• ma t/m vr 9:00 uur - 17:00 uur
  • 0118-440 444
Fietsreis Great Glen
Een spectaculaire fietsreis van Inverness, de hoofdstad van de Hooglanden, langs de oevers van Loch Ness naar Fort William. Fietsend over speciale paden en rustige bospaden, geniet je van een prachtig uitzicht over meren en bergen en krijg je de kans om enkele dieren in het wild te zien, zoals edelherten en steenarenden. Een avontuurlijke reis waar elke dag een nieuw landschap te wachten staat!
Boek nu
vanaf € 0 p.p.
Fietsreis Great Glen
Fietsreis Schotland| Great Glen
Deze fietsreis heeft een goede combinatie van actief bezig zijn en de tijd nemen om de omgeving te ontdekken. Zo heb je een rustdag in Fort William om een per kabelbaan de Ben Nevis op de gaan of een treinreis te maken naar Mallaig. Vanuit Fort William ga je per trein via een schilderachtige route door Glen Spean en over de verlate Rannoch Moor. Volg vanaf Rannoch Station stap je weer op de fiets om via Lochs Rannoch en Tummel naar je eindstemming van deze onvergetelijke tour ter fietsen. In de mooie Victoriaanse plaats Pitlochry kun je de laatste dag een bezoek brengen aan de bekende zalmladder of het nabijgelegen Blair Castle met zijn mooie collecties harnassen, schilderijen en porselein.
Highlights
• Inverness
• Loch Ness
• Fort William
• Urquhart Castle
• Blair Atholl
• Pitlochry
• Caledonian Canal
• Rannoch Moor

Informatie over de inbegrepen accommodatie(s)
Meer informatie over de accommodatie die is inbegrepen bij deze reis kun je vinden onder de prijstabel.
Fietsreis Great Glen
Fietsreis Great Glen

De reis van dag tot dag

Reisschema
• 1 nacht in Inverness
• 1 nacht in Drumnadrochit
• 1 nacht in Fort Augustus
• 2 nachten in Fort William
• 2 nachten in Pitlochry
Dag 1
Vandaag arriveer je in Inverness, waar je verdere instructies krijgt over je fietsreis. Neem de tijd om Inverness te verkennen. Deze levendige moderne stad heeft historische roots die teruggaan tot de steentijd. Er zijn al vele gevechten gestreden om deze strategische plek te overwinnen. Een bezoek aan de Garrison Castle Encounter brengt je terug naar 1745 en de Jacobitische opstand. Je verblijft 1 nacht in Inverness.
Dag 2
Je fietsreis gaat vandaag van start! Als je fietshuur hebt bijgeboekt, dan haal je je fiets vandaag om 09.00 uur op. Je verlaat Inverness langs de rivier om over heidevelden en stille landweggetjes naar Drumnadrochit te fietsen voor de volgende overnachting. Bezoek hier zeker de expositie over het monster van Loch Ness "Nessie" en de ruïne van Urquhart Castle gelegen aan het prachtige Loch Ness.

Afstand: circa 39 km.
Dag 3
Na een goed ontbijt is het weer tijd om op de fiets te stappen. Volg de Cycle Way van de Great Glen, waarbij sommige steile heuvels worden beloond met prachtige uitzichten op Loch Ness en de bergen daarachter. In het bos kun je herten of steenarenden zien voordat je de zuidkant van het meer bij Fort Augustus bereikt. Je verblijft 1 nacht in Fort Augustus.

Afstand: circa 37 km.
Dag 4
Er staat vandaag een intensieve fietsdag op het programma. Het jaagpad en de bospaden van het Caledonian Canal beschermen je tegen het verkeer tot je de sluizen van Neptune's Staircase in Banavie bereikt. Vanaf hier is het nog maar een korte rit naar het drukke toeristenstadje Fort William, dat in de schaduw van de machtige Ben Nevis ligt. Je verblijft 2 nachten in Fort William.

Afstand: circa 55 km.
Dag 5
Een welverdiende rustdag! Natuurlijk kun je de fiets pakken voor een kort ritje in de buurt, maar je kunt je dag ook anders besteden. Maak bijvoorbeeld een excursie met de Jacobite Steam Train naar Mallaig waarbij je geniet van de meest fantastische uitzichten, beklim de Ben Nevis (dit mag ook gerust met de kabelbaan) of ontdek een van de vele bospaden in het Leanachan Forest.
Dag 6
Vandaag staat een combinatie van fietsen en treinen op het programma. Door een mooie treinreis door het woeste en verlate Rannoch Moor naar Rannoch Station te maken, vermijd je de drukke wegen. Fiets over de rustige weg langs de prachtige zuidkust van Loch Rannoch naar Tummel Bridge. Ga verder langs Loch Tummel naar het prachtige Victoriaanse stadje Pitlochry voor de laatste 2 overnachtingen.

Afstand: circa 60 km.
Dag 7
Een dag om Pitlochry en zijn omgeving te verkennen. Fiets bijvoorbeeld naar Blair Atholl en bezoek hier Blair Castle, waar je authentieke wapens en harnassen kunt bekijken. De tweeëndertig volledig ingerichte kamers van Blair Castle tonen prachtige meubels, verfijnd beschilderd porselein, kant en borduurwerk. Je kunt ook naar de historische kathedraalstad Dunkeld fietsen, gelegen aan de oevers van de rivier de Tay. Deze stad heeft een rustig karakter en charmant gerestaureerde huizen uit de 18e eeuw, die samen een pleintje vormen. Vanaf daar leidt Cathedral Street je naar de gedeeltelijk gerestaureerde kathedraal, waarvan de bouw begon in 1318. Bij Pitlochry kun je ook gezellig gaan winkelen, een bezoek te brengen aan een van de twee distilleerderijen of de zalm zien springen bij de beroemde vistrap.
Dag 8
Vandaag komt je fietsreis ten einde. Je reist op eigen gelegenheid terug naar huis. We hopen dat je hebt genoten van jouw fietsreis door Schotland!
Selecteer de reisdatum
Kies via de kalender de gewenste vertrekdatum. De getoonde prijzen zijn per persoon, gebaseerd op het hieronder gekozen aantal reizigers & kamertype.

Boeken
Klik op de prijs die hoort bij de datum waarop je wenst te reizen. Aan de rechterkant verschijnt de prijsberekening (de kassabon) en kun je de gekozen reis boeken.
Hulp bij online boeken
Hoe boek ik online mijn reis?
Aan de linkerkant selecteer je het aantal deelnemers, kies je de gewenste accommodatie en kies je via de kalender de gewenste vertrekdatum.

Je ziet nu de prijzen die geldig zijn in de door jou gekozen periode. Klik op de prijs die hoort bij de datum waarop je wenst te reizen.

Aan de rechterkant verschijnt je kassabon. Hier zie je de totale reissom inclusief de eventuele van toepassing zijnde kortingen & toeslagen. Klopt alles? Klik dan onderaan op de kassabon, op de knop 'Boek deze reis'.

Je krijgt hierna een pagina te zien met items die je kunt bijboeken. Denk hierbij aan een overtocht, Heritage pas of een reis- en/of annuleringsverzekering.

Je boeking is ALTIJD op aanvraag! Wat betekent dit?
Wij werken niet met voorraden. Hierdoor zijn alle reizen die wij aanbieden op aanvraag. Na ontvangst van je reservering gaan onze medewerkers direct na of je reis nog beschikbaar is. Wij zullen je reservering plaatsen bij onze leverancier(s). Zodra je reis is bevestigd, zullen wij je de factuur en de boekingsbevestiging toesturen.

Mocht je reis niet bevestigd worden, dan zullen wij contact met je opnemen om eventuele alternatieven te bespreken.

Wij proberen je boeking binnen 2 werkdagen aan je te bevestigen. Mocht je in de tussentijd vragen hebben, dan kun je altijd contact met ons opnemen.

Hoe boek ik twee verschillende kamertypes?
Dit is helaas niet mogelijk via onze website. Dit kun je in het opmerkingenveld vermelden, wij sturen je dan een nieuw prijsvoorstel.
Reizen met kinderen
Indien je met één of meerdere kinderen reist, kun je dit in het opmerkingenveld aan het eind van je boeking aangeven. Je hoeft de kinderen in dit geval niet mee te tellen bij het aantal personen.

Na ontvangst van je aanvraag, rekenen wij graag voor je uit wat de prijs voor de kinderen zal zijn. Het kan voorkomen dat de aangeboden hotels niet geschikt zijn voor het reizen met kinderen. Wij bieden je dan graag een gelijkwaardig alternatief aan.
Reizen met huisdieren
Indien je met een huisdier reist, kun je dit in het opmerkingenveld aan het eind van je boeking aangeven. Het kan voorkomen dat de aangeboden hotels, vakantieparken of cottages niet geschikt zijn voor het reizen met huisdieren. Wij bieden je dan graag een gelijkwaardig alternatief aan.

Aan het reizen met huisdieren zijn altijd kosten verbonden, wij zullen je hier vooraf over informeren. Meer informatie over het reizen met een huisdier kun je vinden op onze bestemmingen pagina's.
Kan ik deze reis aanpassen aan mijn wensen?
Natuurlijk! Al onze reizen zijn aan te passen aan je wensen! Laat ons weten wat je zou willen aanpassen en wij sturen je graag geheel vrijblijvend een voorstel toe. Je kunt je wensen mailen naar: info@houseofbritain.nl.
Bijkomende kosten
• reserveringskosten € 39,50 per boeking

Wanneer je enkel een overtocht reserveert bedragen de reserveringskosten € 19,50.

Deelnemersbijdrage SGR
Sinds 1 februari 2021 voert de Stichting Garantiefonds Reisgelden een deelnemersbijdrage in van € 5 per persoon per boeking. Deze bijdrage zal door House of Britain bij je in rekening worden gebracht en worden afgedragen aan de SGR. Zo zorgen we er samen voor dat het garantiefonds blijft beschikken over voldoende financiële middelen om reisgeld terug te betalen bij financieel onvermogen.
Goed verzekerd op reis
Annuleringsverzekering
Je kunt via ons een aflopende annuleringsverzekering afsluiten bij a.s.r. Deze verzekering is zeer compleet en mits je met geldige reden annuleert, krijg je zelfs je reeds genoten vakantie dagen terug.

Reisverzekering
Uiteraard kun je via ons ook een aflopende reisverzekering afsluiten. Zo ben je goed verzekerd tegen eventuele risico's. De reisverzekering biedt Europadekking en tevens de nodige vergoedingen in geval van geneeskundige kosten.

Afsluiten van de gewenste verzekering(en) kun je eenvoudig doen tijdens het boekingsproces. Wanneer je in de kassabon klikt op 'BOEKEN' kun je op de volgende pagina de gewenste verzekering(en) aanvinken.
Betalen
Wanneer de reis helemaal is geboekt ontvang je van ons de factuur, boekingsbevestiging en een betaallink. Via die link kun je betalen met iDEAL of via creditcard. We verzoeken je geen handmatige betalingen te doen. Betalingen gedaan via de link worden namelijk direct verwerkt, zelf overgemaakte betalingen niet.

Wanneer je online boekt hoef je niet direct te betalen, al onze reizen zijn op aanvraag.
Inbegrepen
• 7 overnachtingen inclusief ontbijt
• bagagetransport
• treinticket Fort William - Rannoch op dag 6
• tour pack met routekaarten en gedetailleerde routebeschrijvingen
• Emergency Support
Niet inbegrepen
• vervoer naar Groot-Brittannië (dit is tijdens het maken van je online reservering bij te boeken)
Bijzonderheden
Je kunt deze reis boeken o.b.v. het meenemen van een eigen fiets, fietshuur of huur van een e-bike.
Voorbeeld accommodatie
Hieronder zie je een selectie van de accommodatie(s) die wij bij deze reis gebruiken. Onderstaande accommodatie(s) zijn voorbeelden, waardoor het kan voorkomen dat je soms in andere accommodatie verblijft. Uiteraard zijn deze alternatieven altijd van gelijkwaardige kwaliteit. De aangeboden accommodaties worden door ons regelmatig bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.
Impressie van accommodatie
--
Bij deze reis verblijf je in hotels of B&B’s, afhankelijk welke accommodatie vorm je geboekt hebt. ...
Bij deze reis verblijf je in hotels of B&B’s, afhankelijk welke accommodatie vorm je geboekt hebt. Alle accommodaties worden met enige regelmaat gecontroleerd, zodat we zeker weten dat alles in orde is voor een onvergetelijke vakantie.

De hotels hebben minimaal 3 sterren en variëren van stedelijke hotels tot gezellige Inns. Gedurende je verblijf in B&B’s zul je de vriendelijkheid en gastvrijheid ervaren die hier zo eigen is. Je krijgt altijd een kamer met privé faciliteiten, je hebt dan de beschikking over een eigen badkamer. Deze kan zich op de kamer bevinden of op de gang.

Je verblijf is inclusief ontbijt.

Je ontvangt een overzicht van de geboekte accommodatie bij de reisbescheiden, helaas weten we niet eerder waar je zult overnachten. Deze informatie ontvangen wij een maand voor vertrek van onze agent.
Lees meer
paper-aiplane

Blijf op de hoogte van acties en aanbiedingen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden