West Highland Way
Wandel van Glasgow naar Fort William over Schotlands populairste langeafstandspad. U wandelt langs Loch Lomond en dwars door het hart van de Schotse Hooglanden naar de voet van de Ben Nevis. Een zeer gevarieerde wandelroute!
Boek nu
vanaf € 846 p.p.
Schotland | West Highland Way | Ben Nevis
Wandelreis Schotland | West Highland Way
Afstand per dag: ca. 19-29 km.
Moeilijkheidsgraad: Geschikt voor de meer ervaren wandelaar. De wandelingen zijn middelzwaar en kunnen over moeilijk begaanbare paden voeren. Op enkele wandeldagen dient u hoogteverschillen te overbruggen.
Highlights
• Glasgow
• Loch Lomond
• Ben Nevis
• Fort William
• Kinlochleven

Informatie over de inbegrepen accommodatie(s)
Meer informatie over de accommodatie die is inbegrepen bij deze reis kunt u vinden onder de prijstabel.
Schotland | West Highland Way
Schotland | West Highland Way

De reis van dag tot dag

Dag 1
Aankomst en overnachting in Milngavie, net buiten Glasgow. Vanuit Glasgow kunt u met de trein naar Milngavie reizen, mocht u op tijd aankomen is het aangeraden een bezoek te brengen aan Mugdock Country Park, met 260 hectare aan landschap met verschillende bezienswaardigheden.
Dag 2
Van Milngavie wandelt u naar Drymen in Loch Lomond & The Trossachs National Park. Onderweg passeert u plaatsjes zoals Carbeth, Craighat en Croftamie, de wandeling loopt over ene afstand van ca. 19 km.
Dag 3
Langs de 'bonnie, bonnie banks of Loch Lomond' wandelt u in 22 kilometer naar Rowardennan aan de voet van Ben Lomond. Geniet van de prachtige uitzichten op de witte toppen van deze berg en alle groene landschappen om u heen.
Dag 4
U vertrekt vanuit Rowardennan verder langs Loch Lomond naar Inverarnan. De route is ongeveer 22 kilometer en leidt u langs de voet van de Ben Lomond en het plaatsje Inversnaid.
Dag 5
Door de prachtige vallei Glen Falloch en langs de fotogenieke berg Ben More wandelt u naar Tyndrum over een route van ongeveer 21 kilometer.
Dag 6
Vandaag wandelt u door de ongerepte drassige heides van Rannoch Moor in ongeveer 30 kilometer naar Kingshouse.
Dag 7
Vanuit Kingshouse loopt route omhoog en u wordt dan ook getrakteerd op fantastische vergezichten. Via de Devil's Staircase bereikt u het gezellige Kinlochleven (ca. 15 km).
Dag 8
Via een spectaculaire bergpas wandelt u over 22 kilometer naar de voet van de Ben Nevis, dit is de hoogste berg van Schotland en ligt vlakbij Fort Willaim, waar uw overnachting zal plaatsvinden.
Dag 9
Uw wandelvakantie eindigt in Fort William, neem nog een kijkje bij Neptunes Staircase een indrukwekkend sluizensysteem vlakbij Fort William voordat u per trein of bus kunt weer terug reist naar Glasgow.
Selecteer uw reisdatum
Kies via de kalender uw gewenste vertrekdatum. De getoonde prijzen zijn per persoon, gebaseerd op het hieronder gekozen aantal reizigers & kamertype.

Boeken
Klik op de prijs die hoort bij de datum waarop u wenst te reizen. Aan de rechterkant verschijnt de prijsberekening (uw kassabon) en kunt u de gekozen reis boeken.
Hulp bij online boeken
Hoe boek ik online mijn reis?
Aan de linkerkant selecteert u het aantal deelnemers, kiest u de gewenste accommodatie en kiest u via de kalender de gewenste vertrekdatum.

U ziet nu de prijzen die geldig zijn in de door u gekozen periode. Klik op de prijs die hoort bij de datum waarop u wenst te reizen.

Aan de rechterkant verschijnt uw kassabon. Hier ziet u de totale reissom inclusief de eventuele van toepassing zijnde kortingen & toeslagen. Klopt alles? Klik dan onderaan op de kassabon, op de knop 'Boek deze reis'.

U krijgt hierna een pagina te zien met items die u kunt bijboeken. Denk hierbij aan een overtocht, Heritage pas of een reis- en/of annuleringsverzekering.

Uw boeking is ALTIJD op aanvraag! Wat betekent dit?
Wij werken niet met voorraden. Hierdoor zijn alle reizen die wij aanbieden op aanvraag. Na ontvangst van uw reservering gaan onze medewerkers direct na of uw reis nog beschikbaar is. Wij zullen uw reservering plaatsen bij onze leverancier(s). Zodra uw reis is bevestigd, zullen wij u de factuur en de boekingsbevestiging toesturen.

Mocht uw reis niet bevestigd worden, dan zullen wij contact met u opnemen om eventuele alternatieven te bespreken.

Wij proberen uw boeking binnen 2 werkdagen aan u te bevestigen. Mocht u in de tussentijd vragen hebben, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Hoe boek ik twee verschillende kamertypes?
Dit is helaas niet mogelijk via onze website. Dit kunt u in het opmerkingenveld vermelden, wij sturen u dan een nieuw prijsvoorstel.
Reizen met kinderen
Indien u met één of meerdere kinderen reist, kun u dit in het opmerkingenveld aan het eind van uw boeking aangeven. U hoeft de kinderen in dit geval niet mee te tellen bij het aantal personen.

Na ontvangst van uw aanvraag, rekenen wij graag voor u uit wat de prijs voor de kinderen zal zijn. Het kan voorkomen dat de aangeboden hotels niet geschikt zijn voor het reizen met kinderen. Wij bieden u dan graag een gelijkwaardig alternatief aan.
Bijkomende kosten
• reserveringskosten € 22,50 per boeking

Wanneer u enkel een overtocht reserveert bedragen de reserveringskosten € 15.
Goed verzekerd op reis
Annuleringsverzekering
U kunt via ons een aflopende annuleringsverzekering afsluiten bij Europeesche Verzekeringen. Deze verzekering is zeer compleet en mits u met geldige reden annuleert, krijgt u zelfs uw reeds genoten vakantie dagen terug.

Reisverzekering
Uiteraard kunt u via ons ook een aflopende reisverzekering afsluiten. Zo bent u goed verzekerd tegen eventuele risico's. De reisverzekering biedt Europa dekking en tevens de nodige vergoedingen in geval van geneeskundige kosten.

Afsluiten van de gewenste verzekering(en) kunt u éénvoudig doen tijdens het boekingsproces. Wanneer u in de kassabon klikt op 'BOEKEN' kunt u op de volgende pagina de gewensten verzekering(en) aanvinken.
Inbegrepen
• 8 overnachtingen inclusief ontbijt
• uitgebreid informatiepakket met kaarten en Engelstalige routebeschrijvingen
• bagage transport op wandeldagen
Niet inbegrepen
• transfers naar het startpunt en vanaf het eindpunt van de wandelvakantie
Voorbeeld accommodatie
Hieronder ziet u een selectie van de accommodatie die wij bij deze reis gebruiken. Onderstaande accommodatie zijn voorbeelden, waardoor het kan voorkomen dat u soms in andere accommodatie verblijft. Uiteraard zijn deze alternatieven altijd van gelijkwaardige kwaliteit. De aangeboden accommodaties worden door ons regelmatig bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.
Blijf op de hoogte van acties en aanbiedingen!