• ma t/m vr 9:00 uur - 17:00 uur
  • 0118-440 444
Fietsen langs de Great West Way
Ontdek de Great West Way op een andere manier, en wel op de fiets! Tijdens deze reis fiets je over historische landweggetjes en kom je langs prachtige plekken zoals Windsor, Avebury en Bath. Onderweg is er genoeg tijd om te stoppen, dus plan zeker een bezoek aan het UNESCO Werelderfgoed Avebury, Windsor Castle of het pittoreske Hungerford. Een ontspannen fietsreis voor iedereen!
Boek nu
vanaf € 1563 p.p.
Great West Way
Fietsreis Engeland | Great West Way
De Great West Way is een routenetwerk tussen Londen en Bristol. Met zijn centrale ligging is dit dé route om verschillende uitstapjes te maken. Zowel Londen als Bristol zijn goed te bereiken per trein, auto, vliegtuig én fiets! De fietsreis begint in Londen en gaat via een mooie route langs Windsor, Avebury en Bath naar Bristol. Onderweg kun je prachtige bezienswaardigheden bekijken, terwijl je genietend over alle landweggetjes fietst. Het Engelse platteland is een lust voor het oog en in combinatie met schatten als Windsor Castle, Chippenham en Hampton Court beleef je elke dag een nieuw avontuur!
Highlights
• Hampton Court
• Kennett and Avon Canal
• Avebury
• Londen
• Windsor Castle
• Hungerford
• Cherill White Horse
• Corsham
• Bath
• Bristol

Informatie over de inbegrepen accommodatie(s)
Meer informatie over de accommodatie die is inbegrepen bij deze reis kun je vinden onder de prijstabel.
highlight Fietsen langs de Great West Way
highlight Fietsen langs de Great West Way

De reis van dag tot dag

Reisschema
• 1 nacht in Londen
• 1 nacht in Windsor
• 1 nacht in Newbury
• 1 nacht in Avebury
• 1 nacht in Chippenham
• 1 nacht in Bath
• 1 nacht in Bristol
Dag 1
Vandaag kom je aan in Londen voor de eerste overnachting. De hoofdstad van Engeland heeft van alles te bieden, zoals theatervoorstellingen, goede restaurants, interessante musea en een legio aan winkels. Daarnaast vind je hier veel bekende bezienswaardigheden zoals Tower Bridge, London Eye en Kensington Palace.
Dag 2
Je fietsreis start vandaag echt! Bij het verlaten van Londen passeer je bekende bezienswaardigheden zoals Houses of Parliament en Big Ben. Tevens fiets je door de wijken Chelsea en Fulham en ga je de Theems over. Als de route verder gaat richting Sidmouth Wood en Pen Ponds, wordt deze steeds landelijker. De rivier steek je een aantal keer over, voordat je Kingston-on-Thames bereikt. De route komt ook vlakbij Hampton Court (het omfietsen zeker waard!) en gaat door de stadjes Walton-on-Thames en Staines-upon-Thames voordat je de dag eindigt in Windsor. Natuurlijk is deze stad de thuisbasis van Windsor Castle, maar het biedt je ook een historisch stadscentrum met gezellig restaurants om je 's avonds te vermaken. Je verblijft 1 nacht in Windsor.

Afstand: circa 58 km.
Dag 3
Bij het verlaten van Windsor gaat de route voornamelijk langs de Theems en kronkelt hij langs diverse kanalen naar de noordelijke marktstad Maidenhead. Dit is de grootste stad in de koninklijke gemeente Windsor & Maidenhead en er is bewijs dat deze moderne stad gebouwd is op de plek van een Romeinse nederzetting. De route gaat verder naar het westen, waarbij je voornamelijk op fietspaden blijft. Je komt door het bosgebied van Bowsey Manor en na een klim naar Bowsey Hill kom je aan bij Reading. Je pikt de route weer op bij de Theems en je fietst dan ook een groot stuk langs het water voordat je de stad Reading in rijdt. Als je Reading eenmaal hebt verlaten, volg je het fietspad langs de rivier Kennett totdat je bij het Kennett and Avon Canal komt. Je volgt nu een gedeelte kanaal en rivier en passeert het kleine dorpje Tacham, voordat je bij je eindbestemming in Newbury aankomt. Newbury is een lieflijk marktstadje met veel kleine zelfstandige winkeltjes en eetgelegenheden. Vlakbij kun je ook een bezoek brengen aan Highclere Castle, bekend uit de tv-serie Downton Abbey. Je verblijft 1 nacht in Newbury.

Afstand: circa 59 km.
Dag 4
Je fietsreis begint weer een groot deel van de dag langs de rivier en kanalen. De route gaat grotendeels westwaarts en loopt rechtstreeks naar Hungerford, voordat hij met de rivier naar het zuidwesten afbuigt. De tweede helft van de route gaat over fietspaden langs Totterdown Woods en door het Savernake Forest, dat privébezit is van de graaf van Cardigan. In Marlborough kun je gerust even een pauze inlassen. Marlborough is een erg mooie marktstad en is misschien wel het meest bekend om de 'Merlin Mound' - de befaamde begraafplaats van de tovenaar Merlijn. Bij het verlaten van Marlborough slingert de route door valleien en over de North Wessex Downs, dat een aangewezen gebied van buitengewone natuurlijke schoonheid is. De route eindigt in Avebury, dat op de Werelderfgoedlijst staat. Avebury heeft een fascinerende geschiedenis, waaronder de Avebury Henge en Stone Circles. De stenen cirkel is de grootste ter wereld en indrukwekkend om te zien! Je verblijft 1 nacht in Avebury.

Afstand: circa 58 km.
Dag 5
De route doorkruist vandaag het land over verkeersvrije wegen. Je komt langs het kleine dorpje Yatesbury, beroemd om het RAF-trainingscentrum uit de Tweede Wereldoorlog, en gaat door een aantal licht beboste gebieden naar Cherhill. Hier is het zeker aan te raden om even een stuk om te fietsen, zodat je het Cherhill White Horse kunt zien. Kronkelend door het lokale platteland gaat de route verder naar de stad Calne, tevens de enige stad aan de kleine rivier de Marden. Bij het verlaten van Calne gaat de route grotendeels verkeersvrij verder tot aan de stad Chippenham. Deze stad heeft een uitgebreide geschiedenis en wordt verondersteld een koninklijk dorp en jachtplek te zijn geweest van Alfred de Grote. Tegenwoordig is het een bloeiende en geliefde stad, net buiten de Cotswolds. Je verblijft 1 nacht in Chippenham.

Afstand: circa 22 km.
Dag 6
Een groot deel van de route van de dag gaat over beheerde fietspaden die Chippenham via Corsham met Bath verbinden. Stop zeker even in het charmante stadje Corsham voor een lekker kopje koffie of om er even rond te struinen. Via de Wiltshire Cycleway, die door de South Wiltshire Downs loopt, gaat de route verder door het platteland. Een prachtige route waarbij je onderweg je ogen uitkijkt. Bij Bradford on Avon draait de route naar het westen en noordwesten en volg je de rivier de Avon langs Claverton en Bathhampton, totdat je Bath bereikt. Bath staat bekend om zijn Romeinse baden, thermale baden, rijke geschiedenis, boetiekjes en geweldige eetgelegenheden. Je verblijft 1 nacht in Bath.

Afstand: circa 37 km.
Dag 7
Vandaag is een zeer korte fietstocht van niet meer dan twee uur. Je kunt zo op je gemak zowel Bath als Bristol verkennen. De route maakt voornamelijk gebruik van fietspaden en komt Bristol binnen vanuit het noordoosten. Bristol is de thuisbasis van de beroemde Clifton Suspension Bridge van Isambard Kingdom Brunel en de stad heeft ook geweldige winkels, een jaarlijks straatkunstfestival, een heteluchtballon festival, fantastische eetgelegenheden en nog veel meer. Je verblijft 1 nacht in Bristol.

Afstand: circa 24 km.
Dag 8
Vandaag komt je fietsreis ten einde. Je reist op eigen gelegenheid terug naar huis. We hopen dat je hebt genoten van deze reis langs de Great West Way!
Selecteer de reisdatum
Kies via de kalender de gewenste vertrekdatum. De getoonde prijzen zijn per persoon, gebaseerd op het hieronder gekozen aantal reizigers & kamertype.

Boeken
Klik op de prijs die hoort bij de datum waarop je wenst te reizen. Aan de rechterkant verschijnt de prijsberekening (de kassabon) en kun je de gekozen reis boeken.
Hulp bij online boeken
Hoe boek ik online mijn reis?
Aan de linkerkant selecteer je het aantal deelnemers, kies je de gewenste accommodatie en kies je via de kalender de gewenste vertrekdatum.

Je ziet nu de prijzen die geldig zijn in de door jou gekozen periode. Klik op de prijs die hoort bij de datum waarop je wenst te reizen.

Aan de rechterkant verschijnt je kassabon. Hier zie je de totale reissom inclusief de eventuele van toepassing zijnde kortingen & toeslagen. Klopt alles? Klik dan onderaan op de kassabon, op de knop 'Boek deze reis'.

Je krijgt hierna een pagina te zien met items die je kunt bijboeken. Denk hierbij aan een overtocht, Heritage pas of een reis- en/of annuleringsverzekering.

Je boeking is ALTIJD op aanvraag! Wat betekent dit?
Wij werken niet met voorraden. Hierdoor zijn alle reizen die wij aanbieden op aanvraag. Na ontvangst van je reservering gaan onze medewerkers direct na of je reis nog beschikbaar is. Wij zullen je reservering plaatsen bij onze leverancier(s). Zodra je reis is bevestigd, zullen wij je de factuur en de boekingsbevestiging toesturen.

Mocht je reis niet bevestigd worden, dan zullen wij contact met je opnemen om eventuele alternatieven te bespreken.

Wij proberen je boeking binnen 2 werkdagen aan je te bevestigen. Mocht je in de tussentijd vragen hebben, dan kun je altijd contact met ons opnemen.

Hoe boek ik twee verschillende kamertypes?
Dit is helaas niet mogelijk via onze website. Dit kun je in het opmerkingenveld vermelden, wij sturen je dan een nieuw prijsvoorstel.
Reizen met kinderen
Indien je met één of meerdere kinderen reist, kun je dit in het opmerkingenveld aan het eind van je boeking aangeven. Je hoeft de kinderen in dit geval niet mee te tellen bij het aantal personen.

Na ontvangst van je aanvraag, rekenen wij graag voor je uit wat de prijs voor de kinderen zal zijn. Het kan voorkomen dat de aangeboden hotels niet geschikt zijn voor het reizen met kinderen. Wij bieden je dan graag een gelijkwaardig alternatief aan.
Reizen met huisdieren
Indien je met een huisdier reist, kun je dit in het opmerkingenveld aan het eind van je boeking aangeven. Het kan voorkomen dat de aangeboden hotels, vakantieparken of cottages niet geschikt zijn voor het reizen met huisdieren. Wij bieden je dan graag een gelijkwaardig alternatief aan.

Aan het reizen met huisdieren zijn altijd kosten verbonden, wij zullen je hier vooraf over informeren. Meer informatie over het reizen met een huisdier kun je vinden op onze bestemmingen pagina's.
Kan ik deze reis aanpassen aan mijn wensen?
Natuurlijk! Al onze reizen zijn aan te passen aan je wensen! Laat ons weten wat je zou willen aanpassen en wij sturen je graag geheel vrijblijvend een voorstel toe. Je kunt je wensen mailen naar: info@houseofbritain.nl.
Bijkomende kosten
• reserveringskosten € 39,50 per boeking

Wanneer je enkel een overtocht reserveert bedragen de reserveringskosten € 19,50.

Deelnemersbijdrage SGR
Sinds 1 februari 2021 voert de Stichting Garantiefonds Reisgelden een deelnemersbijdrage in van € 5 per persoon per boeking. Deze bijdrage zal door House of Britain bij je in rekening worden gebracht en worden afgedragen aan de SGR. Zo zorgen we er samen voor dat het garantiefonds blijft beschikken over voldoende financiële middelen om reisgeld terug te betalen bij financieel onvermogen.
Goed verzekerd op reis
Annuleringsverzekering
Je kunt via ons een aflopende annuleringsverzekering afsluiten bij a.s.r. Deze verzekering is zeer compleet en mits je met geldige reden annuleert, krijg je zelfs je reeds genoten vakantie dagen terug.

Reisverzekering
Uiteraard kun je via ons ook een aflopende reisverzekering afsluiten. Zo ben je goed verzekerd tegen eventuele risico's. De reisverzekering biedt Europadekking en tevens de nodige vergoedingen in geval van geneeskundige kosten.

Afsluiten van de gewenste verzekering(en) kun je eenvoudig doen tijdens het boekingsproces. Wanneer je in de kassabon klikt op 'BOEKEN' kun je op de volgende pagina de gewenste verzekering(en) aanvinken.
Betalen
Wanneer de reis helemaal is geboekt ontvang je van ons de factuur, boekingsbevestiging en een betaallink. Via die link kun je betalen met iDEAL of via creditcard. We verzoeken je geen handmatige betalingen te doen. Betalingen gedaan via de link worden namelijk direct verwerkt, zelf overgemaakte betalingen niet.

Wanneer je online boekt hoef je niet direct te betalen, al onze reizen zijn op aanvraag.
Inbegrepen
• 7 overnachtingen in B&B's, hotels en inns inclusief ontbijt
• bagagetransport
• mobiele app met GPS routes
• tour pack met kleurgecodeerde routes en routekaarten
Niet inbegrepen
• vervoer naar Groot-Brittannië (dit is tijdens het maken van je online reservering bij te boeken)
Bijzonderheden
Je kunt deze reis boeken o.b.v. het meenemen van een eigen fiets, fietshuur of huur van een e-bike.
Voorbeeld accommodatie
Hieronder zie je een selectie van de accommodatie(s) die wij bij deze reis gebruiken. Onderstaande accommodatie(s) zijn voorbeelden, waardoor het kan voorkomen dat je soms in andere accommodatie verblijft. Uiteraard zijn deze alternatieven altijd van gelijkwaardige kwaliteit. De aangeboden accommodaties worden door ons regelmatig bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.
Impressie accommodatie
--
Bij deze reis verblijf je in een combinatie van hotels en B&B’s. Alle accommodaties worden met enig...
Bij deze reis verblijf je in een combinatie van hotels en B&B’s. Alle accommodaties worden met enige regelmaat gecontroleerd, zodat we zeker weten dat alles in orde is voor een onvergetelijke vakantie.

Het kan voorkomen dat er op sommige locaties geen beschikbaarheid is, in dat geval zullen we een taxitransfer voor je boeken, zodat je vanaf het eindpunt wordt teruggebracht naar de geboekte accommodatie.

De hotels hebben minimaal 3 sterren en variëren van stedelijke hotels tot gezellige Inns. Gedurende je verblijf in B&B’s zul je de vriendelijkheid en gastvrijheid ervaren die hier zo eigen is. Je krijgt altijd een kamer met privé faciliteiten, je hebt dan de beschikking over een eigen badkamer. Deze kan zich op de kamer bevinden of op de gang.

Je verblijf is inclusief ontbijt.

Je ontvangt een overzicht van de geboekte accommodatie bij de reisbescheiden, helaas weten we niet eerder waar je zult overnachten. Deze informatie ontvangen wij een maand voor vertrek van onze agent.
Lees meer
paper-aiplane

Blijf op de hoogte van acties en aanbiedingen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden