• ma t/m vr 9:00 uur - 17:00 uur
  • 0118-440 444
Fietsen langs het Götakanaal
Deze onvergetelijke reis neemt je mee langs het hele Götakanaal, van de Oostzee tot het Vänernmeer. Tijdens de reis volg je het autovrije jaagpad langs het hele Götakanaal en passeer je in totaal maar liefst 58 indrukwekkende sluizen. Een fantastische fietsreis om "het blauwe lint" van Zweden te ontdekken!
Boek nu
vanaf € 1535 p.p.
Götakanaal
Fietsreis Zweden | Götakanaal
De fietsvakantie begint in het charmante Söderköping en eindigt in Töreboda aan het Götakanaal en voert je langs indrukwekkende sluizen in dit 200 jaar oude technische meesterwerk. Met 25,5 kilometer fietsen en een 3,5 uur durende boottocht langs het 'blauwe lint' van Zweden wacht je een fantastische ervaring en een herinnering voor het leven. Met het inbegrepen bagagetransport hoef je je geen zorgen te maken over je bagage en kun je onderweg enkel nog maar het genieten van het prachtige landschap en de rijke geschiedenis die je tegenkomt. Een unieke kans om het hele Götakanaal te ervaren.
Highlights
• Kasteel Läckö
• Götakanaal
• Fort Karlsborg
• Naturum Vänerskärgården
• Kinnekulle

Informatie over de inbegrepen accommodatie(s)
Meer informatie over de accommodatie die is inbegrepen bij deze reis kunt u vinden onder de prijstabel.
highlight Götakanaal
highlight Götakanaal

De reis van dag tot dag

Reisschema
• 1 nacht in of in de omgeving van Ljungsbro
• 1 nacht in of in de omgeving van Motala
• 1 nacht in of in de omgeving van Karlsborg
• 1 nacht in of in de omgeving van Töreboda
Dag 1
Begin je fietsavontuur vanuit Söderköping en haal je gekozen fiets op bij Korskullens Camping. Terwijl je langs het Götakanaal fietst, ervaar je het vredige landschap. Voor een uniek tintje aan deze dag kun je de fietsboot over het Asplången-meer nemen (niet inbegrepen). Mocht je vandaag de fietsafstand met circa 40 km willen inkorten, dan kun je de boot over het Roxen-meer nemen (vooraf reserveren, niet inbegrepen). De boottocht duurt ongeveer 45 minuten en doordat je niet rond het Roxen-meer hoeft te fietsen, wordt de fietsafstand met circa 40 km ingekort. Als je rond het Roxen-meer fietst, dan is de weg heuvelachtig en gaat het fietspad af en toe over kleine bosweggetjes, de rest van de fietstocht is eenvoudig te fietsen over het fietspad langs het Götakanaal. Eenmaal aangekomen in je hostel in Ljungsbro, kun je genieten van de ontspanningsruimte met whirlpool en sauna. Je verblijft hier 1 nacht in een kamer met eigen toilet. De douche is op de gang en deel je met andere gasten. Vanavond wordt er een hoofdgerecht voor je geserveerd in Bergs Slussar.

Afstand: 53 km
Dag 2
Je fietst vandaag naar Borensberg door het Oost-Gotische landschap, langs sluizen en aquaducten. Neem vervolgens M/S Kung Sverker naar Motala, waar de lunch wordt geserveerd met een majestueus uitzicht op het water (inbegrepen). Het fietspad is een autovrije onverharde weg langs het kanaal, ideaal voor lichte fietstochten. Verken de hoofdstad van het Götakanaal voordat je incheckt in het hotel voor de volgende overnachting.

Afstand: 19 km
Dag 3
Vandaag staat er een rustdag op het programma en hoef je niet te fietsen. Een taxi brengt je rond het Vätternmeer naar Karlsborg, waar je historische stad kunt ontdekken en het fort kunt bezoeken. Je verblijft 1 nacht in Karlsborg, waar vanavond een dinerbuffet op je staat te wachten.
Dag 4
Na een heerlijk ontbijt fiets je richting Töreboda langs het Götakanaal, Forsvik en het Vikenmeer. Ervaar de charmante Tåtorp aan de monding van het kanaal naar Vänern. Je meegekregen lunchpakket kun je vandaag nuttigen in Baeteberg. Je hebt hier namelijk een fantastisch uitzicht over het Vikenmeer, en dus de perfecte plek voor een lunchstop. De fietsroute van vandaag is eenvoudig langs het kanaal en het Vikenmeer. Rond het Vikenmeer zijn er enkele heuvels, maar hierna is het gemakkelijk fietsen naar Töreboda over verharde wegen. Je verblijft 1 nacht in Töreboda, waar je de dag afsluit met een heerlijk diner in Prästgården's Garden Café.

Afstand: 55 km
Dag 5
Je laatste vakantiedag, maar eerst staat er nog een fietstocht op het programma. Na het ontbijt fiets je over autovrije wegen langs het Götakanaal naar Sjötorp bij Vänern, waarbij je maar liefst 19 sluizen passeert! In Sjötorp kun je heerlijk lunchen, met verschillende restaurants waar je uit kunt kiezen. Café Baltzar is hier een mooi voorbeeld van. Je fietst na de lunch terug naar Töreboda om je reis af te sluiten.

Afstand: 40 km
Inbegrepen bij deze reis
• 1 nacht in Hostel Recreatiecentrum Ljungsbro (toilet in de kamer en douche op de gang)
• 1 nacht in Hotel Östermalm
• 1 nacht in Hotel Wettern
• 1 nacht in Pensionat Prästgården
• 4 x ontbijtbuffet
• lunch bij M/S Kung Sverker
• lunchpakket bij Hotel Wetteren
• hoofdgerecht (exclusief drankjes) bij Bergs Slussar
• dinerbuffet (exclusief drankjes) bij Hotel Wetteren
• 3-gangendiner (exclusief drankjes) bij Prästgårdens Trädgårdscafé
• boottocht met M/S Kung Sverker, Motala-Borensberg
• taxi Motala-Karlsborg
• koeltas per 2 personen
• routekaart per boeking
• reisbeschrijving
• bagagetransport
Selecteer de reisdatum
Kies via de kalender de gewenste vertrekdatum. De getoonde prijzen zijn per persoon, gebaseerd op het hieronder gekozen aantal reizigers & kamertype.

Boeken
Klik op de prijs die hoort bij de datum waarop je wenst te reizen. Aan de rechterkant verschijnt de prijsberekening (de kassabon) en kun je de gekozen reis boeken.
Hulp bij online boeken
Hoe boek ik online mijn reis?
Aan de linkerkant selecteer je het aantal deelnemers, kies je de gewenste accommodatie en kies je via de kalender de gewenste vertrekdatum.

Je ziet nu de prijzen die geldig zijn in de door jou gekozen periode. Klik op de prijs die hoort bij de datum waarop je wenst te reizen.

Aan de rechterkant verschijnt je kassabon. Hier zie je de totale reissom inclusief de eventuele van toepassing zijnde kortingen & toeslagen. Klopt alles? Klik dan onderaan op de kassabon, op de knop 'Boek deze reis'.

Je krijgt hierna een pagina te zien met items die je kunt bijboeken. Denk hierbij aan een overtocht, Heritage pas of een reis- en/of annuleringsverzekering.

Je boeking is ALTIJD op aanvraag! Wat betekent dit?
Wij werken niet met voorraden. Hierdoor zijn alle reizen die wij aanbieden op aanvraag. Na ontvangst van je reservering gaan onze medewerkers direct na of je reis nog beschikbaar is. Wij zullen je reservering plaatsen bij onze leverancier(s). Zodra je reis is bevestigd, zullen wij je de factuur en de boekingsbevestiging toesturen.

Mocht je reis niet bevestigd worden, dan zullen wij contact met je opnemen om eventuele alternatieven te bespreken.

Wij proberen je boeking binnen 2 werkdagen aan je te bevestigen. Mocht je in de tussentijd vragen hebben, dan kun je altijd contact met ons opnemen.

Hoe boek ik twee verschillende kamertypes?
Dit is helaas niet mogelijk via onze website. Dit kun je in het opmerkingenveld vermelden, wij sturen je dan een nieuw prijsvoorstel.
Reizen met kinderen
Indien je met één of meerdere kinderen reist, kun je dit in het opmerkingenveld aan het eind van je boeking aangeven. Je hoeft de kinderen in dit geval niet mee te tellen bij het aantal personen.

Na ontvangst van je aanvraag, rekenen wij graag voor je uit wat de prijs voor de kinderen zal zijn. Het kan voorkomen dat de aangeboden hotels niet geschikt zijn voor het reizen met kinderen. Wij bieden je dan graag een gelijkwaardig alternatief aan.
Reizen met huisdieren
Indien je met een huisdier reist, kun je dit in het opmerkingenveld aan het eind van je boeking aangeven. Het kan voorkomen dat de aangeboden hotels, vakantieparken of cottages niet geschikt zijn voor het reizen met huisdieren. Wij bieden je dan graag een gelijkwaardig alternatief aan.

Aan het reizen met huisdieren zijn altijd kosten verbonden, wij zullen je hier vooraf over informeren. Meer informatie over het reizen met een huisdier kun je vinden op onze bestemmingen pagina's.
Kan ik deze reis aanpassen aan mijn wensen?
Natuurlijk! Al onze reizen zijn aan te passen aan je wensen! Laat ons weten wat je zou willen aanpassen en wij sturen je graag geheel vrijblijvend een voorstel toe. Je kunt je wensen mailen naar: info@houseofbritain.nl.
Bijkomende kosten
• reserveringskosten € 39,50 per boeking

Wanneer je enkel een overtocht reserveert bedragen de reserveringskosten € 19,50.

Deelnemersbijdrage SGR
Sinds 1 februari 2021 voert de Stichting Garantiefonds Reisgelden een deelnemersbijdrage in van € 5 per persoon per boeking. Deze bijdrage zal door House of Britain bij je in rekening worden gebracht en worden afgedragen aan de SGR. Zo zorgen we er samen voor dat het garantiefonds blijft beschikken over voldoende financiële middelen om reisgeld terug te betalen bij financieel onvermogen.
Goed verzekerd op reis
Annuleringsverzekering
Je kunt via ons een aflopende annuleringsverzekering afsluiten bij a.s.r. Deze verzekering is zeer compleet en mits je met geldige reden annuleert, krijg je zelfs je reeds genoten vakantie dagen terug.

Reisverzekering
Uiteraard kun je via ons ook een aflopende reisverzekering afsluiten. Zo ben je goed verzekerd tegen eventuele risico's. De reisverzekering biedt Europadekking en tevens de nodige vergoedingen in geval van geneeskundige kosten.

Afsluiten van de gewenste verzekering(en) kun je eenvoudig doen tijdens het boekingsproces. Wanneer je in de kassabon klikt op 'BOEKEN' kun je op de volgende pagina de gewenste verzekering(en) aanvinken.
Betalen
Wanneer de reis helemaal is geboekt ontvang je van ons de factuur, boekingsbevestiging en een betaallink. Via die link kun je betalen met iDEAL of via creditcard. We verzoeken je geen handmatige betalingen te doen. Betalingen gedaan via de link worden namelijk direct verwerkt, zelf overgemaakte betalingen niet.

Wanneer je online boekt hoef je niet direct te betalen, al onze reizen zijn op aanvraag.
Inbegrepen
• 4 overnachtingen inclusief ontbijt
• informatiepakket met routebeschrijvingen
• fietskaart (1 per kamer)
• een uitgebreid overzicht wat is inbegrepen vind je terug in het laatste kopje in het dag tot dagprogramma
Niet inbegrepen
• vervoer naar Zweden (dit is tijdens het maken van uw online reservering bij te boeken)
Bijzonderheden
Je kunt deze reis boeken o.b.v. het meenemen van een eigen fiets, fietshuur of huur van een e-bike. Indien je een standaard fiets huurt, dan is dit een fiets met 3 versnellingen incl. fietsmand van Söderköping tot Borensberg en een fiets met 7 versnellingen incl. fietsmand van Karlsborg tot Töreboda. Fietsservice is alleen inbegrepen bij gehuurde fietsen.
Voorbeeld accommodatie
Hieronder zie je een selectie van de accommodatie(s) die wij bij deze reis gebruiken. Onderstaande accommodatie(s) zijn voorbeelden, waardoor het kan voorkomen dat je soms in andere accommodatie verblijft. Uiteraard zijn deze alternatieven altijd van gelijkwaardige kwaliteit. De aangeboden accommodaties worden door ons regelmatig bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.
Impressie accommodatie
--
Bij deze reis verblijf je in een combinatie van hotels en/of B&B’s. Alle accommodaties worden met e...
Bij deze reis verblijf je in een combinatie van hotels en/of B&B’s. Alle accommodaties worden met enige regelmaat gecontroleerd, zodat we zeker weten dat alles in orde is voor een onvergetelijke vakantie.

De hotels hebben minimaal 3 sterren en variëren van stedelijke hotels tot gezellige kleinschalige hotels. Gedurende je verblijf in B&B’s zul je de vriendelijkheid en gastvrijheid van Zweden. Waar mogelijk krijg je een kamer met privé faciliteiten, zodat je de beschikking hebt over een eigen badkamer. Deze kan zich op de kamer bevinden of op de gang.

Je verblijf is inclusief ontbijt.

Je ontvangt een overzicht van de geboekte accommodatie bij de reisbescheiden, helaas weten we niet eerder waar je zult overnachten. Deze informatie ontvangen wij een maand voor vertrek van onze agent.
Lees meer

Maak je reis compleet

Hieronder zie je een selectie van de extra's die je bij deze reis kan toevoegen.

paper-aiplane

Blijf op de hoogte van acties en aanbiedingen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden