• ma t/m vr 9:00 uur - 17:00 uur
  • 0118-440 444
Vaarvakantie River Thames & Oxford
Aldermaston Wharf is de perfecte plek om jouw vaarvakantie over de vredige Kennet & Avon Canal en de rivier Thames te starten. Alle narrowboats zijn ontworpen en uitgerust om optimaal gebruik te maken van de ruimte met hoogwaardige voorzieningen en meubilair. Je kunt een prachtige route varen over de Thames, waarbij je onderweg verschillende sluisjes passeert, mooie markstadjes kunt bekijken en natuurlijk het bekende Oxford kunt bezoeken. Uiteraard dit alles naast het genieten van een unieke ervaring op het water!
Boek nu
vanaf € 649 p.p.
kennet & avon canal narrow boat close up.jpg
Alvechurch Weaver
Je vaarvakantie begint vanuit Aldermaston Wharf. Vanuit hier vaar je via Reading een mooie route over de River Thames richting Oxford. Onderweg passeer je leuke stadjes, geniet je van de mooiste uitzichten en bedien je maar liefst 48 sluizen.

Gemiddelde vaartijd per dag: 7 uur (49 uur totaal).

Onderstaand type is slechts een selectie uit het volledige aanbod. Er zijn boten voor 2 tot 6 personen beschikbaar. Vraag ons gerust naar de overige mogelijkheden.

Alvechurch Weaver (4 slaapplaatsen) De boot wordt met de hand bestuurd en er is 1 slaapruimte met 2-persoonsbed of aparte bedden. In de leefruimte staat een bank waarvan een 2-persoonsbed kan worden gemaakt en er is 1 douchecabine met toilet. Er is een keukenblok met koelkast, magnetron, broodrooster en waterkoker. De boot heeft een tv met dvd-speler, cd-speler, wifi, stofzuiger en een föhn. Het inbegrepen welkomstpakket bevat een fles afwasmiddel, 1 theedoek, 1 vaatdoek, 1 wc rol en 1 vuilniszak.
Highlights
• Vaarvakantie voor 2 tot 4 personen
• Op je eigen tempo de prachtige omgeving ontdekken
• Zelf sluisjes bedienen
• Route 8 dagen
• Ook mogelijk voor 3, 4 of 14 dagen

Routes & reisduur
Rechts zie je een kaartje met de route die je in een week kunt varen. Hieronder bij de reis van dag tot dag, kun je meer over de route lezen. Wil je liever 3, 4 of 14 dagen gaan varen? Neem dan contact met ons op. Wij laten je dan graag weten wat de routes en mogelijkheden zijn.
Vaarvakantie River Thames & Oxford highlight
Vaarvakantie River Thames & Oxford highlight

De reis van dag tot dag

Reisschema
Hieronder zie je een voorbeeld dag tot dagprogramma dat je kunt varen.
Dag 1
Vandaag begint je vakantie! Vanaf Aldermaston Wharf vaar je in noordoostelijke richting op het Kennet & Avon Canal. Hier tref je meteen je eerste brug, een hydraulische hefbrug die je zelf kunt bedienen. Het kanaal loopt langs de spoorlijn en beiden zijn al jaren lang een belangrijke vorm van transport. Je vaart langs Ufton Green en Sulhamstead voordat je verder gaat naar Theale, waarbij je de rivier Kennet steeds verlaat en weer terug oppakt. Voorbij Tyle Mill kom je bij een reeks grindgroeven die een ongestoorde leefomgeving zijn voor verschillende wilde dieren. Theale bereik je door 2,5 uur te varen vanaf Aldermaston Wharf en is een goede plek om 's avonds aan te meren. Er zijn verschillende pubs, winkels en restaurants te vinden (ook met afhaalmaaltijden). Je kunt ook nog 1,5 uur verder varen, zodat je bij Burghfield Bridge kunt aanmeren. Hier vind je langs het water The Cunning Man pub, met zijn mooie tuin.
Dag 2
Richting Reading doorkruist de rivier waterweiden en een aantal rechte stukken. Als je bent aangekomen aan de rand van de stad, begint een afdaling door Fobney Lock waarbij je rekening moet houden met de stuwstroom die haaks op de rivier stroomt. Bij County Lock is het raadzaam om je medereizigers bij Road Bridge 4 (oostkant) te laten uitstappen om de sluis in voorbereiding te stellen. Je komt hier namelijk bij een lage stuw waar het water snel kan stromen. De route door Reading is een interessante, waarbij je langs een rij pittoreske huisjes en verschillende mooie bruggen komt. Als kapitein blijf je ook druk bezig, want er komen genoeg scherpe bochten en verkeerslichten aan. Langs deze route zijn er genoeg mogelijkheden voor een stop om bijvoorbeeld een hapje te eten. Blakes Lock is hiervoor een goede keuze, want The Fishermans's Cottage kun je vanaf hier gemakkelijk bereiken. Als je verder gaat is het nog maar een klein stukje voordat je de rivier Thames bereikt. Je gaat hier linksaf en bij de volgende bocht kom je aan bij Caversham Lock. Tussen de volgende twee bruggen ligt Fry's Island, de thuisbasis van Demontford House en alleen per boot te bereiken. Fry's Island is bekend door het gevecht tussen Robert de Montford en Henry of Essex, de vaandeldrager van Koning Henry II. De strijd vond plaats terwijl het koninklijk hof in 1163 in Reading Abbey woonde en had tot gevolg dat Henry zijn eer en land werd ontnomen. Ten noorden van Caversham Bridge en de rivieroever liggen aangelegde openbare tuinen en goed onderhouden chalets. Dit gebied kan druk zijn met roeiboten. Na Tilehurst komt de hoofdspoorlijn via een dijk samen met de rivier en verlaat je Reading. Het landschap waar je nu langs vaart bestaat voornamelijk uit open landbouwgrond. Na 4,5 uur varen (vanaf Burghfield Bridge) kun je net na Mapledurham Lock aanmeren en genieten van het romantische plaatje van het huis en de werkende watermolen. Het huis is op bepaalde dagen in het jaar toegankelijk voor publiek. Als je 1,5 uur verder vaart kom je bij Pangbourne Meadow, een mooie plek om 's avonds aan te meren. Er is een ruime keuze aan pubs, zowel in Pangbourne als in Whitchurch-on-Thames. Leuk weetje: Pangbourne Meadow is onderdeel van National Trust en in juni wordt hier het jaarlijkse dorpsfeest gehouden.
Dag 3
Vanaf Pangbourne is het 7 uur varen naar Clifton Hampden en dit is een geschikte plek om vanavond aan te meren. Maar voordat het zo ver is, verlaat je Pangbourne eerst over de Thames richting het noorden. Na een korte afstand zie je Beale Park aan je linkerkant, waar je kunt aanmeren voor een tussenstop. Het park heeft mooie tuinen en een grote verscheidenheid aan vogels, evenals een collectie modelboten. Basildon Park ligt wat verder van de rivier af. Dit landgoed is onderdeel van National Trust en bestaat uit een Palladiaans landhuis, park, tuinen en bossen. Je passeert Goring, gelegen in een diepe beboste vallei en grotendeels verborgen voor de rivier, en vaart door de Cleve Lock waar de rivier breder wordt. Dit brede stuk rivier stroomt onder de mooie bakstenen boogspoorbrug door, gebouwd door Brunel, en de eilanden direct daarna zouden spookachtig zijn! Er zijn verschillende mogelijkheden om hier te stoppen, met de dorpjes Moulsford en South Stoke langs het kanaal en Cholsey of North Stoke op korte loopafstand. Wallingford is een van de oudste koninklijke gemeenten en vanaf de rivier wordt de stad gedomineerd door de ongewone opengewerkte torenspits van St Peter’s Church. Er zijn kosten verbonden aan het aanmeren na Wallingford Bridge, waar je vervolgens naar de stad kunt lopen om het museum of de kasteelruïnes en tuinen te bezoeken. Er zijn ook verschillende pubs en een ruim aanbod aan winkels. Vanuit Wallingford neemt de rivier een kronkelige route langs de dorpjes Benson, Shillingford en Dorchester. Het is nog een uur verder varen naar de pittoreske omgeving van Clifton Hampden, waar je The Barley Mow vindt, een beroemde en ouderwetse 14-eeuwse pub met rieten dak. Je kunt een wandeling maken naar Long Wittenham, een mooi dorp dat de oorspronkelijke route van de rivier volgt. Hier kun je het Pendon Museum bezoeken of een drankje doen in een van de gezellige pubs.
Dag 4
Als je Clifton Hampden Bridge verlaat en door Clifton Lock gaat, neemt de rivier een directere koers richting Culham Lock. Met uitzicht op Culham Cut ligt een 17e-eeuws landhuis, waar je kunt aanleggen om het voetpad naar het dorp te nemen. Of bezoek Sutton Courtenay, een groot dorp dat ten zuiden van het kanaal ligt, voorbij de stuwstroom en Sutton Pools. Je gaat verder door een open landschap richting Abingdon, waar je vlak voor Abingdon Bridge goede ligplaatsen vindt. Abingdon is een drukke 18-eeuwse marktstad die rond de abdij is gebouwd. Hiervan zijn alleen de Abbey Gate, Long Gallery en Checker overgebleven en het wordt nu gebruikt als theater in Elizabethaanse stijl. Abbey Meadow ligt aan de rivier en is een openbaar park met een zwembad en golfbaan. Het Abingdon County Hall Museum is onderdeel van English Heritage en vind je aan Market Place. Het wordt erkend als een van de mooiste zalen in Engeland. Als je door Abbingdon richting Abbingdon Lock vaart, word je verwend met uitzicht op de mooie rivier en Andersey Island. Het eiland barst van de open velden en is ook de thuisbasis van veel knobbelzwanen. Kijk uit naar de ingang van de Swift Ditch aan de rechterkant, ooit het belangrijkste vaarkanaal, waar rond 1620 een van de eerste pondsluizen op de Thames werd gebouwd. Er wacht nu een mooi stuk varen met uitzicht op Lock Wood en het terrein van Nuneham House. De route gaat verder via Sandford-on-Thames richting Oxford, met onderweg een interessante mix van jachtclubs, huizen en bossen. Bij Rose Isle maak je een scherpe bocht voordat je onder Kennington Railway Bridge doorgaat. Het pittoreske sluishuis bij Iffley Lock is omgeven door bomen en loopbruggen met balustrades en ligt vlakbij een mooie wit geschilderde pub. Iffley markeert het startpunt van de regatta's in Oxford, waarvan er zo'n 10 per jaar zijn. Als je door de stedelijke buitenwijken van Oxford vaart, is het druk met kleine motor- en roeiboten, vooral bij Folly Bridge waar een pub aan de rivier ligt. Op korte loopafstand ligt Christ Church Meadow, een geweldige plek om te zonnebaden en te picknicken in de zomer. Na Osney Railway Bridge ga je verder naar Osney Bridge. Na 6 uur varen is dit een goede plek om voor de avond aan te meren. Oxford is een levendige stad die misschien wel het meest bekend is als universiteitsstad. Er zijn ook veel musea te vinden, zoals het populaire National History Museum en het Pitt Rivers Museum. De botanische tuinen zijn ook zeker een bezoek waard.
Dag 5
Ga vandaag verder vanaf Osney Bridge naar de ingang van Sheepwash Channel, waarna je via Isis Lock uitkomt op het Oxford Canal. Dit stuk kanaal is een beschermd natuurgebied en zeer aantrekkelijk. Bij Dukes Cut verlaat je het Oxford Canal en kom je weer uit op de Thames. Bij King's Lock ga je zuidwaarts en wil je misschien even stoppen bij Godstow of Binsey, voordat je terugkeert naar Osney Bridge. Nadat je de boot hebt gekeerd, begint je terugreis naar Aldermaston. Je vaart zuidwaarts over de Thames via de buitenwijken van Oxford, Sandford-on-Thames, Abingdon en Burcot. Na ongeveer 5 uur varen kun je aanmeren bij Day's Lock en het voetpad over de Dyke Hills nemen naar het dorp Dorchester. Er zijn hier veel mooie huisjes, evenals het Dorchester Abbey Museum. Je kunt hier de avond blijven of nog een uur verder varen naar Benson, een klein dorpje met een prachtig rivierfront en diverse pubs en afhaalmogelijkheden.
Dag 6
Nadat je Benston achter je hebt gelaten is het 2 uur varen tot aan Goring, waar je misschien wilt aanmeren voor een wandeling door het mooie dorp. Er is een kerk, molen en ruime keuze aan ouderwetse pubs. Als je op de heenreis geen bezoek hebt gebracht aan Beale Park of Basildon Park, dan kun je dit vandaag alsnog doen aangezien je hier weer langskomt. De Thames voert je door The Chilterns, een Area of Outstanding Natural Beauty, waar je kunt genieten van de meest mooie uitzichten. Afhankelijk van hoeveel tijd je hebt, kun je beslissen of je vanavond aanmeert in Pangbourne Meadow, Mapledurham of Caversham Bridge. Vanaf Caversham Bridge is het 20 minuten lopen naar het centrum van Reading, en wellicht een goede keuze als je op je laatste volledige vaardag niet al te lang wilt varen. In Reading ligt Forbury Park, een weelderig groen park met historische beelden, vlak bij het Museum of English Rural Life en de abdijruïnes. Er is hier een ruime keuze aan pubs en restaurants. Als je liever niet te ver gaat dan is de Island Bar and Restaurant, gelegen op een eiland en toegankelijk vanaf Caversham Bridge, een goede keuze.
Dag 7
Dit is je laatste volledige vaardag. Je hebt vandaag verschillende mogelijkheden om je dag af te sluiten. Vanaf Mapledurham doe je er ongeveer 7 uur over om naar Tyle Mill Lock te varen. Wil je vanavond liever aanmeren in Aldermaston, dan moet je rekenen op ongeveer 8 uur varen vanaf Caversham Bridge. Je verlaat de Thames en gaat verder over de Kennet & Avon richting Reading. Na Fobney Lock is er vanaf het jaagpad toegang tot het Fobney Island Nature Reserve, een heerlijke plek om te wandelen en wilde dieren te spotten. Het is nu nog 3,5 uur varen om Tyle Mill te bereiken. Mocht je besluiten om hier voor de avond aan te meren, dan zal je de volgende dag nog 2 uur moeten varen en dus vroeg moeten starten om op tijd in Aldermaston te zijn. Als je vandaag verder vaart naar Aldermaston, dan kun je aanmeren na Padworth Lock of vlakbij de jachthaven. Aldermaston ligt aan de voet van een beboste heuvel op ongeveer 2,4 km loopafstand Aldermaston Wharf, langs de hoofdweg. Het is een mooi dorp met diverse pubs voor een lekkere maaltijd.
Dag 8
Na een fantastische vaarweek over de Kennet, Avon en Thames is het tijd om je boot weer in te leveren bij de jachthaven in Aldermaston Wharf.
Selecteer de reisdatum
Kies via de kalender de gewenste vertrekdatum. De getoonde prijzen zijn per persoon, gebaseerd op het hieronder gekozen aantal reizigers & kamertype.

Boeken
Klik op de prijs die hoort bij de datum waarop je wenst te reizen. Aan de rechterkant verschijnt de prijsberekening (de kassabon) en kun je de gekozen reis boeken.
Hulp bij online boeken
Hoe boek ik online mijn reis?
Aan de linkerkant selecteer je het aantal deelnemers, kies je de gewenste accommodatie en kies je via de kalender de gewenste vertrekdatum.

Je ziet nu de prijzen die geldig zijn in de door jou gekozen periode. Klik op de prijs die hoort bij de datum waarop je wenst te reizen.

Aan de rechterkant verschijnt je kassabon. Hier zie je de totale reissom inclusief de eventuele van toepassing zijnde kortingen & toeslagen. Klopt alles? Klik dan onderaan op de kassabon, op de knop 'Boek deze reis'.

Je krijgt hierna een pagina te zien met items die je kunt bijboeken. Denk hierbij aan een overtocht, Heritage pas of een reis- en/of annuleringsverzekering.

Je boeking is ALTIJD op aanvraag! Wat betekent dit?
Wij werken niet met voorraden. Hierdoor zijn alle reizen die wij aanbieden op aanvraag. Na ontvangst van je reservering gaan onze medewerkers direct na of je reis nog beschikbaar is. Wij zullen je reservering plaatsen bij onze leverancier(s). Zodra je reis is bevestigd, zullen wij je de factuur en de boekingsbevestiging toesturen.

Mocht je reis niet bevestigd worden, dan zullen wij contact met je opnemen om eventuele alternatieven te bespreken.

Wij proberen je boeking binnen 2 werkdagen aan je te bevestigen. Mocht je in de tussentijd vragen hebben, dan kun je altijd contact met ons opnemen.

Hoe boek ik twee verschillende kamertypes?
Dit is helaas niet mogelijk via onze website. Dit kun je in het opmerkingenveld vermelden, wij sturen je dan een nieuw prijsvoorstel.
Reizen met kinderen
Indien je met één of meerdere kinderen reist, kun je dit in het opmerkingenveld aan het eind van je boeking aangeven. Je hoeft de kinderen in dit geval niet mee te tellen bij het aantal personen.

Na ontvangst van je aanvraag, rekenen wij graag voor je uit wat de prijs voor de kinderen zal zijn. Het kan voorkomen dat de aangeboden hotels niet geschikt zijn voor het reizen met kinderen. Wij bieden je dan graag een gelijkwaardig alternatief aan.
Reizen met huisdieren
Indien je met een huisdier reist, kun je dit in het opmerkingenveld aan het eind van je boeking aangeven. Het kan voorkomen dat de aangeboden hotels, vakantieparken of cottages niet geschikt zijn voor het reizen met huisdieren. Wij bieden je dan graag een gelijkwaardig alternatief aan.

Aan het reizen met huisdieren zijn altijd kosten verbonden, wij zullen je hier vooraf over informeren. Meer informatie over het reizen met een huisdier kun je vinden op onze bestemmingen pagina's.
Kan ik deze reis aanpassen aan mijn wensen?
Natuurlijk! Al onze reizen zijn aan te passen aan je wensen! Laat ons weten wat je zou willen aanpassen en wij sturen je graag geheel vrijblijvend een voorstel toe. Je kunt je wensen mailen naar: info@houseofbritain.nl.
Bijkomende kosten
• reserveringskosten € 39,50 per boeking

Wanneer je enkel een overtocht reserveert bedragen de reserveringskosten € 19,50.

Deelnemersbijdrage SGR
Sinds 1 februari 2021 voert de Stichting Garantiefonds Reisgelden een deelnemersbijdrage in van € 5 per persoon per boeking. Deze bijdrage zal door House of Britain bij je in rekening worden gebracht en worden afgedragen aan de SGR. Zo zorgen we er samen voor dat het garantiefonds blijft beschikken over voldoende financiële middelen om reisgeld terug te betalen bij financieel onvermogen.
Goed verzekerd op reis
Annuleringsverzekering
Je kunt via ons een aflopende annuleringsverzekering afsluiten bij a.s.r. Deze verzekering is zeer compleet en mits je met geldige reden annuleert, krijg je zelfs je reeds genoten vakantie dagen terug.

Reisverzekering
Uiteraard kun je via ons ook een aflopende reisverzekering afsluiten. Zo ben je goed verzekerd tegen eventuele risico's. De reisverzekering biedt Europadekking en tevens de nodige vergoedingen in geval van geneeskundige kosten.

Afsluiten van de gewenste verzekering(en) kun je eenvoudig doen tijdens het boekingsproces. Wanneer je in de kassabon klikt op 'BOEKEN' kun je op de volgende pagina de gewenste verzekering(en) aanvinken.
Betalen
Wanneer de reis helemaal is geboekt ontvang je van ons de factuur, boekingsbevestiging en een betaallink. Via die link kun je betalen met iDEAL of via creditcard. We verzoeken je geen handmatige betalingen te doen. Betalingen gedaan via de link worden namelijk direct verwerkt, zelf overgemaakte betalingen niet.

Wanneer je online boekt hoef je niet direct te betalen, al onze reizen zijn op aanvraag.
Inbegrepen
• Bedlinnen en handdoeken
• Parkeren
• Keukenblok inclusief gasfornuis, koelkast en waterkoker
• Uitleg en instructie bij aankomst
• Noodlijn (24 uur)
• Reddingsvesten
• Accidental damage waiver
Niet inbegrepen
• vervoer naar Groot-Brittannië (dit is tijdens het maken van je online reservering bij te boeken)
Bijzonderheden
Minimaal aantal passagiers
Uit veiligheidsoverwegingen is een minimum aantal reizigers van 2 volwassen passagiers verplicht.

Extra kosten en borg
Bij sommige boten worden bij boeking extra kosten in rekening gebracht, zoals brandstofkosten en/of een verplichte verzekering. Mocht je de precieze extra kosten willen weten, dan gaan wij deze graag voor je na. Ook wordt in sommige gevallen een borg gevraagd. Deze borg wordt na het einde van de vakantie weer aan je geretourneerd als je de boot op tijd en zonder schade weer inlevert.
Voorbeeld accommodatie
Hieronder zie je een selectie van de accommodatie(s) die wij bij deze reis gebruiken. Onderstaande accommodatie(s) zijn voorbeelden, waardoor het kan voorkomen dat je soms in andere accommodatie verblijft. Uiteraard zijn deze alternatieven altijd van gelijkwaardige kwaliteit. De aangeboden accommodaties worden door ons regelmatig bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.
Alvechurch Weaver
Engeland-Engeland: zuidoosten-Aldermaston Wharf
De boot wordt met de hand bestuurd en er is 1 slaapruimte met 2-persoonsbed of aparte bedden. In de...
De boot wordt met de hand bestuurd en er is 1 slaapruimte met 2-persoonsbed of aparte bedden. In de leefruimte staat een bank waarvan een 2-persoonsbed kan worden gemaakt en er 1 douchecabine met toilet. Er is een keukenblok met koelkast, magnetron, broodrooster en waterkoker. De boot heeft een tv met dvd-speler, cd-speler, stofzuiger en een föhn.
Lees meer

Maak je reis compleet

Hieronder zie je een selectie van de extra's die je bij deze reis kan toevoegen.

paper-aiplane

Blijf op de hoogte van acties en aanbiedingen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden