• ma t/m vr 9:00 uur - 17:00 uur
  • 0118-440 444

Elektrische auto Engeland

Met elektrische auto naar Engeland
Ze zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld: elektrische auto’s. Inmiddels zijn meer dan 300.000 auto’s die in Nederland geregistreerd zijn aangedreven met een elektromotor. En dat worden er alleen maar meer. Niet zo gek dus dat de vraag naar vakanties of rondreizen met elektrische auto’s toeneemt. Eén van de mooiste en meest geschikte bestemmingen om met de elektrische auto te bezoeken is zeker weten Engeland.
Rondreizen met elektrische auto
Het zuiden van Engeland is een droombestemming, met de wonderschone Dorset Heritage Coast, de historie in Bath, het ongeëvenaarde Dartmoor National Park en natuurlijk de wereldberoemde Cotswolds: hét traditionele Engeland zoals iedereen dat kent. Highlights die je absoluut niet mag missen!
Dompel je onder in de Engelse sfeer met een afternoon tea, natuurlijk met de onmiskenbare scones. In de tussentijd kun je de elektrische auto opladen op een van de vele laadpunten die je overal in Engeland kunt vinden.
5 tips voor reizen met elektrische auto in Engeland
Wil je optimaal genieten van een rondreis met de elektrische auto in de schitterende omgeving van Zuid-Engeland? Met onderstaande tips maken we je dit wel heel gemakkelijk.

1. Laadpalen met creditcard of laadpas
Wanneer je met een laadpas-app zoekt naar laadpalen, zie je slechts enkele tienduizenden laadpunten. Het Engelse oplaadnetwerk is namelijk op een andere manier ingericht dan in de meeste andere Europese landen. Bij ongeveer ⅔ van de laadpalen in Engeland kun je je elektische auto alleen opladen met een bankpas of creditcard. Dit heeft als groot voordeel dat je geen verschillende laadpassen hoeft te hebben. In de app Zap-Map kun je alle laadpalen, met laadpas of creditcard/bankpas eenvoudig terugvingen.

2. Welke stekker kun je gebruiken
Veruit de meeste elektrische auto’s in Nederland hebben een type 2 stekker, waarmee de auto bij een laadpaal kan worden opgeladen. Dat is in Engeland niet anders. Je kunt dus gewoon je eigen laadkabel gebruiken. Wel moet je er rekening mee houden dat de wat oudere laadpaal nog 1-fase hebben en dus een lager laadvermogen (7,4 kW). Heb je een elektische auto die met 1-fase oplaadt, dan profiteer je wel van een kortere oplaadtijd.

3. Locatie van het opladen
Wanneer je je elektrische auto moet opladen, kun je dit net zo goed doen terwijl je geniet van een mooi uitzicht. Is dit uitzicht boven op een berg? Dan kun je de auto beter niet helemaal vol laden. Wanneer je namelijk met je elektrische auto naar beneden rijdt, zal deze energie terugwinnen en de accu opladen. Het is natuurlijk zonde om deze energie niet te benutten.

4. Stroomverbruik
In Nederland weet je waarschijnlijk precies hoeveel kilometer je kunt rijden op één acculading. Het verbruik is echter, net als bij een verbrandingsmotor, afhankelijk van verschillende elementen. Rijdt je veel bergop, dan kost dat vanzelfsprekend veel meer vermogen dan in een vlakke omgeving. Wanneer je naar beneden rijdt, laadt de accu weer wat op. Maar ook temperatuur is van invloed op het stroomverbruik van je elektrische auto. Wanneer het kouder is, gebruikt de accu meer stroom. Dat geldt ook wanneer je een berg op rijdt, omdat het bovenop kouder is.

5. Houdt rekening met de overtocht
Met bovenstaande tips is het geen enkel probleem om zorgeloos te genieten van een rondreis met de elektrische auto in Engeland. Houdt er echter wel rekening mee dat op de ferry (nog) geen mogelijkheid is om de auto op te laden. Datzelfde geldt wanneer je gebruik maakt van de Eurotunnel. Wel zijn er in Calais (gratis) Tesla Superchargers beschikbaar, die ook kunen worden gebruikt voor ander automerken.
Jouw Engelse droomreis beleven met de elektrische auto?
Wil je je genieten van een prachtige reis in het pittoreske en authentieke Zuid-Engeland, waarbij je al het comfort hebt van het reizen met een elektrische auto? Boek dan deze autorondreis van House of Britain. Alle hotels waar je overnacht zijn voorzien van een laadpaal. Zo kun je je elektrische auto elke nacht opladen om de volgende dag weer met een volle accu op pad te gaan.
Liever een andere route? Wij maken graag een reis op maat, speciaal voor de elektrische auto. Bekijk hier ons reisaanbod om inspiratie op te doen.
Heb je een vraag voor onze reisspecialisten? We staan graag klaar om deze te beantwoorden. Neem gerust contact met ons op.
paper-aiplane

Blijf op de hoogte van acties en aanbiedingen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden