• ma t/m vr 9:00 uur - 17:00 uur
  • 0118-440 444
Ontdek Zuid-Engeland | Elektrische auto⚡
Met je elektrische auto het zuiden van Engeland ontdekken! Van de Middeleeuwse stadjes, historische kastelen en eeuwenoude bossen tot de karakteristieke kustlijnen, fraaie tuinen en pittoreske dorpjes: tijdens deze zeer complete autorondreis ontdek je alle hoogtepunten van Zuid-Engeland. Tijdens deze reis verblijf je in sfeervolle accommodaties die over een oplaadpunt voor elektrische auto's beschikken.
Boek nu
vanaf € 1523 p.p.
new flying horswe
Autorondreis | Zuid-Engeland
Zuid-Engeland is Engeland op zijn best! Van Kent, de ‘tuin van Engeland’, en de adembenemende Dorset Heritage Coast tot de historische stad Bath en de karakteristieke Cotswolds. In Somerset vind je de heidevelden van Exmoor en de hoogvlakten van Sedgemoor en in Cornwall zijn nog volop sporen van de oude Kelten te vinden. Je ziet: Zuid-Engeland heeft het allemaal! Je ontdekt tijdens deze rondreis typische dorpjes, glooiende landschappen, dramatische kustlijnen, chique badplaatsen en steden met een rijke en ver teruggaande cultuur. Daarnaast kun je met de inbegrepen English Heritage pas veel bezienswaardigheden bezoeken. Kortom… tijdens deze rondreis zul je je ogen uitkijken! Deze rondreis is speciaal samengesteld voor het reizen met een elektrische auto. De rijafstanden staan per dag vermeld en we geven je tips waar je onderweg een stop kunt inplannen om de auto bij te laden. De accommodaties zijn met zorg voor je samengesteld en beschikken over een oplaadpunt voor elektrische auto's. Is het hotel of het oplaadpunt niet beschikbaar, dan zijn er alternatieve locaties in de buurt waar je de auto (versneld) kunt opladen.
Highlights
• Middeleeuwse stadjes
• Historische kastelen
• Sissinghurst Castle & Gardens
• Dartmoor National Park
• Eden Project
• Land's End

Informatie over de inbegrepen accommodatie(s)
Meer informatie over de accommodatie die is inbegrepen bij deze reis kun je vinden onder de prijstabel.
vb34130367_dartington, devon, a post box inset into a wall_14-7-19.jpg
vb34130367_dartington, devon, a post box inset into a wall_14-7-19.jpg

De reis van dag tot dag

Reisschema
• 2 nachten in of in de omgeving van Kent
• 2 nachten in of in de omgeving van Salisbury
• 2 nachten in of in de omgeving van Dartmoor Nationaal Park
• 2 nachten in of in de omgeving van Truro
• 2 nachten in of in de omgeving van Exmoor Nationaal Park
• 1 nacht in of in de omgeving van Bath
• 2 nachten in of in de omgeving van Stratford-upon-Avon
• 1 nacht in of in de omgeving van Sussex
Dag 1
Via Calais vaar je vandaag naar Dover. Bij aankomst in Calais is het mogelijk om de auto op te laden op het haventerrein. Eenmaal in Engeland, verblijf je 2 nachten in het graafschap Kent. Kent is een zeer 'Engels' graafschap, met pittoreske dorpjes, eethuizen, historische kastelen, statige landhuizen en uitbundige tuinen.

Afstand Dover-Maidstone: ca. 70 km

Dag 2
Er valt in Kent van alles te ontdekken, van de torenhoge kathedraal in Canterbury en tuinen als Sissinghurst Castle Garden, tot hopvelden en de witte kliffen van Dover. Of bezoek een van de vele kustplaatsjes of gezellige marktsteden,
Dag 3
Vandaag reis je naar Salisbury, waar je 2 nachten zult verblijven. Bezoek deze schitterende stad vol historie, met als blikvanger de imposante kathedraal met zijn wereldberoemde Magna Carta.

Afstand Maidstone-Salisbury: ca. 195 km
Dag 4
Je kunt vandaag een dagtocht maken door het New Forest National Park. Het New Forest is eigenlijk helemaal niet 'new', integendeel! Het gebied is door de eeuwen heen nauwelijks veranderd. JeU kunt in ieder geval uitstekend wandelen in dit mooie natuurgebied met zijn bossen, beekjes, pony's, herten en schilderachtige dorpjes.
Dag 5
Vandaag rijd je naar Devon. Dit graafschap wordt ook wel de Engelse Rivièra genoemd vanwege het milde klimaat. Zelfs palmbomen en subtropische planten gedijen er goed! Je verblijft 2 nachten in de omgeving van het schitterende Dartmoor National Park.

Afstand Salisbury-Newton Abbot: ca. 175 km
Dag 6
Deze dag kun je het Dartmoor National Park gaan ontdekken, een uniek natuurgebied met verweerde granietrotsen, huttencirkels en open heidevelden waar je de karakteristieke Dartmoor pony's kunt zien grazen.
Dag 7
Via de populaire tuin 'Lost Gardens of Heligan' of het magnifieke Eden Project, waar o.a. een tropisch regenwoud wordt nagebootst, rijd je naar Cornwall. Je verblijft 2 nachten in de omgeving van Truro.

Afstand Newton Abbot-Truro: ca. 150 km
Dag 8
Vandaag kun je naar St. Michael's Mount rijden of naar Land's End, het meest westelijke puntje van het Britse vasteland. Geniet van de schitterende natuur van Cornwall met zijn kliffen en ruige kusten en ontdek de gezellige plaatsjes en vele bezienswaardigheden.
Dag 9
Je rijdt vandaag naar de omgeving van Exmoor National Park, waar je de volgende 2 nachten zult verblijven. Onderweg kun je Tintagel bezoeken, met zijn indrukwekkende kasteel, een plek die onlosmakelijk is verbonden met de legende van King Arthur.

Afstand Truro-Lynton: ca. 180 km
Dag 10
Je hebt vandaag de hele dag de tijd om het prachtige Exmoor National Park te gaan ontdekken. Exmoor heeft een schitterende kustlijn, heidevelden, pittoreske dorpjes en het imposante Dunster Castle en je kunt hier heerlijk wandelen.
Dag 11
Deze dag rijd je verder naar de stad Bath, dat internationaal bekend staat werd vanwege de prachtige Romeinse baden. De baden zijn inmiddels in hun oude glorie hersteld en een bezoek is dan ook zeker de moeite waard! Na je bezoek aan Bath reis je naar het zuiden van de Cotswolds voor je overnachting.

Afstand Lynton-Corsham: ca. 175 km
Dag 12
Vandaag rijd je naar Shakespeare's Country en je verblijft 2 nachten in de omgeving Stratford-upon-Avon, de geboorteplaats van William Shakespeare. Kom alles te weten over deze wereldberoemde schrijver en geniet daarnaast van het gezellige centrum van deze historische stad.

Afstand Corsham-Evesham: ca. 140 km
Dag 13
Je kunt vandaag in de voetsporen treden van Shakespeare en zijn geboortehuis bekijken. Op steenworp afstand van Stratford ligt het indrukwekkende Warwick Castle. Of rij naar één van de pittoreske dorpjes in de Cotswolds. Breng daarbij zeker een bezoek aan Bourton-on-the-Water, Stow-on-the-Wold en Broadway.
Dag 14
Vandaag reis je terug naar het zuiden voor de overnachting in Sussex. De afstand is vandaag het langst en onderweg adviseren wij je daarom een bezoek brengen aan de universiteitsstad Oxford met o.a. Radcliffe Camera en Bodleian Library. In het centrum van Oxford kun je parkeren bij Westgate, waar voldoende oplaadpunten zijn voor je auto. Via het prachtige natuurgebied The Chilterns en Windsor reis je verder naar je hotel in Sussex.

Afstand Evesham-Wadhurst: ca. 280 km
Dag 15
Dit is helaas alweer het einde van je rondreis. Je kunt op je gemak terugrijden naar de haven. In de buurt van de haven zijn verschillende oplaadpunten voor elektrische auto's te vinden, mocht je jouw auto alvast willen bijladen voor de terugreis. We hopen dat je kunt terugkijken op een geslaagde vakantie!

Afstand Wadhurst-Dover: ca. 90 km
Selecteer de reisdatum
Kies via de kalender de gewenste vertrekdatum. De getoonde prijzen zijn per persoon, gebaseerd op het hieronder gekozen aantal reizigers & kamertype.

Boeken
Klik op de prijs die hoort bij de datum waarop je wenst te reizen. Aan de rechterkant verschijnt de prijsberekening (de kassabon) en kun je de gekozen reis boeken.
Hulp bij online boeken
Hoe boek ik online mijn reis?
Aan de linkerkant selecteer je het aantal deelnemers, kies je de gewenste accommodatie en kies je via de kalender de gewenste vertrekdatum.

Je ziet nu de prijzen die geldig zijn in de door jou gekozen periode. Klik op de prijs die hoort bij de datum waarop je wenst te reizen.

Aan de rechterkant verschijnt je kassabon. Hier zie je de totale reissom inclusief de eventuele van toepassing zijnde kortingen & toeslagen. Klopt alles? Klik dan onderaan op de kassabon, op de knop 'Boek deze reis'.

Je krijgt hierna een pagina te zien met items die je kunt bijboeken. Denk hierbij aan een overtocht, Heritage pas of een reis- en/of annuleringsverzekering.

Je boeking is ALTIJD op aanvraag! Wat betekent dit?
Wij werken niet met voorraden. Hierdoor zijn alle reizen die wij aanbieden op aanvraag. Na ontvangst van je reservering gaan onze medewerkers direct na of je reis nog beschikbaar is. Wij zullen je reservering plaatsen bij onze leverancier(s). Zodra je reis is bevestigd, zullen wij je de factuur en de boekingsbevestiging toesturen.

Mocht je reis niet bevestigd worden, dan zullen wij contact met je opnemen om eventuele alternatieven te bespreken.

Wij proberen je boeking binnen 2 werkdagen aan je te bevestigen. Mocht je in de tussentijd vragen hebben, dan kun je altijd contact met ons opnemen.

Hoe boek ik twee verschillende kamertypes?
Dit is helaas niet mogelijk via onze website. Dit kun je in het opmerkingenveld vermelden, wij sturen je dan een nieuw prijsvoorstel.
Reizen met kinderen
Indien je met één of meerdere kinderen reist, kun je dit in het opmerkingenveld aan het eind van je boeking aangeven. Je hoeft de kinderen in dit geval niet mee te tellen bij het aantal personen.

Na ontvangst van je aanvraag, rekenen wij graag voor je uit wat de prijs voor de kinderen zal zijn. Het kan voorkomen dat de aangeboden hotels niet geschikt zijn voor het reizen met kinderen. Wij bieden je dan graag een gelijkwaardig alternatief aan.
Reizen met huisdieren
Indien je met een huisdier reist, kun je dit in het opmerkingenveld aan het eind van je boeking aangeven. Het kan voorkomen dat de aangeboden hotels, vakantieparken of cottages niet geschikt zijn voor het reizen met huisdieren. Wij bieden je dan graag een gelijkwaardig alternatief aan.

Aan het reizen met huisdieren zijn altijd kosten verbonden, wij zullen je hier vooraf over informeren. Meer informatie over het reizen met een huisdier kun je vinden op onze bestemmingen pagina's.
Kan ik deze reis aanpassen aan mijn wensen?
Natuurlijk! Al onze reizen zijn aan te passen aan je wensen! Laat ons weten wat je zou willen aanpassen en wij sturen je graag geheel vrijblijvend een voorstel toe. Je kunt je wensen mailen naar: info@houseofbritain.nl.
Bijkomende kosten
• reserveringskosten € 39,50 per boeking

Wanneer je enkel een overtocht reserveert bedragen de reserveringskosten € 19,50.

Deelnemersbijdrage SGR
Sinds 1 februari 2021 voert de Stichting Garantiefonds Reisgelden een deelnemersbijdrage in van € 5 per persoon per boeking. Deze bijdrage zal door House of Britain bij je in rekening worden gebracht en worden afgedragen aan de SGR. Zo zorgen we er samen voor dat het garantiefonds blijft beschikken over voldoende financiële middelen om reisgeld terug te betalen bij financieel onvermogen.
Goed verzekerd op reis
Annuleringsverzekering
Je kunt via ons een aflopende annuleringsverzekering afsluiten bij a.s.r. Deze verzekering is zeer compleet en mits je met geldige reden annuleert, krijg je zelfs je reeds genoten vakantie dagen terug.

Reisverzekering
Uiteraard kun je via ons ook een aflopende reisverzekering afsluiten. Zo ben je goed verzekerd tegen eventuele risico's. De reisverzekering biedt Europadekking en tevens de nodige vergoedingen in geval van geneeskundige kosten.

Afsluiten van de gewenste verzekering(en) kun je eenvoudig doen tijdens het boekingsproces. Wanneer je in de kassabon klikt op 'BOEKEN' kun je op de volgende pagina de gewenste verzekering(en) aanvinken.
Betalen
Wanneer de reis helemaal is geboekt ontvang je van ons de factuur, boekingsbevestiging en een betaallink. Via die link kun je betalen met iDEAL of via creditcard. We verzoeken je geen handmatige betalingen te doen. Betalingen gedaan via de link worden namelijk direct verwerkt, zelf overgemaakte betalingen niet.

Wanneer je online boekt hoef je niet direct te betalen, al onze reizen zijn op aanvraag.
Inbegrepen
• retour DFDS van Calais naar Dover inclusief personenauto
• 14 overnachtingen inclusief ontbijt
• 16-daagse English Heritage Pass (1 pas per persoon)
• reisgids naar keuze uit ons aanbod
• digitaal House of Britain reisinformatie boekje
Bijzonderheden
Bij deze reis is een retour met DFDS inbegrepen. Wanneer je onderaan de kassabon op 'Boek deze reis' klikt, kun je in stap 2 zelf de tijden kiezen. Boek je deze reis liever zonder vervoer of met Eurotunnel? Neem dan contact met ons op.

De accommodaties in deze reis hebben een laadpaal voor elektrische auto's. Het kan voorkomen dat er slechts 1 laadpaal is, de laadpalen al in gebruik zijn of dat er geen snelladers zijn. We adviseren daarom waar mogelijk de auto alvast op te laden, bijvoorbeeld bij een supermarkt, een attractie of in een stadscentrum.
Voorbeeld accommodatie
Hieronder zie je een selectie van de accommodatie(s) die wij bij deze reis gebruiken. Onderstaande accommodatie(s) zijn voorbeelden, waardoor het kan voorkomen dat je soms in andere accommodatie verblijft. Uiteraard zijn deze alternatieven altijd van gelijkwaardige kwaliteit. De aangeboden accommodaties worden door ons regelmatig bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.
The Black Horse Inn
Engeland-Engeland: zuidoosten-Maidstone
The Black Horse Inn is landelijk en rustig gelegen in Kent, vlakbij Maidstone. Leeds Castle ligt op...
The Black Horse Inn is landelijk en rustig gelegen in Kent, vlakbij Maidstone. Leeds Castle ligt op 10 minuten rijden.

Het hotel beschikt over een receptie, bar, restaurant, tuin, wifi en gratis parkeergelegenheid. Er is een oplaadpunt voor elektrische auto's aanwezig.

De kamers zijn voorzien van een televisie, radio, föhn, wifi, strijkfaciliteiten, koffie- en theezetfaciliteiten en een badkamer bad en/of douche en toilet.

Inclusief ontbijt.
Lees meer
Hotel | Best Western Red Lion Hotel
Engeland-Engeland: zuidwesten-Salisbury
Het pand waarin het hotel is gevestigd is bijna 800 jaar geleden gebouwd en hoewel het hotel is voo...
Het pand waarin het hotel is gevestigd is bijna 800 jaar geleden gebouwd en hoewel het hotel is voorzien van alle gemakken die u mag verwachten van een 3-sterren hotel, heeft het zijn charme niet verloren. Het hotel is een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan het prachtige centrum van Salisbury, the New Forest, Stonehenge en Old Sarum.
Het hotel heeft 51 kamers en beschikt over een receptie, restaurant, bar, wifi, lift en parkeergelegenheid. Er is een oplaadpunt voor elektrische auto's aanwezig.
Uw kamer is voorzien van tv, telefoon, thee- en koffiezetfaciliteiten en badkamer met bad en/of douche en toilet.
Inclusief Engels ontbijt
Lees meer
Ilsington Country House Hotel & Spa
Engeland-Engeland: zuidwesten-Newton Abbot
Ilsington Country House Hotel & Spa is een bekroond familiehotel met een fantastische ligging nabij...
Ilsington Country House Hotel & Spa is een bekroond familiehotel met een fantastische ligging nabij het Dartmoor National Park.

Het hotel beschikt over een receptie, bar, restaurant, tuin, terras, lift, wellness, fitnessruimte, zwembad, wifi en gratis parkeergelegenheid. Er is een oplaadpunt voor elektrische auto's aanwezig.

De kamers zijn voorzien van een televisie, radio, föhn, wifi, koffie- en theezetfaciliteiten en een badkamer bad en/of douche en toilet.

Inclusief ontbijt.
Lees meer
The Alverton
Engeland-Engeland: zuidwesten-Truro
The Alverton is gevestigd in een monumentaal pand en gunstig gelegen in Truro. Het centrum ligt op ...
The Alverton is gevestigd in een monumentaal pand en gunstig gelegen in Truro. Het centrum ligt op ongeveer 10 minuten loopafstand. Het Eden Project ligt op ongeveer een half uur rijden.

Het hotel beschikt over een receptie, bar, restaurant, tuin, terras, wifi en gratis parkeergelegenheid. Er is een oplaadpunt voor elektrische auto's aanwezig.

De kamers zijn voorzien van een televisie, föhn, wifi, strijkfaciliteiten, koffie- en theezetfaciliteiten en een badkamer bad en/of douche en toilet.

Inclusief ontbijt.
Lees meer
The North Cliff Hotel Lynton
Engeland-Engeland: zuidwesten-Lynton
The North Cliff Hotel ligt in het centrum van Lynton en biedt een fantastisch uitzicht over zee en ...
The North Cliff Hotel ligt in het centrum van Lynton en biedt een fantastisch uitzicht over zee en het glooiende heuvellandschap van Noord-Devon.

Het hotel beschikt over een receptie, bar, restaurant, tuin, terras wifi en gratis parkeergelegenheid. Er is een oplaadpunt voor elektrische auto's aanwezig.

De kamers zijn voorzien van een televisie, föhn, koffie- en theezetfaciliteiten en een badkamer bad en/of douche en toilet.

Inclusief ontbijt.
Lees meer
Guyers House Hotel
Engeland-Engeland: midden-Corsham
Guyers House Hotel ligt net buiten Corsham in het zuiden van de Cotswolds. De historische stad Bath...
Guyers House Hotel ligt net buiten Corsham in het zuiden van de Cotswolds. De historische stad Bath ligt op 20 minuten rijden.

Het hotel beschikt over een receptie, bar, restaurant, tuin, terras, wifi en gratis parkeergelegenheid. Er is een oplaadpunt voor elektrische auto's aanwezig.

De kamers zijn voorzien van een televisie, wifi, koffie- en theezetfaciliteiten en een badkamer bad en/of douche en toilet.

Inclusief ontbijt.
Lees meer
Hotel |Karma Salford Hall Hotel
Engeland-Engeland: midden-Evesham
Het Salford Hall Hotel, gebouwd in romantische Tudor-stijl, ligt in Stratford-Upon-Avon, de geboort...
Het Salford Hall Hotel, gebouwd in romantische Tudor-stijl, ligt in Stratford-Upon-Avon, de geboorteplaats van Shakespeare, en niet ver van de Cotswolds, Blenheim Palace en Warwick Castle.

Het hotel beschikt over een receptie, bar, restaurant, tuin, terras, wifi en gratis parkeergelegenheid. Er is een oplaadpunt voor elektrische auto's aanwezig.

De kamers zijn voorzien van een televisie, föhn, wifi, koffie- en theezetfaciliteiten en een badkamer bad en/of douche en toilet.

Inclusief ontbijt.
Lees meer
Dale Hill Hotel & Golf Club
Engeland-Engeland: zuidoosten-Wadhurst
Dale Hill Hotel & Golf Club is landelijk gelegen in East-Sussex. Het hotel heeft een schitterend ui...
Dale Hill Hotel & Golf Club is landelijk gelegen in East-Sussex. Het hotel heeft een schitterend uitzicht over het landschap van de High Weald.

Het hotel beschikt over een receptie, bar, restaurant, tuin, terras, wifi, zwembad, wellness, fitnessruimte, lift en gratis parkeergelegenheid. Er is een oplaadpunt voor elektrische auto's aanwezig.

De kamers zijn voorzien van een televisie, föhn, wifi, strijkfaciliteiten, koffie- en theezetfaciliteiten en een badkamer bad en/of douche en toilet.

Inclusief ontbijt.
Lees meer
paper-aiplane

Blijf op de hoogte van acties en aanbiedingen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden