• Inloggen
  • 0118-440 444
  • ma t/m vr 9:00 uur - 17:00 uur
Brexit ... wat nu?
Over de politieke toekomst en afspraken tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie wordt nog onderhandeld. Wij raden aan om kort voor een gepland bezoek te kijken op de website van de Britse overheid voor de meest recente informatie. Alle informatie rondom het reizen na de Brexit, zullen wij op deze pagina voor u verzamelen. Alle op deze pagina vermelde regels voor EU-burgers gelden ook voor burgers uit de EEA-landen die niet bij de EU horen zoals IJsland, Noorwegen, Liechtenstein en Zwitserland, tenzij nadrukkelijk anders vermeld.
Douane beperkingen vanaf 1 januari 2021
Douane beperkingen
Douaneregels wijzigen per 1 januari bij terugkeer uit het Verenigd Koninkrijk
Vanaf 1 januari 2021 gelden bij terugkeer uit het Verenigd Koninkrijk de douaneregels voor bestemmingen buiten de Europese Unie. Hoewel reizen momenteel wordt afgeraden, informeert de Nederlandse Douane reizigers wel over de nieuwe regels die vanaf 1 januari 2021 gelden voor reizen vanuit het VK.

Uit een recente peiling onder 1.289 reizigers met affiniteit met het VK blijkt dat er nog veel onwetendheid is over de gewijzigde regels. Om u te informeren, zet de Douane vijf aandachtspunten op een rij:
1. Wanneer aankopen samen duurder zijn dan (omgerekend) € 430, betaalt u hier bij terugkomst in Nederland belasting over.
2. U mag 1 liter sterke drank belastingvrij meenemen.
3. Zuivel- en vleesproducten mogen niet mee, ook niet als ze vacuüm verpakt zijn. Ook de meeste visproducten mogen niet mee.
4. U mag 1 slof sigaretten belastingvrij meenemen.
5. Als u op de heen- of terugreis (omgerekend) € 10.000 of meer aan contant geld meeneemt, dan moet u hier aangifte van doen bij de Douane.

Bereid u ruim voor vertrek naar het Verenigd Koninkrijk voor en bezoek www.wijsopreis.nl of download de Douane Reizen App.

Bron: Nederlandse Douane
Reizen met een huisdier
Reist u met een huisdier? Houd er dan rekening mee dat de regels voor het meenemen van huisdieren waarschijnlijk ook wijzigen per 1 januari 2021. Houd hiervoor de website van de NVWA in de gaten om te voorkomen dat uw huisdier in quarantaine wordt geplaatst. Ook mogen bepaalde hondenrassen, zoals de pitbull terriër, het VK niet in.

Bereid u ruim voor vertrek naar het Verenigd Koninkrijk voor en bezoek www.wijsopreis.nl of download de Douane Reizen App.

Bron: Nederlandse Douane
ID of paspoort?
De Britse regering heeft bekend gemaakt dat een internationaal paspoort verplicht is vanaf 1 oktober 2021.

Europese ID kaarten blijven geldig gedurende de transitieperiode van 1 januari 2021 tot 30 september 2021.

Meer informatie kunt u lezen op de website van de Britse overheid.