• ma t/m vr 9:00 uur - 17:00 uur
  • 0118-440 444
Vaarvakantie Stratford-upon-Avon
Deze prachtige route begint in Alvechurch en loopt door naar Stratford-upon-Avon. Vanuit Alvechurch ga je door de Wast Hills Tunnel en vervolgens over het Stratford-upon-Avon Canal naar Stratford-upon-Avon en terug. Volg deze route vanuit het slaperige Alvechurch langs een rustig kanaal tot in het hart van het trotse Shakespeare's Country. Terwijl de Bard gelijk de aandacht zal trekken, is je cruise langs het kanaal een unieke kans om ook dieren in het wild te spotten, rond te hangen in een van de biertuinen langs het kanaal en te genieten van het beste van twee werelden.
Boek nu
vanaf € 701 p.p.
ve15701 - hanging flower baskets in stratford-upon-avon_23-08-2019.jpg
Boottypes
Je vaarvakantie begint vanuit Alvechurch Marina. Vanuit hier vaar je een mooie route over het Stratford-upon-Avon Canal richting Stratford-upon-Avon. Onderweg passeer je slaperige dorpjes, gezellige steden, een weids landschap en maar liefst 110 sluizen.

Gemiddelde vaartijd per dag: 7 uur (43 uur totaal).

Onderstaand type is slechts een selectie uit het volledige aanbod. Er zijn boten voor 2 tot 6 personen beschikbaar. Vraag ons gerust naar de overige mogelijkheden.

Alvechurch Swift (4 slaapplaatsen) De boot wordt met de hand bestuurd en er is 1 slaapruimte met 2-persoonsbed of aparte bedden. In de leefruimte staat een bank waarvan een 2-persoonsbed kan worden gemaakt en er is 1 douchecabine met toilet. Er is een keukenblok met koelkast, magnetron, broodrooster en waterkoker. De boot heeft een tv met dvd-speler, cd-speler, wifi, stofzuiger en een föhn. Het inbegrepen welkomstpakket bevat een fles afwasmiddel, 1 theedoek, 1 vaatdoek, 1 wc rol en 1 vuilniszak.
Highlights
• Vaarvakantie voor 2 tot 4 personen
• Op je eigen tempo de prachtige omgeving ontdekken
• Zelf sluisjes bedienen
• Routes voor 3, 4, 7 of 14 dagen
• Ook mogelijk voor 3, 4 of 14 dagen

Routes & reisduur
Rechts zie je een kaartje met de route die je in een week kunt varen. Hieronder bij de reis van dag tot dag, kun je meer over de route lezen. Wil je liever 4, 5 of 15 dagen gaan varen? Neem dan contact met ons op. Wij laten je dan graag weten wat de routes en mogelijkheden zijn.
vaarvakantie stratford
vaarvakantie stratford

De reis van dag tot dag

Reisschema
Hieronder zie je een voorbeeld dag tot dagprogramma dat je kunt varen.
Dag 1
Het mooie dorpje Alvechurch, op slechts een korte wandeling vanaf de jachthaven, is een charismatische plek om te vertoeven voordat je aan je vaarvakantie begint. Nadat je de narrowboat hebt opgehaald in Alvechurch Marina, vaar je langs de achtertuinen van het dorp over het Worcester & Birmingham Canal richting Birmingham. Als je Alvechurch verlaat, draait het kanaal scherp onder de M42 en steekt vervolgens de vallei over op een hoge dijk langs het Lower Bittell Reservoir. Er zijn twee reservoirs in Bittell, de grootste van de twee wordt gebruikt om water naar het kanaal te voeren. Het zijn idyllische plekken om vogels te spotten en te vissen. Een voetpad vanaf brug 66 leidt je naar de oever van het bovenste reservoir. Een ideale plek om aan te meren is vlakbij de pub Hopwood House, ongeveer een uur varen vanaf de jachthaven.
Dag 2
Er staat vandaag een leuke vaardag op het programma! Je begint de dag met een 45 minuten durende tocht door Wast Hills Tunnel, gebouwd in de 18e eeuw. Met zijn 2493 meter lang is dit een van de langste kanaaltunnels van het land. Een eindje voorbij de tunnel sla je bij Norton Junction rechtsaf naar het Stratford Canal en de guillotinesluis in Lifford Lane passeert. Dit gebouw uit begin van de 19e eeuw, is nu een monumentaal pand en is de enige sluis met guillotinepoorten aan een kanaal. Het is niet meer in gebruik, maar bestaat uit twee zwarte houten ‘guillotines’ die boven het water hangen en die vroeger naar beneden vielen om te voorkomen dat het water uit het ene kanaal het waterniveau in het andere zou beïnvloeden. Je volgende bezienswaardigheid op deze route is de ophaalbrug bij Shirley. Ervaar een gevoel van kracht terwijl je je Waterways sleutel gebruikt om het elektrische bedieningspaneel te bedienen en het verkeer tegen te houden voordat je de weg omhoog laat gaan! Vaar verder door Dickens Heath en Hockley Heath totdat je de topsluis van Lapworth bereikt. Je kunt aanmeren vóór Top Lock nr 2. Er zijn leuke pubs op loopafstand van het kanaal. The Wharf at Hockley Heath is de dichtstbijzijnde, vlakbij brug nr 25.
Dag 3
De eerste uitdaging voor vandaag is de reeks sluizen bij Lapworth. Je begint hier met de afdaling van 4 sluizen, waarop je na een korte onderbreking nog eens 9 sluizen tegenkomt en wederom 9 sluizen verderop! Als je de sluizen bij Lapworth eenmaal bent gepasseerd, ga je verder door Lowdonford richting Preston Bagot. Je kunt aanmeren bij Wootton Wawen (brug nr 53). The Navigation Inn ligt aan het kanaal en is een goede keuze voor een heerlijke maaltijd. Je totale vaartijd vandaag bedraagt ongeveer 8,5 uur.
Dag 4
Vervolg je reis naar Wilmcote, waar je Mary Arden's House kunt bezoeken dat eigendom is van Shakespeare Birthplace Trust. Als je door de sluizen bij Wilmcote bent gevaren, kun je verder naar het centrum van Stratford-upon-Avon varen om aan te meren bij Bancroft Basins, of naar brug nr 65 varen om daar aan te meren. Je zal dan wel een stukje verder moeten lopen naar het centrum. In Stratford-upon-Avon zijn veel gezellige pubs en restaurants te vinden, evenals bezienswaardigheden zoals het beroemde Royal Shakespeare Theatre en Shakespeare's Birthplace. Met zijn middeleeuwse vakwerkhuizen is Stratford-upon-Avon een must-see op deze vaarvakantie. Je totale vaartijd vandaag bedraagt ongeveer 5,5 uur.
Dag 5
Je begint vandaag aan je terugreis naar Alvechurch, waarbij je wederom door de sluizen bij Wilmcote vaart. Je vaart verder naar Wooton Wawen en over het Edstone aquaduct. Je kunt dan verder varen door de sluizen bij Preston Bagot richting Lowsonford, waar genoeg mogelijkheden zijn om aan te meren. De Fleur-de-Lys pub is een aanrader om de avond door te brengen. Je totale vaartijd vandaag bedraagt ongeveer 8 uur.
Dag 6
Vandaag vaar je terug via de reeks sluizen bij Lapworth. Nadat je de sluizen hebt doorstaan, kun je ontspannen verder varen en aanmeren bij brug nr 25. The Wharf Inn heeft uitzicht over het kanaal en is een mooie plek voor een versnapering. Op korte loopafstand vind je in Hockley Heath meer eetgelegenheden. Je totale vaartijd vandaag bedraagt ongeveer 6,5 uur.
Dag 7
Na een aantal dagen verschillende sluizen bediend te hebben, kun je het nu rustig aan doen want je komt geen sluizen meer tegen. Vaar door Waring Green richting Kings Norton Junction, waar je linksaf gaat en het Stratford-upon-Avon Canal achter je laat. Als je weer aankomt bij het Worcester & Birmingham Canal, vaar je wederom door Wast Hills Tunnel en kun je aanmeren bij Hopwood House. Je kunt vandaag ook nog verder varen om terug te keren naar Alvechurch Marina, waar The Weighbridge Inn ligt voor een hapje en drankje. Je totale vaartijd vandaag bedraagt ongeveer 5,5 uur (of 6,5 uur naar Alvechurch Marina).
Dag 8
Helaas komt je vaarvakantie vandaag ten einde. Als je gisteren bij Hopwood bent aangemeerd, dan is het vandaag nog een uur varen naar Alvechurch Marina. Houd rekening met een vroege start, zodat je om 9 uur je narrowboat kunt inleveren.
Selecteer de reisdatum
Kies via de kalender de gewenste vertrekdatum. De getoonde prijzen zijn per persoon, gebaseerd op het hieronder gekozen aantal reizigers & kamertype.

Boeken
Klik op de prijs die hoort bij de datum waarop je wenst te reizen. Aan de rechterkant verschijnt de prijsberekening (de kassabon) en kun je de gekozen reis boeken.
Hulp bij online boeken
Hoe boek ik online mijn reis?
Aan de linkerkant selecteer je het aantal deelnemers, kies je de gewenste accommodatie en kies je via de kalender de gewenste vertrekdatum.

Je ziet nu de prijzen die geldig zijn in de door jou gekozen periode. Klik op de prijs die hoort bij de datum waarop je wenst te reizen.

Aan de rechterkant verschijnt je kassabon. Hier zie je de totale reissom inclusief de eventuele van toepassing zijnde kortingen & toeslagen. Klopt alles? Klik dan onderaan op de kassabon, op de knop 'Boek deze reis'.

Je krijgt hierna een pagina te zien met items die je kunt bijboeken. Denk hierbij aan een overtocht, Heritage pas of een reis- en/of annuleringsverzekering.

Je boeking is ALTIJD op aanvraag! Wat betekent dit?
Wij werken niet met voorraden. Hierdoor zijn alle reizen die wij aanbieden op aanvraag. Na ontvangst van je reservering gaan onze medewerkers direct na of je reis nog beschikbaar is. Wij zullen je reservering plaatsen bij onze leverancier(s). Zodra je reis is bevestigd, zullen wij je de factuur en de boekingsbevestiging toesturen.

Mocht je reis niet bevestigd worden, dan zullen wij contact met je opnemen om eventuele alternatieven te bespreken.

Wij proberen je boeking binnen 2 werkdagen aan je te bevestigen. Mocht je in de tussentijd vragen hebben, dan kun je altijd contact met ons opnemen.

Hoe boek ik twee verschillende kamertypes?
Dit is helaas niet mogelijk via onze website. Dit kun je in het opmerkingenveld vermelden, wij sturen je dan een nieuw prijsvoorstel.
Reizen met kinderen
Indien je met één of meerdere kinderen reist, kun je dit in het opmerkingenveld aan het eind van je boeking aangeven. Je hoeft de kinderen in dit geval niet mee te tellen bij het aantal personen.

Na ontvangst van je aanvraag, rekenen wij graag voor je uit wat de prijs voor de kinderen zal zijn. Het kan voorkomen dat de aangeboden hotels niet geschikt zijn voor het reizen met kinderen. Wij bieden je dan graag een gelijkwaardig alternatief aan.
Reizen met huisdieren
Indien je met een huisdier reist, kun je dit in het opmerkingenveld aan het eind van je boeking aangeven. Het kan voorkomen dat de aangeboden hotels, vakantieparken of cottages niet geschikt zijn voor het reizen met huisdieren. Wij bieden je dan graag een gelijkwaardig alternatief aan.

Aan het reizen met huisdieren zijn altijd kosten verbonden, wij zullen je hier vooraf over informeren. Meer informatie over het reizen met een huisdier kun je vinden op onze bestemmingen pagina's.
Kan ik deze reis aanpassen aan mijn wensen?
Natuurlijk! Al onze reizen zijn aan te passen aan je wensen! Laat ons weten wat je zou willen aanpassen en wij sturen je graag geheel vrijblijvend een voorstel toe. Je kunt je wensen mailen naar: info@houseofbritain.nl.
Bijkomende kosten
• reserveringskosten € 39,50 per boeking

Wanneer je enkel een overtocht reserveert bedragen de reserveringskosten € 19,50.

Deelnemersbijdrage SGR
Sinds 1 februari 2021 voert de Stichting Garantiefonds Reisgelden een deelnemersbijdrage in van € 5 per persoon per boeking. Deze bijdrage zal door House of Britain bij je in rekening worden gebracht en worden afgedragen aan de SGR. Zo zorgen we er samen voor dat het garantiefonds blijft beschikken over voldoende financiële middelen om reisgeld terug te betalen bij financieel onvermogen.
Goed verzekerd op reis
Annuleringsverzekering
Je kunt via ons een aflopende annuleringsverzekering afsluiten bij a.s.r. Deze verzekering is zeer compleet en mits je met geldige reden annuleert, krijg je zelfs je reeds genoten vakantie dagen terug.

Reisverzekering
Uiteraard kun je via ons ook een aflopende reisverzekering afsluiten. Zo ben je goed verzekerd tegen eventuele risico's. De reisverzekering biedt Europadekking en tevens de nodige vergoedingen in geval van geneeskundige kosten.

Afsluiten van de gewenste verzekering(en) kun je eenvoudig doen tijdens het boekingsproces. Wanneer je in de kassabon klikt op 'BOEKEN' kun je op de volgende pagina de gewenste verzekering(en) aanvinken.
Betalen
Wanneer de reis helemaal is geboekt ontvang je van ons de factuur, boekingsbevestiging en een betaallink. Via die link kun je betalen met iDEAL of via creditcard. We verzoeken je geen handmatige betalingen te doen. Betalingen gedaan via de link worden namelijk direct verwerkt, zelf overgemaakte betalingen niet.

Wanneer je online boekt hoef je niet direct te betalen, al onze reizen zijn op aanvraag.
Inbegrepen
• Bedlinnen en handdoeken
• Parkeren
• Keukenblok inclusief gasfornuis, koelkast en waterkoker
• Uitleg en instructie bij aankomst
• Noodlijn (24 uur)
• Reddingsvesten
• Accidental damage waiver
Niet inbegrepen
• vervoer naar Groot-Brittannië (dit is tijdens het maken van je online reservering bij te boeken)
Bijzonderheden
Minimaal aantal passagiers
Uit veiligheidsoverwegingen is een minimum aantal reizigers van 2 volwassen passagiers verplicht.

Extra kosten en borg
Bij sommige boten worden bij boeking extra kosten in rekening gebracht, zoals brandstofkosten en/of een verplichte verzekering. Mocht u de precieze extra kosten willen weten, dan gaan wij deze graag voor u na. Ook wordt in sommige gevallen een borg gevraagd. Deze borg wordt na het einde van uw vakantie weer aan u geretourneerd als u de boot op tijd en zonder schade weer inlevert.
Voorbeeld accommodatie
Hieronder zie je een selectie van de accommodatie(s) die wij bij deze reis gebruiken. Onderstaande accommodatie(s) zijn voorbeelden, waardoor het kan voorkomen dat je soms in andere accommodatie verblijft. Uiteraard zijn deze alternatieven altijd van gelijkwaardige kwaliteit. De aangeboden accommodaties worden door ons regelmatig bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.
Alvechurch Swift
Engeland-Engeland: zuidwesten-Trowbridge
De boot wordt met de hand bestuurd en er is 1 slaapruimte met 2-persoonsbed of aparte bedden. In de...
De boot wordt met de hand bestuurd en er is 1 slaapruimte met 2-persoonsbed of aparte bedden. In de leefruimte staat een bank waarvan een 2-persoonsbed kan worden gemaakt en er 1 douchecabine met toilet. Er is een keukenblok met koelkast, magnetron, broodrooster en waterkoker. De boot heeft een tv met dvd-speler, cd-speler, stofzuiger en een föhn.
Lees meer

Maak je reis compleet

Hieronder zie je een selectie van de extra's die je bij deze reis kan toevoegen.

paper-aiplane

Blijf op de hoogte van acties en aanbiedingen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden