• ma t/m vr 9:00 uur - 17:00 uur
  • 0118-440 444
Vikingroute door Denemarken & Skåne
Treed in de voetsporen van de Vikingen tijdens deze fantastische rondreis door Denemarken en het Zweedse Skåne. Je komt niet alleen langs Vikingsteden, maar je passeert ook een aantal geweldige culturele hotspots. Een reis om niet snel te vergeten!
Boek nu
vanaf € 1361 p.p.
ribe
Autorondreis Denemarken & Zweden
Denemarken wordt ook wel het land van de Vikingen genoemd, dus wat is er leuker dan een mooie Vikingroute volgen in dit fascinerende land. Je brengt niet alleen een bezoek aan de Vikingstad Ribe, maar je kunt ook een kijkje nemen in de geboorteplaats van de bekende schrijver Hans Christian Andersen. Ook passeer je de grens naar Zweden, zodat je in het zuidelijke punt van dit prachtige land mooie indrukken kunt opdoen. Bekijk Gothenburg met zijn Vikingschip en het schitterende Frederiksborg Castle en Kronborg Castle.
Highlights
• Ribe
• Kronborg Castle
• Kopenhagen
• Skagen
• Lund
• Grenen

Informatie over de inbegrepen accommodatie(s)
Meer informatie over de accommodatie die is inbegrepen bij deze reis kunt u vinden onder de prijstabel.
highlight vikingenroute
highlight vikingenroute

De reis van dag tot dag

Reisschema
• 1 nacht in of in de omgeving van Ribe
• 2 nachten in of in de omgeving van Århus
• 1 nacht in of in de omgeving van Frederikshavn
• 2 nachten in of in de omgeving van Gothenburg
• 2 nachten in of in de omgeving van Malmö
• 3 nachten in of in de omgeving van Kopenhagen
• 1 nacht in of in de omgeving van Odense
Dag 1
Vandaag start je Vikingtocht naar Denemarken en Skåne. Start je dag op tijd en ga de grens over naar Denemarken voor de rit naar Ribe. Ribe is de oudste stad van Denemarken en de geschiedenis is dan ook lang en dramatisch. Het kleine stadje heeft zijn charme echter behouden, dus maak zeker een wandeling door de stad en geniet van de sfeer. Als je meer te weten wilt komen over Vikingen, ga dan naar het Ribe VikingeCenter. Je gaat hier 1300 jaar terug in de tijd en je komt oog in oog te staan met o.a. een zilversmid, koopman, valkenier en krijger. Je overnacht in de omgeving van Hovborg.
Dag 2
Na een lekker ontbijt reis je verder naar het noorden van Denemarken en wel de stad Århus. Je verblijft hier 2 nachten. Nadat je Ribe verlaten hebt, kom je aan bij Billund, bekend vanwege Legoland. Je kunt hier een bezoek brengen aan het park en je zult verbaasd zijn over wat er allemaal van legoblokjes gemaakt kan worden. Voordat je in Århus komt kun je Moesgård bezoeken met meerdere exposities. Je vindt hier van alles uit de prehistorie en je kunt ook de evolutie van de mens aanschouwen. Bewonder ook zeker 'Grauballe', een uit turf gemummificeerde man. Sluit je vakantiedag af met een mooie wandeling langs de haven van Århus.

Afstand Ribe-Århus: ca. 150 km
Dag 3
Århus is de op een na grootste stad van Denemarken en een dynamische stad die veel jongeren trekt. In 2017 was Århus 'European Capital of Culture'. Ontdek deze studentenstad met zijn gezellige straatjes, lieflijke Latin Quarter en het bruisende Vadestrædet, waar je diverse cafeetjes langs de rivier vindt. Bezoek bijvoorbeeld het openluchtmuseum Den Gamle By, dat vrij vertaald 'De Oude Stad' betekent. Het is een unieke attractie met een constructie van het stadsleven uit de 18e eeuw tot de jaren '70. Als je van moderne kunst houdt, dan is het ARoS - Aarhus Art Museum een aanrader. Het is een van de grootste kunstmusea in Noord-Europa en het museum heeft de grootste kunstcollectie van Denemarken, op Kopenhagen na. Geniet van een wandeling door het 'Rainbow Panorama' op het dak van het museum. Je wandelt hier langs een 150 meter lang pad, waarbij je een 360° uitzicht hebt over de stad. Århus staat echt bekend om zijn architectuur, waar The Iceberg een mooi voorbeeld van is. Dit unieke appartementengebouw ligt aan de haven en dichtbij het centrum. Het Aarhus City Hall is dan wel 75 jaar oud, maar het heeft veel moderne invloeden. Een prachtig voorbeeld van Deense architectuur!
Dag 4
Je reis gaat vandaag verder in noordelijke richting naar Frederikshavn voor de volgende overnachting. Voor bezoekers in de streek Noord-Jutland is een bezoek aan Skagen en Grenen, in het meest noordelijke puntje van Denemarken, zeker een must. Het is fascinerend om te zien wat de kracht van de natuur hier doet. Stop allereerst in Skagen, dat bekend staat om zijn natuur en Scandinavische kunstenaars met een Boheemse levensstijl. Grenen ligt het meest noordelijk en hier kun je een uniek natuurlijk fenomeen aanschouwen. Twee zeeën komen hier bij elkaar, namelijk Skagerrak en Kattegat. De botsing van de golven kun je vanaf hier goed zien. Deze fascinerende toeristische attractie is een spitformatie die bestaat uit afgezet zand en grind, dat meegevoerd wordt door de sterke stroming. In de afgelopen 100 jaar is deze barrière met 1 km verlengd. Het uitgestrekte strand van Grenen verschuift constant, waardoor lagunes veelvuldig voorkomen. Dit is een trekpleister voor zowel volwassenen als kinderen, maar ook een geliefde plek voor waadvogels. Door de gevaarlijke sterke stroming mag je niet zwemmen in deze zee. Ten zuiden van Grenen laat een kompas zien dat Grenen eigenlijk naar het oosten wijst. Optioneel kun je ook naar 'Sandormen' rijden waar de twee zeeën samen komen. Je bent hier getuige van een fantastische verandering van de kustlijn en de grote diversiteit van de natuur.

Afstand Århus-Frederikshavn: ca. 180 km
Dag 5
Het is tijd om Denemarken achter je te laten en verder te gaan naar Zweden. Vanuit Frederikshavn neem je de ferry naar Gothenburg in Zweden. Je gaat over het Kattegat, een zee die tussen Jutland in het westen, de eilanden in de Deense Straat in het zuiden en de Zweedse provincies in het oosten ligt. De toegang tot het Kattegat en de controle over de zee is erg belangrijk geweest voor de maritieme geschiedenis. Tot de voltooiing van het Eider kanaal in 1784 was het Kattegat de enige zeeroute in en uit de Baltische Staten. De naam Kattegat is afgeleid van het Nederlandse woord 'kat' en 'gat'. Dit was middeleeuws navigatie jargon, waarbij kapiteins van Hanze handelsvloten de Deense Straat vergeleken met een gat zo smal waar een kat niet eens doorheen kon kruipen. Eenmaal in Gothenburg kun je zien wat de stad allemaal te bieden heeft. Wandel over de beroemde Avenyn Avenue, bekijk prachtige architectuur of geniet van een heerlijk diner in een van de talrijke restaurants. Door de oude trams die door de stad rijden wordt Gothenburg ook wel het Scandinavische San Francisco genoemd. Je verblijft 2 nachten in Gothenburg.

Afstand Frederikshavn -Gothenburg: ca. 100 km
Dag 6
Gothenburg is een stad die je op je gemak moet bekijken. De stad is bekend vanwege het automerk Volvo, magische eilanden en misschien wel het beste seafood ter wereld. Gothenburg is, op alle hoofdsteden na, de grootse stad in Scandinavië en ligt aan de mooie westkust van Zweden. De stad kenmerkt zich door een rotsachtige kustlijn, diepe bossen, rustige meren en de golvende zee in het westen. Geen andere Zweedse stad geeft zo makkelijk toegang tot de natuur. Gelijk in de achtertuin van deze stad vind je open vlaktes en schitterende eilanden. Optioneel kun je een zeehondensafari maken. Deze schattige dieren worden 'knubbsäl' genoemd en zijn gedurende het jaar veelvuldig te zien in de archipel. Als ze niet in het zonnetje liggen te relaxen, dan zie je ze misschien wel in het water spelen. De 1 uur durende Carpe Diem tour gaat langs de mooie archipel en je hebt een goede kans om zeehonden te zien. De tour is alleen mogelijk in de zomermaanden.
Dag 7
Vandaag staat Malmö op het programma waar je 2 nachten verblijft. Maak een mooie autorit langs de prachtige Zweedse kust en maak een korte stop in Lund. Deze charmante stad heeft een perfecte combi tussen modern en historie. Er wordt ook wel gezegd dat je hier een leven lang kunt vertoeven zonder alle stille straatjes en mooie gebouwen te vinden. In de geplaveide oude stad staat de groteske kathedraal van Lund, die in Romaanse stijl is gebouwd.

Afstand Gothenburg-Malmö: ca. 275 km
Dag 8
Vandaag ontdek je Malmö op eigen gelegenheid. Bekijk de kleine pleintjes van de oude stad of bewonder de vele beelden die je in de stad vindt. We zijn benieuwd wat je van de 'Knotted Gun' vindt! Je kunt ook het Modern Museum of Malmö bezoeken. Dit museum is één van Europa's meest toonaangevende musea voor moderne en hedendaagse kunst en biedt een internationale collectie. Malmö heeft één van de mooiste expositieruimtes in heel Zweden. Ook kun je Skåne verder ontdekken. Deze kuststreek heeft namelijk een rijke geschiedenis. Verken het uitgestrekte landschap met eindeloze gele koolzaadvelden, mystieke beukenbossen en gougele zandstranden.
Dag 9
Via de Øresund brug rijd je na een heerlijk ontbijt naar Kopenhagen voor de komende 3 overnachtingen. Vergeet onderweg niet te genieten van het spectaculaire uitzicht vanaf de Øresund brug. Deze brug is ongeveer 16 km lang en verbindt Kopenhagen met Malmö. Deze tolbrug bestaat uit 3 delen; een brug, een kunstmatig eiland en een tunnel. Eenmaal aangekomen in Kopenhagen kun je deze prachtige stad verkennen. Kopenhagen is een stad die je op het gemak moet bekijken. Bewonder de beroemde charme van de stad en zijn moderne en historische invloeden. Natuurlijk mag een bezoek aan het standbeeld van de beroemde zeemeermin en het Koninklijke Paleis Amalienborg niet ontbreken. Maak een wandeling rond de toeristische trekpleister Nyhav, dat vroeger een drukke commerciële haven was. Sla zeker een bezoek aan huisnummer 20 niet over, waar de beroemde sprookjesschrijver H.C. Andersen heeft gewoond. Zeker in de zomer is Nyhavn een perfecte plek om een dag te vertoeven.

Afstand Malmö-Kopenhagen: ca. 45 km
Dag 10
De eerste stop vandaag is Hillerød waar je het majestueuze Frederiksborg Castle kunt bezoeken. Dit kasteel is gebouwd voor Christian IV en staat op drie eilandjes. Het wordt ook wel beschouwd als een meesterwerk uit de Deense Renaissance periode. Het is het grootste paleis in Scandinavië en symboliseert de kracht van de Deense monarchie. Niet alleen is dit de plek waar koningen werden gekroond, maar ook de koninklijke familie woont hier. In 1859 is het door een brand verwoest, maar later weer wederopgebouwd. Doordat het kasteel zo groot is wordt het ook wel het Deense 'Versailles' genoemd. Hierna ga je verder naar Fredensborg waar de koningin haar zomerverblijf heeft. De laatste stop voor vandaag is Helsingør. Je kunt de oude stad bezoeken met Kronborg Castle. Dit kasteel heeft een strategische ligging en is van symbolische waarde voor de Denen. Het kasteel heeft ook een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van Noord-Europa gedurende de 16e en 18e eeuw. De bouw van dit indrukwekkende Renaissance kasteel begon in 1574 en aan het eind van de 17e eeuw werden de verdedigingswerken versterkt volgens het gebruik van militaire architectuur. Vandaag de dag is het kasteel nog steeds in tact. Kronborg Castle is ook wel bekend als Elsinore, uit Shakespeare's tragedie 'Hamlet'.
Dag 12
Je reis gaat via de tolbrug Great Belt Bridge verder naar Odense voor de laatste overnachting. Deze 18 km lange brug verbindt het oostelijke en westelijke deel van Denemarken. Odense is de derde grootste stad van Denemarken en een bezoek meer dan waard! Het is de geboorteplaats van de beroemde schrijver Hans Christian Andersen, wiens sprookjes zijn vertaald in meer dan 125 landen. Je kunt het H.C. Andersen museum bezoeken waar een buitengewone expositie is te zien, evenals een unieke presentatie van de teksten, beelden en persoonlijke bezittingen uit het leven van de schrijver.

Afstand Kopenhagen-Odense: ca. 165 km
Dag 11
Vandaag heb je een extra te besteden in Kopenhagen. Bekijk de stad eens van een andere kant en huur een fiets om te stad te bezichtigen. Ook kun je een boottochtje maken om Kopenhagen vanaf het water te bekijken. Zoek je wat meer avontuur? Ga dan naar ht pretpark Tivoli, waar bezoekers al sinds 1843 worden vermaakt.
Dag 13
We hopen dat je hebt genoten van dit Viking avontuur!
Selecteer de reisdatum
Kies via de kalender de gewenste vertrekdatum. De getoonde prijzen zijn per persoon, gebaseerd op het hieronder gekozen aantal reizigers & kamertype.

Boeken
Klik op de prijs die hoort bij de datum waarop je wenst te reizen. Aan de rechterkant verschijnt de prijsberekening (de kassabon) en kun je de gekozen reis boeken.
Hulp bij online boeken
Hoe boek ik online mijn reis?
Aan de linkerkant selecteer je het aantal deelnemers, kies je de gewenste accommodatie en kies je via de kalender de gewenste vertrekdatum.

Je ziet nu de prijzen die geldig zijn in de door jou gekozen periode. Klik op de prijs die hoort bij de datum waarop je wenst te reizen.

Aan de rechterkant verschijnt je kassabon. Hier zie je de totale reissom inclusief de eventuele van toepassing zijnde kortingen & toeslagen. Klopt alles? Klik dan onderaan op de kassabon, op de knop 'Boek deze reis'.

Je krijgt hierna een pagina te zien met items die je kunt bijboeken. Denk hierbij aan een overtocht, Heritage pas of een reis- en/of annuleringsverzekering.

Je boeking is ALTIJD op aanvraag! Wat betekent dit?
Wij werken niet met voorraden. Hierdoor zijn alle reizen die wij aanbieden op aanvraag. Na ontvangst van je reservering gaan onze medewerkers direct na of je reis nog beschikbaar is. Wij zullen je reservering plaatsen bij onze leverancier(s). Zodra je reis is bevestigd, zullen wij je de factuur en de boekingsbevestiging toesturen.

Mocht je reis niet bevestigd worden, dan zullen wij contact met je opnemen om eventuele alternatieven te bespreken.

Wij proberen je boeking binnen 2 werkdagen aan je te bevestigen. Mocht je in de tussentijd vragen hebben, dan kun je altijd contact met ons opnemen.

Hoe boek ik twee verschillende kamertypes?
Dit is helaas niet mogelijk via onze website. Dit kun je in het opmerkingenveld vermelden, wij sturen je dan een nieuw prijsvoorstel.
Reizen met kinderen
Indien je met één of meerdere kinderen reist, kun je dit in het opmerkingenveld aan het eind van je boeking aangeven. Je hoeft de kinderen in dit geval niet mee te tellen bij het aantal personen.

Na ontvangst van je aanvraag, rekenen wij graag voor je uit wat de prijs voor de kinderen zal zijn. Het kan voorkomen dat de aangeboden hotels niet geschikt zijn voor het reizen met kinderen. Wij bieden je dan graag een gelijkwaardig alternatief aan.
Reizen met huisdieren
Indien je met een huisdier reist, kun je dit in het opmerkingenveld aan het eind van je boeking aangeven. Het kan voorkomen dat de aangeboden hotels, vakantieparken of cottages niet geschikt zijn voor het reizen met huisdieren. Wij bieden je dan graag een gelijkwaardig alternatief aan.

Aan het reizen met huisdieren zijn altijd kosten verbonden, wij zullen je hier vooraf over informeren. Meer informatie over het reizen met een huisdier kun je vinden op onze bestemmingen pagina's.
Kan ik deze reis aanpassen aan mijn wensen?
Natuurlijk! Al onze reizen zijn aan te passen aan je wensen! Laat ons weten wat je zou willen aanpassen en wij sturen je graag geheel vrijblijvend een voorstel toe. Je kunt je wensen mailen naar: info@houseofbritain.nl.
Bijkomende kosten
• reserveringskosten € 39,50 per boeking

Wanneer je enkel een overtocht reserveert bedragen de reserveringskosten € 19,50.

Deelnemersbijdrage SGR
Sinds 1 februari 2021 voert de Stichting Garantiefonds Reisgelden een deelnemersbijdrage in van € 5 per persoon per boeking. Deze bijdrage zal door House of Britain bij je in rekening worden gebracht en worden afgedragen aan de SGR. Zo zorgen we er samen voor dat het garantiefonds blijft beschikken over voldoende financiële middelen om reisgeld terug te betalen bij financieel onvermogen.
Goed verzekerd op reis
Annuleringsverzekering
Je kunt via ons een aflopende annuleringsverzekering afsluiten bij a.s.r. Deze verzekering is zeer compleet en mits je met geldige reden annuleert, krijg je zelfs je reeds genoten vakantie dagen terug.

Reisverzekering
Uiteraard kun je via ons ook een aflopende reisverzekering afsluiten. Zo ben je goed verzekerd tegen eventuele risico's. De reisverzekering biedt Europadekking en tevens de nodige vergoedingen in geval van geneeskundige kosten.

Afsluiten van de gewenste verzekering(en) kun je eenvoudig doen tijdens het boekingsproces. Wanneer je in de kassabon klikt op 'BOEKEN' kun je op de volgende pagina de gewenste verzekering(en) aanvinken.
Betalen
Wanneer de reis helemaal is geboekt ontvang je van ons de factuur, boekingsbevestiging en een betaallink. Via die link kun je betalen met iDEAL of via creditcard. We verzoeken je geen handmatige betalingen te doen. Betalingen gedaan via de link worden namelijk direct verwerkt, zelf overgemaakte betalingen niet.

Wanneer je online boekt hoef je niet direct te betalen, al onze reizen zijn op aanvraag.
Inbegrepen
• overtocht Frederikshavn - Gothenburg inclusief personenauto
• 12 overnachtingen inclusief ontbijt
• reisgids naar keuze uit ons aanbod
Niet inbegrepen
• tol voor Øresund Bridge en Great Belt Bridge
Bijzonderheden
In de prijs is het flextarief van Stena Line berekend. Deze prijzen zijn flexibel en kunnen tussentijds wijzigen. Mocht de reissom na boeking gewijzigd zijn, dan nemen wij eerst contact met je op.

Wil je voor of na deze reis een overnachtingshotel voor onderweg? Vraag ons naar de mogelijkheden!
Voorbeeld accommodatie
Hieronder zie je een selectie van de accommodatie(s) die wij bij deze reis gebruiken. Onderstaande accommodatie(s) zijn voorbeelden, waardoor het kan voorkomen dat je soms in andere accommodatie verblijft. Uiteraard zijn deze alternatieven altijd van gelijkwaardige kwaliteit. De aangeboden accommodaties worden door ons regelmatig bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.
Hotel Hovborg Kro
Denemarken-Denemarken: zuiden-Hovborg
Hovborg Kro is een gemoedelijke herberg in het zuiden van Denemarken. Het hotel heeft oude elemente...
Hovborg Kro is een gemoedelijke herberg in het zuiden van Denemarken. Het hotel heeft oude elementen en staat bekend om zijn goede maaltijden.

Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, tuin, wifi en gratis parkeerplaatsen.

Je kamer heeft een eigen badkamer, tv, telefoon, haardroger, radio en wifi.
Lees meer
Comwell Aarhus Dolce by Wyndham
Denemarken-Denemarken: midden-Århus
Comwell Aarhus is een modern hotel met uitzicht over de haven, het bos en het strand. Het hotel is ...
Comwell Aarhus is een modern hotel met uitzicht over de haven, het bos en het strand. Het hotel is centraal gelegen en vlakbij het centrum en het Centraal Station.

Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, bar, lift, wifi, fitnessruimte en parkeergarage (tegen betaling, circa DKK 150 per 24 uur).

Je comfortabele kamer heeft een eigen badkamer, haardroger, tv, telefoon en wifi.
Lees meer
Hotel Lisboa
Denemarken-Denemarken: noorden-Frederikshavn
Hotel Lisboa ligt in Frederikshavn in het noorden van Jutland en vlakbij de haven voor de overtocht...
Hotel Lisboa ligt in Frederikshavn in het noorden van Jutland en vlakbij de haven voor de overtocht naar Zweden.

Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, bar, wifi, tuin, terras en gratis parkeergelegenheid.

De kamer is voorzien van tv, zithoek, föhn, wifi en badkamer met bad en/of douche en toilet.
Lees meer
Comfort Hotel Göteborg
Zweden-Zweden: zuiden-Gothenburg
Het Comfort Hotel Göteborg heeft een perfecte ligging in het centrum van Gothenburg. Het ideale ver...
Het Comfort Hotel Göteborg heeft een perfecte ligging in het centrum van Gothenburg. Het ideale verblijf voor een bezoek aan deze stad.

Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, bar, wifi en parkeerplaatsen (tegen betaling, circa 195 SEK/24h).

Je comfortabele kamer is voorzien van een eigen badkamer, haardroger, tv en wifi.
Lees meer
Elite Hotel Savoy
Zweden-Zweden: zuiden-Malmö
Het Elite Hotel Savoy heeft een fantastische ligging en uitzicht over Malmö C. Entertainment en win...
Het Elite Hotel Savoy heeft een fantastische ligging en uitzicht over Malmö C. Entertainment en winkels zijn dichtbij te vinden.

Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, bar, wifi, fitnessruimte en sauna. Parkeren kan in de buurt van het hotel (tegen betaling).

Je comfortabele kamer heeft een eigen badkamer, telefoon, tv, waterkoker, haardroger en wifi.
Lees meer
Comfort Hotel Vesterbro
Denemarken-Denemarken: oosten-Kopenhagen
Het Comfort Hotel Vesterbro ligt in de hippe wijk Vesterbro in Kopenhagen. Het Centraal Station en ...
Het Comfort Hotel Vesterbro ligt in de hippe wijk Vesterbro in Kopenhagen. Het Centraal Station en Tivoli liggen op slechts 400 meter van het hotel. In de buurt van het hotel vind je verschillende bars, restaurants en winkels.

Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, bar, wifi en lift. Parkeren kan in de buurt van het hotel (tegen betaling, circa 275-365 DKK per 24 uur).

Je comfortabele kamer is voorzien van een eigen badkamer, tv en wifi.
Lees meer
Comwell H.C. Andersen Odense
Denemarken-Denemarken: oosten-Odense
Het Comwell H.C. Andersen Hotel ligt in de charmante en rustige H.C. Andersen buurt. Het treinstati...
Het Comwell H.C. Andersen Hotel ligt in de charmante en rustige H.C. Andersen buurt. Het treinstation, bezienswaardigheden en winkeltjes liggen op loopafstand.

Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, bar, wifi en parkeerplaatsen (tegen betaling, circa DKK 50 per nacht/dag).

Je comfortabele kamer heeft een eigen badkamer, tv, telefoon en wifi.
Lees meer
paper-aiplane

Blijf op de hoogte van acties en aanbiedingen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden