• ma t/m vr 9:00 uur - 17:00 uur
  • 0118-440 444

Schotland wandelen

Optimaal genieten: naar Schotland om te wandelen
Ben je ooit in Schotland geweest dan weet je: als je hier vertrekt dan neem je voor altijd een stukje van het land mee in je hart. Niet voor niets is Schotland één van de populairste bestemmingen om te gaan wandelen tijdens een onvergetelijke vakantie. Van de Hooglanden tot bruisend Edinburgh, van de eilanden tot de duizenden lochs, mogelijkheden om te wandelen zijn er in overvloed. Of je nu gaat voor de geschiedenis of juist voor de prachtige uitzichten, een reis naar Schotland om te wandelen is een droom die uitkomt.
Ontdek het echte Schotland terwijl je wandelt
Wanneer je door de glooiende heuvels, uitgestrekte valleien en majestueuze bergen van Schotland wandelt, wandel je ook door eeuwen van rijke geschiedenis en cultuur. Langs vele wandelroutes kom je verborgen schatten uit het verleden tegen. Denk maar eens aan de vele kastelen die het omringende land bewaken, de ruïnes van eeuwenoude abdijen en sporen van oude beschavingen die je in de rotsen nog kunt terugvinden. Waar je ook gaat wandelen in Schotland, het is niet alleen een fysieke reis maar ook een reis door de tijd waar je kunt genieten van verhalen en legendes die de basis hebben gelegd voor het land.
Ontmoetingen met wildlife
Wandelen is bij uitstek de manier om wildlife te kunnen spotten. Deze magische ontmoetingen zullen voor altijd in je herinneringen blijven, want hoe opwindend is het wanneer je majestueuze edelherten ziet grazen in valleien, otters in de rivierbedding ziet spelen of misschien wel een vos of Schotse wilde kat ziet sluipen. Vergeet dan ook zeker niet om je camera mee te nemen, want dit wil je zeker vastleggen!
Voorbereiden op wandelen in Schotland
Ga je in Schotland genieten van de mooiste wandelingen, dan wil je hier wel goed op voorbereid zijn. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Voordat je op pad gaat, is het dan ook essentieel om de volgende tips te volgen.

● Kleding en uitrusting
Het weer in Schotland kan grillig zijn. Van een stralende lucht kan het weer opeens omslaan, zeker wanneer je de bergen in trekt. Zorg dus dat je jezelf in laagjes kleedt en dat je waterdichte kleding en een warme jas meeneemt. Loop altijd op stevige wandelschoenen, zodat je grip hebt en je enkels beschermd zijn. In een comfortabele rugzak kun je eenvoudig voldoende water en iets te eten meenemen. Mocht je langer onderweg zijn dan gepland, kun je zo de honger stillen. Ook kan het slim zijn om een batterypack mee te nemen. Omdat je in de natuur weinig bereik hebt met je mobiele telefoon, gaat de accu sneller leeg. Met een draagbare accu heb je altijd voldoende stroom om een noodoproep te plaatsen, al gaan we er natuurlijk vanuit dat dat niet nodig is. Een zaklampje of hoofdlamp helpt je om de weg te vinden als het donker is geworden.
● Navigatie
Zorg dat je een GPS apparaat bij je hebt en een actuele, gedetailleerde kaart van de omgeving waar je gaat wandelen. Een kompas helpt je om de juiste richting te vinden.
● Veiligheid voorop
Als je gaat wandelen in Schotland is het essentieel dat je zorgt voor veiligheid. Ken je eigen fysieke mogelijkheden én grenzen en overschat je vaardigheden of conditie niet. Het wandelen in de bergen is veel intensiever dan op vlakke routes. Vertel altijd iemand welke route je gaat wandelen en wanneer je verwacht terug te zijn. Wordt er gewaarschuwd voor slecht weer of gevaarlijke omstandigheden, stel je wandeling dan uit.
● Respect voor natuur en omgeving
Of je nu in Schotland gaat wandelen of ergens anders: heb altijd respect voor de natuur. Blijf op paden tenzij is aangegeven dat je hiervan af mag wijken, zodat je kwetsbare ecosystemen niet beschadigd. Neem afval mee terug. Of zoals het gezegde luidt: Take nothing but photo’s, leave nothing but footprints.
Houd je ook aan de regels wanneer je dorpjes bezoekt en behandel de bevolking met respect. Toon waardering voor de natuurlijke schoonheid van Schotland en laat het land net zo mooi achter als je het hebt gevonden.
Ben je klaar om in Schotland te wandelen?
Klaar om jouw eigen Schotse avontuur te beginnen? Laat je inspireren door de eindeloze mogelijkheden van wandelen in Schotland en laat House of Britain je helpen bij het plannen van een onvergetelijke reis. Of je nu droomt van het bewandelen van oude paden doordrenkt van geschiedenis, het spotten van wilde dieren in hun natuurlijke habitat, of gewoonweg wilt genieten van de adembenemende landschappen van dit betoverende land, onze reisexperts staan klaar om jouw dromen werkelijkheid te maken. Neem vandaag nog contact met ons op en laat ons een op maat gemaakt reisplan voor je samenstellen, compleet met persoonlijke reisgids. Zo kun je optimaal genieten van het beste dat Schotland te bieden heeft. Jouw Schotse avontuur wacht op je - laat ons je gids zijn op deze onvergetelijke reis!
paper-aiplane

Blijf op de hoogte van acties en aanbiedingen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden