• ma t/m vr 9:00 uur - 17:00 uur
  • 0118-440 444
Fietsreis Lochs & Bens
Torenhoge bergtoppen, glinsterende lochs en romantische dalen markeren deze prachtige fietsreis. Stap op de fiets en geniet van de schitterende bergen en meren die Schotland je te bieden heeft. Stop in een van de vele pittoreske stadjes om je benen te strekken of volg een rondleiding door een bekende whisky distilleerderij met aansluitend een proeverij.
Boek nu
vanaf € 1056 p.p.
Fietsreis Lochs & Bens
Fietsreis Schotland| Lochs & Bens
Deze fietsreis kent een hoop variatie. Zo zijn er bos- en natuurpaden, pittoreske stadjes, kastelen en andere oude monumenten. De snelstromende rivier de Tay wijkt haast geen moment van je zijde, beginnend in Perth en verder door Dunkeld en Aberfeldy naar het prachtige landschap van Killin en Loch Tay. Bezoek het historische Dunkeld, met zijn bewaard gebleven plein en oude kathedraal, en de vredige stadjes aan het meer Kenmore, Killin, Lochearnhead en St Fillans. Een rustdag in Killin is inbegrepen, zodat je tijd hebt om de watervallen van Dochart te bezoeken of om naar de prachtige Glen Lochay en Glen Lyon te fietsen. Zoveel te zien, maar door de gematigde fietsafstanden is er voldoende tijd om alles goed te verkennen!
Highlights
• Dunkeld
• Watervallen van Dochort
• Kenmore
• River Tay
• Loch Earn
• Aberfeldy
• Glen Lochay
• Perth
• Glen Lyon

Informatie over de inbegrepen accommodatie(s)
Meer informatie over de accommodatie die is inbegrepen bij deze reis kun je vinden onder de prijstabel.
Fietsreis Lochs & Bens
Fietsreis Lochs & Bens

De reis van dag tot dag

Reisschema
• 1 nacht in Perth
• 1 nacht in Dunkeld
• 1 nacht in Aberfeldy
• 2 nachten in Killin
• 1 nacht in Crieff
• 1 nacht in Perth
Dag 1
Je komt vandaag aan in Perth, waar je in de avond verdere instructies krijgt over je fietsreis. Als je fietshuur hebt bijgeboekt, dan haal je je fiets vandaag ook op. Overdag kun je op je gemak Perth bekijken. Ga gezellig winkelen, wandel langs de rivier Tay of beklim Kinnoull Hill voor een prachtig uitzicht over Perth en de Tay Valley. Je verblijft 1 nacht in Perth.
Dag 2
Je fietsreis gaat vandaag echt van start. Vanuit Perth is het ongeveer 3 km fietsen om bij Scone Palace te komen. Dit paleis met een schatkamer van meubels, ivoor, fijn porselein, handwerk en de unieke Vernis Martin is een bezoek zeker waard. Van daaruit fiets je noordwaarts door het glooiende boerenland van Perthshire naar de historische kathedraalstad Dunkeld, gelegen aan de oevers van de rivier de Tay. Deze stad heeft een vredig karakter en charmant gerestaureerde huizen uit de 18e eeuw die samen een pleintje vormen. Vanuit daar leidt Cathedral Street je naar de gedeeltelijk gerestaureerde kathedraal waarvan de bouw begon in 1318. Je verblijft 1 nacht in Dunkeld.

Afstand: circa 42 km.
Dag 3
Er staat een prachtige fietsdag op het programma voor vandaag! Verlaat Dunkeld langs de kathedraal en volg het pad langs de noordelijke oever van de rivier Tay. Neem de rustige weg naar het noorden om de rivier over te steken via een oude spoorbrug bij Logierait. Van daaruit fiets je naar Strathtay, een populaire plek voor kanovaarders en rafters. Ga verder langs de rivier naar het kleine dorpje Weem. Het is vanaf hier nog maar een klein eindje om de brug van generaal Wade over te steken naar Aberfeldy. Bezoek hier de bekende distilleerderij, de watermolen of maak een prachtige wandeling in de "Birks of Aberfeldy". Je verblijft 1 nacht in Aberfeldy,

Afstand: circa 31 km.
Dag 4
Na het ontbijt verlaat je Aberfeldy via General Wade's Bridge en kun je een stop inplannen om Castle Menzies te bezoeken. Hier vind je o.a. de zetel van de Chiefs of Clan Menzies. Voorbij Drummond Forest fiets je naar het beschermde dorp Kenmore aan de oostkant van Loch Tay. Breng een bezoek aan de Crannog-tentoonstelling, die het leven aan het Loch in de bronstijd illustreert. Door de South Shore Road te nemen, kun je op weg naar Killin ten volle genieten van de ongeëvenaarde schoonheid van de Lochs en Bens. Je verblijft 2 nachten in Killin.

Afstand: circa 39 km.
Dag 5
Een rustdag vandaag! Natuurlijk kun je weer op fiets stappen voor een rondje in de buurt van Killin. Fiets bijvoorbeeld 10 km naar Ben Lawers en beklim vervolgens deze hoogste berg van Perthshire. Een uitdagendere route is de schilderachtige fietstocht naar Glen Lochay en Glen Lyon (circa 53 km heen en terug). Wil je vandaag iets anders doen, dan kun je een bezoek brengen aan de watervallen van Dochart of een wandeling door het rustige platteland maken.
Dag 6
Wederom een mooie fietsdag in het verschiet! Geniet van een verkeersvrije fietstocht door Glen Ogle om het kleine dorpje Lochearnhead aan het meer te bereiken. Vanaf daar fiets je verder langs de zuidelijke oever van Loch Earn, waarbij je een fantastisch uitzicht hebt over dit schitterende loch en Ben Vorlich. Aan het uiteinde van het loch bereik je St Fillans. Volg vanaf hier de vallei van de rivier Earn en fiets door Comrie om bij Crieff aan te komen voor de volgende overnachting. Als je tijd hebt kun je de Glenturret-distilleerderij en de 'Famous Grouse Experience' bezoeken of het Crieff bezoekerscentrum.

Afstand: circa 45 km.
Dag 7
Je laatste fietsdag is aangebroken. Maak van de gelegenheid gebruik om de beroemde formele Italiaanse tuinen te bezoeken in 'Drummond Castle Gardens', ongeveer 3 kilometer ten zuiden van Crieff. Hierna maak je een gemakkelijke rit door het rustige landschap om terug te keren naar het rivierstadje Perth voor de laatste overnachting.

Afstand: circa 45 km.
Dag 8
Vandaag komt je fietsreis ten einde. Je reist op eigen gelegenheid terug naar huis. We hopen dat je hebt genoten van jouw fietsreis door Schotland!
Selecteer de reisdatum
Kies via de kalender de gewenste vertrekdatum. De getoonde prijzen zijn per persoon, gebaseerd op het hieronder gekozen aantal reizigers & kamertype.

Boeken
Klik op de prijs die hoort bij de datum waarop je wenst te reizen. Aan de rechterkant verschijnt de prijsberekening (de kassabon) en kun je de gekozen reis boeken.
Hulp bij online boeken
Hoe boek ik online mijn reis?
Aan de linkerkant selecteer je het aantal deelnemers, kies je de gewenste accommodatie en kies je via de kalender de gewenste vertrekdatum.

Je ziet nu de prijzen die geldig zijn in de door jou gekozen periode. Klik op de prijs die hoort bij de datum waarop je wenst te reizen.

Aan de rechterkant verschijnt je kassabon. Hier zie je de totale reissom inclusief de eventuele van toepassing zijnde kortingen & toeslagen. Klopt alles? Klik dan onderaan op de kassabon, op de knop 'Boek deze reis'.

Je krijgt hierna een pagina te zien met items die je kunt bijboeken. Denk hierbij aan een overtocht, Heritage pas of een reis- en/of annuleringsverzekering.

Je boeking is ALTIJD op aanvraag! Wat betekent dit?
Wij werken niet met voorraden. Hierdoor zijn alle reizen die wij aanbieden op aanvraag. Na ontvangst van je reservering gaan onze medewerkers direct na of je reis nog beschikbaar is. Wij zullen je reservering plaatsen bij onze leverancier(s). Zodra je reis is bevestigd, zullen wij je de factuur en de boekingsbevestiging toesturen.

Mocht je reis niet bevestigd worden, dan zullen wij contact met je opnemen om eventuele alternatieven te bespreken.

Wij proberen je boeking binnen 2 werkdagen aan je te bevestigen. Mocht je in de tussentijd vragen hebben, dan kun je altijd contact met ons opnemen.

Hoe boek ik twee verschillende kamertypes?
Dit is helaas niet mogelijk via onze website. Dit kun je in het opmerkingenveld vermelden, wij sturen je dan een nieuw prijsvoorstel.
Reizen met kinderen
Indien je met één of meerdere kinderen reist, kun je dit in het opmerkingenveld aan het eind van je boeking aangeven. Je hoeft de kinderen in dit geval niet mee te tellen bij het aantal personen.

Na ontvangst van je aanvraag, rekenen wij graag voor je uit wat de prijs voor de kinderen zal zijn. Het kan voorkomen dat de aangeboden hotels niet geschikt zijn voor het reizen met kinderen. Wij bieden je dan graag een gelijkwaardig alternatief aan.
Reizen met huisdieren
Indien je met een huisdier reist, kun je dit in het opmerkingenveld aan het eind van je boeking aangeven. Het kan voorkomen dat de aangeboden hotels, vakantieparken of cottages niet geschikt zijn voor het reizen met huisdieren. Wij bieden je dan graag een gelijkwaardig alternatief aan.

Aan het reizen met huisdieren zijn altijd kosten verbonden, wij zullen je hier vooraf over informeren. Meer informatie over het reizen met een huisdier kun je vinden op onze bestemmingen pagina's.
Kan ik deze reis aanpassen aan mijn wensen?
Natuurlijk! Al onze reizen zijn aan te passen aan je wensen! Laat ons weten wat je zou willen aanpassen en wij sturen je graag geheel vrijblijvend een voorstel toe. Je kunt je wensen mailen naar: info@houseofbritain.nl.
Bijkomende kosten
• reserveringskosten € 39,50 per boeking

Wanneer je enkel een overtocht reserveert bedragen de reserveringskosten € 19,50.

Deelnemersbijdrage SGR
Sinds 1 februari 2021 voert de Stichting Garantiefonds Reisgelden een deelnemersbijdrage in van € 5 per persoon per boeking. Deze bijdrage zal door House of Britain bij je in rekening worden gebracht en worden afgedragen aan de SGR. Zo zorgen we er samen voor dat het garantiefonds blijft beschikken over voldoende financiële middelen om reisgeld terug te betalen bij financieel onvermogen.
Goed verzekerd op reis
Annuleringsverzekering
Je kunt via ons een aflopende annuleringsverzekering afsluiten bij a.s.r. Deze verzekering is zeer compleet en mits je met geldige reden annuleert, krijg je zelfs je reeds genoten vakantie dagen terug.

Reisverzekering
Uiteraard kun je via ons ook een aflopende reisverzekering afsluiten. Zo ben je goed verzekerd tegen eventuele risico's. De reisverzekering biedt Europadekking en tevens de nodige vergoedingen in geval van geneeskundige kosten.

Afsluiten van de gewenste verzekering(en) kun je eenvoudig doen tijdens het boekingsproces. Wanneer je in de kassabon klikt op 'BOEKEN' kun je op de volgende pagina de gewenste verzekering(en) aanvinken.
Betalen
Wanneer de reis helemaal is geboekt ontvang je van ons de factuur, boekingsbevestiging en een betaallink. Via die link kun je betalen met iDEAL of via creditcard. We verzoeken je geen handmatige betalingen te doen. Betalingen gedaan via de link worden namelijk direct verwerkt, zelf overgemaakte betalingen niet.

Wanneer je online boekt hoef je niet direct te betalen, al onze reizen zijn op aanvraag.
Inbegrepen
• 7 overnachtingen inclusief ontbijt
• bagagetransport
• tour pack met routekaarten en gedetailleerde routebeschrijvingen
• Emergency Support
Niet inbegrepen
• vervoer naar Groot-Brittannië (dit is tijdens het maken van je online reservering bij te boeken)
Bijzonderheden
Je kunt deze reis boeken o.b.v. het meenemen van een eigen fiets, fietshuur of huur van een e-bike.
Voorbeeld accommodatie
Hieronder zie je een selectie van de accommodatie(s) die wij bij deze reis gebruiken. Onderstaande accommodatie(s) zijn voorbeelden, waardoor het kan voorkomen dat je soms in andere accommodatie verblijft. Uiteraard zijn deze alternatieven altijd van gelijkwaardige kwaliteit. De aangeboden accommodaties worden door ons regelmatig bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.
Impressie van accommodatie
--
Bij deze reis verblijf je in hotels of B&B’s, afhankelijk welke accommodatie vorm je geboekt hebt. ...
Bij deze reis verblijf je in hotels of B&B’s, afhankelijk welke accommodatie vorm je geboekt hebt. Alle accommodaties worden met enige regelmaat gecontroleerd, zodat we zeker weten dat alles in orde is voor een onvergetelijke vakantie.

De hotels hebben minimaal 3 sterren en variëren van stedelijke hotels tot gezellige Inns. Gedurende je verblijf in B&B’s zul je de vriendelijkheid en gastvrijheid ervaren die hier zo eigen is. Je krijgt altijd een kamer met privé faciliteiten, je hebt dan de beschikking over een eigen badkamer. Deze kan zich op de kamer bevinden of op de gang.

Je verblijf is inclusief ontbijt.

Je ontvangt een overzicht van de geboekte accommodatie bij de reisbescheiden, helaas weten we niet eerder waar je zult overnachten. Deze informatie ontvangen wij een maand voor vertrek van onze agent.
Lees meer
paper-aiplane

Blijf op de hoogte van acties en aanbiedingen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden