• 0118-440 444
  • ma t/m vr 9:00 uur - 17:00 uur
Grand Tour Scotland
Tijdens deze 13-daagse Grand Tour door Schotland ontdekt u de ruige en prachtige natuur van het land en zult u zich geen moment vervelen. Als u op zoek bent naar het echte Schotland, met zijn ongerepte natuur, indrukwekkende historie en interessante cultuur, dan mag u deze rondreis zeker niet missen!
Boek nu
vanaf € 987 p.p.
vb34162967_loch katrine seen from the summit of ben a'an in the trossachs_18-08-2019.jpg
Autorondreis Schotland | Schotland
U start uw reis in de historische hoofdstad Edinburgh en u reist dan via Dundee verder naar het schitterende Cairngorms National Park. Daarna vervolgt u uw reis naar Wick, in het noordelijkste puntje van Schotland. Via Ullapool en Fort William komt u uiteindelijk in Ayrshire aan, in het zuiden van Schotland, voor uw laatste overnachtingen.
Highlights
• Edinburgh
• Loch Leven Castle
• Lomond Hills
• Blair Castle
• Glen More Forest Park
• Glenlivet Whiskey Distillery
• Eilean Donan Castle
• Rannoch Moor

Informatie over de inbegrepen accommodatie(s)
Meer informatie over de accommodatie die is inbegrepen bij deze reis kunt u vinden onder de prijstabel.
highlight
highlight

De reis van dag tot dag

Reisschema
• 2 nachten aan boord van DFDS Seaways
• 1 nacht in of in de omgeving van Edinburgh
• 1 nacht in of in de omgeving van Dundee
• 2 nachten in of in de omgeving van Aviemore
• 2 nachten in of in de omgeving van Wick
• 1 nacht in of in de omgeving van Ullapool
• 2 nachten in of in de omgeving van Fort William
• 3 nachten in of in de omgeving van Ayrshire
Dag 1
U vaart vandaag van IJmuiden naar Newcastle. Aan boord kunt u genieten van allerlei faciliteiten, zoals restaurants, bars, winkels en een bioscoop.
Dag 2
U komt in de ochtend aan in Noord-Engeland. Na ontscheping rijdt u in uw eigen tempo richting Edinburgh. U rijdt onderweg door de Schotse Borders. Hier, net boven de grens, lagen Engelsen en Schotten eeuwenlang met elkaar in de clinch en het resultaat is een reeks sublieme burchten en versterkte abdijen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Jedburgh Abbey of Melrose Abbey.

Newcastle-Edinburgh ca. 218 km
Dag 3
Na een heerlijk ontbijt kunt u 's ochtends nog een fijne wandeling door het prachtige Edinburgh maken. Vervolgens vertrekt u richting St. Andrews, waar u een bezoek kunt brengen aan Loch Leven en Lomond Hills, gelegen in het Fife Regional Park. Nadat u hier heerlijk heeft genoten van de prachtige natuur vervolgt u uw route richting Dundee, waar u 1 nacht zult verblijven.

Edinburgh-Dundee ca. 110 km
Dag 4
Vandaag gaat u op weg naar Aviemore, waar u 2 nachten zult verblijven. Onderweg komt u langs Pitlochry, waar u een bezoek kunt brengen aan het Loch of Lowes Wildlife Reserve. Hierna rijdt u verder richting Aviemore. Tussendoor kunt u nog een stop maken om het beroemde Blair Castle te bezoeken.

Dundee-Aviemore ca. 170 km
Dag 5
Vandaag gaat u de omgeving van Aviemore verkennen. Een aantal van de bezienswaardigheden die u onderweg tegen zult komen, zijn Loch Garten Nature Reserve, Highland Wildlife Park en de bekende Glenlivet Whiskey Distillery.
Dag 6
Na het ontbijt vertrekt u voor een lange rit naar Wick, waar u 2 nachten zult verblijven. U kunt via Inverness rijden, waar u Inverness Castle en St. Andrew's Cathedral kunt bezoeken. Onderweg komt u verder langs Dunrobin Castle & Gardens, Langwel Gardens met de prachtige ommuurde tuinen en Trollie Pow Waterfall net voorbij Lybster.

Inverness-Wick ca. 240 km
Dag 7
Vandaag kunt u een excursie maken naar John o'Groats of u kunt er voor kiezen om de Orkney's te bezoeken. U volgt de kustweg via Sinclair's Bay naar John O'Groats. Het verhaal gaat dat tijdens de regering van James IV (rond 1500) zich hier een Nederlander vestigde die een ferry onderhield tussen het vaste land en de Orkney-eilanden en dat het plaatsje zijn naam te danken heeft aan deze 'Jan de Groot'. Vergeet ook niet om even langs Duncansby Head te rijden, voor een onvergetelijk uitzicht!
Dag 8
Vanuit Wick rijdt u via Thurso, Tongue en Lairg naar Ullapool, waar u 1 nacht zult verblijven. Ook vandaag is er onderweg weer genoeg te zien en te beleven. Wat dacht u van het vogelreservaat Bettyhill, de spectaculaire waterval Falls of Shin, gelegen in een diepe kloof, en de diverse wandelmogelijkheden.

Wick-Ullapool ca. 260 km
Dag 9
Na een heerlijk nachtje gaat u op weg naar Fort William, waar u 2 nachten zult verblijven. Ook vandaag heeft u weer een lange, maar zeer mooie tocht voor de boeg. U komt o.a. langs Corrieshalloch Gorge, een spectaculaire kloof, Little Loch Broom en Inverewe Garden. Wanneer u uw reis vanuit Inverewe naar Fort William vervolgt, komt u langs het Eilean Donan Castle en dat mag u niet zomaar voorbij rijden!

Ullapool-Fort William ca. 300 km
Dag 10
Vandaag kunt u er voor kiezen om in de omgeving van Fort William te blijven, er is in deze stad en omgeving genoeg te zien en te doen! Wilt u toch liever een stukje gaan rijden? Dan is een rondrit over Moidart, Sunart en Ardgour een aanrader. Dit is een tocht van ca. 165 km.
Dag 11
Vandaag rijdt u in zuidelijke richting langs Loch Linnhe naar Ayrshire, waar u 3 nachten zult verblijven. Onderweg komt u langs Glencoe, Rannoch Moor en Black Mount, een indrukwekkend en isolaat gelegen berggebied.

Fort William-Ayr ca. 226 km
Dag 12
Deze dag kunt u een bezoek brengen aan Isle of Arran. U kunt vanuit Androssan naar Brodick varen (deze ferry is niet bij deze reis inbegrepen). Er is op Isle of Arran zoveel te zien en te doen dat het nog moeilijk zal worden om te beslissen wat u als eerste gaat doen! Wandel bijvoorbeeld naar de Glenashdale Falls en de Giant’s Graves en geniet van het schitterende uitzicht op Holy Isle en de Firth of Clyde. Of wandel op het gemakje door het bos naar de Eas Mor Waterfall of via de kust naar King’s Cave. Aan het einde van de dag reist u weer terug naar uw hotel.
Dag 13
Vandaag kunt u het prachtige Culzean Castle & Country Park bezoeken. Of u kunt een bezoek brengen aan het schitterende Galloway Forest Park.
Dag 14
Onderweg naar de ferry kunt u nog een bezoek brengen aan het beruchte Gretna Green. In dit grappige plaatsje, waar u kunt trouwen en waar de wildste verhalen over worden verteld, kunt u ook een bezoek brengen aan het unieke Housesteads Museum en het Roman Fort. Aan het eind van de middag kunt u inschepen in Newcastle voor uw overtocht naar IJmuiden.
Dag 15
Vanochtend komt u aan in IJmuiden. We hopen dat u kunt terugkijken op een geweldige vakantie.
Selecteer uw reisdatum
Kies via de kalender uw gewenste vertrekdatum. De getoonde prijzen zijn per persoon, gebaseerd op het hieronder gekozen aantal reizigers & kamertype.

Boeken
Klik op de prijs die hoort bij de datum waarop u wenst te reizen. Aan de rechterkant verschijnt de prijsberekening (uw kassabon) en kunt u de gekozen reis boeken.
Hulp bij online boeken
Hoe boek ik online mijn reis?
Aan de linkerkant selecteer je het aantal deelnemers, kies je de gewenste accommodatie en kies je via de kalender de gewenste vertrekdatum.

Je ziet nu de prijzen die geldig zijn in de door jou gekozen periode. Klik op de prijs die hoort bij de datum waarop je wenst te reizen.

Aan de rechterkant verschijnt je kassabon. Hier zie je de totale reissom inclusief de eventuele van toepassing zijnde kortingen & toeslagen. Klopt alles? Klik dan onderaan op de kassabon, op de knop 'Boek deze reis'.

Je krijgt hierna een pagina te zien met items die je kunt bijboeken. Denk hierbij aan een overtocht, Heritage pas of een reis- en/of annuleringsverzekering.

Je boeking is ALTIJD op aanvraag! Wat betekent dit?
Wij werken niet met voorraden. Hierdoor zijn alle reizen die wij aanbieden op aanvraag. Na ontvangst van je reservering gaan onze medewerkers direct na of je reis nog beschikbaar is. Wij zullen je reservering plaatsen bij onze leverancier(s). Zodra je reis is bevestigd, zullen wij je de factuur en de boekingsbevestiging toesturen.

Mocht je reis niet bevestigd worden, dan zullen wij contact met je opnemen om eventuele alternatieven te bespreken.

Wij proberen je boeking binnen 2 werkdagen aan je te bevestigen. Mocht je in de tussentijd vragen hebben, dan kun je altijd contact met ons opnemen.

Hoe boek ik twee verschillende kamertypes?
Dit is helaas niet mogelijk via onze website. Dit kun je in het opmerkingenveld vermelden, wij sturen je dan een nieuw prijsvoorstel.
Reizen met kinderen
Indien je met één of meerdere kinderen reist, kun je dit in het opmerkingenveld aan het eind van je boeking aangeven. Je hoeft de kinderen in dit geval niet mee te tellen bij het aantal personen.

Na ontvangst van je aanvraag, rekenen wij graag voor je uit wat de prijs voor de kinderen zal zijn. Het kan voorkomen dat de aangeboden hotels niet geschikt zijn voor het reizen met kinderen. Wij bieden je dan graag een gelijkwaardig alternatief aan.
Reizen met huisdieren
Indien je met een huisdier reist, kun je dit in het opmerkingenveld aan het eind van je boeking aangeven. Het kan voorkomen dat de aangeboden hotels, vakantieparken of cottages niet geschikt zijn voor het reizen met huisdieren. Wij bieden je dan graag een gelijkwaardig alternatief aan.

Aan het reizen met huisdieren zijn altijd kosten verbonden, wij zullen je hier vooraf over informeren. Meer informatie over het reizen met een huisdier kun je vinden op onze bestemmingen pagina's.
Kan ik deze reis aanpassen aan mijn wensen?
Natuurlijk! Al onze reizen zijn aan te passen aan je wensen! Laat ons weten wat je zou willen aanpassen en wij sturen je graag geheel vrijblijvend een voorstel toe. Je kunt je wensen mailen naar: info@houseofbritain.nl.
Bijkomende kosten
• reserveringskosten € 22,50 per boeking

Wanneer je enkel een overtocht reserveert bedragen de reserveringskosten € 15.

Deelnemersbijdrage SGR
Per 1 februari 2021 voert de Stichting Garantiefonds Reisgelden een deelnemersbijdrage in van € 5 per persoon per boeking. Deze bijdrage zal door House of Britain bij je in rekening worden gebracht en worden afgedragen aan de SGR. Zo zorgen we er samen voor dat het garantiefonds blijft beschikken over voldoende financiële middelen om reisgeld terug te betalen bij financieel onvermogen.
Goed verzekerd op reis
Annuleringsverzekering
Je kunt via ons een aflopende annuleringsverzekering afsluiten bij Europeesche Verzekeringen. Deze verzekering is zeer compleet en mits je met geldige reden annuleert, krijg je zelfs je reeds genoten vakantie dagen terug.

Reisverzekering
Uiteraard kun je via ons ook een aflopende reisverzekering afsluiten. Zo ben je goed verzekerd tegen eventuele risico's. De reisverzekering biedt Europadekking en tevens de nodige vergoedingen in geval van geneeskundige kosten.

Afsluiten van de gewenste verzekering(en) kun je éénvoudig doen tijdens het boekingsproces. Wanneer je in de kassabon klikt op 'BOEKEN' kun je op de volgende pagina de gewensten verzekering(en) aanvinken.
Inbegrepen
• retourovertocht Newcastle inclusief personenauto
• 12 overnachtingen inclusief ontbijt
• cruise over Loch Ness op dag 8
• entree tot Culzean Castle op dag 11
• ANWB Wegenkaart Groot-Brittannië & Ierland
• ANWB Ontdek reisgids Groot-Brittannië
• digitaal House of Britain reisinformatie boekje
Bijzonderheden
Bij deze reis is de overtocht met DFDS Seaways van IJmuiden naar Newcastle inbegrepen. Boekt u deze reist liever zonder vervoer? Neem dan contact met ons op.
Voorbeeld accommodatie
Hieronder ziet u een selectie van de accommodatie die wij bij deze reis gebruiken. Onderstaande accommodatie zijn voorbeelden, waardoor het kan voorkomen dat u soms in andere accommodatie verblijft. Uiteraard zijn deze alternatieven altijd van gelijkwaardige kwaliteit. De aangeboden accommodaties worden door ons regelmatig bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.
B&B | Brig O'Doon Guest House
Schotland-Schotland: zuiden-Edinburgh
Brig O'Doon is een sfeervolle B&B in het centrum van Edinburgh en ligt ongeveer 2,5 km van The Roya...
Brig O'Doon is een sfeervolle B&B in het centrum van Edinburgh en ligt ongeveer 2,5 km van The Royal Mile en Edinburgh Castle. De B&B staat bekend om zijn goede service en typisch Schotse gastvrijheid.
De B&B beschikt over gratis wifi (op aanvraag) en openbaar parkeren (niet gratis) aan de overkant van de straat.
De kamers zijn voorzien van een badkamer met bad en/of douche en toilet.
Inclusief ontbijt
Lees meer
B&B | Eriskay Guesthouse
Schotland-Schotland: midden-Aviemore
Eriskay B&B ligt in het centrum van Aviemore. Vanwege de ideale ligging, midden in het Cairngorms N...
Eriskay B&B ligt in het centrum van Aviemore. Vanwege de ideale ligging, midden in het Cairngorms National Park, is Aviemore een populaire toeristische bestemming. U kunt in dit gebied prachtige wandelingen maken, vissen, skiën of simpelweg genieten van de schitterende natuur.
De B&B heeft 3 kamers en beschikt over een zitkamer met een tv, een ontbijtruimte en parkeergelegenheid.
Uw kamer is voorzien van een tv, thee- en koffiefaciliteiten en badkamer met bad en/of douche en toilet.
Inclusief ontbijt.
Lees meer
B&B | Bilbster House
Schotland-Schotland: midden-Wick
Bilbster House is gevestigd in een historisch landhuis uit de 17e eeuw, prachtig gelegen in een 2 h...
Bilbster House is gevestigd in een historisch landhuis uit de 17e eeuw, prachtig gelegen in een 2 hectare grote tuin. Vanuit Wick, in het noordelijkste puntje van Schotland, kunt u Orkney bezoeken of de ruïnes van het 13-eeuwse Castle of Old Wick. Er is van alles te zien in dit prachtige gedeelte van de Highlands!
De B&B heeft 4 kamers en beschikt over een ontbijtzaal, wifi en parkeergelegenheid.
Uw sfeervolle kamer is voorzien van thee- en koffiefaciliteiten en een badkamer met bad en/of douche en toilet.
Inclusief ontbijt.
Lees meer
B&B | Dacama
Schotland-Schotland: noorden-Ullapool
Dacama ligt in het gezellige vissersplaatsje Ullapool, in één van de mooiste en meest onbedorven ge...
Dacama ligt in het gezellige vissersplaatsje Ullapool, in één van de mooiste en meest onbedorven gebieden van Europa. De B&B is de ideale uitvalsbasis om de adembenemende Highlands te gaan ontdekken!
De B&B heeft 3 kamers en beschikt over wifi en parkeergelegenheid.
De kamers zijn voorzien van een tv, thee- en koffiefaciliteiten, koelkastje en badkamer met bad en/of douche en toilet.
Inclusief ontbijt.
Lees meer
B&B | Stronchreggan View
Schotland-Schotland: midden-Fort William
Stronchreggan View B&B ligt ongeveer 1,5 km van het centrum van Fort William en biedt een prachtig ...
Stronchreggan View B&B ligt ongeveer 1,5 km van het centrum van Fort William en biedt een prachtig uitzicht over Loch Linnhe en de Ardgour Hills. Bezoek de Ben en Glen Nevis, Glencoe of één van de vele meren in de omgeving. Er is genoeg te doen in dit schitterende gebied!
De B&B heeft 7 kamers en beschikt over een gastenlounge, gratis wifi en parkeergelegenheid.
De kamers zijn voorzien van een haardroger, thee- en koffiefaciliteiten en badkamer met bad en/of douche en toilet.
Inclusief ontbijt.
Lees meer
B&B | Eglinton Guest House
Schotland-Schotland: zuiden-Ayr
Eglinton Guest House ligt aan Eglinton Terrace, dat 150 jaar oud is, en aan het begin van de straat...
Eglinton Guest House ligt aan Eglinton Terrace, dat 150 jaar oud is, en aan het begin van de straat vindt u de overblijfselen van de Tower of St. John, het eerste Schotse Parlementsgebouw. Een bijzondere plek om te verblijven dus!
De B&B beschikt over een ontbijtruimte, gratis wifi en parkeergelegenheid.
Uw kamer is voorzien van een tv, thee- en koffiefaciliteiten en badkamer met bad en/of douche en toilet.
Inclusief ontbijt.
Lees meer
Hotel | Murrayfield Hotel
Schotland-Schotland: zuiden-Edinburgh
Het Murrayfield Hotel is uniek gelegen in het centrum van Edinburgh en is goed bereikbaar. Het hote...
Het Murrayfield Hotel is uniek gelegen in het centrum van Edinburgh en is goed bereikbaar. Het hotel is de perfecte uitvalsbasis om de prachtige hoofdstad van Schotland en al zijn bezienswaardigheden te ontdekken.
Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, gratis wifi en gratis parkeergelegenheid (aan de straatkant).
Uw kamer is voorzien van een tv, minibar, kluisje en badkamer met bad en/of douche en toilet.
Inclusief Schots ontbijt.
Lees meer
Hotel | Best Western Invercarse Hotel
Schotland-Schotland: midden-Dundee
Het Invercarse Hotel is rustig gelegen en heeft uitzicht over de rivier de Tay. Het hotel ligt 5 mi...
Het Invercarse Hotel is rustig gelegen en heeft uitzicht over de rivier de Tay. Het hotel ligt 5 minuten van het centrum van Dundee, heeft een goede bereikbaarheid en is ideaal als startpunt voor een bezoek aan de vele bezienswaardigheden in de omgeving.
Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, bar, lift, gratis wifi en parkeergelegenheid.
Uw kamer is voorzien van een tv, telefoon, thee- en koffiefaciliteiten en badkamer met bad en/of douche en toilet.
Inclusief ontbijt.
Lees meer
Hotel | Macdonald Aviemore Hotel
Schotland-Schotland: midden-Aviemore
Het Macdonald Aviemore Hotel is een grootschalig, maar mooi hotel in Aviemore, in het schitterende ...
Het Macdonald Aviemore Hotel is een grootschalig, maar mooi hotel in Aviemore, in het schitterende Cairngorms National Park, en is onderdeel van het Macdonald Aviemore Resort. Het hotel is de ideale uitvalsbasis om de Cairngorms te gaan ontdekken, maar ook op het resort zelf zijn er genoeg mogelijkheden voor jong en oud!
Het resort beschikt over meerdere restaurants en bars, speeltuinen, een zwembad, golfbaan, winkelcentrum, wifi en gratis parkeergelegenheid.
Inclusief ontbijt.
Lees meer
Hotel | Norseman Hotel
Schotland-Schotland: midden-Wick
Het Norseman Hotel ligt vlakbij het centrum van Wick, aan de oevers van de rivier de Wick, in het n...
Het Norseman Hotel ligt vlakbij het centrum van Wick, aan de oevers van de rivier de Wick, in het noordelijkste puntje van Schotland. Het hotel is een prima uitvalsbasis om het schitterende Orkney te bezoeken, de ruïnes van het 13-eeuwse Castle of Old Wick, dat door de Vikingen gebouwd is, te bewonderen of om simpelweg te genieten van al het moois dat de Highlands u te bieden hebben.
Het hotel beschikt over een restaurant, bar en parkeergelegenheid.
Uw kamer is voorzien van een tv, telefoon en badkamer met bad en/of douche en toilet.
Inclusief ontbijt.
Lees meer
Hotel | Dundonnell Hotel
Schotland-Schotland: midden-Dundonnell
Het Dundonnell Hotel is prachtig gelegen tussen Little Loch Broom en de indrukwekkende An Teallach ...
Het Dundonnell Hotel is prachtig gelegen tussen Little Loch Broom en de indrukwekkende An Teallach bergen. Het hotel ligt in Wester Ross, een schitterend gebied en een mekka voor natuurliefhebbers. Voor het hotel starten verschillende wandeltochten en er wordt regelmatig live muziek gespeeld.
Het hotel beschikt over een receptie, lounge, restaurants, bar, tuin en parkeergelegenheid.
De kamers zijn voorzien van een tv, telefoon, radio, haardroger, thee- en koffiefaciliteiten, strijkijzer en –plank (op aanvraag) en badkamer met bad en/of douche en toilet.
Inclusief ontbijt.
Lees meer
Hotel | Imperial Hotel
Schotland-Schotland: midden-Fort William
Het Imperial Hotel ligt in het centrum van Fort William en heeft een mooi uitzicht over Loch Linnhe...
Het Imperial Hotel ligt in het centrum van Fort William en heeft een mooi uitzicht over Loch Linnhe. Ontdek vanuit het hotel de prachtige Highlands, geniet van een trip met de Nevis Range gondel, maak een ritje met de stoomtrein naar Mallaig of ga golfen op één van de dichtbij gelegen golfbanen.
Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, bar, lift, jacuzzi, wifi en parkeergelegenheid.
Uw kamer is voorzien van een tv, telefoon, thee- en koffiefaciliteiten en badkamer met bad en/of douche en toilet.
Inclusief ontbijt.
Lees meer
Hotel | Enterkine House Hotel
Schotland-Schotland: zuiden-Ayr
Enterkine House Hotel is een luxe 4* hotel in het hart van Ayrshire, op ongeveer 40 minuten van Gla...
Enterkine House Hotel is een luxe 4* hotel in het hart van Ayrshire, op ongeveer 40 minuten van Glasgow. Vanuit Ayr kunt u het Galloway Forest Park bezoeken, Culzean Castle of zelfs Isle of Arran.
Het hotel beschikt over een restaurant, tuin, gratis wifi en parkeergelegenheid.
De kamers zijn voorzien van een badkamer met bad en/of douche en toilet.
Inclusief ontbijt.
Lees meer

Blijf op de hoogte van acties en aanbiedingen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden