• ma t/m vr 9:00 uur - 17:00 uur
  • 0118-440 444

Wandelen in Wales

Wandelen in Wales: dit mag je niet missen!
Wales, een land dat veel mensen tot de verbeelding spreekt. Het onbekende gedeelte van het Verenigd Koninkrijk. Natuurlijk is het kleiner dan Schotland en Engeland met slechts 3 miljoen inwoners. Dat laat meer ruimte voor natuur en dat is precies wat je gaat ontdekken als je gaat wandelen in Wales. We laten je graag de hoogtepunten van dit prachtige land zien.
6x Dit moet je zien als je gaat wandelen in Wales
Hoe mysterieus Wales ook lijkt, pas wanneer je door dit bijzondere land reist, ervaar je het echte Wales. Hoe gastvrij de mensen hier zijn. Hoe dat de tijd soms lijkt te hebben stilgestaan. En vooral: hoe overweldigend mooi het landschap is. Wil je gaan wandelen in Wales? Lees dan zeker even verder en ontdek de hoogtepunten van dit fijne land.

1. Snowdonia
Het bekendste nationale park met de hoogste berg van Wales: Snowdon. Er zijn verschillende routes naar de top, van gemiddeld tot moeilijk. Trek hier wel een dag voor uit, afhankelijk van de route die je kiest. Eenmaal boven wordt je beloond met een spectaculair uitzicht over het nationale park Snowdonia.
2. Wye Valley
Gelegen op de grens tussen Engeland en Wales, wordt de landsgrens bepaald door de rivier Wye. Houd je van geschiedenis? Bezoek dan ook zeker de nog goed bewaard gebleven Tintern Abbey, een kloosterabdij uit 1311. Bezoek ook zeker het plaatsje Monmouth, waar je heerlijk kunt relaxen op een terrasje.
3. Llyn Peninsula
Het schiereiland Llyn ligt in het noordwesten van Wales en staat bekend om de mooie kustplaatsjes zoals Abersoch, Pwllheli en Aberdaron. De blauwe meren en afgelegen stranden die je tijdens het wandelen langs de schitterende kustlijn ziet zul je niet snel meer vergeten. Ook is hier, net als in de rest van het VK, geen gebrek aan oude kastelen. Vooral Caerfarnon Castle en Criccieth Castle zijn de moeite waard.
4. Glyndwr’s Way
Een relatief nieuwe wandelroute van 135km door het glooiende heuvellandschap van Wales, waarbij je om de haverklap wordt getrakteerd op uitzichten waar je van versteld zult staan. De route gaat dwars door Midden Wales waar je bijna de gehele weg wordt vergezeld door de vele schapen.
5. Pembrokeshire Coast
Het tweede nationale park in dit rijtje. Een park dat barst van de bijzondere rotsformaties langs de grillige kustlijn én wilde dieren.
Hier vindt je authentieke vissersdorpjes die rechtstreeks uit een film lijken te komen. Ga je tussen mei en juli wandelen in Wales? Dan heb je grote kans dat je hier papegaaiduikers ziet. Zeehonden zie je hier het hele jaar.
6. Brecon Beacons
Deze in het zuiden van Wales gelegen bergketen en het nationale park is een paradijs voor wandelaars. Met lange en korte routes kun je hier je hart ophalen. Vanaf de top van de Twyn-y-Gaer heb je een panoramisch uitzicht over het omliggende landschap. De Henrhyrd Falls is de hoogste waterval van Zuid Wales. Wil je hier naartoe wandelen? Dan kun je wat trappen verwachten maar het pad is verder vrij gemakkelijk te lopen. Een prachtige, sprookjesachtige plek die je niet wilt overslaan als je hier bent. Het dichtbijgelegen Swansea is in de Tweede Wereldoorlog behoorlijk gehavend geraakt door een bombardement. Inmiddels is het stadje weer opgebouwd en zijn vooral de haven en de terrasjes een trekpleister.
Houd hier rekening mee als je gaat wandelen in Wales
Het land van valleien, ruige kusten, groene heuvels, bergen en rust. Dat is hoe je Wales het beste kunt omschrijven. Alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke vakantie die helemaal in het teken staat van wandelen in Wales. Heb je al eerder een wandelvakantie gedaan? Dan weet je dat er wel wat zaken zijn om rekening mee te houden. Is dit de eerste keer dat je een wandelvakantie gaat doen? Lees dan zeker snel verder.

● Veranderlijk weer
Ga je wandelen in de bergen of heuvels, houd er dan rekening mee dat het weer snel kan omslaan. Daarnaast kan het temperatuurverschil op hoger gelegen gedeelten van je wandeling behoorlijk groot zijn ten opzichte van het dal. Kleed je dus altijd in lagen en neem een regenjas mee. Het voordeel daarvan is dat die lichtgewicht zijn en ook vaak goed beschermen tegen de wind.
● Schoenen
Blaren, verzwikte enkels of erger wil je natuurlijk voorkomen als je gaat wandelen in Wales. Investeer daarom in goede, stevige wandelschoenen. Kies hierbij voor een model dat perfect aansluit bij jouw voet én dat waterdicht is. Zo ben je goed voorbereid op elk soort terrein dat je tegen zult komen tijdens je reis.
● Route plannen
Bepaal van te voren welke afstanden je wilt lopen en welke wandelingen je wilt doen. Ga je op wandelreis, maak je dan op voor relatief lange afstanden. Geef je de voorkeur aan een reis waar je meerdere korte wandelingen op een dag combineert, beslis dan van te voren welke routes je gaat doen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Houdt ook rekening met extra tijd, bijvoorbeeld als je wat langer van het uitzicht wilt genieten of per ongeluk een stukje verkeerd loopt.
● Eten en drinken
Neem altijd voldoende te eten en drinken mee. Niets is vervelender dan je route onderschatten en een heel stuk te moeten lopen terwijl je honger of dorst hebt. Energie- of proteinereepjes zijn makkelijk mee te nemen en doordat ze per stuk verpakt zijn, kun je ze prima als reserve in je tas doen.
● Let op het getij
Wandel je langs de kustlijn van Wales, houd dan rekening met het getij. Soms kunnen wandelpaden met hoog water onder komen te staan waardoor je niet meer verder kunt. Ook wil je ten allen tijde zorgen dat je niet wordt ingesloten door opkomend water. Veiligheid gaat immers voor alles.
● Respecteer de natuur
Tijdens het wandelen in Wales geniet je volop van de ongerepte natuur en de gastvrijheid van de bevolking. Ga dan ook respectvol om met deze natuur en laat geen rommel achter. Ook het meenemen van dingen uit de natuur is niet toegestaan. Het bekende gezegde “Leave nothing but footprints, take nothing but photos” gaat overal ter wereld op. Zo kunnen anderen die na jou komen ook genieten van de natuur zoals jij dat hebt gedaan.
● Ontdek de onontdekte plekken
Vraag lokale bevolking en gidsen naar tips voor wandelingen, bezienswaardigheden, restaurantjes en meer. Zij helpen je graag om van jouw reis een onvergetelijke herinnering te maken en vertellen vaak uitgebreid over de geschiedenis van het gebied.
Wandelreis naar Wales op maat
De mogelijkheden van een wandelreis naar Wales zijn eindeloos. We hopen je met deze tips genoeg inspiratie te hebben gegeven voor een route die aan al je verwachtingen voldoet.
In ons reisaanbod van reizen naar Wales vind je een aantal schitterende reizen naar Wales. Wil je liever een reis op maat laten samenstellen? Ook dat doen wij met liefde en vrijblijvend. Vertel onze reisspecialisten jouw wensen en ze gaan graag voor je aan de slag om het perfecte reisvoorstel voor jou te maken. Wil je een combinatie met bijvoorbeeld Engeland? Ook dat is zeker mogelijk. Het voordeel van een reis op maat is dat deze helemaal is afgestemd op jouw wensen. Wil je graag eerst even overleggen? Neem dan gerust telefonisch of per e-mail contact met ons op.
paper-aiplane

Blijf op de hoogte van acties en aanbiedingen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden