• ma t/m vr 9:00 uur - 17:00 uur
  • 0118-440 444

Rondreis Zuid-Zweden

Waanzinnig: een rondreis door het adembenemende Zuid Zweden
Zweden, het land van design en popmuziek. Maar ook het land van ongerepte wildernis en gezellige steden. Bossen, meren, wilde dieren en het noorderlicht. In het grootste land van Scandinavië is een wereld om te ontdekken. Een rondreis door Zuid Zweden is dan ook een ervaring om nooit meer te vergeten. Niet voor niets wordt de kustlijn hier ook wel de Rivièra van het noorden genoemd. En wist je dat Zweden het goedkoopste Scandinavische land is? Nog een extra reden om vandaag nog je rondreis door Zuid Zweden te boeken.
Ontdek Zuid Zweden tijdens een onvergetelijke rondreis
Zuid Zweden kun je het beste verkennen door een rondreis te maken. Zo kom je op verschillende plekken in het gebied en haal je het meeste uit je vakantie. Afhankelijk van het tempo dat je wilt aanhouden, hoeveel je wilt zien en natuurlijk hoe lang je op reis wilt, verblijf je enkele of meerdere dagen per plaats.

De wegen in Zweden zijn bijna overal uitstekend onderhouden en dus uitermate geschikt voor een rondreis. Files heb je er nauwelijks, zeker niet buiten de grote steden. Afstanden kunnen soms vrij lang zijn, waardoor het slim kan zijn om een aantal dagen over een bepaald stuk te doen. De rondreizen van House of Europe zijn zodanig samengesteld, dat je genoeg tijd hebt om te genieten van de prachtige omgeving.
Hoogtepunten van Zuid Zweden
De regio Skåne is de zuidelijkste provincie, die grenst aan Denemarken. De kustlijnen, gezellige vissersdorpjes, heide en bossen staan garant voor een idyllisch plaatje waar je helemaal tot rust komt. Ook is dit gedeelte van Zweden relatief vlak, waardoor het ideaal is om hier te fietsen. Vanuit Kopenhagen rijd je over de Öresundbrug naar Malmö, waar historische wijken en ultra moderne gebouwen samen een mooi geheel vormen.

Skåne staat bekend om de parken Kullaberg en Stenshuvud, een waar wandelparadijs. Liefhebbers van oude burchten en kastelen kunnen hier hun hart ophalen, net als liefhebbers van wijn. In deze regio vind je namelijk ook veel wijngaarden, waar je de lokale wijn en andere lekkernijen kunt proeven.

De archipel of skärgården bij Stockholm wordt soms wel genoemd als de mooiste plek in het land. Vanaf de noordoost kust tot aan het westen is Zweden omringd door eilandjes. In Zuid Zweden vind je de meeste. Vanaf de stad zijn de eilanden in een waaier van zo’n 80 kilometer verspreid. Een aantal eilanden zijn bewoond en hebben zelfs hotels, vakantiewoningen en jachthavens. Het grootste deel van de eilandjes zijn echter onbewoond. Met de boot of kano kun je hier heerlijk rustig genieten.

Ook richting het westen tref je een sprookjesachtige omgeving aan. De route tussen Göteborg en Stockholm staat bekend als dé droomroute van Zuid Zweden. Historische architectuur, schitterende natuur, de meren Vänern en Vättern en vele kastelen volgen elkaar op wanneer je deze route rijdt. Wil je de omgeving helemaal in je kunnen opnemen? Reken dan minimaal 3 dagen of liefst meer voor deze route.
Je eigen rondreis door Zuid Zweden samenstellen
Een rondreis maken die volledig aan jouw wensen voldoet? Vraag dan een vrijblijvend reisvoorstel op maat aan. De reisspecialisten van House of Europe kennen Zuid Zweden als geen ander en hebben dit gebied in hun hart gesloten. Zij staan dan ook graag voor je klaar om jouw droomreis samen te stellen. Wellicht wil je zelfs Zuid Zweden combineren met Denemarken. Neem ook zeker even een kijkje bij ons volledige reisaanbod voor Zweden. Wie weet staat je ideale rondreis hier al tussen of wil je gewoon even lekker in de stemming komen. Heb je vragen over onze werkwijze, de bestemming of wil je gewoon liever even iemand spreken om jouw reisplannen door te nemen? Neem dan gerust even contact met ons op. We helpen je graag!
paper-aiplane

Blijf op de hoogte van acties en aanbiedingen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden