• ma t/m vr 9:00 uur - 17:00 uur
  • 0118-440 444

Rondreizen in Schotland

Droomreis: rondreizen in Schotland
Droom je ervan om te gaan rondreizen in Schotland? Een prachtig land, dat velen tot de verbeelding spreekt. Niet zo vreemd met zoveel mythes, legendes en adembenemende landschappen. Van het bruisende Edinburgh tot de ruige Hooglanden en de woeste kust: Schotland heeft het allemaal. Je zult niet de eerste zijn die zijn hart verliest aan dit prachtige land én de vriendelijke inwoners. Natuurlijk kunnen we je vertellen over de bekende highlights, zoals Loch Ness, Loch Lomond and the Trossachs en Isle of Skye. Maar vergeet tijdens het rondreizen in Schotland zeker niet de verborgen parels te bezoeken.
Rondreizen langs onontdekte parels
In het land van iconische Hooglanden en levendige steden zijn veel highlights te vinden. Maar wil je juist de rust en ruimte ervaren? Dan doe je er goed aan om net even buiten die bekende route te gaan.

● Loch Assynt
Langs de noordkust ligt het prachtige Loch Assynt en Lochinver, waar ongerepte wildernis op je wacht tussen ruige heuvels. Deze afgelegen meren stralen een ongrijpbare charme uit, omringd door grillige rotsformaties die prachtig reflecteren in het stille water. Beleef het rondreizen door het mysterieuze Schotland optimaal door in een kayak langs de verlaten oevers te peddelen of bezoek de ruïnes van Ardvreck Castle. Niet al te ver van Loch Assynt vind je de mytieke Allt Chranaidh waterval, die prachtig in een kloof tussen de rotsen ligt.

● Lewis
Ga verder dan Isle of Skye en pak de ferry naar Isle of Lewis. De ongerepte duinen van Tolsta Beach zullen je doen verstillen van verwondering. Struinend door het zand van de prachtige kustlijn waan je je op een tropisch strand maar met een Schotse twist. Bekijk de zonsondergang die hier onvergetelijk is. De stilte wordt alleen onderbroken door de golven die zachtjes op het zand rollen. Idyllischer dan dit wordt het niet.

● Glen Etive
Glencoe is één van de bekendste valleien van Schotland, en niet voor niets want deze mag zeker niet ontbreken als je door dit land gaat rondreizen. Maar plan hier zeker een extra dag in voor Glen Etive. De weg van Glencoe naar Glen Etive is dé iconische weg waar James Bond in Skyfall reed. Diep verscholen tussen majestueuze bergen rijd je hier de prachtige vallei in. Met de kronkelende rivier en weelderig groene oevers lijkt het of je rechtstreeks een Schotse legende in rijdt. Huur een lokale gids om verborgen watervallen te bezoeken en afgelegen plekjes te vinden.

● Magische wouden van Cairngorms
Het Cairngorms National Park staat bekend om de ruige berglandschappen en de prachtige heide. Aan de noordoostzijde liggen de betoverende bossen van Rothiemurcus, die zorgen voor een verrassend contrast. Hier wandel je heerlijk door eeuwenoude dennenbossen, in zonnestralen die tussen de bladeren door schijnen om zo een heerlijk mystieke sfeer te creëren. Trek de wildernis in en kom oog in oog te staan met edelherten, rendieren en rode eekhoorns. Aan de oevers van Loch Eilein sluit je de dag af met een heerlijke picknick terwijl je geniet van het prachtige uitzicht op het kasteel dat op een eiland midden in het meer staat.

● De geheime tuinen van Inverewe
Buiten de bekende trekpleisters vind je de betoverende wereld van de Inverewe Gardens. Aan de rustige noordwestkust onthult zich een botanische schat met een enorme kleurenpracht, midden in de Schotse wildernis. Hier bewonder je exotische planten en bloemen, die hier onverwacht goed gedijen dankzij het milde klimaat dat door de Golfstroom ontstaat. De kronkelende paden leiden je langs bloeiende rododendrons naar panoramische uitzichten op de omliggende bergen en de zee.
Maak die onvergetelijke rondreis
Zie je jezelf al rondreizen door het onontdekte Schotland? Misschien heb je eerder al eens kennis gemaakt met dit prachtige land maar ben je toen voorbij gegaan aan deze verborgen plekken. Beleef Schotland zoals nooit tevoren en ervaar ultieme rust in dit steeds populairder wordende land. Het mooie van rondreizen is dat je zoveel indrukken opdoet en het land écht leert kennen. Bekijk onze Schotland-reizen of laat een droomreis op maat samenstellen, met deze prachtige plekken. Is deze voorpret nog niet genoeg en wil je helemaal voorbereid gaan rondreizen, dan is de persoonlijke reisgids op je lijf geschreven. Speciaal voor jouw reis wordt de gids samengesteld, zodat je niets hoeft te missen. Meer weten? Neem dan zeker contact op met één van onze reisexperts of vraag een vrijblijvend reisvoorstel op maat aan.
paper-aiplane

Blijf op de hoogte van acties en aanbiedingen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden