• 0118-440 444
  • ma t/m vr 9:00 uur - 17:00 uur
Fietsen in Lincolnshire
Verken Lincolnshire op de fiets! U verblijft tijdens deze reis in het centraal gelegen The Brackenborough Hotel. In deze omgeving kunt u talrijke mooie fietsroutes maken, van eenvoudig tot uitdagend. Een leuke manier om Lincolnshire op een andere manier te bekijken!
Boek nu
vanaf € 219 p.p.
fietsen in east lincolnshire met logo.jpg
Fietsreis Engeland | Lincolnshire
In East Lincolnshire kunt u mooie fietsroutes maken. Het gebied is vlak met enkele hoogteverschillen, zodat iedereen met gemak een fietstocht kan maken. We hebben een aantal leuke fietsroutes geselecteerd in de omgeving van Louth. Geniet van middeleeuwse dorpjes, prachtige valleien en uitgestrekte weilanden. Een leuke en sportieve manier om Lincolnshire te verkennen!
Highlights
• Lincolnshire Wolds
• Louth
• Little Grimsby
• Utterby
• Red Hill
• Authorpe

Informatie over de inbegrepen accommodatie(s)
Meer informatie over de accommodatie die is inbegrepen bij deze reis kunt u vinden onder de prijstabel.
engeland lincolnshire lincolnshire wolds view of the landscape.jpg
engeland lincolnshire lincolnshire wolds view of the landscape.jpg

De reis van dag tot dag

Reisschema
Tijdens deze reis verblijft u 4 nachten in dezelfde accommodatie. Wij hebben voor elke dag een leuk (optioneel) fietsprogramma voor u samengesteld.
Dag 1
Vandaag komt u aan in Lincolnshire. Vanuit het centrum van Louth kunt u een mooie fietsroute maken naar Grimoldby van ongeveer 19 kilometer. Tijdens de fietsroute passeert u een aantal dijken en afvoersystemen, waarvan sommigen al enkele eeuwen oud zijn. Zonder deze dijken en afvoersystemen zou het landschap grotendeels transformeren tot drasland en ongeschikt zijn voor bewoning en landbouw. Op de route van Grimoldby naar North Cockerington heeft u een goed uitzicht op het windmolenpark van Conisholme. Deze windmolens zijn in 2008 gebouwd en voorzien meer dan 13.000 huishoudens van stroom. Het een na laatste stuk fietst u van North Cockerington naar Alvingham. In Alvingham vindt u twee kerken op een kerkhof. De kleinste van de twee is St. Mary's en wordt niet langer gebruikt voor kerkdiensten. De grote kerk is St. Adelwold's, die vernoemd is naar de heilige die later Bisschop van Lindisfarne werd. Op het laatste deel van de route gaat u van Alvingham terug naar Louth. U passeert 8 sluizen bij Louth Canal, waarvan de sluis bij Alvingham in zeer goede staat is zoals u kunt zien aan de moderne brug die hierover loopt. Ook passeert u de sluis Ticklepenny die vernoemd is naar de 19e eeuwse sluiswachter Alfred Ticklepenny.

Tip: maak een stop bij Rushmoor Country Park voor een kopje koffie of thee met wat lekkers of een ontspannen picknick.
Dag 2
U kunt vandaag een mooie ca. 22 kilometer lange fietstocht maken van Legbourne naar Authorpe. Deze route komt langs een aantal lieflijke dorpjes en kent wat hoogteverschillen. Het eerste traject gaat van Legbourne naar Muckton. In Muckton ligt een klein kerkhof dat nog steeds in gebruik is. De kerk die erbij hoorde is in de begin jaren 80 al verwijderd. Deze rustgevende plek is ideaal voor een rustmoment tijdens uw fietstocht. Na Muckton fietst u verder naar Authorpe. U passeert prachtige bossen, waar u in het voorjaar wilde hyacinten in bloei kunt zien. U kunt in één keer naar Authorpe fietsen, maar als u een omweg wilt maken dan kunt u de route via Belleau fietsen. Belleau is een middeleeuws dorp en heeft een aantrekkelijke duiventil die stamt uit de tijd van de Tudors. Deze duiventil is onderdeel van een kleine boerderij en beiden waren oorspronkelijk onderdeel van een groot landhuis met bijbehorend landgoed. Via Belleau komt u dan aan bij Authorpe vanwaar de route verder gaat naar Great Carlton. Onderweg komt u langs Rats Pen Lane waar in de zomer wilde bloemen in bloei staan die voor een kleurrijk tafereel zorgen. Op de route terug naar Legbourne passeert u de drie dorpjes Castle Carlton, Great Carlton en Little Carlton, die ook wel "The Carltons" worden genoemd. In Castle Carlton vindt u een vestingmuur uit de 12e eeuw die u enkel te voet kunt bereiken. De fietstocht eindigt in het middeleeuwse dorp Legbourne. In het dorpscentrum vindt u een waterpomp tegenover de kerk. Tot 1953 was dit de belangrijkste toevoer van water, totdat het dorp leidingwater kreeg.
Dag 3
Maak vandaag een uitdagende route naar Red Hill, een van de mooiste en bekendste plekken van de Lincolnshire Wolds. Deze route heeft hoogteverschillen met regelmatig klimmen en dalen en heeft een afstand van ongeveer 20 kilometer. De route start vanuit Hubbard's Hills en gaat via Poke's Hole naar Withcall, een verfijnd middeleeuws dorp. U vindt hier veldgrenzen, omheiningen, terrassen, spoorbanen en oude steengroeven, die een beeld vormen van een bloeiende nederzetting. Voorheen liep de spoorlijn tussen Louth en Bardney ook dwars door Withcall, wat van dit dorp een tussenstation maakte en zorgde voor een toestroom van bezoekers en hun handelswaar. De route gaat hierna verder naar Bluestone Heath Road. Deze weg is een van de hoogste in de Lincolnshire Wolds en is een route die vroeger veelvuldig werd gebruikt. Langs deze route vindt u veel prehistorische plekken en heeft u een mooi uitzicht over de valleien. De volgende stop is Red Hill. U passeert grasland waar schapen grazen en waar u in de zomermaanden wondklaver, zomerbitterling, basilicum en tijm ziet groeien. U kunt in Red Hill heerlijk wandelen en kans hebben om veel verschillende soorten vlinders te zien. Dit prachtige natuurgebied is de perfecte locatie voor een rustmoment tijdens uw fietstocht. Vanaf Red Hill fietst u terug naar Bluestone Heath Road vanwaar u terug fietst naar Hubbard's Hills. Bij Hallington ziet u een oud stationshuis staan dat vroeger gebruikt werd als station op de voormalige spoorlijn tussen Louth en Bardney. Deze spoorlijn werd voornamelijk gebruikt om goederen en dieren te vervoeren. Het meest ongebruikelijke product dat vervoerd werd was misschien wel de witte viool, die in Lincolnshire werd geplukt en vervolgens naar Londen werd gebracht om te veilen. De laatste passagierstrein op deze route reed in 1951 en de laatste goederentrein in 1960.
Dag 4
Fiets vandaag een mooie route met een prachtig uitzicht op de kust. Deze uitdagende route van Louth naar North Ormsby kent hoogteverschillen en heeft een afstand van ongeveer 30 kilometer. De route begint in Louth en gaat eerst naar Utterby. Op de route passeert u Brackenborough Hall. Delen van dit gebouw stammen terug tot de 13e eeuw. Als u goed kijkt naar het parklandschap dan ziet u een aantal ruïnes die de overblijfselen zijn van het middeleeuwse dorp Brackenborough. In Utterby ziet u St. Andrew's Church. Deze charmante 14e eeuwse kerk is gebouwd uit ijzersteen en krijtsteen. U kunt bij de ingang ongewoon houtsnijwerk zien, waaronder "de Groene Man", een populair folkloristisch figuur. Heuvelafwaarts ziet u een boogbrug die vroeger werd gebruikt om per paard zout te vervoeren van de kust naar Lincoln. Vanuit Utterby gaat de route verder naar North Elkington. Onderweg passeert u North Ormsby, een van de vele verlaten middeleeuwse dorpjes die de Lincolnshire Wolds rijk is. De dorpsbewoners van North Omsby hebben destijds om vele redenen hun dorp verlaten, waarvan de pest de meest voornaamste was. Ook fietst u langs Kelstern Airfield, met een herdenkingsplek voor de gevallen soldaten tijdens de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Destijds werd de Lincolnshire Wolds gebruikt als militaire basis voor oorlogsvliegtuigen. Vanuit North Elkington fietst u verder naar Little Grimsby. Als u goed weer heeft kunt u zelfs genieten van uitzicht op zee! De fietstocht eindigt in Louth.
Dag 5
Vandaag is alweer de laatste dag van uw reis. We hopen dat u kunt terugkijken op een geslaagde fietsvakantie.
Selecteer uw reisdatum
Kies via de kalender uw gewenste vertrekdatum. De getoonde prijzen zijn per persoon, gebaseerd op het hieronder gekozen aantal reizigers & kamertype.

Boeken
Klik op de prijs die hoort bij de datum waarop u wenst te reizen. Aan de rechterkant verschijnt de prijsberekening (uw kassabon) en kunt u de gekozen reis boeken.
Hulp bij online boeken
Hoe boek ik online mijn reis?
Aan de linkerkant selecteert u het aantal deelnemers, kiest u de gewenste accommodatie en kiest u via de kalender de gewenste vertrekdatum.

U ziet nu de prijzen die geldig zijn in de door u gekozen periode. Klik op de prijs die hoort bij de datum waarop u wenst te reizen.

Aan de rechterkant verschijnt uw kassabon. Hier ziet u de totale reissom inclusief de eventuele van toepassing zijnde kortingen & toeslagen. Klopt alles? Klik dan onderaan op de kassabon, op de knop 'Boek deze reis'.

U krijgt hierna een pagina te zien met items die u kunt bijboeken. Denk hierbij aan een overtocht, Heritage pas of een reis- en/of annuleringsverzekering.

Uw boeking is ALTIJD op aanvraag! Wat betekent dit?
Wij werken niet met voorraden. Hierdoor zijn alle reizen die wij aanbieden op aanvraag. Na ontvangst van uw reservering gaan onze medewerkers direct na of uw reis nog beschikbaar is. Wij zullen uw reservering plaatsen bij onze leverancier(s). Zodra uw reis is bevestigd, zullen wij u de factuur en de boekingsbevestiging toesturen.

Mocht uw reis niet bevestigd worden, dan zullen wij contact met u opnemen om eventuele alternatieven te bespreken.

Wij proberen uw boeking binnen 2 werkdagen aan u te bevestigen. Mocht u in de tussentijd vragen hebben, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Hoe boek ik twee verschillende kamertypes?
Dit is helaas niet mogelijk via onze website. Dit kunt u in het opmerkingenveld vermelden, wij sturen u dan een nieuw prijsvoorstel.
Reizen met kinderen
Indien u met één of meerdere kinderen reist, kunt u dit in het opmerkingenveld aan het eind van uw boeking aangeven. U hoeft de kinderen in dit geval niet mee te tellen bij het aantal personen.

Na ontvangst van uw aanvraag, rekenen wij graag voor u uit wat de prijs voor de kinderen zal zijn. Het kan voorkomen dat de aangeboden hotels niet geschikt zijn voor het reizen met kinderen. Wij bieden u dan graag een gelijkwaardig alternatief aan.
Reizen met huisdieren
Indien u met een huisdier reist, kunt u dit in het opmerkingenveld aan het eind van uw boeking aangeven. Het kan voorkomen dat de aangeboden hotels, vakantieparken of cottages niet geschikt zijn voor het reizen met huisdieren. Wij bieden u dan graag een gelijkwaardig alternatief aan.

Aan het reizen met huisdieren zijn altijd kosten verbonden, wij zullen u hier vooraf over informeren. Meer informatie over het reizen met een huisdier kunt u vinden op onze bestemmingen pagina's.
Kan ik deze reis aanpassen aan mijn wensen?
Natuurlijk! Al onze reizen zijn aan te passen aan uw wensen! Laat ons weten wat u zou willen aanpassen en wij sturen u graag geheel vrijblijvend een voorstel toe. U kunt uw wensen mailen naar: info@houseofbritain.nl.
Bijkomende kosten
• reserveringskosten € 22,50 per boeking

Wanneer u enkel een overtocht reserveert bedragen de reserveringskosten € 15.

Deelnemersbijdrage SGR
Per 1 februari 2021 voert de Stichting Garantiefonds Reisgelden een deelnemersbijdrage in van € 5 per persoon per boeking. Deze bijdrage zal door House of Britain bij u in rekening worden gebracht en worden afgedragen aan de SGR. Zo zorgen we er samen voor dat het garantiefonds blijft beschikken over voldoende financiële middelen om reisgeld terug te betalen bij financieel onvermogen.
Goed verzekerd op reis
Annuleringsverzekering
U kunt via ons een aflopende annuleringsverzekering afsluiten bij Europeesche Verzekeringen. Deze verzekering is zeer compleet en mits u met geldige reden annuleert, krijgt u zelfs uw reeds genoten vakantie dagen terug.

Reisverzekering
Uiteraard kunt u via ons ook een aflopende reisverzekering afsluiten. Zo bent u goed verzekerd tegen eventuele risico's. De reisverzekering biedt Europadekking en tevens de nodige vergoedingen in geval van geneeskundige kosten.

Afsluiten van de gewenste verzekering(en) kunt u éénvoudig doen tijdens het boekingsproces. Wanneer u in de kassabon klikt op 'BOEKEN' kunt u op de volgende pagina de gewensten verzekering(en) aanvinken.
Inbegrepen
• 4 overnachtingen inclusief ontbijt
• 6 fietsroutes
Niet inbegrepen
• Vervoer naar Groot-Brittannië (dit is tijdens het maken van uw online reservering bij te boeken)
Bijzonderheden
Bij deze reis zijn fietsen niet inbegrepen. U kunt optioneel een normale fiets of e-bike bij boeken. U kunt dit aangeven in het opmerkingenveld tijdens het maken van uw boeking. Wij nemen dan contact met u op om de mogelijkheden voor fietshuur met u te bespreken.
Voorbeeld accommodatie
Hieronder ziet u een selectie van de accommodatie die wij bij deze reis gebruiken. Onderstaande accommodatie zijn voorbeelden, waardoor het kan voorkomen dat u soms in andere accommodatie verblijft. Uiteraard zijn deze alternatieven altijd van gelijkwaardige kwaliteit. De aangeboden accommodaties worden door ons regelmatig bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.
The Brackenborough Hotel
Engeland-Engeland: noorden-Louth
The Brackenborough Hotel ligt vlakbij het marktstadje Louth. De ligging is perfect om de Lincolnshi...
The Brackenborough Hotel ligt vlakbij het marktstadje Louth. De ligging is perfect om de Lincolnshire Wolds, Cadwell Park, Donna Nook en de kustplaatsen Cleethorpes, Skegness en Mablethorpe te bezoeken. Na een dag vol indrukken in de omgeving kunt u 's avonds heerlijk ontspannen in het hotel onder het genot van een hapje en drankje.
Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, lounge, tuin, terras en gratis parkeergelegenheid.
Uw kamer is voorzien van een tv, telefoon, wifi, föhn, thee- en koffiezetfaciliteiten en badkamer met bad en/of douche en toilet.
Inclusief ontbijt.
Lees meer

Blijf op de hoogte van acties en aanbiedingen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden