• ma t/m vr 9:00 uur - 17:00 uur
  • 0118-440 444

Overtocht Schotland

Ben jij klaar voor avontuur? Ga met eigen auto en overtocht naar Schotland!
Vind je het heerlijk om ook op reis in control te zijn of laat je je liever leiden door alles dat je onderweg tegenkomt? Hoe dan ook, een roadtrip met je eigen auto door Schotland geeft je alle vrijheid om je reis zo in te vullen zoals jij dat graag ziet. De reis start al op de ferry, een ware beleving. Na deze overtocht ligt Schotland aan je voeten, klaar om ontdekt te worden!
De overtocht naar Schotland
Hoewel er geen directe verbindingen zijn tussen Nederland en Schotland, zijn er verschillende mogelijkheden voor jouw overtocht naar Schotland. Dat is mede afhankelijk van jouw vervoermiddel. Reis je met je eigen auto, caravan, motor of met een camper? Het is allemaal mogelijk, met de ferry of de Eurotunnel.

Is je eindbestemming Schotland, dan is de ferry naar Newcastle het meest voor de hand liggend. Voor deze overtocht ga je ‘s avonds de ferry op, waar je kunt genieten van een heerlijk diner en natuurlijk de zonsondergang op zee. De volgende ochtend wordt je wakker en ben je al bijna weer aan land. Met een beetje geluk zie je de zon weer opkomen of spot je dolfijnen in het water onder je. Een relaxte manier van reizen, want je hoeft zelf niets meer te doen en kunt genieten van een goede nachtrust in jouw hut. Zo begin je uitgerust aan jouw reis en kun je met volle teugen genieten van het prachtige Schotland.
Tips voor jouw overtocht naar Schotland
Wil je een overtocht naar Schotland gaan maken, dan zijn er wel wat zaken om rekening mee te houden. We zetten ze graag voor je op een rijtje, zodat jij daarna kunt genieten van een zorgeloze vakantie.

1. Aanbod van maatschappijen en routes
Overtochten naar Engeland, Ierland en Schotland worden aangeboden door verschillende maatschappijen. Zij hanteren daarbij hun eigen routes. Vaak varen de ferries ‘s nachts, omdat er dan minder vaarverkeer op de route aanwezig is. Hier profiteer jij als reiziger van, want je kunt op de ferry slapen en de volgende dag meteen je reis voortzetten.
2. Reserveer je overtocht
Het zou natuurlijk wel heel vervelend zijn als je je droomreis niet kunt maken omdat er geen plaats meer is. Zeker tijdens drukke vakantieperiodes zijn ferries vaak vol geboekt. Reserveer dus vooraf je overtocht, zodat je zeker weet dat je jouw reis naar Schotland ook echt kunt maken! Houd er ook rekening mee dat je een plaats voor je voertuig reserveert, want vaak zijn deze slechts beperkt beschikbaar.
3. Wees flexibel
Afhankelijk van de weersomstandigheden kunnen vertrek- of aankomsttijden van veerboten wijzigen. Houd je reisplanning op de dag van de overtocht dus wat flexibel, zodat je genoeg marge houdt voor eventuele vertraging. Zorg dat je tijdig in de haven bent om in te checken en in te schepen.
4. Bagage
Check voor je vertrekt goed welke voorschriften er gelden m.b.t. bagage en welke goederen je mag invoeren.
5. Faciliteitein aan boord
Op de meeste ferries zijn restaurants, winkels en hutten aanwezig. Zo hoef je je dus niet druk te maken om je diner, slaapplaats of vermaak onderweg. Vooraf kun je vaak al zien wat er tijdens jouw overtocht naar Schotland aanwezig is, zodat je hier rekening mee kunt houden.
6. Zeeziekte
Ben je gevoelig voor zeeziekte, dan kan het verstandig zijn om vooraf medicatie hiervoor te halen via je huisarts. De zee kan onstuimig zijn, met flinke golven die je uit evenwicht brengen.
7. Geldig paspoort
Sinds de Brexit is het inreizen in het Verenigd Koninkrijk alleen mogelijk met een geldig paspoort. Een ID kaart is niet meer voldoende, nu het VK geen onderdeel meer is van de Europese Unie.
Bucketlist reis met overtocht naar Schotland boeken
Grote kans dat de Schotse Hooglanden, de geweldige steden, vele kastelen of de distilleerderijen hoog op jouw bucketlist staan. Dat het grote aanbod van overtochten, accommodaties en routes wat overweldigend kunnen zijn, weten de reisspecialisten van House of Britain maar al te goed. Met inmiddels 20 jaar ervaring in reizen naar het VK, waaronder Schotland, kennen zij dit prachtige gebied als hun broekzak. Ze weten je dus precies de highlights te vertellen en de juiste route op maat voor je samen te stellen. Ook de overtocht regelen ze graag voor je. Zo hoef jij alleen nog maar de route te volgen en met volle teugen te genieten van een waanzinnige reis. Kun je die weer van je bucketlist afstrepen. Bekijk voor inspiratie onze Schotland reizen of laat vrijblijvend een onvergetelijke reis op maat samenstellen. Maak dan ook meteen de voorpret compleet met een persoonlijke reisgids, met tips voor jouw interesses en highlights op jouw unieke route.
paper-aiplane

Blijf op de hoogte van acties en aanbiedingen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden