• ma t/m vr 9:00 uur - 17:00 uur
  • 0118-440 444

Treinreis Schotland

Hip & duurzaam: een treinreis door Schotland
Trek erop uit en ontdek de mysteries en verhalen van de Schotse Hooglanden met een waanzinnige treinreis door dit ruige gedeelte van Schotland. In de trein geniet je op een relaxte manier van het landschap dat aan je voorbij gaat. Spoorwegen liggen op plekken waar je anders niet kunt komen, dus dat je unieke vergezichten ziet tijdens deze reis is een zekerheid. De reispas die je nodig hebt om met de trein te reizen in Schotland heet niet voor niets “the spirit of Scotland”.
Duurzaam reizen met de trein
Duurzaamheid is steeds belangrijker. Wist je dat een treinreis een van de meest milieuvriendelijke manieren is om op vakantie te gaan? Zo heb je niet alleen een onvergetelijke tijd, maar is de ecologische voetafdruk die je achterlaat zo klein mogelijk. Daarnaast heeft Schotland een uitgebreid netwerk van spoorwegen. Op plaatsen waar geen treinen rijden, kun je met “the spirit of Scotland pass” gebruik maken van bussen. Zo is er altijd een manier om je reis voort te zetten en alle schitterende plekken in dit unieke gebied te ontdekken.

Een treinreis in Schotland is daarnaast ook nog eens een heel ontspannen manier om te reizen. Omdat je zelf niet met de auto rijdt, hoef je er ook niet steeds rekening mee te houden dat je aan de linkse kant van de weg rijdt. Alleen maar voordelen dus!
Leer Schotland kennen tijdens een onvergetelijke treinreis
De adembenemende landschappen van Schotland worden gezien als een van de mooiste ter wereld. Bijna iedereen kent wel de Schotse Hooglanden maar wist je dat de kustlijn van Schotland ook waanzinnig mooi is? De dramatische kliffen, watervallen en kastelen zijn vanuit de comfortabele trein in alle rust te bewonderen. Zo wordt je treinreis door Schotland onvergetelijk.

Naast deze unieke landschappen, kent Schotland ook een rijke cultuur. Wist je dat Schotland ook een belangrijke rol heeft gespeeld in de Viking-periode?
Muziek is al eeuwenlang een belangrijk onderdeel van de cultuur. Doedelzakken, violen, dwarsfluit en piano zijn vaak de basis van Keltische en Gaelic muziek. Wie aan doedelzakken denkt, denkt aan de Schotse kilt, onderdeel van de traditionele klederdracht. De meeste mensen dragen dit niet meer dagelijks. Wel wordt de klederdracht gedragen als er een bijzonder evenement is, zoals de bekende Highland Games. Tussen mei en september worden deze spelen op verschillende plekken in de Schotse Hooglanden gehouden, met als hoogtepunt de Braemar Gathering in september. Deze Highland Games zijn een eerbetoon aan de Schotse en Gaelic cultuur en de clan spelen die vroeger veelvuldig werden gehouden.
Schotse whisky proeven tijdens je treinreis
Waar Schotland wereldwijd misschien wel het meest bekend om is, is natuurlijk de Schotse whisky. Al in de middeleeuwen werd drank gemaakt van gerst, dat overvloedig aanwezig was in Schotland. Naarmate de eeuwen verstreken, werden steeds meer distilleerderijen geopend. Inmiddels is Schotland de grootste exporteur van whisky ter wereld. Houd je van deze drank? Dan is een bezoek aan een distilleerderij natuurlijk een must tijdens je treinreis door Schotland. Of neem eens een proeverij in een pub. Het voordeel van een treinreis is dat je niet meer in de auto hoeft te rijden, dus je kunt gerust een aantal verschillende whisky’s proeven en vergelijken.
De mooiste treinreis door Schotland
Wil je ook wel eens per trein reizen door het sprookjesachtige Schotland? Bekijk dan zeker eens deze treinreis door Schotland. Tijdens deze reis bezoek je de heerlijke steden Edinburgh en Glasgow, vanwaar je doorreist naar Oban. Ook kun je ervoor kiezen naar Isle of Skye te reizen, de laatste staat bekend als het mooiste gebied van Schotland.
Fort William ligt aan de voet van de hoogste berg van het Verenigd Koninkrijk, Ben Nevis. Liefhebbers van forten komen hier zeker aan hun trekken, want de stad is een aaneenschakeling van grote en kleine forten. Natuurlijk kan Loch Ness niet in je reis ontbreken. De meningen zijn verdeeld over het bestaan van Nessy, het monster van Loch Ness. Maar als je er toch bent… wie weet zie je hem zijn kop boven het water uit steken. Zo niet, dan geniet je gewoon van het geweldige uitzicht over het diepste zoetwater meer van Schotland onderweg naar de hoofdstad van de Hooglanden: Inverness.
Tijdens deze reis zul je ook een aantal iconische kastelen zien zoals Edinburgh Castle, Urquhart Castle en Eilean Donan Castle.
Zelf Schotland per trein ontdekken?
Zie je jezelf al heerlijk comfortabel genieten van een waanzinnig mooi landschap dat zich voor je ogen uitrolt? Wacht dan niet langer en boek deze droomreis vandaag nog. Liever een reis op maat, waarbij je extra tijd op bepaalde plaatsen hebt of plaatsen toevoegt aan de reis? Ook dat is natuurlijk geen probleem, onze reisspecialisten maken graag een vrijblijvend reisvoorstel op maat. Het is zelfs mogelijk om hier een gepersonaliseerde reisgids bij te ontvangen. Bekijk ook zeker ons volledige aanbod voor Schotland, Engeland, Wales, Ierland of de Kanaaleilanden.
paper-aiplane

Blijf op de hoogte van acties en aanbiedingen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden