• ma t/m vr 9:00 uur - 17:00 uur
  • 0118-440 444
Grand Tour Scotland
Tijdens deze 15-daagse Grand Tour door Schotland ontdek je de ruige en prachtige natuur van het land en zul je je geen moment vervelen. Als je op zoek bent naar het echte Schotland, met zijn ongerepte natuur, indrukwekkende historie en interessante cultuur, dan mag je deze rondreis zeker niet missen!
Boek nu
vanaf € 1285 p.p.
vb34162967_loch katrine seen from the summit of ben a'an in the trossachs_18-08-2019.jpg
Autorondreis Schotland | Schotland
Je start je reis in de historische hoofdstad Edinburgh en je reist dan via Dundee verder naar het schitterende Cairngorms National Park. Daarna vervolg je je reis naar Wick, in het noordelijkste puntje van Schotland. Via Ullapool en Fort William kom je uiteindelijk in Ayrshire aan, in het zuiden van Schotland, voor je laatste overnachtingen.
Highlights
• Edinburgh
• Loch Leven Castle
• Lomond Hills
• Blair Castle
• Glen More Forest Park
• Glenlivet Whiskey Distillery
• Eilean Donan Castle
• Rannoch Moor

Informatie over de inbegrepen accommodatie(s)
Meer informatie over de accommodatie die is inbegrepen bij deze reis kun je vinden onder de prijstabel.
vb34162980_greyfriars bobby, edinburgh_18-08-2019.jpg
vb34162980_greyfriars bobby, edinburgh_18-08-2019.jpg

De reis van dag tot dag

Reisschema
• 1 nacht aan boord van DFDS Seaways
• 1 nacht in of in de omgeving van Edinburgh
• 1 nacht in of in de omgeving van Dundee
• 2 nachten in of in de omgeving van Aviemore
• 2 nachten in of in de omgeving van Wick
• 1 nacht in of in de omgeving van Ullapool
• 2 nachten in of in de omgeving van Fort William
• 3 nachten in of in de omgeving van Ayrshire
• 1 nacht aan boord van DFDS Seaways
Dag 1
Je vaart vandaag van IJmuiden naar Newcastle. Aan boord kun je genieten van allerlei faciliteiten, zoals restaurants, bars, winkels en een bioscoop.

Afstand Newcastle-Edinburgh: ca. 195 km
Dag 2
je komt in de ochtend aan in Noord-Engeland. Na ontscheping rijd je in je eigen tempo richting Edinburgh. Je rijdt onderweg door de Schotse Borders. Hier, net boven de grens, lagen Engelsen en Schotten eeuwenlang met elkaar in de clinch en het resultaat is een reeks sublieme burchten en versterkte abdijen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Jedburgh Abbey of Melrose Abbey.

Newcastle-Edinburgh ca. 218 km
Dag 3
Na een heerlijk ontbijt kun je 's ochtends nog een fijne wandeling door het prachtige Edinburgh maken. Vervolgens vertrek je richting St. Andrews, waar je een bezoek kunt brengen aan Loch Leven en Lomond Hills, gelegen in het Fife Regional Park. Nadat je hier heerlijk heeft genoten van de prachtige natuur vervolg je je route richting Dundee, waar je 1 nacht zult verblijven.

Afstand Edinburgh-Dundee: ca. 110 km
Dag 4
Vandaag ga je op weg naar Aviemore, waar je 2 nachten zult verblijven. Onderweg kom je langs Pitlochry, waar je een bezoek kunt brengen aan het Loch of Lowes Wildlife Reserve. Hierna rijd je verder richting Aviemore. Tussendoor kun je nog een stop maken om het beroemde Blair Castle te bezoeken.

Afstand Dundee-Aviemore: ca. 170 km
Dag 5
Vandaag ga je de omgeving van Aviemore verkennen. Een aantal van de bezienswaardigheden die je onderweg tegen zult komen, zijn Loch Garten Nature Reserve, Highland Wildlife Park en de bekende Glenlivet Whiskey Distillery.

Afstand Dundee-Aviemore: ca. 170 km
Dag 6
Na het ontbijt vertrek je voor een lange rit naar Wick, waar je 2 nachten zult verblijven. Je kunt via Inverness rijden, waar je Inverness Castle en St. Andrew's Cathedral kunt bezoeken. Onderweg kom je verder langs Dunrobin Castle & Gardens, Langwel Gardens met de prachtige ommuurde tuinen en Trollie Pow Waterfall net voorbij Lybster.

Inverness-Wick ca. 240 km
Dag 7
Vandaag kun je een excursie maken naar John o'Groats of je kunt er voor kiezen om de Orkney's te bezoeken. Je volgt de kustweg via Sinclair's Bay naar John O'Groats. Het verhaal gaat dat tijdens de regering van James IV (rond 1500) zich hier een Nederlander vestigde die een ferry onderhield tussen het vaste land en de Orkney-eilanden en dat het plaatsje zijn naam te danken heeft aan deze 'Jan de Groot'. Vergeet ook niet om even langs Duncansby Head te rijden, voor een onvergetelijk uitzicht!

Afstand Aviemore-Wick: ca. 215 km
Dag 8
Vanuit Wick rijd je via Thurso, Tongue en Lairg naar Ullapool, waar je 1 nacht zult verblijven. Ook vandaag is er onderweg weer genoeg te zien en te beleven. Wat dacht je van het vogelreservaat Bettyhill, de spectaculaire waterval Falls of Shin, gelegen in een diepe kloof, en de diverse wandelmogelijkheden.

Afstand Wick-Ullapool: ca. 260 km
Dag 9
Na een heerlijk nachtje ga je op weg naar Fort William, waar je 2 nachten zult verblijven. Ook vandaag heb je weer een lange, maar zeer mooie tocht voor de boeg. Je komt o.a. langs Corrieshalloch Gorge, een spectaculaire kloof, Little Loch Broom en Inverewe Garden. Wanneer je je reis vanuit Inverewe naar Fort William vervolgt, kom je langs het Eilean Donan Castle en dat mag je niet zomaar voorbij rijden!

Afstand Ullapool-Fort William: ca. 300 km
Dag 10
Vandaag kun je er voor kiezen om in de omgeving van Fort William te blijven, er is in deze stad en omgeving genoeg te zien en te doen! Wil je toch liever een stukje gaan rijden? Dan is een rondrit over Moidart, Sunart en Ardgour een aanrader. Dit is een tocht van ca. 165 km.
Dag 11
Vandaag rijd je in zuidelijke richting langs Loch Linnhe naar Ayrshire, waar je 3 nachten zult verblijven. Onderweg kom je langs Glencoe, Rannoch Moor en Black Mount, een indrukwekkend en isolaat gelegen berggebied.

Afstand Fort William-Ayr: ca. 226 km
Dag 12
Deze dag kun je een bezoek brengen aan Isle of Arran. Je kunt vanuit Androssan naar Brodick varen (deze ferry is niet bij deze reis inbegrepen). Er is op Isle of Arran zoveel te zien en te doen dat het nog moeilijk zal worden om te beslissen wat je als eerste gaat doen! Wandel bijvoorbeeld naar de Glenashdale Falls en de Giant’s Graves en geniet van het schitterende uitzicht op Holy Isle en de Firth of Clyde. Of wandel op het gemakje door het bos naar de Eas Mor Waterfall of via de kust naar King’s Cave. Aan het einde van de dag reis je weer terug naar je hotel.
Dag 13
Vandaag kun je het prachtige Culzean Castle & Country Park bezoeken. Of je kunt een bezoek brengen aan het schitterende Galloway Forest Park.
Dag 14
Onderweg naar de ferry kun je nog een bezoek brengen aan het beruchte Gretna Green. In dit grappige plaatsje, waar je kunt trouwen en waar de wildste verhalen over worden verteld, kun je ook een bezoek brengen aan het unieke Housesteads Museum en het Roman Fort. Aan het eind van de middag kun je inschepen in Newcastle voor je overtocht naar IJmuiden.

Afstand Ayr-Newcastle: ca. 260 km
Dag 15
Vanochtend kom je aan in IJmuiden. We hopen dat je kunt terugkijken op een geweldige vakantie.
Selecteer de reisdatum
Kies via de kalender de gewenste vertrekdatum. De getoonde prijzen zijn per persoon, gebaseerd op het hieronder gekozen aantal reizigers & kamertype.

Boeken
Klik op de prijs die hoort bij de datum waarop je wenst te reizen. Aan de rechterkant verschijnt de prijsberekening (de kassabon) en kun je de gekozen reis boeken.
Hulp bij online boeken
Hoe boek ik online mijn reis?
Aan de linkerkant selecteer je het aantal deelnemers, kies je de gewenste accommodatie en kies je via de kalender de gewenste vertrekdatum.

Je ziet nu de prijzen die geldig zijn in de door jou gekozen periode. Klik op de prijs die hoort bij de datum waarop je wenst te reizen.

Aan de rechterkant verschijnt je kassabon. Hier zie je de totale reissom inclusief de eventuele van toepassing zijnde kortingen & toeslagen. Klopt alles? Klik dan onderaan op de kassabon, op de knop 'Boek deze reis'.

Je krijgt hierna een pagina te zien met items die je kunt bijboeken. Denk hierbij aan een overtocht, Heritage pas of een reis- en/of annuleringsverzekering.

Je boeking is ALTIJD op aanvraag! Wat betekent dit?
Wij werken niet met voorraden. Hierdoor zijn alle reizen die wij aanbieden op aanvraag. Na ontvangst van je reservering gaan onze medewerkers direct na of je reis nog beschikbaar is. Wij zullen je reservering plaatsen bij onze leverancier(s). Zodra je reis is bevestigd, zullen wij je de factuur en de boekingsbevestiging toesturen.

Mocht je reis niet bevestigd worden, dan zullen wij contact met je opnemen om eventuele alternatieven te bespreken.

Wij proberen je boeking binnen 2 werkdagen aan je te bevestigen. Mocht je in de tussentijd vragen hebben, dan kun je altijd contact met ons opnemen.

Hoe boek ik twee verschillende kamertypes?
Dit is helaas niet mogelijk via onze website. Dit kun je in het opmerkingenveld vermelden, wij sturen je dan een nieuw prijsvoorstel.
Reizen met kinderen
Indien je met één of meerdere kinderen reist, kun je dit in het opmerkingenveld aan het eind van je boeking aangeven. Je hoeft de kinderen in dit geval niet mee te tellen bij het aantal personen.

Na ontvangst van je aanvraag, rekenen wij graag voor je uit wat de prijs voor de kinderen zal zijn. Het kan voorkomen dat de aangeboden hotels niet geschikt zijn voor het reizen met kinderen. Wij bieden je dan graag een gelijkwaardig alternatief aan.
Reizen met huisdieren
Indien je met een huisdier reist, kun je dit in het opmerkingenveld aan het eind van je boeking aangeven. Het kan voorkomen dat de aangeboden hotels, vakantieparken of cottages niet geschikt zijn voor het reizen met huisdieren. Wij bieden je dan graag een gelijkwaardig alternatief aan.

Aan het reizen met huisdieren zijn altijd kosten verbonden, wij zullen je hier vooraf over informeren. Meer informatie over het reizen met een huisdier kun je vinden op onze bestemmingen pagina's.
Kan ik deze reis aanpassen aan mijn wensen?
Natuurlijk! Al onze reizen zijn aan te passen aan je wensen! Laat ons weten wat je zou willen aanpassen en wij sturen je graag geheel vrijblijvend een voorstel toe. Je kunt je wensen mailen naar: info@houseofbritain.nl.
Bijkomende kosten
• reserveringskosten € 39,50 per boeking

Wanneer je enkel een overtocht reserveert bedragen de reserveringskosten € 19,50.

Deelnemersbijdrage SGR
Sinds 1 februari 2021 voert de Stichting Garantiefonds Reisgelden een deelnemersbijdrage in van € 5 per persoon per boeking. Deze bijdrage zal door House of Britain bij je in rekening worden gebracht en worden afgedragen aan de SGR. Zo zorgen we er samen voor dat het garantiefonds blijft beschikken over voldoende financiële middelen om reisgeld terug te betalen bij financieel onvermogen.
Goed verzekerd op reis
Annuleringsverzekering
Je kunt via ons een aflopende annuleringsverzekering afsluiten bij a.s.r. Deze verzekering is zeer compleet en mits je met geldige reden annuleert, krijg je zelfs je reeds genoten vakantie dagen terug.

Reisverzekering
Uiteraard kun je via ons ook een aflopende reisverzekering afsluiten. Zo ben je goed verzekerd tegen eventuele risico's. De reisverzekering biedt Europadekking en tevens de nodige vergoedingen in geval van geneeskundige kosten.

Afsluiten van de gewenste verzekering(en) kun je eenvoudig doen tijdens het boekingsproces. Wanneer je in de kassabon klikt op 'BOEKEN' kun je op de volgende pagina de gewenste verzekering(en) aanvinken.
Betalen
Wanneer de reis helemaal is geboekt ontvang je van ons de factuur, boekingsbevestiging en een betaallink. Via die link kun je betalen met iDEAL of via creditcard. We verzoeken je geen handmatige betalingen te doen. Betalingen gedaan via de link worden namelijk direct verwerkt, zelf overgemaakte betalingen niet.

Wanneer je online boekt hoef je niet direct te betalen, al onze reizen zijn op aanvraag.
Inbegrepen
• retourovertocht Newcastle inclusief personenauto
• 12 overnachtingen inclusief ontbijt
• reisgids naar keuze uit ons aanbod
• digitaal House of Britain reisinformatie boekje
Bijzonderheden
Bij deze reis is de overtocht met DFDS Seaways van IJmuiden naar Newcastle inbegrepen. Boek je deze reis liever zonder vervoer? Neem dan contact met ons op.
Voorbeeld accommodatie
Hieronder zie je een selectie van de accommodatie(s) die wij bij deze reis gebruiken. Onderstaande accommodatie(s) zijn voorbeelden, waardoor het kan voorkomen dat je soms in andere accommodatie verblijft. Uiteraard zijn deze alternatieven altijd van gelijkwaardige kwaliteit. De aangeboden accommodaties worden door ons regelmatig bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.
Hotel | Murrayfield Hotel
Schotland-Schotland: zuiden-Edinburgh
Het Murrayfield Hotel is uniek gelegen in het centrum van Edinburgh en is goed bereikbaar. Het hote...
Het Murrayfield Hotel is uniek gelegen in het centrum van Edinburgh en is goed bereikbaar. Het hotel is de perfecte uitvalsbasis om de prachtige hoofdstad van Schotland en al zijn bezienswaardigheden te ontdekken.
Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, gratis wifi en gratis parkeergelegenheid (aan de straatkant).
Uw kamer is voorzien van een tv, minibar, kluisje en badkamer met bad en/of douche en toilet.
Inclusief Schots ontbijt.
Lees meer
Hotel | Best Western Invercarse Hotel
Schotland-Schotland: midden-Dundee
Het Invercarse Hotel is rustig gelegen en heeft uitzicht over de rivier de Tay. Het hotel ligt 5 mi...
Het Invercarse Hotel is rustig gelegen en heeft uitzicht over de rivier de Tay. Het hotel ligt 5 minuten van het centrum van Dundee, heeft een goede bereikbaarheid en is ideaal als startpunt voor een bezoek aan de vele bezienswaardigheden in de omgeving.
Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, bar, lift, gratis wifi en parkeergelegenheid.
Uw kamer is voorzien van een tv, telefoon, thee- en koffiefaciliteiten en badkamer met bad en/of douche en toilet.
Inclusief ontbijt.
Lees meer
Hotel | Macdonald Aviemore Hotel
Schotland-Schotland: midden-Aviemore
Het Macdonald Aviemore Hotel is een grootschalig, maar mooi hotel in Aviemore, in het schitterende ...
Het Macdonald Aviemore Hotel is een grootschalig, maar mooi hotel in Aviemore, in het schitterende Cairngorms National Park, en is onderdeel van het Macdonald Aviemore Resort. Het hotel is de ideale uitvalsbasis om de Cairngorms te gaan ontdekken, maar ook op het resort zelf zijn er genoeg mogelijkheden voor jong en oud!
Het resort beschikt over meerdere restaurants en bars, speeltuinen, een zwembad, golfbaan, winkelcentrum, wifi en gratis parkeergelegenheid.
Inclusief ontbijt.
Lees meer
Hotel | Norseman Hotel
Schotland-Schotland: midden-Wick
Het Norseman Hotel ligt vlakbij het centrum van Wick, aan de oevers van de rivier de Wick, in het n...
Het Norseman Hotel ligt vlakbij het centrum van Wick, aan de oevers van de rivier de Wick, in het noordelijkste puntje van Schotland. Het hotel is een prima uitvalsbasis om het schitterende Orkney te bezoeken, de ruïnes van het 13-eeuwse Castle of Old Wick, dat door de Vikingen gebouwd is, te bewonderen of om simpelweg te genieten van al het moois dat de Highlands u te bieden hebben.
Het hotel beschikt over een restaurant, bar en parkeergelegenheid.
Uw kamer is voorzien van een tv, telefoon en badkamer met bad en/of douche en toilet.
Inclusief ontbijt.
Lees meer
Hotel | Dundonnell Hotel
Schotland-Schotland: midden-Dundonnell
Het Dundonnell Hotel is prachtig gelegen tussen Little Loch Broom en de indrukwekkende An Teallach ...
Het Dundonnell Hotel is prachtig gelegen tussen Little Loch Broom en de indrukwekkende An Teallach bergen. Het hotel ligt in Wester Ross, een schitterend gebied en een mekka voor natuurliefhebbers. Voor het hotel starten verschillende wandeltochten en er wordt regelmatig live muziek gespeeld.
Het hotel beschikt over een receptie, lounge, restaurants, bar, tuin en parkeergelegenheid.
De kamers zijn voorzien van een tv, telefoon, radio, haardroger, thee- en koffiefaciliteiten, strijkijzer en –plank (op aanvraag) en badkamer met bad en/of douche en toilet.
Inclusief ontbijt.
Lees meer
Hotel | Imperial Hotel
Schotland-Schotland: midden-Fort William
Het Imperial Hotel ligt in het centrum van Fort William en heeft een mooi uitzicht over Loch Linnhe...
Het Imperial Hotel ligt in het centrum van Fort William en heeft een mooi uitzicht over Loch Linnhe. Ontdek vanuit het hotel de prachtige Highlands, geniet van een trip met de Nevis Range gondel, maak een ritje met de stoomtrein naar Mallaig of ga golfen op één van de dichtbij gelegen golfbanen.
Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, bar, lift, jacuzzi, wifi en parkeergelegenheid.
Uw kamer is voorzien van een tv, telefoon, thee- en koffiefaciliteiten en badkamer met bad en/of douche en toilet.
Inclusief ontbijt.
Lees meer
Hotel | Enterkine House Hotel
Schotland-Schotland: zuiden-Ayr
Enterkine House Hotel is een luxe 4* hotel in het hart van Ayrshire, op ongeveer 40 minuten van Gla...
Enterkine House Hotel is een luxe 4* hotel in het hart van Ayrshire, op ongeveer 40 minuten van Glasgow. Vanuit Ayr kunt u het Galloway Forest Park bezoeken, Culzean Castle of zelfs Isle of Arran.
Het hotel beschikt over een restaurant, tuin, gratis wifi en parkeergelegenheid.
De kamers zijn voorzien van een badkamer met bad en/of douche en toilet.
Inclusief ontbijt.
Lees meer

Maak je reis compleet

Hieronder zie je een selectie van de extra's die je bij deze reis kan toevoegen.

Highland Safaris
...
Lees meer
Cruise Loch Ness
...
Lees meer
paper-aiplane

Blijf op de hoogte van acties en aanbiedingen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden