• ma t/m vr 9:00 uur - 17:00 uur
  • 0118-440 444
Wandelreis Great Glen Way
De Great Glen is een natuurlijke grens door de Schotse Hooglanden die loopt van de Grampian Mountains in het zuidoosten tot de Northwest Highlands in het noordwesten. Je wandelvakantie begint in Fort William en voert je langs imposante bergen en talrijke meren naar Inverness, de hoofdstad van de Highlands.
Boek nu
vanaf € 0 p.p.
Schotland | Urquhart Castle
Wandelreis Schotland | Great Glen Way
Afstand per dag: ca. 8-22 km.
Moeilijkheidsgraad: Geschikt voor iedereen die regelmatig wandelt. De wandelingen variëren van makkelijk tot middelzwaar. Op enkele wandeldagen dien je lichte hoogteverschillen te overbruggen.
Highlights
• Fort William
• Neptune's Staircase
• Loch Lochy
• Fort Augustus
• Loch Ness
• Urquhart Castle

Informatie over de inbegrepen accommodatie(s)
Wanneer je deze reis aanvraagt via onze website zullen wij deze inboeken bij onze agent. Wij weten pas na bevestiging van de agent in welke accommodatie(s) je zult verblijven. We zullen altijd een kamer met privé badkamer voor je boeken. Een overzicht van de geboekte accommodaties ontvang je pas bij de reisbescheiden.
Schotland | Highlander koe
Schotland | Highlander koe

De reis van dag tot dag

Reisschema
• 1 nacht in of in de omgeving van Fort William
• 1 nacht in of in de omgeving van Spean Bridge
• 1 nacht in of in de omgeving van Laggan
• 1 nacht in of in de omgeving van Fort Augustus
• 1 nacht in of in de omgeving van Invermoriston
• 1 nacht in of in de omgeving van Drumnadrochit
• 1 nacht in of in de omgeving van Dochgarroch
• 1 nacht in of in de omgeving van Inverness
Dag 1
Reis vanuit Glasgow of Edinburgh met de trein naar je eerste overnachtingsadres in Fort William en geniet van de prachtige uitzichten tijdens deze treinrit.
Dag 2
Je wandelt langs Loch Linnhe en de rivier de Lochy over zo'n 16 kilometer naar Gairlochy. Onderweg kun je Neptune's Staircase bekijken, het grootste sluizensysteem van Groot-Brittannië met 8 sluizen die over een afstand van 457 meter wel 19,5 meter hoogteverschil overbruggen.
Dag 3
Wandel langs Loch Lochy, een 16 kilometer lang meer met een gemiddelde diepte van 70 meter, met weerszijden prachtige uitzichten op hoge bergen. Je overnachting vindt plaats in South Laggan. De totale wandeling loopt over ongeveer 20 kilometer.
Dag 4
Over knusse bospaden langs het Loch Oich en het Caledonian Canal wandel je in 17 kilometer naar het leuke plaatsje Fort Augustus waar je het Caledonian Canal Heritage Centre vindt en zo alles te weten kunt komen over dit kanaal dat altijd van groot strategisch belang was voor de Britse marine.
Dag 5
De route loopt vandaag licht omhoog langs het beroemde Loch Ness, hou het water goed in de gaten, wie weet spot je Nessie ergens! Na ongeveer 11 kilometer kom je aan in Invermoriston voor je overnachting.
Dag 6
Een wandeling van 19 kilometer waarmee je klimt tot 300 meter boven Loch Ness. Je overnachting is in Drumnadrochit waar je Urquhart Castle en het Loch Ness Exhibition Centre kunt bezoeken. Hier kun je alles over het monster van Loch Ness te weten komen.
Dag 7
De laatste dag langs het immense en mysterieuze Loch Ness, je wandeling loopt over 22 kilometer naar het pittoreske Dochgarroch.
Dag 8
Alweer de laatste wandeldag van je reis. De wandeling van 8 kilometer neemt je mee door het laatste stukje van de Highlands helemaal tot aan Inverness, waar je laatste overnachting plaats zal vinden.
Dag 9
Je wandelvakantie eindigt in Inverness, wanneer je nog wat tijd te besteden hebt, is het aan te raden om in de buurt van Inverness Fort George te bezoeken, een indrukwekkende militaire basis aan de kust, vanwaar je regelmatig dolfijnen kunt bewonderen. Per trein of bus kun je naar Glasgow of Edinburgh reizen.
Selecteer de reisdatum
Kies via de kalender de gewenste vertrekdatum. De getoonde prijzen zijn per persoon, gebaseerd op het hieronder gekozen aantal reizigers & kamertype.

Boeken
Klik op de prijs die hoort bij de datum waarop je wenst te reizen. Aan de rechterkant verschijnt de prijsberekening (de kassabon) en kun je de gekozen reis boeken.
Hulp bij online boeken
Hoe boek ik online mijn reis?
Aan de linkerkant selecteer je het aantal deelnemers, kies je de gewenste accommodatie en kies je via de kalender de gewenste vertrekdatum.

Je ziet nu de prijzen die geldig zijn in de door jou gekozen periode. Klik op de prijs die hoort bij de datum waarop je wenst te reizen.

Aan de rechterkant verschijnt je kassabon. Hier zie je de totale reissom inclusief de eventuele van toepassing zijnde kortingen & toeslagen. Klopt alles? Klik dan onderaan op de kassabon, op de knop 'Boek deze reis'.

Je krijgt hierna een pagina te zien met items die je kunt bijboeken. Denk hierbij aan een overtocht, Heritage pas of een reis- en/of annuleringsverzekering.

Je boeking is ALTIJD op aanvraag! Wat betekent dit?
Wij werken niet met voorraden. Hierdoor zijn alle reizen die wij aanbieden op aanvraag. Na ontvangst van je reservering gaan onze medewerkers direct na of je reis nog beschikbaar is. Wij zullen je reservering plaatsen bij onze leverancier(s). Zodra je reis is bevestigd, zullen wij je de factuur en de boekingsbevestiging toesturen.

Mocht je reis niet bevestigd worden, dan zullen wij contact met je opnemen om eventuele alternatieven te bespreken.

Wij proberen je boeking binnen 2 werkdagen aan je te bevestigen. Mocht je in de tussentijd vragen hebben, dan kun je altijd contact met ons opnemen.

Hoe boek ik twee verschillende kamertypes?
Dit is helaas niet mogelijk via onze website. Dit kun je in het opmerkingenveld vermelden, wij sturen je dan een nieuw prijsvoorstel.
Reizen met kinderen
Indien je met één of meerdere kinderen reist, kun je dit in het opmerkingenveld aan het eind van je boeking aangeven. Je hoeft de kinderen in dit geval niet mee te tellen bij het aantal personen.

Na ontvangst van je aanvraag, rekenen wij graag voor je uit wat de prijs voor de kinderen zal zijn. Het kan voorkomen dat de aangeboden hotels niet geschikt zijn voor het reizen met kinderen. Wij bieden je dan graag een gelijkwaardig alternatief aan.
Reizen met huisdieren
Indien je met een huisdier reist, kun je dit in het opmerkingenveld aan het eind van je boeking aangeven. Het kan voorkomen dat de aangeboden hotels, vakantieparken of cottages niet geschikt zijn voor het reizen met huisdieren. Wij bieden je dan graag een gelijkwaardig alternatief aan.

Aan het reizen met huisdieren zijn altijd kosten verbonden, wij zullen je hier vooraf over informeren. Meer informatie over het reizen met een huisdier kun je vinden op onze bestemmingen pagina's.
Kan ik deze reis aanpassen aan mijn wensen?
Natuurlijk! Al onze reizen zijn aan te passen aan je wensen! Laat ons weten wat je zou willen aanpassen en wij sturen je graag geheel vrijblijvend een voorstel toe. Je kunt je wensen mailen naar: info@houseofbritain.nl.
Bijkomende kosten
• reserveringskosten € 39,50 per boeking

Wanneer je enkel een overtocht reserveert bedragen de reserveringskosten € 19,50.

Deelnemersbijdrage SGR
Sinds 1 februari 2021 voert de Stichting Garantiefonds Reisgelden een deelnemersbijdrage in van € 5 per persoon per boeking. Deze bijdrage zal door House of Britain bij je in rekening worden gebracht en worden afgedragen aan de SGR. Zo zorgen we er samen voor dat het garantiefonds blijft beschikken over voldoende financiële middelen om reisgeld terug te betalen bij financieel onvermogen.
Goed verzekerd op reis
Annuleringsverzekering
Je kunt via ons een aflopende annuleringsverzekering afsluiten bij a.s.r. Deze verzekering is zeer compleet en mits je met geldige reden annuleert, krijg je zelfs je reeds genoten vakantie dagen terug.

Reisverzekering
Uiteraard kun je via ons ook een aflopende reisverzekering afsluiten. Zo ben je goed verzekerd tegen eventuele risico's. De reisverzekering biedt Europadekking en tevens de nodige vergoedingen in geval van geneeskundige kosten.

Afsluiten van de gewenste verzekering(en) kun je eenvoudig doen tijdens het boekingsproces. Wanneer je in de kassabon klikt op 'BOEKEN' kun je op de volgende pagina de gewenste verzekering(en) aanvinken.
Betalen
Wanneer de reis helemaal is geboekt ontvang je van ons de factuur, boekingsbevestiging en een betaallink. Via die link kun je betalen met iDEAL of via creditcard. We verzoeken je geen handmatige betalingen te doen. Betalingen gedaan via de link worden namelijk direct verwerkt, zelf overgemaakte betalingen niet.

Wanneer je online boekt hoef je niet direct te betalen, al onze reizen zijn op aanvraag.
Inbegrepen
• 8 overnachtingen inclusief ontbijt
• Uitgebreid informatiepakket met kaarten en Engelstalige routebeschrijvingen
• Bagage transport op wandeldagen
Niet inbegrepen
• Transfers naar het startpunt en vanaf het eindpunt van de wandelvakantie
• Vervoer naar Groot-Brittannië (dit is tijdens het maken van je online reservering bij te boeken)
Voorbeeld accommodatie
Hieronder zie je een selectie van de accommodatie(s) die wij bij deze reis gebruiken. Onderstaande accommodatie(s) zijn voorbeelden, waardoor het kan voorkomen dat je soms in andere accommodatie verblijft. Uiteraard zijn deze alternatieven altijd van gelijkwaardige kwaliteit. De aangeboden accommodaties worden door ons regelmatig bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.
Impressie accommodatie
--
Bij deze reis verblijf je in een combinatie van hotels en B&B’s. Alle accommodaties worden met enig...
Bij deze reis verblijf je in een combinatie van hotels en B&B’s. Alle accommodaties worden met enige regelmaat gecontroleerd, zodat we zeker weten dat alles in orde is voor een onvergetelijke vakantie.

Het kan voorkomen dat er op sommige locaties geen beschikbaarheid is, in dat geval zullen we een taxitransfer voor je boeken, zodat je vanaf het eindpunt wordt teruggebracht naar de geboekte accommodatie.

De hotels hebben minimaal 3 sterren en variëren van stedelijke hotels tot gezellige Inns. Gedurende je verblijf in B&B’s zul je de vriendelijkheid en gastvrijheid ervaren die hier zo eigen is. Je krijgt altijd een kamer met privé faciliteiten, je hebt dan de beschikking over een eigen badkamer. Deze kan zich op de kamer bevinden of op de gang.

Je verblijf is inclusief ontbijt.

Je ontvangt een overzicht van de geboekte accommodatie bij de reisbescheiden, helaas weten we niet eerder waar je zult overnachten. Deze informatie ontvangen wij een maand voor vertrek van onze agent.
Lees meer
paper-aiplane

Blijf op de hoogte van acties en aanbiedingen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden