• ma t/m vr 9:00 uur - 17:00 uur
  • 0118-440 444

Rondreis Zweden

Wildlife spotten tijdens je rondreis in Zweden
Denk je aan wildlife, dan is Zweden misschien niet het eerste land dat in je opkomt. Dat vinden de dieren overigens prima, want daardoor is het land nog ongerept en wordt het niet overspoeld door toeristen. Ruimte genoeg dus voor wildlife en dat is er dan ook heel veel! Maak je een rondreis door Zweden, dan kan het bijna niet anders dan dat je wilde dieren tegenkomt. House of Britain heeft zelfs speciale reizen samengesteld waarin je slaapt in een hut in de wildernis en je heel veel kans hebt om beren, elanden of wolven te spotten. Ga je met ons mee op avontuur?
Ontdek ongerept Zweden tijdens je rondreis
Voor liefhebbers van wildlife is Zweden een droombestemming. In de wildernis van dit prachtige land heb je de kans om de meest indrukwekkende wildlife-ervaringen in Europa te beleven. Voeg wat avontuur toe aan je rondreis door Zweden en misschien ontmoet je wel één van deze geweldige dieren.

● Elanden
Misschien wel het meest iconische dier in Zweden is de eland. Het is de grootste soort hertachtigen en enorm indrukwekkend. Kom je tijdens je rondreis door bossen of wetlands? Kijk dan goed om je heen of je zo’n prachtig gewei ziet.
● Bruine beren
Eén van de grootste populaties bruine beren in Europa vind je in Zweden. Een ontmoeting met dit indrukwekkende dier is onvergetelijk. Er zijn zelfs speciale berenkijkhutten waar je de nacht kunt doorbrengen. Omdat je hier urenlang verblijft, is de kans heel groot dat je bruine beren zult zien.
● Vogels
In de wetlands leven niet alleen elanden. Ook talloze vogels vinden hier hun (tijdelijk) thuis. Vogelliefhebbers zullen hun hart ophalen aan de grote diversiteit van zeldzame en inheemse vogels. Neem je verrekijker mee en spot kraanvogels, zeearenden en veel andere soorten vogels die je nergens anders in Europa zult tegenkomen.
● Walvissen
In de Oostzee, tussen Zweden en Denemarken, leven bruinvissen, dwergvinvissen en zelfs orka’s. Ga op een walvisexcursie en geniet van deze majestueuze zeedieren.
● Wolven
Het meest mysterieuze dier is zonder twijfel de wolf. Niet voor niets spelen ze een rol in veel sprookjes, legendes en verhalen. In Zweden heb je de kans om deze dieren in het wild te observeren. Niets gaat boven het gevoel dat je krijgt als je wolven hoort huilen in de Zweedse bossen.
● Poolvossen
Deze zeldzame vossensoort komt vooral voor in het noordelijke, bergachtige Zweeds Lapland. Met hun dikke witte vacht zijn ze prima beschermd tegen de kou, sneeuw en wind. In de zomer verliezen ze de witte haren en is de vacht grijzig.
● Rendieren
Denk je aan Scandinavië dan denk je natuurlijk ook aan rendieren. De Sami-bevolking houden deze dieren en laten ze op de grote vlaktes grazen. Hun indrukwekkende geweien zijn prachtig.
● Zeehonden
Langs de kusten van de Oostzee en de Botnische Golf komen grote populaties grijze en gewone zeehonden voor. Met laagwater liggen ze te rusten op zandbanken, rotsen en strandjes, terwijl ze met hoogwater juist op jacht gaan naar vis. Vooral tijdens een boottocht heb je de grootste kans om deze prachtige dieren te zien.
Beleef zelf de wildernis tijdens je rondreis door Zweden
Zweden biedt je geweldige mogelijkheden om te genieten van wilde dieren in hun natuurlijke omgeving. Of je nu gaat wandelen, een excursie boekt, overnacht in een wildkijkhut of een boottocht doet, één ding weet je zeker: deze ontmoetingen blijven je je hele leven bij.

Wil jij ook de wildernis ervaren tijdens een rondreis in Zweden? Wacht dan niet langer en boek jouw droomreis. Bekijk het reisaanbod óf laat een route op maat maken. Deze vraag je vrijblijvend aan en kan daardoor helemaal op jouw wensen worden afgestemd. Liever eerst even bellen met één van onze specialisten? Zij beantwoorden met plezier al jouw vragen!
paper-aiplane

Blijf op de hoogte van acties en aanbiedingen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden