• ma t/m vr 9:00 uur - 17:00 uur
  • 0118-440 444
Fietsreis Highland Glens & Lowland Hills
Met deze fantastische fietsreis kom je door enkele van de mooiste landschappen van Schotland. Onderweg kun je genieten van zowel de afgelegen glens van Perthshire als de prachtige Trossachs, ook wel bekend als "The Highlands in Miniature". De schilderachtige route slingert zich een weg langs de oevers van prachtige rivieren en meren in de schaduw van majestueuze bergen. Je kunt distilleerderijen en kastelen bezoeken, zeilen op Loch Katrine en het Queen Elizabeth Forest Park verkennen. Kortom een fietsreis die je niet mag missen!
Boek nu
vanaf € 1056 p.p.
Fietsreis Highland Glens & Lowland Hills
Fietsreis Schotland| Highland Glens & Lowland Hills
Van het Victoriaanse stadje Pitlochry gaat de fietsreis naar Aberfeldy, waarna je verder fietst naar Killin aan Loch Tay. Daarna ga je door Glen Ogle verder naar Lochearnhead, gelegen in het hart van het land van Rob Roy. Je kunt het graf van Rob Roy op het vredige kerkhof van Balquidder bezoeken, evenals de watervallen van Leny, voordat je aankomt bij de bruisende stad Callander met zijn grote verscheidenheid aan wol- en handwerkwinkels. Maak een cruise op het prachtige Loch Katrine en bewonder de verbazingwekkende landschappen die door de seizoenen heen veranderen, bezoek Inversnaid aan de oevers van Loch Lomond of fiets naar Aberfoyle. Bezoek in het historische Stirling, de laatste stop op deze gedenkwaardige reis, het magnifieke kasteel Stirling Castle. De keuze uit korte of lange dagelijkse fietstochten maakt van deze reis de ideale fietsreis voor recreatieve fietsers, gezinnen of de enthousiaste langeafstandsfietser.
Highlights
• Loch Katrine
• Rob Roy
• Pitlochry
• Loch Lomond
• Achray Forest
• Doune Castle
• Kenmore
• River Tay

Informatie over de inbegrepen accommodatie(s)
Meer informatie over de accommodatie die is inbegrepen bij deze reis kun je vinden onder de prijstabel.
Fietsreis Highland Glens & Lowland Hills
Fietsreis Highland Glens & Lowland Hills

De reis van dag tot dag

Reisschema
• 2 nachten in Pitlochry
• 1 nacht in Aberfeldy
• 1 nacht in Killin
• 2 nachten in Callander
• 1 nacht in Stirling
Dag 1
Je komt vandaag aan in Pitlochry, waar je verdere instructies krijgt over je fietsreis. Als je fietshuur hebt bijgeboekt, dan haal je je fiets vandaag al op. Je kunt Pitlochry alvast op je gemak verkennen door een wandeling te maken door de hoofdstraat met een ruim aanbod aan winkels of maak een uitstapje naar Blair Atholl Distillery. Je verblijft 2 nachten in Pitlochry.
Dag 2
Maak vandaag een mooie fietsroute vanuit Pitlochry! Je hebt de keuze uit 3 fietsroutes die je kunt maken. Maak bijvoorbeeld de rustige route van Pitlochry naar Calvine (38 km) waar je aantal interessante stops aandoet. Volg de route door het historische Pass of Killiecrankie en naar het wereldberoemde Blair Castle. Via de dorpjes Calvine en Struan fiets je terug naar Pitlochry. Een iets langere fietsroute is die naar Dunkeld (48 km), waarbij je de rivieren Tummel en Tay volgt naar het historische centrum van de stad. Onderweg geniet je van een spectaculair uitzicht! Als je een meer uitdagendere fietsroute wilt maken, kun je naar Glen Errochty en Strath Tummel fietsen (64 km). Je volgt de route naar Struan waarna je in westelijke richting verder gaat door Glen Errochty over de heuvels naar Tummel Bridge. Langs de oevers van Loch Tummel fiets je vervolgens terug naar Pitlochry.
Dag 3
De fietsreis gaat vandaag verder naar Aberfeldy voor de volgende overnachting. Je kunt via 2 routes naar je volgende verblijfplaats fietsen. Volg bijvoorbeeld de route van 24 km lang waarbij je de rustige weg hoog boven de rivier Tummel neemt naar Logierait. Hier steek je de oude spoorwegbrug over en volg je de noordelijke oever van de rivier Tay naar het stadje Aberfeldy. Een route die meer inspanning vergt (39 km) gaat via Loch Fascally en Loch Tummel, waarbij je de pas van de oude militaire weg beklimt richting Coshieville en Aberfeldy.
Dag 4
Steek vandaag de rivier Tay over naar Weem en volg de rustige weg naar Kenmore, gelegen in het noorden van Loch Tay. Een mooie rit (37 km) langs de South Lochside Road met een fantastisch uitzicht op Ben Lawers brengt je naar het levendige dorp Killin, waar je 1 nacht verblijft. Voor een uitdagendere route (65 km) volg je de prachtige route via Fortingall, Glen Lyon en Glen Lochay naar Killin.
Dag 5
Rijd vanuit Killin zuidwaarts over het fietspad door Glen Ogle naar Lochearnhead. Ga verder via Strathyre en Loch Lubnaig over bospaden en de oude spoorlijn naar de watervallen van Leny en Callander. Een schitterende fietsroute van 43 km, waar de natuur centraal staat. Je verblijft 2 nachten in Callander.
Dag 6
Ontdek vandaag The Trossachs! Je hebt de keuze uit 3 fietsroutes, variërend van ontspannend tot uitdagend. Fiets bijvoorbeeld langs Loch Venacher en door Achray Forest naar Loch Katrine. Maak een boottochtje op de stoomboot SS Sir Walter Scott en keer terug naar Callander vanaf Loch Katrine Pier (36 km). Je kunt er ook voor kiezen om een langere boottocht te maken waar je bij Stronachlacher Pier van boord kunt gaan. Je maakt dan een omweg naar Loch Lomond, voordat je weer terugkeert naar Loch Katrine voor je fietstocht naar Callander (55 km). Wil je vandaag je benen nog meer hun werk laten doen, neem dan vanuit Stronlachlacher de schilderachtige route naar Aberfoyle waarna je via Achray Forest terug fietst naar Callander (62 km).
Dag 7
Verlaat Callander en fiets langs de Braes of Doune om het historische Doune Castle te bezoeken. Ga verder naar de kathedraal van Dunblane en eindig je fietsreis uiteindelijke in Stirling (30 km) voor de laatste overnachting. Je kunt ook in zuidelijke richting via Torrie Forest en het dorpje Thornhill naar Stirkling fietsen (46 km). Een langere schilderachtige route loopt langs de Gargunnock en Fintry Hills en door de Carron Valley naar Stirling (69 km).
Dag 8
Vandaag komt je fietsreis ten einde. Je reist op eigen gelegenheid terug naar huis. We hopen dat je hebt genoten van jouw fietsreis door Schotland!
Selecteer de reisdatum
Kies via de kalender de gewenste vertrekdatum. De getoonde prijzen zijn per persoon, gebaseerd op het hieronder gekozen aantal reizigers & kamertype.

Boeken
Klik op de prijs die hoort bij de datum waarop je wenst te reizen. Aan de rechterkant verschijnt de prijsberekening (de kassabon) en kun je de gekozen reis boeken.
Hulp bij online boeken
Hoe boek ik online mijn reis?
Aan de linkerkant selecteer je het aantal deelnemers, kies je de gewenste accommodatie en kies je via de kalender de gewenste vertrekdatum.

Je ziet nu de prijzen die geldig zijn in de door jou gekozen periode. Klik op de prijs die hoort bij de datum waarop je wenst te reizen.

Aan de rechterkant verschijnt je kassabon. Hier zie je de totale reissom inclusief de eventuele van toepassing zijnde kortingen & toeslagen. Klopt alles? Klik dan onderaan op de kassabon, op de knop 'Boek deze reis'.

Je krijgt hierna een pagina te zien met items die je kunt bijboeken. Denk hierbij aan een overtocht, Heritage pas of een reis- en/of annuleringsverzekering.

Je boeking is ALTIJD op aanvraag! Wat betekent dit?
Wij werken niet met voorraden. Hierdoor zijn alle reizen die wij aanbieden op aanvraag. Na ontvangst van je reservering gaan onze medewerkers direct na of je reis nog beschikbaar is. Wij zullen je reservering plaatsen bij onze leverancier(s). Zodra je reis is bevestigd, zullen wij je de factuur en de boekingsbevestiging toesturen.

Mocht je reis niet bevestigd worden, dan zullen wij contact met je opnemen om eventuele alternatieven te bespreken.

Wij proberen je boeking binnen 2 werkdagen aan je te bevestigen. Mocht je in de tussentijd vragen hebben, dan kun je altijd contact met ons opnemen.

Hoe boek ik twee verschillende kamertypes?
Dit is helaas niet mogelijk via onze website. Dit kun je in het opmerkingenveld vermelden, wij sturen je dan een nieuw prijsvoorstel.
Reizen met kinderen
Indien je met één of meerdere kinderen reist, kun je dit in het opmerkingenveld aan het eind van je boeking aangeven. Je hoeft de kinderen in dit geval niet mee te tellen bij het aantal personen.

Na ontvangst van je aanvraag, rekenen wij graag voor je uit wat de prijs voor de kinderen zal zijn. Het kan voorkomen dat de aangeboden hotels niet geschikt zijn voor het reizen met kinderen. Wij bieden je dan graag een gelijkwaardig alternatief aan.
Reizen met huisdieren
Indien je met een huisdier reist, kun je dit in het opmerkingenveld aan het eind van je boeking aangeven. Het kan voorkomen dat de aangeboden hotels, vakantieparken of cottages niet geschikt zijn voor het reizen met huisdieren. Wij bieden je dan graag een gelijkwaardig alternatief aan.

Aan het reizen met huisdieren zijn altijd kosten verbonden, wij zullen je hier vooraf over informeren. Meer informatie over het reizen met een huisdier kun je vinden op onze bestemmingen pagina's.
Kan ik deze reis aanpassen aan mijn wensen?
Natuurlijk! Al onze reizen zijn aan te passen aan je wensen! Laat ons weten wat je zou willen aanpassen en wij sturen je graag geheel vrijblijvend een voorstel toe. Je kunt je wensen mailen naar: info@houseofbritain.nl.
Bijkomende kosten
• reserveringskosten € 39,50 per boeking

Wanneer je enkel een overtocht reserveert bedragen de reserveringskosten € 19,50.

Deelnemersbijdrage SGR
Sinds 1 februari 2021 voert de Stichting Garantiefonds Reisgelden een deelnemersbijdrage in van € 5 per persoon per boeking. Deze bijdrage zal door House of Britain bij je in rekening worden gebracht en worden afgedragen aan de SGR. Zo zorgen we er samen voor dat het garantiefonds blijft beschikken over voldoende financiële middelen om reisgeld terug te betalen bij financieel onvermogen.
Goed verzekerd op reis
Annuleringsverzekering
Je kunt via ons een aflopende annuleringsverzekering afsluiten bij a.s.r. Deze verzekering is zeer compleet en mits je met geldige reden annuleert, krijg je zelfs je reeds genoten vakantie dagen terug.

Reisverzekering
Uiteraard kun je via ons ook een aflopende reisverzekering afsluiten. Zo ben je goed verzekerd tegen eventuele risico's. De reisverzekering biedt Europadekking en tevens de nodige vergoedingen in geval van geneeskundige kosten.

Afsluiten van de gewenste verzekering(en) kun je eenvoudig doen tijdens het boekingsproces. Wanneer je in de kassabon klikt op 'BOEKEN' kun je op de volgende pagina de gewenste verzekering(en) aanvinken.
Betalen
Wanneer de reis helemaal is geboekt ontvang je van ons de factuur, boekingsbevestiging en een betaallink. Via die link kun je betalen met iDEAL of via creditcard. We verzoeken je geen handmatige betalingen te doen. Betalingen gedaan via de link worden namelijk direct verwerkt, zelf overgemaakte betalingen niet.

Wanneer je online boekt hoef je niet direct te betalen, al onze reizen zijn op aanvraag.
Inbegrepen
• 7 overnachtingen inclusief ontbijt
• bagagetransport
• tour pack met routekaarten en gedetailleerde routebeschrijvingen
• Emergency Support
Niet inbegrepen
• vervoer naar Groot-Brittannië (dit is tijdens het maken van je online reservering bij te boeken)
Bijzonderheden
Je kunt deze reis boeken o.b.v. het meenemen van een eigen fiets, fietshuur of huur van een e-bike.
Voorbeeld accommodatie
Hieronder zie je een selectie van de accommodatie(s) die wij bij deze reis gebruiken. Onderstaande accommodatie(s) zijn voorbeelden, waardoor het kan voorkomen dat je soms in andere accommodatie verblijft. Uiteraard zijn deze alternatieven altijd van gelijkwaardige kwaliteit. De aangeboden accommodaties worden door ons regelmatig bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.
Impressie van accommodatie
--
Bij deze reis verblijf je in hotels of B&B’s, afhankelijk welke accommodatie vorm je geboekt hebt. ...
Bij deze reis verblijf je in hotels of B&B’s, afhankelijk welke accommodatie vorm je geboekt hebt. Alle accommodaties worden met enige regelmaat gecontroleerd, zodat we zeker weten dat alles in orde is voor een onvergetelijke vakantie.

De hotels hebben minimaal 3 sterren en variëren van stedelijke hotels tot gezellige Inns. Gedurende je verblijf in B&B’s zul je de vriendelijkheid en gastvrijheid ervaren die hier zo eigen is. Je krijgt altijd een kamer met privé faciliteiten, je hebt dan de beschikking over een eigen badkamer. Deze kan zich op de kamer bevinden of op de gang.

Je verblijf is inclusief ontbijt.

Je ontvangt een overzicht van de geboekte accommodatie bij de reisbescheiden, helaas weten we niet eerder waar je zult overnachten. Deze informatie ontvangen wij een maand voor vertrek van onze agent.
Lees meer
paper-aiplane

Blijf op de hoogte van acties en aanbiedingen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden