• 0118-440 444
  • ma t/m vr 9:00 uur - 17:00 uur
Fietsen langs The Way of the Roses
The Way of the Roses is een prachtige fietsroute en een geweldige manier om van kust naar kust te fietsen. U fietst door de meest adembenemende landschappen terwijl u onderweg kunt genieten van enkele van de mooiste uitzichten die Yorkshire en Lancashire te bieden hebben. Stop onderweg in kleine schilderachtige dorpjes of rust even uit met een hapje en drankje in één van de gezellige en typisch Engelse pubs die u tijdens deze fietsreis tegenkomt!
Boek nu
vanaf € 1422 p.p.
way of the roses 7.jpg
Fietsreis Engeland | Yorkshire
The Way of the Roses is een klassieke fietsroute van kust naar kust die u meeneemt van Morecambe in Lancashire naar Bridlington in Yorkshire. Tijdens deze fietsroute passeert u de Lune-vallei, het Forest of Bowland, de Yorkshire Dales, Nidderdale AONB (Area of ​​Outstanding Natural Beauty), de Vale of York, de Yorkshire Wolds en de historische steden Lancaster en York. Het landschap is adembenemend en afwisselend terwijl u zich een weg baant van de Ierse Zee naar de Noordzee over dit fascinerende deel van Noord-Engeland. Een fietsroute die u gefietst moet hebben!
Highlights
• Morecambe
• Forest of Bowland
• Yorkshire Dales
• York met de beroemde York Minster
• Yorkshire Wolds
• Bridlington

Informatie over de inbegrepen accommodatie(s)
Meer informatie over de accommodatie die is inbegrepen bij deze reis kunt u vinden onder de prijstabel.
way of the roses highlight.jpg
way of the roses highlight.jpg

De reis van dag tot dag

Reisschema
• 2 nachten aan boord
• 1 nacht in of in de omgeving van York
• 1 nacht in of in de omgeving van Settle
• 1 nacht in of in de omgeving van Grassington
• 1 nacht in of in de omgeving van Ripon
• 1 nacht in of in de omgeving van York
• 1 nacht in of in de omgeving van Driffield
Dag 1
Vandaag vaart u met P&O Ferries van Europoort naar Hull. Uw fiets mag u gratis meenemen! Aan boord kunt u genieten van entertainment zoals live-muziek en een bioscoop. Ook vindt u er restaurants, bars en winkels. U overnacht aan boord.
Dag 2
Vanochtend komt u uitgerust aan in Hull. Per transfer wordt u naar York gebracht voor uw eerste overnachting. York is een mooie historische stad waar veel te beleven is. Van mooie bezienswaardigheden tot een wandeling over de stadsmuur. Leuk om de rest van uw dag door te brengen!
Dag 3
Na een vroeg ontbijt wordt u per minibus naar Morecambe gebracht (ongeveer 3 uur rijden). Morecambe is het beginpunt van The Way of the Roses. U verlaat de kust van Morecambe al snel om in oostelijke richting over autovrije fietspaden te fietsen. De eerste kilometers richting de bruisende en culturele stad Lancaster zijn vrij vlak en makkelijk te fietsen. U verlaat Lancaster via het Crook O'Lune-uitkijkpunt en volgt de vallei van de rivier de Lune richting de Yorkshire Dales. U fietst nu over stille landweggetjes en u komt door het mooie Forest of Bowland. Zodra u de heuvels van de Yorkshire Dales bereikt, wordt het fietsen al wat uitdagender. U kunt hier genieten van een prachtig uitzicht op Ingleborough, Pen-y-Gent en Whernside, oftewel de beroemde Yorkshire Three Peaks. De eerste grote uitdaging voor vandaag is Far End, waar u de klim naar Swarth Moor trotseert met een hoogte van ongeveer 265 meter. Na deze klim wordt u beloond met een afdaling langs de rivier de Ribble naar Settle, uw eindbestemming voor vandaag. Settle is de thuisbasis van de beroemde Settle - Carlisle Steam Railway en de stad is tevens een bruisende marktstad met een schat aan interessante winkels, gezellige cafés en historische gebouwen en een geweldige plek om uw tweede avond door te brengen. U verblijft 1 nacht in Settle.

Fietsafstand: circa 56 km
Dag 4
Een kortere dag dan gisteren, maar wel een uitdaging want er zijn een aantal heuvels te beklimmen. U heeft gelukkig de hele dag de tijd in de Yorkshire Dales, zodat u in een gestaag tempo op pad kunt gaan terwijl u ondertussen van het uitzicht geniet. Uw start van de dag is een gewaagde klim uit Settle en in feite de moeilijkste klim van de hele vakantie. Bij het bereiken van de top, met de toepasselijke naam High Side, ziet u de 547 meter hoge Rye Loaf Hill aan uw linkerhand. Hierna wordt u voor uw inspanning beloond met een snelle afdaling van ongeveer 2,5 km naar het dorp Airton. U gaat verder langs een slingerende route richting Cracoe om vervolgens u eindbestemming van vandaag te bereiken: het schitterende dorpje Grassington dat net een ansichtkaart is. U verblijft 1 nacht in Grassington.

Fietsafstand: circa 24 km
Dag 5
Vandaag is simpel gezegd de zwaarste maar meest lonende dag van uw vakantie. Dit wordt echter goedgemaakt met geweldige uitzichten tijdens uw klim vandaag, waarbij u de Yorkshire Dales achter u laat. U volgt de kronkelige route naar Burnsall en de rivier de Wharfe voordat u de tweede grote klim van de tour aanpakt. U fietst omhoog naar het Nidderdale Moorland gebied met een uitzonderlijke natuurlijke schoonheid. U passeert de beroemde Stump Cross Caverns om vervolgens op het hoogste punt van de hele route aan te komen bij Greenhow (402 meter) en Bewerley Moor. Een paar kilometer verderop kunt u na een steile afdaling genieten van een welverdiende lunchstop bij Pateley Bridge. Na een heerlijke lunch gaat u verder richting de beroemde Brimham-rotsen, bekend om hun bijzondere en prachtige formaties die verspreid liggen over een groot gebied. Na Brimham zijn de hellingen minder steil en passeert u onderweg de Werelderfgoedlocatie Fountains Abbey om vervolgens naar uw eindpunt voor vandaag in Ripon te fietsen. Een geweldige dag waarbij u 's avonds van een welverdiende maaltijd en een heerlijk biertje kunt genieten! U verblijft 1 nacht in Ripon.

Fietsafstand: circa 50 km
Dag 6
Na gisteren zult u a snel merken dat het vandaag een stuk eenvoudiger wordt! U fietst dezelfde afstand als gisteren, maar u komt nu langs stille landweggetjes en talloze kleine dorpjes van de vlakke Vale of York terwijl u de rivier de Ouse naar York volgt. York is een prachtige stad en is het ontdekken meer dan waard! U kunt de prachtige York Minster en de kleine geplaveide straatjes van het historische centrum verkennen. Er zijn tal van plekken waar u iets kunt eten en drinken en om optimaal te genieten van deze prachtige stad. U verblijft 1 nacht in York.

Fietsafstand: circa 50 km

Dag 7
Een vrij gemakkelijke fietsdag met slechts een heuvelachtig gedeelte, maar toch een uitdaging vergeleken met de vorige dagen. U beklimt de Yorkshire Wolds naar uw bestemming voor vandaag, de marktstad Driffield. Nadat u York heeft verlaten, begeeft u zich naar het boerenland om vervolgens verder te fietsen naar Pocklington. Na Pocklington is er een klim naar Huggate (200 meter), door het mooie Millington Dale. Vanaf hier bent u in de prachtige Yorkshire Wolds en fietst u door mooie kleine valleien en over de brede glooiende uitgestrekte Wolds. Dit eenvoudige en glooiende deel van de route brengt u naar Hutton Cranswick na een afstand van ongeveer 24 km. Morgen hoeft u slechts 31 km te fietsen, dus u kunt vanavond zeker een lokaal biertje of glaasje wijn drinken om uw fietsprestatie tot nu toe te vieren. U verblijft 1 nacht in de omgeving van Driffield.

Fietsafstand: circa 68 km
Dag 8
Een ontspannen start vandaag op uw laatste vakantiedag. U fietst ongeveer 31 km over een slingerende route en u komt door de mooie dorpjes van dit gedeelte van Oost-Yorkshire. Halverwege de route kunt u stoppen bij Burton Agnes voor een korte pauze, waarna u de indrukwekkende Burton Agnes Hall en het Manor House kunt bekijken. Burton Agnes is ook beroemd om zijn jaarlijkse Vogelverschrikkers Festival. Vanaf hier klimt de route een beetje op de Woodgate Roman Road, met zijn indrukwekkende uitzicht over de Noordzee. De rit daalt vervolgens door de oude binnenstad van Bridlington waarbij u uiteindelijk aan komt bij de promenade. Met het uitzicht op Flamborough Head, beroemd om zijn prachtige witte kliffen, is dit een passend einde van The Way of the Roses. Per transfer wordt u weer teruggebracht naar de haven in Hull voor uw nachtafvaart terug naar huis.

Fietsafstand: circa 31 km
Dag 9
's Ochtends komt u aan in Europoort. We hopen dat u kunt terugkijken op een fantastische fietsvakantie!
Selecteer uw reisdatum
Kies via de kalender uw gewenste vertrekdatum. De getoonde prijzen zijn per persoon, gebaseerd op het hieronder gekozen aantal reizigers & kamertype.

Boeken
Klik op de prijs die hoort bij de datum waarop u wenst te reizen. Aan de rechterkant verschijnt de prijsberekening (uw kassabon) en kunt u de gekozen reis boeken.
Hulp bij online boeken
Hoe boek ik online mijn reis?
Aan de linkerkant selecteert u het aantal deelnemers, kiest u de gewenste accommodatie en kiest u via de kalender de gewenste vertrekdatum.

U ziet nu de prijzen die geldig zijn in de door u gekozen periode. Klik op de prijs die hoort bij de datum waarop u wenst te reizen.

Aan de rechterkant verschijnt uw kassabon. Hier ziet u de totale reissom inclusief de eventuele van toepassing zijnde kortingen & toeslagen. Klopt alles? Klik dan onderaan op de kassabon, op de knop 'Boek deze reis'.

U krijgt hierna een pagina te zien met items die u kunt bijboeken. Denk hierbij aan een overtocht, Heritage pas of een reis- en/of annuleringsverzekering.

Uw boeking is ALTIJD op aanvraag! Wat betekent dit?
Wij werken niet met voorraden. Hierdoor zijn alle reizen die wij aanbieden op aanvraag. Na ontvangst van uw reservering gaan onze medewerkers direct na of uw reis nog beschikbaar is. Wij zullen uw reservering plaatsen bij onze leverancier(s). Zodra uw reis is bevestigd, zullen wij u de factuur en de boekingsbevestiging toesturen.

Mocht uw reis niet bevestigd worden, dan zullen wij contact met u opnemen om eventuele alternatieven te bespreken.

Wij proberen uw boeking binnen 2 werkdagen aan u te bevestigen. Mocht u in de tussentijd vragen hebben, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Hoe boek ik twee verschillende kamertypes?
Dit is helaas niet mogelijk via onze website. Dit kunt u in het opmerkingenveld vermelden, wij sturen u dan een nieuw prijsvoorstel.
Reizen met kinderen
Indien u met één of meerdere kinderen reist, kunt u dit in het opmerkingenveld aan het eind van uw boeking aangeven. U hoeft de kinderen in dit geval niet mee te tellen bij het aantal personen.

Na ontvangst van uw aanvraag, rekenen wij graag voor u uit wat de prijs voor de kinderen zal zijn. Het kan voorkomen dat de aangeboden hotels niet geschikt zijn voor het reizen met kinderen. Wij bieden u dan graag een gelijkwaardig alternatief aan.
Reizen met huisdieren
Indien u met een huisdier reist, kunt u dit in het opmerkingenveld aan het eind van uw boeking aangeven. Het kan voorkomen dat de aangeboden hotels, vakantieparken of cottages niet geschikt zijn voor het reizen met huisdieren. Wij bieden u dan graag een gelijkwaardig alternatief aan.

Aan het reizen met huisdieren zijn altijd kosten verbonden, wij zullen u hier vooraf over informeren. Meer informatie over het reizen met een huisdier kunt u vinden op onze bestemmingen pagina's.
Kan ik deze reis aanpassen aan mijn wensen?
Natuurlijk! Al onze reizen zijn aan te passen aan uw wensen! Laat ons weten wat u zou willen aanpassen en wij sturen u graag geheel vrijblijvend een voorstel toe. U kunt uw wensen mailen naar: info@houseofbritain.nl.
Bijkomende kosten
• reserveringskosten € 22,50 per boeking

Wanneer u enkel een overtocht reserveert bedragen de reserveringskosten € 15.

Deelnemersbijdrage SGR
Per 1 februari 2021 voert de Stichting Garantiefonds Reisgelden een deelnemersbijdrage in van € 5 per persoon per boeking. Deze bijdrage zal door House of Britain bij u in rekening worden gebracht en worden afgedragen aan de SGR. Zo zorgen we er samen voor dat het garantiefonds blijft beschikken over voldoende financiële middelen om reisgeld terug te betalen bij financieel onvermogen.
Goed verzekerd op reis
Annuleringsverzekering
U kunt via ons een aflopende annuleringsverzekering afsluiten bij Europeesche Verzekeringen. Deze verzekering is zeer compleet en mits u met geldige reden annuleert, krijgt u zelfs uw reeds genoten vakantie dagen terug.

Reisverzekering
Uiteraard kunt u via ons ook een aflopende reisverzekering afsluiten. Zo bent u goed verzekerd tegen eventuele risico's. De reisverzekering biedt Europadekking en tevens de nodige vergoedingen in geval van geneeskundige kosten.

Afsluiten van de gewenste verzekering(en) kunt u éénvoudig doen tijdens het boekingsproces. Wanneer u in de kassabon klikt op 'BOEKEN' kunt u op de volgende pagina de gewensten verzekering(en) aanvinken.
Inbegrepen
• retourovertocht Hull, u reist als voetpassagier
• 2 overnachtingen aan boord
• 6 overnachtingen in kleinschalige 3 tot 4-sterren hotels, B&B's of inns inclusief ontbijt
• transfers tussen de haven in Hull en het begin- en eindpunt van de fietsvakantie
• bagage transport op fietsdagen
• u mag uw fiets gratis meenemen
• gratis parkeren in Europoort en/of Zeebrugge
Niet inbegrepen
• fietshuur is optioneel bij te boeken
Bijzonderheden
Bij deze reis is de overtocht inbegrepen. De ferry vertrekt vanuit Europoort (NL) rond 20.30 uur.

Deze reis is alleen te boeken van medio april t/m eind september.
Voorbeeld accommodatie
Hieronder ziet u een selectie van de accommodatie die wij bij deze reis gebruiken. Onderstaande accommodatie zijn voorbeelden, waardoor het kan voorkomen dat u soms in andere accommodatie verblijft. Uiteraard zijn deze alternatieven altijd van gelijkwaardige kwaliteit. De aangeboden accommodaties worden door ons regelmatig bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.
Ascot House
Engeland-Engeland: noorden-York
Ascot House is een aantrekkelijk Victoriaans huis uit 1869, waar de familie Wood al meer dan 25 jaa...
Ascot House is een aantrekkelijk Victoriaans huis uit 1869, waar de familie Wood al meer dan 25 jaar gasten verwelkomt. Het stadscentrum van York met de beroemde York Minster, de gezellige Shambles en alle overige bezienswaardigheden ligt op slechts 15 minuten loopafstand. Een perfecte locatie om deze historische stad te verkennen!
De accommodatie beschikt over een lounge, wifi, ontbijtruimte en gratis parkeergelegenheid.
Uw kamer is voorzien van een tv, wifi, radiowekker, haardroger, thee- en koffiefaciliteiten en badkamer met bad en/of douche en toilet.
Inclusief ontbijt.
Lees meer
Oast Guest House
Engeland-Engeland: noorden-Settle
Oast Guest House is gevestigd in een goed onderhouden Edwardiaans huis en ligt dichtbij het centrum...
Oast Guest House is gevestigd in een goed onderhouden Edwardiaans huis en ligt dichtbij het centrum van Settle en toch rustig genoeg om te ontspannen en te genieten van de omgeving. De informele, comfortabele en vriendelijke sfeer maakt van Oast Guest House een ontspannen verblijf voor uw vakantie.
De accommodatie beschikt over een lounge, ontbijtruimte en gratis parkeergelegenheid.
Uw kamer is voorzien van een tv, haardroger, mineraalwater, vers fruit en badkamer met bad en/of douche en toilet. Thee- en koffiefaciliteiten zijn beschikbaar in de lounge van de B&B.
Inclusief ontbijt.
Lees meer
Black Horse Hotel
Engeland-Engeland: noorden-Grassington
Het Black Horse Hotel is een geliefde plek voor zowel locals als toeristen. Het hotel ligt in het c...
Het Black Horse Hotel is een geliefde plek voor zowel locals als toeristen. Het hotel ligt in het centrum van het charmante dorpje Grassington en te midden van winkeltjes en restaurants. In de gezellige bar van het hotel kunt u uzelf trakteren op een van de echte ales of genieten van huisgemaakte gerechten.
Het hotel beschikt over een receptie, bar, restaurant, wifi en gratis parkeergelegenheid bij Grassington Square.
Uw kamer is voorzien van een tv, wifi, thee- en koffiefaciliteiten en badkamer met bad en/of douche en toilet.
Inclusief ontbijt.
Lees meer
Box Tree Cottages
Engeland-Engeland: noorden-Ripon
Box Tree Cottages is een B&B in het centrum van de oude stad Ripon. Voldoende winkeltjes en restaur...
Box Tree Cottages is een B&B in het centrum van de oude stad Ripon. Voldoende winkeltjes en restaurants zijn in de directe omgeving van de B&B te vinden. De accommodatie heeft een perfecte ligging om de charmante dorpjes in de Yorkshire Dales en de Yorkshire Wolds te bezoeken.
De accommodatie beschikt over een ontbijtruimte en gratis parkeergelegenheid.
Uw kamer is voorzien van wifi, thee- en koffiefaciliteiten en badkamer met bad en/of douche en toilet.
Inclusief ontbijt.
Lees meer
Ascot House
Engeland-Engeland: noorden-York
Ascot House is een aantrekkelijk Victoriaans huis uit 1869, waar de familie Wood al meer dan 25 jaa...
Ascot House is een aantrekkelijk Victoriaans huis uit 1869, waar de familie Wood al meer dan 25 jaar gasten verwelkomt. Het stadscentrum van York met de beroemde York Minster, de gezellige Shambles en alle overige bezienswaardigheden ligt op slechts 15 minuten loopafstand. Een perfecte locatie om deze historische stad te verkennen!
De accommodatie beschikt over een lounge, wifi, ontbijtruimte en gratis parkeergelegenheid.
Uw kamer is voorzien van een tv, wifi, radiowekker, haardroger, thee- en koffiefaciliteiten en badkamer met bad en/of douche en toilet.
Inclusief ontbijt.
Lees meer
Hotel Forty One Driffield
Engeland-Engeland: noorden-Driffield
Hotel Forty One is een stijlvol boetiek hotel in Driffield. Restaurants, pubs en winkels zijn in de...
Hotel Forty One is een stijlvol boetiek hotel in Driffield. Restaurants, pubs en winkels zijn in de directe omgeving van het hotel te vinden. De ligging is ook perfect om fietstochten in de omgeving te maken.
De accommodatie beschikt over een restaurant, bar, wifi en gratis parkeergelegenheid in de omgeving.
Uw kamer is voorzien van een tv, wifi, haardroger, thee- en koffiefaciliteiten en badkamer met bad en/of douche en toilet.
Inclusief ontbijt.
Lees meer

Blijf op de hoogte van acties en aanbiedingen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden