• ma t/m vr 9:00 uur - 17:00 uur
  • 0118-440 444
Fietsen in Lincolnshire
Verken Lincolnshire op de fiets! Je verblijft tijdens deze reis in het centraal gelegen The Brackenborough Hotel. In deze omgeving kun je talrijke mooie fietsroutes maken, van eenvoudig tot uitdagend. Een leuke manier om Lincolnshire op een andere manier te bekijken!
Boek nu
vanaf € 229 p.p.
fietsen in east lincolnshire met logo.jpg
Fietsreis Engeland | Lincolnshire
In East Lincolnshire kun je mooie fietsroutes maken. Het gebied is vlak met enkele hoogteverschillen, zodat iedereen met gemak een fietstocht kan maken. We hebben een aantal leuke fietsroutes geselecteerd in de omgeving van Louth. Geniet van middeleeuwse dorpjes, prachtige valleien en uitgestrekte weilanden. Een leuke en sportieve manier om Lincolnshire te verkennen!
Highlights
• Lincolnshire Wolds
• Louth
• Little Grimsby
• Utterby
• Red Hill
• Authorpe

Informatie over de inbegrepen accommodatie(s)
Meer informatie over de accommodatie die is inbegrepen bij deze reis kun je vinden onder de prijstabel.
engeland lincolnshire lincolnshire wolds view of the landscape.jpg
engeland lincolnshire lincolnshire wolds view of the landscape.jpg

De reis van dag tot dag

Reisschema
Tijdens deze reis verblijf je 4 nachten in dezelfde accommodatie. Wij hebben voor elke dag een leuk (optioneel) fietsprogramma voor je samengesteld.
Dag 1
Vandaag kom je aan in Lincolnshire. Vanuit het centrum van Louth kun je een mooie fietsroute maken naar Grimoldby van ongeveer 19 kilometer. Tijdens de fietsroute passeer je een aantal dijken en afvoersystemen, waarvan sommigen al enkele eeuwen oud zijn. Zonder deze dijken en afvoersystemen zou het landschap grotendeels transformeren tot drasland en ongeschikt zijn voor bewoning en landbouw. Op de route van Grimoldby naar North Cockerington heb je een goed uitzicht op het windmolenpark van Conisholme. Deze windmolens zijn in 2008 gebouwd en voorzien meer dan 13.000 huishoudens van stroom. Het een na laatste stuk fiets je van North Cockerington naar Alvingham. In Alvingham vind je twee kerken op een kerkhof. De kleinste van de twee is St. Mary's en wordt niet langer gebruikt voor kerkdiensten. De grote kerk is St. Adelwold's, die vernoemd is naar de heilige die later Bisschop van Lindisfarne werd. Op het laatste deel van de route ga je van Alvingham terug naar Louth. Je passeert 8 sluizen bij Louth Canal, waarvan de sluis bij Alvingham in zeer goede staat is zoals je kunt zien aan de moderne brug die hierover loopt. Ook passeer je de sluis Ticklepenny die vernoemd is naar de 19e eeuwse sluiswachter Alfred Ticklepenny.

Tip: maak een stop bij Rushmoor Country Park voor een kopje koffie of thee met wat lekkers of een ontspannen picknick.
Dag 2
Je kunt vandaag een mooie ca. 22 kilometer lange fietstocht maken van Legbourne naar Authorpe. Deze route komt langs een aantal lieflijke dorpjes en kent wat hoogteverschillen. Het eerste traject gaat van Legbourne naar Muckton. In Muckton ligt een klein kerkhof dat nog steeds in gebruik is. De kerk die erbij hoorde is in de begin jaren 80 al verwijderd. Deze rustgevende plek is ideaal voor een rustmoment tijdens je fietstocht. Na Muckton fiets je verder naar Authorpe. Je passeert prachtige bossen, waar je in het voorjaar wilde hyacinten in bloei kunt zien. Je kunt in één keer naar Authorpe fietsen, maar als je een omweg wilt maken dan kun je de route via Belleau fietsen. Belleau is een middeleeuws dorp en heeft een aantrekkelijke duiventil die stamt uit de tijd van de Tudors. Deze duiventil is onderdeel van een kleine boerderij en beiden waren oorspronkelijk onderdeel van een groot landhuis met bijbehorend landgoed. Via Belleau kom je dan aan bij Authorpe vanwaar de route verder gaat naar Great Carlton. Onderweg kom je langs Rats Pen Lane waar in de zomer wilde bloemen in bloei staan die voor een kleurrijk tafereel zorgen. Op de route terug naar Legbourne passeer je de drie dorpjes Castle Carlton, Great Carlton en Little Carlton, die ook wel "The Carltons" worden genoemd. In Castle Carlton vind je een vestingmuur uit de 12e eeuw die je enkel te voet kunt bereiken. De fietstocht eindigt in het middeleeuwse dorp Legbourne. In het dorpscentrum vind je een waterpomp tegenover de kerk. Tot 1953 was dit de belangrijkste toevoer van water, totdat het dorp leidingwater kreeg.
Dag 3
Maak vandaag een uitdagende route naar Red Hill, een van de mooiste en bekendste plekken van de Lincolnshire Wolds. Deze route heeft hoogteverschillen met regelmatig klimmen en dalen en heeft een afstand van ongeveer 20 kilometer. De route start vanuit Hubbard's Hills en gaat via Poke's Hole naar Withcall, een verfijnd middeleeuws dorp. Je vindt hier veldgrenzen, omheiningen, terrassen, spoorbanen en oude steengroeven, die een beeld vormen van een bloeiende nederzetting. Voorheen liep de spoorlijn tussen Louth en Bardney ook dwars door Withcall, wat van dit dorp een tussenstation maakte en zorgde voor een toestroom van bezoekers en hun handelswaar. De route gaat hierna verder naar Bluestone Heath Road. Deze weg is een van de hoogste in de Lincolnshire Wolds en is een route die vroeger veelvuldig werd gebruikt. Langs deze route vind je veel prehistorische plekken en heb je een mooi uitzicht over de valleien. De volgende stop is Red Hill. Je passeert grasland waar schapen grazen en waar je in de zomermaanden wondklaver, zomerbitterling, basilicum en tijm ziet groeien. Je kunt in Red Hill heerlijk wandelen en kans hebben om veel verschillende soorten vlinders te zien. Dit prachtige natuurgebied is de perfecte locatie voor een rustmoment tijdens je fietstocht. Vanaf Red Hill fiets je terug naar Bluestone Heath Road vanwaar je terug fietst naar Hubbard's Hills. Bij Hallington zie je een oud stationshuis staan dat vroeger gebruikt werd als station op de voormalige spoorlijn tussen Louth en Bardney. Deze spoorlijn werd voornamelijk gebruikt om goederen en dieren te vervoeren. Het meest ongebruikelijke product dat vervoerd werd was misschien wel de witte viool, die in Lincolnshire werd geplukt en vervolgens naar Londen werd gebracht om te veilen. De laatste passagierstrein op deze route reed in 1951 en de laatste goederentrein in 1960.
Dag 4
Fiets vandaag een mooie route met een prachtig uitzicht op de kust. Deze uitdagende route van Louth naar North Ormsby kent hoogteverschillen en heeft een afstand van ongeveer 30 kilometer. De route begint in Louth en gaat eerst naar Utterby. Op de route passeer je Brackenborough Hall. Delen van dit gebouw stammen terug tot de 13e eeuw. Als je goed kijkt naar het parklandschap dan zie je een aantal ruïnes die de overblijfselen zijn van het middeleeuwse dorp Brackenborough. In Utterby zie je St. Andrew's Church. Deze charmante 14e eeuwse kerk is gebouwd uit ijzersteen en krijtsteen. Je kunt bij de ingang ongewoon houtsnijwerk zien, waaronder "de Groene Man", een populair folkloristisch figuur. Heuvelafwaarts zie je een boogbrug die vroeger werd gebruikt om per paard zout te vervoeren van de kust naar Lincoln. Vanuit Utterby gaat de route verder naar North Elkington. Onderweg passeer je North Ormsby, een van de vele verlaten middeleeuwse dorpjes die de Lincolnshire Wolds rijk is. De dorpsbewoners van North Omsby hebben destijds om vele redenen hun dorp verlaten, waarvan de pest de meest voornaamste was. Ook fiets je langs Kelstern Airfield, met een herdenkingsplek voor de gevallen soldaten tijdens de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Destijds werd de Lincolnshire Wolds gebruikt als militaire basis voor oorlogsvliegtuigen. Vanuit North Elkington fiets je verder naar Little Grimsby. Als je goed weer hebt, kun je zelfs genieten van uitzicht op zee! De fietstocht eindigt in Louth.
Dag 5
Vandaag is alweer de laatste dag van je reis. We hopen dat je kunt terugkijken op een geslaagde fietsvakantie.
Selecteer de reisdatum
Kies via de kalender de gewenste vertrekdatum. De getoonde prijzen zijn per persoon, gebaseerd op het hieronder gekozen aantal reizigers & kamertype.

Boeken
Klik op de prijs die hoort bij de datum waarop je wenst te reizen. Aan de rechterkant verschijnt de prijsberekening (de kassabon) en kun je de gekozen reis boeken.
Hulp bij online boeken
Hoe boek ik online mijn reis?
Aan de linkerkant selecteer je het aantal deelnemers, kies je de gewenste accommodatie en kies je via de kalender de gewenste vertrekdatum.

Je ziet nu de prijzen die geldig zijn in de door jou gekozen periode. Klik op de prijs die hoort bij de datum waarop je wenst te reizen.

Aan de rechterkant verschijnt je kassabon. Hier zie je de totale reissom inclusief de eventuele van toepassing zijnde kortingen & toeslagen. Klopt alles? Klik dan onderaan op de kassabon, op de knop 'Boek deze reis'.

Je krijgt hierna een pagina te zien met items die je kunt bijboeken. Denk hierbij aan een overtocht, Heritage pas of een reis- en/of annuleringsverzekering.

Je boeking is ALTIJD op aanvraag! Wat betekent dit?
Wij werken niet met voorraden. Hierdoor zijn alle reizen die wij aanbieden op aanvraag. Na ontvangst van je reservering gaan onze medewerkers direct na of je reis nog beschikbaar is. Wij zullen je reservering plaatsen bij onze leverancier(s). Zodra je reis is bevestigd, zullen wij je de factuur en de boekingsbevestiging toesturen.

Mocht je reis niet bevestigd worden, dan zullen wij contact met je opnemen om eventuele alternatieven te bespreken.

Wij proberen je boeking binnen 2 werkdagen aan je te bevestigen. Mocht je in de tussentijd vragen hebben, dan kun je altijd contact met ons opnemen.

Hoe boek ik twee verschillende kamertypes?
Dit is helaas niet mogelijk via onze website. Dit kun je in het opmerkingenveld vermelden, wij sturen je dan een nieuw prijsvoorstel.
Reizen met kinderen
Indien je met één of meerdere kinderen reist, kun je dit in het opmerkingenveld aan het eind van je boeking aangeven. Je hoeft de kinderen in dit geval niet mee te tellen bij het aantal personen.

Na ontvangst van je aanvraag, rekenen wij graag voor je uit wat de prijs voor de kinderen zal zijn. Het kan voorkomen dat de aangeboden hotels niet geschikt zijn voor het reizen met kinderen. Wij bieden je dan graag een gelijkwaardig alternatief aan.
Reizen met huisdieren
Indien je met een huisdier reist, kun je dit in het opmerkingenveld aan het eind van je boeking aangeven. Het kan voorkomen dat de aangeboden hotels, vakantieparken of cottages niet geschikt zijn voor het reizen met huisdieren. Wij bieden je dan graag een gelijkwaardig alternatief aan.

Aan het reizen met huisdieren zijn altijd kosten verbonden, wij zullen je hier vooraf over informeren. Meer informatie over het reizen met een huisdier kun je vinden op onze bestemmingen pagina's.
Kan ik deze reis aanpassen aan mijn wensen?
Natuurlijk! Al onze reizen zijn aan te passen aan je wensen! Laat ons weten wat je zou willen aanpassen en wij sturen je graag geheel vrijblijvend een voorstel toe. Je kunt je wensen mailen naar: info@houseofbritain.nl.
Bijkomende kosten
• reserveringskosten € 39,50 per boeking

Wanneer je enkel een overtocht reserveert bedragen de reserveringskosten € 19,50.

Deelnemersbijdrage SGR
Sinds 1 februari 2021 voert de Stichting Garantiefonds Reisgelden een deelnemersbijdrage in van € 5 per persoon per boeking. Deze bijdrage zal door House of Britain bij je in rekening worden gebracht en worden afgedragen aan de SGR. Zo zorgen we er samen voor dat het garantiefonds blijft beschikken over voldoende financiële middelen om reisgeld terug te betalen bij financieel onvermogen.
Goed verzekerd op reis
Annuleringsverzekering
Je kunt via ons een aflopende annuleringsverzekering afsluiten bij a.s.r. Deze verzekering is zeer compleet en mits je met geldige reden annuleert, krijg je zelfs je reeds genoten vakantie dagen terug.

Reisverzekering
Uiteraard kun je via ons ook een aflopende reisverzekering afsluiten. Zo ben je goed verzekerd tegen eventuele risico's. De reisverzekering biedt Europadekking en tevens de nodige vergoedingen in geval van geneeskundige kosten.

Afsluiten van de gewenste verzekering(en) kun je eenvoudig doen tijdens het boekingsproces. Wanneer je in de kassabon klikt op 'BOEKEN' kun je op de volgende pagina de gewenste verzekering(en) aanvinken.
Betalen
Wanneer de reis helemaal is geboekt ontvang je van ons de factuur, boekingsbevestiging en een betaallink. Via die link kun je betalen met iDEAL of via creditcard. We verzoeken je geen handmatige betalingen te doen. Betalingen gedaan via de link worden namelijk direct verwerkt, zelf overgemaakte betalingen niet.

Wanneer je online boekt hoef je niet direct te betalen, al onze reizen zijn op aanvraag.
Inbegrepen
• 4 overnachtingen inclusief ontbijt
• 6 fietsroutes
Niet inbegrepen
• Vervoer naar Groot-Brittannië (dit is tijdens het maken van je online reservering bij te boeken)
Bijzonderheden
Bij deze reis zijn fietsen niet inbegrepen. Je kunt optioneel een normale fiets of e-bike bij boeken. Je kunt dit aangeven in het opmerkingenveld tijdens het maken van je boeking. Wij nemen dan contact met je op om de mogelijkheden voor fietshuur te bespreken.
Voorbeeld accommodatie
Hieronder zie je een selectie van de accommodatie(s) die wij bij deze reis gebruiken. Onderstaande accommodatie(s) zijn voorbeelden, waardoor het kan voorkomen dat je soms in andere accommodatie verblijft. Uiteraard zijn deze alternatieven altijd van gelijkwaardige kwaliteit. De aangeboden accommodaties worden door ons regelmatig bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.
The Brackenborough Hotel
Ierland-Ierland: midden-Louth
The Brackenborough Hotel ligt vlakbij het marktstadje Louth. De ligging is perfect om de Lincolnshi...
The Brackenborough Hotel ligt vlakbij het marktstadje Louth. De ligging is perfect om de Lincolnshire Wolds, Cadwell Park, Donna Nook en de kustplaatsen Cleethorpes, Skegness en Mablethorpe te bezoeken. Na een dag vol indrukken in de omgeving kunt u 's avonds heerlijk ontspannen in het hotel onder het genot van een hapje en drankje.
Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, lounge, tuin, terras en gratis parkeergelegenheid.
Uw kamer is voorzien van een tv, telefoon, wifi, föhn, thee- en koffiezetfaciliteiten en badkamer met bad en/of douche en toilet.
Inclusief ontbijt.
Lees meer
paper-aiplane

Blijf op de hoogte van acties en aanbiedingen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden