodatie verblijft. Uiteraard zijn deze alternatieven altijd van gelijkwaardige kwaliteit. De aangeboden accommodaties worden door ons regelmatig bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.
The Dog & Bear
Engeland-Engeland: zuidoosten-Lenham
The Dog & Bear is gevestigd in een 17e-eeuws koetshuis in het centrum van het marktplaatsje Lenham....
The Dog & Bear is gevestigd in een 17e-eeuws koetshuis in het centrum van het marktplaatsje Lenham. De Dog & Bear is recentelijk compleet gerenoveerd, maar de Inn heeft zijn historische kenmerken en daarmee zijn sfeer behouden. Op een steenworp afstand van de Inn vindt u het schitterende Leeds Castle, dat absoluut een bezoek waard is. Ook de North Downs liggen in de buurt van Lenham. Breng een bezoek aan het Kent Life Heritage Farm Park, waar u een kijkje kunt nemen in het ouderwetse boerenleven van Kent en waar u kennis kunt maken met verschillende boerderijdieren. In het gezellige plaatsje Faversham kunt u een bezoek brengen aan de Shepherd Neame brouwerij.
De Inn heeft een receptie, bar met open haard, restaurant, poolbiljart en gratis parkeergelegenheid.
Uw kamer is voorzien van tv, telefoon, thee- en koffiezetfaciliteiten en badkamer met bad en/of douche en toilet.
Inclusief Engels ontbijt.
Lees meer
St. Leonards Hotel
Engeland-Engeland: zuidwesten-St. Leonards
Het hotel ligt aan de rand van het New Forest National Park en is ideaal gelegen om het park te bez...
Het hotel ligt aan de rand van het New Forest National Park en is ideaal gelegen om het park te bezoeken, maar ook Bournemouth en de kust van Dorset. Een ontspannen plek om te verblijven!
De accommodatie beschikt over 42 kamers, een restaurant, bar, tuin, wifi en parkeergelegenheid.
Uw kamer is voorzien van tv, thee- en koffiezetfaciliteiten en een badkamer met bad en/of douche en toilet.
Inclusief ontbijt.
Lees meer
Dartmoor Lodge **
Engeland-Engeland: zuidwesten-Ashburton
Dartmoor Lodge ligt aan de rand van Zuid-Dartmoor en is omringd door het prachtige platteland van D...
Dartmoor Lodge ligt aan de rand van Zuid-Dartmoor en is omringd door het prachtige platteland van Devonshire. De accommodatie is een prima basis om heerlijk te wandelen of fietsen door bijvoorbeeld het Dartmoor National Park. U kunt natuurlijk ook de omliggende steden Plymouth of Exeter bezoeken, die slechts op een half uur rijden van Ashburton liggen.
De accommodatie beschikt over 22 kamers, een charmant restaurant, parkeergelegenheid, bar met een open haard en wifi.
Uw kamer is voorzien van tv, thee- en koffiezetfaciilteiten en een badkamer met bad en/of douche en toilet.
Inclusief ontbijt
Lees meer
Commercial Hotel
Engeland-Engeland: zuidwesten-St. Just
Het Commercial Hotel ligt aan het historische marktplein van het oude mijnstadje St. Just, en is ee...
Het Commercial Hotel ligt aan het historische marktplein van het oude mijnstadje St. Just, en is een ideale locatie om Cornwall te verkennen. Bezoek de schitterende stranden van Sennen, Porthcurno, St. Ives en Carbis Bay en ontdek hoe schitterend dit gebied is!
Het hotel beschikt over een restaurant, bar, gratis wifi en parkeergelegenheid.
Uw kamer is voorzien van een tv, haardroger, thee- en koffiefaciliteiten en badkamer met bad en/of douche en toilet.
Inclusief ontbijt.
Lees meer
Yarn Market Hotel ***
Engeland-Engeland: zuidwesten-Dunster
Het Yarn Market Hotel ligt in het middeleeuwse stadje Dunster en in het Exmoor National Park. Het h...
Het Yarn Market Hotel ligt in het middeleeuwse stadje Dunster en in het Exmoor National Park. Het hotel heeft een goede ligging om te wandelen en om uitstapjes te maken naar pittoreske dorpjes in het Exmoor National Park.
Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, wifi, lift en gratis parkeergelegenheid.
Uw kamer is voorzien van een tv, bureau, telefoon, thee- en koffiezetfaciliteiten en een badkamer met bad en/of douche en toilet.
Inclusief Engels ontbijt.
Lees meer
The Cross Hands Hotel **
Engeland-Engeland: midden-Old Sodbury
Het Cross Hands Hotel ligt in Old Sodbury, vlakbij The Prayers Golf Club en op ongeveer een half uu...
Het Cross Hands Hotel ligt in Old Sodbury, vlakbij The Prayers Golf Club en op ongeveer een half uur rijden van Bristol en Bath. Bezoek deze fantastische steden met hun gezellige centra en geniet van de vele bezienswaardigheden. U kunt ook het Dyrham Park en het Castle Combe Circuit bezoeken. Er is voor ieder wat wils!
De accommodatie beschikt over 21 kamers, een restaurant, bar/lounge, gratis wifi in de gemeenschappelijke ruimtes en parkeergelegenheid.
Uw kamer is voorzien van föhn, gratis wifi, thee- en koffiezetfaciliteiten en een badkamer met bad en/of douche en toilet. Eventuele extra voorzieningen zijn een strijkplank en strijkijzer.
Inclusief ontbijt
Lees meer
The Swans Nest Hotel
Engeland-Engeland: midden-Stratford-upon-Avon
The Swans Nest Hotel heeft een fantastische ligging in Stratford-upon-Avon. Winkels, restaurants, p...
The Swans Nest Hotel heeft een fantastische ligging in Stratford-upon-Avon. Winkels, restaurants, pubs en bezienswaardigheden liggen allemaal op loopafstand.

Het hotel beschikt over een receptie, bar, restaurant, tuin, wifi en parkeergelegenheid (tegen betaling).

De club kamers zijn voorzien van een televisie, telefoon, föhn, kluisje, wifi, strijkfaciliteiten, koffie- en theezetfaciliteiten en een badkamer bad en/of douche en toilet.

Inclusief ontbijt.
Lees meer
Chequers Inn
Engeland-Engeland: zuidoosten-Maresfield
Chequers Inn ligt in Maresfield, vlakbij Uckfield. De inn is oorspronkelijk gebouwd als koetshuis i...
Chequers Inn ligt in Maresfield, vlakbij Uckfield. De inn is oorspronkelijk gebouwd als koetshuis in de 18e eeuw. Met een ligging aan de rand van Ashdown Forest is deze inn prima gelegen om uitstapjes te maken. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Wakehurst Place, Brighton of de Seven Sisters.
De accommodatie beschikt over een restaurant, bar, wifi en parkeergelegenheid.
Uw kamer is voorzien van een telefoon, tv, thee- en koffiezetfaciliteiten en een badkamer met bad en/of douche en toilet.
Inclusief Engels ontbijt.
Lees meer

Blijf op de hoogte van acties en aanbiedingen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden