• ma t/m vr 9:00 uur - 17:00 uur
  • 0118-440 444

Rondreis Ierland / Ierland rondreizen

Rondreis in Ierland maken? Kies jouw favoriete reis en ga op avontuur!
Een rondreis in Ierland is iets wat je minimaal één keer eens gedaan moet hebben, vinden we bij House of Britain. En we kunnen het weten als dé one-stop-shop voor reizen naar Groot-Brittannië en Ierland. De combinatie van persoonlijk contact en een breed reisaanbod zijn typerend voor ons. We doen er dan ook alles aan om jou een onvergetelijke reis te bezorgen. Dit doen we door regelmatig onze reizen te updaten. We zijn dan ook altijd op zoek naar unieke plekjes en verborgen parels die je kunt bezoeken. Kriebelt het al?

In Ierland rondreizen is een bijzondere ervaring. Of je nu liever wandelt, fietst of per auto het land ontdekt: er is genoeg te zien en te doen. Je reist langs vele kleurrijke vissersdorpjes, je geniet van adembenemende uitzichten en je zal je keer op keer verbazen over de schoonheid van het ongerepte eiland. Groene heuvels, glooiende valleien, hoge bergen, ruige kliffen, schitterende baaien en lange stranden: het zijn stuk voor stuk geen uitzonderingen.
Wanneer kun je beste door Ierland rondreizen?
Regelmatig krijgen we de vraag wat de beste periode is om een rondreis in Ierland te maken. Er zijn uiteraard verschillende voordelen per seizoen, die belichten we graag voor je! Persoonlijk geven we de voorkeur aan de maanden mei en september om naar Ierland te reizen. Het weer is in deze maanden over het algemeen droog, helder en zonnig.

Lente en zomer
Zo ligt de gemiddelde temperatuur in de Ierse lente tussen de 8°C en 12°C. Het wordt langzaamaan warmer en het is de perfecte periode om te genieten van een voorjaarszonnetje, lammetjes en openspringende bloemknoppen. Wie de voorkeur geeft aan iets warmere temperaturen kan heerlijk vertoeven in de zomer. Dan is het gemiddeld tussen de 16°C en 20°C. En wist je dat het gezegde ‘Make the most of your evening.’ typisch is voor Ierland? Het wordt er namelijk pas na 11 uur donker. Iets wat veel gedaan wordt in de zomer is surfen. Van over de hele wereld komen surfers naar Ierland om kennis te maken met de grootse golven.

Herfst en winter
De rode, groene en oranje bladeren kondigen de herfst in Ierland aan. Overal in het land is deze kleurenpracht te bewonderen. Ideaal voor een stevige herfstwandeling of festival. De temperaturen schommelen tussen de 14°C en 18 °C en daalt tegen de winter naar ongeveer 10°C. De winter is dan ook de ideale periode om een gezellige pub te bezoeken of te genieten van een echte Irish Coffee. Gemiddeld is het tussen de 4°C en 6°C en valt er meestal geen sneeuw. Enkel boven op de bergen zal het wit zijn en kun je dan ook genieten van spectaculaire uitzichten.
naam
Kun je met de trein naar Ierland?
Ja, je kunt met de trein naar Ierland. Echter, dit is niet het meest handige en efficiënte vervoermiddel. Je moet eerst vanuit Nederland, België of Frankrijk naar Engeland en van daaruit doorreizen naar Ierland. Omdat met de trein naar Ierland reizen niet voor de hand ligt, bieden wij enkel reizen aan waarbij je zowel de heen- als terugreis per vliegtuig reist en je ter plekke je rondreis in Ierland met een huurauto maakt.
Beleef, ervaar en geniet tijdens een rondreis in Ierland
Onze rondreizen in Ierland zijn met zorg samengesteld, zodat je de meest bijzondere onontdekte plekjes kunt beleven. Een rustig reistempo in een moderne huurauto gecombineerd met gezellige hotels en B&B’s een volledig aan te passen reisprogramma maken dat je een onvergetelijke tijd zult ervaren tijdens jouw rondreis in Ierland. Bovendien bieden we iedereen met een kleine én grote portemonnee voldoende mogelijkheden. Zo kun je al een autorondreis maken vanaf €331 per persoon van 8 dagen. Wie liever alles wil zien wat er te zien valt, boekt de meeste complete reis naar Ierland waarbij zowel natuur als steden aan bod komen.
Boek jouw reis direct online
Wil je eigenlijk liever vandaag dan morgen op vakantie? Boek dan direct jouw reis online. Prik een datum en zet het vast. Dan kan de voorpret in ieder geval alvast beginnen! Je kunt eenvoudig online uit een van onze reizen uit het standaard reisaanbod kiezen, maar je kunt ook een reis op maat laten maken. Vraag hiervoor een vrijblijvend reisvoorstel aan en ontvang een reis die aansluit op jouw wensen! We hebben voor ieder wat wils en doen ook voor jou ons best om je een onvergetelijke rondreis te bezorgen!
paper-aiplane

Blijf op de hoogte van acties en aanbiedingen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden