• ma t/m vr 9:00 uur - 17:00 uur
  • 0118-440 444
Cooley Peninsula & Mourne Mountains
Tijdens deze 8-daagse wandelreis ontdek je het prachtige gebied tussen Belfast en Dublin. Geniet van de schitterende Mourne Mountains, het indrukwekkende Tollymore Forest Park en het mooie Cooley schiereiland. En 's avonds kun je heerlijk bijkomen in één van de vele gezellige restaurants en pubs!
Boek nu
vanaf € 989 p.p.
Bewolking bij de bergen
Wandelreis | Cooley Peninsula & Cooley Mountains
Afstand per dag
12 – 18 kilometer

Moeilijkheidsgraad
Geschikt voor de ervaren wandelaar. De wandelingen zijn middelzwaar en kunnen over moeilijk begaanbare paden voeren. Op sommige dagen dienen er enkele hoogteverschillen overbrugd te worden.
Highlights
• Tollymore forest park
• Mourne mountains
• Slieve Gullion
• Carlingford Lough
• Mourne Way

Informatie over de inbegrepen accommodatie(s)
Meer informatie over de accommodatie die is inbegrepen bij deze reis kun je vinden onder de prijstabel.
Noord Ierland| The Mournes
Noord Ierland| The Mournes

De reis van dag tot dag

Reisschema
• 2 nachten in of in de omgeving van Dundalk
• 2 nachten in of in de omgeving van Carlingford
• 2 nachten in of in de omgeving van Attical
• 1 nacht in of in de omgeving van Tollymore
Dag 1
Je komt aan in Dublin of Belfast. Vanaf deze steden is het ongeveer een uur reizen naar Dundalk, waar de eerste overnachting zal plaatsvinden.
Dag 2
Je wordt opgehaald bij je B&B en je wordt naar het startpunt van de wandeling in Ravensdale Forest gebracht. De wandelroute volgt een gedeelte van de Taín Way en via een bospad klim je naar de Clermount Cairn (562 m), voordat je weer afdaalt via Anaverna richting de Lumpers Pub in Ravensdale en eindigt bij een gastvrije B&B voor de tweede nacht. Geniet tijdens deze wandeling van het uitzicht over Slieve Gullion, Carlingford Lough, de Mourne Mountains en - bij goed zicht - de Dublin Mountains in het zuiden. De wandeling bedraagt ongeveer 12 kilometer.
Dag 3
Een mooie wandeling vanuit de Lumpers over het Cooley schiereiland naar het Middeleeuwse Carlingford. Na afloop van de tocht word je verwelkomd in je B&B in Carlingford. Carlingford is een sfeervol, typisch Iers plaatsje, een ideale plek om je vakantie met één of twee nachten te verlengen. De wandeling bedraagt ongeveer 16,5 km.
Dag 4
Carlingford is niet alleen beroemd vanwege zijn Middeleeuwse kastelen en ruïnes, maar ook om de geweldige restaurants en de befaamde oesters. Daarnaast is het een paradijs voor wandelaars. Geniet vandaag van de sfeer, de winkeltjes, de pubs en restaurantjes of maak een van de vele korte of langere wandelingen die in dit gebied te vinden zijn. Er zijn diverse wandelmogelijkheden, van 8 tot 20 km.
Dag 5
Je wordt naar Rostrevor gebracht waar je via de Mourne Way de Mourne Mountains ingaat. De wandeling gaat op deze dag over bospaden en heide, maar ook over wat ruiger bergterrein. Veel variatie dus! Aan het einde van de tocht word je opgehaald en naar je hostel in Attical gebracht, een klein dorpje midden in de Mournes. Ook Attical is een uitstekende plaats om een extra overnachting te regelen en één van de uitdagende wandelingen in de omgeving te maken. De wandeling is ongeveer 17 km lang.
Dag 6
Er zijn vanuit Attical meerdere schitterende wandelingen mogelijk en met gebruik van de Rambler bus in de zomermaanden zijn de Mourne Mountains in zijn geheel te bereiken. Wandelbeschrijvingen zijn voor deze dag in het Engels.
Dag 7
De dag begint met een transfer naar het beginpunt van de wandeling, die verdergaat langs de noordrand van de Mourne Mountains en door het schitterende bos van Tollymore Forest Park. Je overnacht de laatste nacht naast het bos van Tollymore, een paar kilometer buiten Newcastle, met zijn grote variatie aan goede restaurants en gemoedelijke pubs. De wandeling bedraagt ongeveer 18 km.
Dag 8
Helaas is dit alweer het einde van jouw wandelreis.
Selecteer de reisdatum
Kies via de kalender de gewenste vertrekdatum. De getoonde prijzen zijn per persoon, gebaseerd op het hieronder gekozen aantal reizigers & kamertype.

Boeken
Klik op de prijs die hoort bij de datum waarop je wenst te reizen. Aan de rechterkant verschijnt de prijsberekening (de kassabon) en kun je de gekozen reis boeken.
Hulp bij online boeken
Hoe boek ik online mijn reis?
Aan de linkerkant selecteer je het aantal deelnemers, kies je de gewenste accommodatie en kies je via de kalender de gewenste vertrekdatum.

Je ziet nu de prijzen die geldig zijn in de door jou gekozen periode. Klik op de prijs die hoort bij de datum waarop je wenst te reizen.

Aan de rechterkant verschijnt je kassabon. Hier zie je de totale reissom inclusief de eventuele van toepassing zijnde kortingen & toeslagen. Klopt alles? Klik dan onderaan op de kassabon, op de knop 'Boek deze reis'.

Je krijgt hierna een pagina te zien met items die je kunt bijboeken. Denk hierbij aan een overtocht, Heritage pas of een reis- en/of annuleringsverzekering.

Je boeking is ALTIJD op aanvraag! Wat betekent dit?
Wij werken niet met voorraden. Hierdoor zijn alle reizen die wij aanbieden op aanvraag. Na ontvangst van je reservering gaan onze medewerkers direct na of je reis nog beschikbaar is. Wij zullen je reservering plaatsen bij onze leverancier(s). Zodra je reis is bevestigd, zullen wij je de factuur en de boekingsbevestiging toesturen.

Mocht je reis niet bevestigd worden, dan zullen wij contact met je opnemen om eventuele alternatieven te bespreken.

Wij proberen je boeking binnen 2 werkdagen aan je te bevestigen. Mocht je in de tussentijd vragen hebben, dan kun je altijd contact met ons opnemen.

Hoe boek ik twee verschillende kamertypes?
Dit is helaas niet mogelijk via onze website. Dit kun je in het opmerkingenveld vermelden, wij sturen je dan een nieuw prijsvoorstel.
Reizen met kinderen
Indien je met één of meerdere kinderen reist, kun je dit in het opmerkingenveld aan het eind van je boeking aangeven. Je hoeft de kinderen in dit geval niet mee te tellen bij het aantal personen.

Na ontvangst van je aanvraag, rekenen wij graag voor je uit wat de prijs voor de kinderen zal zijn. Het kan voorkomen dat de aangeboden hotels niet geschikt zijn voor het reizen met kinderen. Wij bieden je dan graag een gelijkwaardig alternatief aan.
Reizen met huisdieren
Indien je met een huisdier reist, kun je dit in het opmerkingenveld aan het eind van je boeking aangeven. Het kan voorkomen dat de aangeboden hotels, vakantieparken of cottages niet geschikt zijn voor het reizen met huisdieren. Wij bieden je dan graag een gelijkwaardig alternatief aan.

Aan het reizen met huisdieren zijn altijd kosten verbonden, wij zullen je hier vooraf over informeren. Meer informatie over het reizen met een huisdier kun je vinden op onze bestemmingen pagina's.
Kan ik deze reis aanpassen aan mijn wensen?
Natuurlijk! Al onze reizen zijn aan te passen aan je wensen! Laat ons weten wat je zou willen aanpassen en wij sturen je graag geheel vrijblijvend een voorstel toe. Je kunt je wensen mailen naar: info@houseofbritain.nl.
Bijkomende kosten
• reserveringskosten € 39,50 per boeking

Wanneer je enkel een overtocht reserveert bedragen de reserveringskosten € 19,50.

Deelnemersbijdrage SGR
Sinds 1 februari 2021 voert de Stichting Garantiefonds Reisgelden een deelnemersbijdrage in van € 5 per persoon per boeking. Deze bijdrage zal door House of Britain bij je in rekening worden gebracht en worden afgedragen aan de SGR. Zo zorgen we er samen voor dat het garantiefonds blijft beschikken over voldoende financiële middelen om reisgeld terug te betalen bij financieel onvermogen.
Goed verzekerd op reis
Annuleringsverzekering
Je kunt via ons een aflopende annuleringsverzekering afsluiten bij a.s.r. Deze verzekering is zeer compleet en mits je met geldige reden annuleert, krijg je zelfs je reeds genoten vakantie dagen terug.

Reisverzekering
Uiteraard kun je via ons ook een aflopende reisverzekering afsluiten. Zo ben je goed verzekerd tegen eventuele risico's. De reisverzekering biedt Europadekking en tevens de nodige vergoedingen in geval van geneeskundige kosten.

Afsluiten van de gewenste verzekering(en) kun je eenvoudig doen tijdens het boekingsproces. Wanneer je in de kassabon klikt op 'BOEKEN' kun je op de volgende pagina de gewenste verzekering(en) aanvinken.
Betalen
Wanneer de reis helemaal is geboekt ontvang je van ons de factuur, boekingsbevestiging en een betaallink. Via die link kun je betalen met iDEAL of via creditcard. We verzoeken je geen handmatige betalingen te doen. Betalingen gedaan via de link worden namelijk direct verwerkt, zelf overgemaakte betalingen niet.

Wanneer je online boekt hoef je niet direct te betalen, al onze reizen zijn op aanvraag.
Inbegrepen
• 7 overnachtingen inclusief ontbijt
• bagagetransport op wandeldagen
• uitgebreid informatiepakket met kaarten en Engelstalige routebeschrijvingen
Niet inbegrepen
• transfers naar het startpunt en vanaf het eindpunt van de wandelvakantie
• vervoer naar Ierland
Voorbeeld accommodatie
Hieronder zie je een selectie van de accommodatie(s) die wij bij deze reis gebruiken. Onderstaande accommodatie(s) zijn voorbeelden, waardoor het kan voorkomen dat je soms in andere accommodatie verblijft. Uiteraard zijn deze alternatieven altijd van gelijkwaardige kwaliteit. De aangeboden accommodaties worden door ons regelmatig bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.
Walking Holiday Ireland
--
Bij deze reis verblijf je in sfeervolle B&B’s. Wij boeken accommodaties voor je die regelmatig word...
Bij deze reis verblijf je in sfeervolle B&B’s. Wij boeken accommodaties voor je die regelmatig worden bezocht door onze plaatselijke agenten, om de kwaliteit te kunnen garanderen.

Het kan voorkomen dat er op sommige locaties geen beschikbaarheid is, in dat geval zullen we een taxitransfer voor je boeken, zodat je vanaf het eindpunt wordt teruggebracht naar de geboekte accommodatie.

De B&B's variëren van traditionele boerderijen tot moderne bungalows en van pensions tot kleine familiehotels. De meeste B&B's hebben een ontbijtruimte en in sommige B&B's kan de gastheer/vrouw ook een diner verzorgen. Gedurende je verblijf in B&B’s zul je de vriendelijkheid en gastvrijheid ervaren die hier zo eigen is. Je krijgt altijd een kamer met privé faciliteiten, je hebt dan de beschikking over een eigen badkamer. Deze kan zich op de kamer bevinden of op de gang.

Je verblijf is inclusief ontbijt.

Je ontvangt een overzicht van de geboekte accommodaties bij de reisbescheiden, helaas weten we niet eerder waar je zult overnachten. Deze informatie ontvangen wij een maand voor vertrek van onze agent.
Lees meer
paper-aiplane

Blijf op de hoogte van acties en aanbiedingen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden