• ma t/m vr 9:00 uur - 17:00 uur
  • 0118-440 444

Wandelen in Schotland

Droomreis: wandelen in Schotland
Houd je van actieve vakanties en overweldigende natuur? Dan is een wandelreis in Schotland écht een droomreis voor jou! Schotland is het meest tot de verbeelding sprekende land van het Verenigd Koninkrijk, mysterieus, ruig, bomvol geschiedenis en natuurlijk met de prachtige Hooglanden. Hoe beter kun je deze omgeving helemaal in je opnemen dan door te wandelen. Met de zon op je gezicht en op plekken waar je alleen te voet kunt komen, dàt is pas genieten van het echte Schotland!
8x onze favoriete wandelroutes
Schotland is hét land bij uitstek om te gaan wandelen. Ontdek zelf de adembenemende schoonheid van Schotland, van ruige landschappen tot idyllische kustlijnen, je vindt het hier allemaal. Houd je van natuur en wandelen, dan is Schotland echt een paradijs voor jou. Omdat er zoveel keuze is, delen we graag onze favoriete wandelingen.

1. Glen Coe
De vallei van Glen Coe is wereldberoemd vanwege de unieke schoonheid. Voor lange en korte afstanden is dit een fantastische plek om te gaan wandelen en het echte Schotland te ontdekken. Wandel bijvoorbeeld naar de Lost Valley, waarbij je uitzichten hebt op steile kliffen, watervallen en indrukwekkende rotspartijen. Fans van Harry Potter, Highlander of Monty Python zullen deze vallei zeker herkennen!

2. West Highland Way
Deze 154km lange wandelroute laat je het beste zien van de ongerepte schoonheid van de Schotse Hooglanden. Wandel door prachtige valleien, langs schilderachtige meren en adembenemende berglandschappen. Het hoogtepunt van deze route is de beklimming van de berg Ben Nevis, de hoogste bergtop van het Verenigd Koninkrijk.

3. Fairy Pools, Isle of Skye
Vaak wordt gezegd dat Isle of Skye het beste is dat Schotland te bieden heeft. Ook hier kun jij als wandelaar je hart ophalen. De wandeling naar de Fairy Pools is kort maar zeker niet minder spectaculair. Magischer dan dit wordt het bijna niet.

4. The Old Man of Storr, Isle of Skye
Zie je een foto van Schotland, dan is de kans groot dat je deze unieke rotsformatie voor je hebt. Ook deze wandeling is relatief kort maar uitdagend en trekt wandelaars van over de hele wereld. Plan wat extra tijd in om te genieten van het waanzinnige uitzicht!

5. The Great Glen Way
De totale route van 117km leidt je langs het Caledonisch Kanaal dat Inverness in het westen verbindt met Fort William in het oosten van de Schotse Hooglanden. Houd onderweg goed het wateroppervlak in de gaten, je wandelt namelijk langs Loch Ness, wie weet spot je Nessy! Kijk ook zeker alle andere kanten op, want de uitzichten hier zijn onvergetelijk. Loop zeker niet voorbij aan het iconische Urquhart Castle, welke prachtig afsteekt tegen het water van Loch Ness en de omringende groene bergen.

6. Isle of Arran Coastal Way
Klein Schotland wordt dit eiland, gelegen in de Firth of Clyde, ook wel genoemd. De route leidt je langs de kust, waarbij je wordt getrakteerd op spectaculaire kustlandschappen, historie en heerlijk charmante dorpjes.

7. Rob Roy Way
Misschien wel één van de bekendste routes om te wandelen in Schotland is de Rob Roy Way. Je treedt in de voetsporen van de Schotse volksheld Rob Roy MacGregor. Vanaf Drymen wandel je door de Schotse Hooglanden en het national park Loch Lomond & The Trossags richting Pitlochry. Onderweg passeer je Aberfeldy, waar de wereldberoemde gelijknamige whisky wordt gemaakt.

8. The Quiraing, Isle of Skye
We sluiten deze lijst af met nog een wandeling op Isle of Skye. Terwijl je wandelt door The Quiraing voelt het bijna of je in een buitenaardse wereld rondloopt. De rotspartijen zijn surrealistisch, de hellingen heel steil en de uitzichten overweldigend.
Onvergetelijke ervaring
Ga je er helemaal voor en kies je voor een wandelreis? Of kies je liever voor een autorondreis waarbij je regelmatig een kortere route wandelt? Bij House of Britain zit je in beide gevallen goed. Al 20 jaar stellen we droomreizen op maat samen, zodat jij een reis maakt die je je leven lang bij blijft.

Niet alleen regelen we de reis naar Schotland, ook de accomodaties en het transport van je bagage nemen we je uit handen. Zo kun jij optimaal genieten van de waanzinnige natuur en meest magische wandelingen en hoef je alleen maar te zorgen dat je ‘s avonds in de accomodatie bent. Van hotels tot knusse B&B’s, typische cottages, vakantieparken of juist luxe verblijven. De reis wordt helemaal op jouw wensen aangepast, zodat je heerlijk tot rust kunt komen en de volgende dag weer uitgerust op pad kunt.

Wandelen in Schotland is méér dan een mooie reis, het is een onvergetelijke ervaring! Dus wacht niet langer en boek vandaag nog jouw droomreis. Kies voor één van onze pakketreizen of laat onze reisexperts vrijblijvend een route op maat voor je samenstellen. Maak de voorpret compleet met een persoonlijke reisgids, waarin de volledige route beschreven is én met tips voor bezienswaardigheden en belevingen afgestemd op jouw route en interesses.
paper-aiplane

Blijf op de hoogte van acties en aanbiedingen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden