• ma t/m vr 9:00 uur - 17:00 uur
  • 0118-440 444

Reizen naar Engeland

Reizen naar Engeland: zo stel je jouw rondreis samen
Al jaren is Engeland een populaire bestemming voor een rondreis. En dat is niet zo gek: reizen naar Engeland is eenvoudig: of je nu kiest voor een vliegreis met autohuur of dat je met je eigen auto per trein, ferry, hovercraft of catamaran de oversteek maakt, je kunt sneller in Engeland zijn dan aan de Middellandse Zee. Liefhebbers van natuur en cultuur kunnen hun hart hier ophalen. Het land is vol historie en prachtige natuurgebieden. Wil je ook reizen naar Engeland? Ontdek de hoogtepunten en stel je rondreis samen met onze reisexperts!
Culturele hoogtepunten
Houd je van cultuur, dan zit je in Engeland goed. Het land is al sinds de prehistorie bewoond en heeft vele beschavingen een thuis geboden. Vandaag de dag zie je nog steeds invloeden van de Romeinen, Vikingen, Angelsaksen, Victoriaanse, Tudor en Elizabethaanse tijdperk en de Industriële revolutie. De Engelsen hebben veel koloniën en natuurlijk bestaat het Gemenebest nog steeds. Ook hiervan zie je veel invloeden in het land. Een aantal van de highlights die je beslist moet bezoeken zijn:

1. Tower of London
Een prachtig monument dat dienst deed als koninklijk paleis, gevangenis en arsenaal. Hier vind je de kroonjuwelen van de koninklijke familie. Tijdens een tour ontdek je veel over de rijke en soms grimmige geschiedenis.
2. Stratford-upon-Avon
De geboorteplaats van William Shakespeare spreekt menigeen tot de verbeelding. Bezoek ook zeker het Royal Shakespeare Theatre.
3. Salisbury Cathedral
Met stip één van de mooiste middeleeuwse kathedralen in Engeland met de 123 meter hoge spits. Hier wordt de Magna Carta bewaard: opgesteld in 1015 wordt dit gezien als het belangrijkste document in de geschiedenis van de westerse democratie en vrijheid.
4. Bath
Deze UNESCO Werelderfgoed-stad staat bekend om de Georgische architectuur, Romeinse baden en natuurlijk de prachtige Bath Abbey.
5. Chatsworth House
Het prachtige landgoed en natuurlijk het landhuis in het Peak District National Park staat statig aan de rivier Derwernt. Zowel in het landhuis met de waanzinnig mooie kamers als in de tuinen kun je heerlijk ronddwalen en alle pracht op je laten inwerken. Je vind hier ook een uitgebreide kunstcollectie.
6. York Minster
In de oude stad van York waan je je even terug in de middeleeuwen. De Shambles mag je niet missen, boven de smalle steegjes raken de gebouwen elkaar bijna aan en je vind hier de leukste souvenirs en boetiekjes. De imposante York Minster met al zijn gotische details is de tweede grootste middeleeuwse kathedraal van Noord-Europa.
7. Tate St Ives
In het plaatsje St Ives in Cornwall staat dit museum voor modern-klassieke en hedendaagse kunst. Dit is onderdeel van de beroemde Tate Gallery in Londen. Niet alleen kun je hier van de prachtige kunst genieten, ook heb je een schitterend uitzicht op de kust en de omliggende stranden.
Geniet van de natuur
Tijdens het reizen naar Engeland kun je niet alleen de cultuur ervaren, je vind hier ook prachtige natuurgebieden. Zo zijn er verschillende nationale parken, maar ook daarbuiten kun je genieten van prachtige landschappen.

1. Cotswolds
Misschien wel het bekendste beeld van Engeland, dus deze kan niet in de lijst ontbreken. Deze Area of Outstanding Natural Beauty met idyllische dorpjes, glooiende heuvels en het charmante landschap kan bijna niet in je route ontbreken als je door Engeland reist.
2. Yorkshire Dales National Park
De vele heidevelden bedekken het heuvelachtige landschap in de zomer met een paarse deken. Ook hier vind je veel schilderachtige dorpjes en geniet je van geweldige uitzichten.
3. Peak Districht National Park
In het hart van Engeland ligt Peak District National Park. Hier vind je dramatische rotsformaties, enorme watervallen en diepe valleien met bergmeren. Een geweldig gebied om te wandelen, fietsen en klimmen.
4. Jurassic Coast
In het zuiden van Engeland kun je langs de 154km lange kustlijn genieten van spectaculaire rotsformaties, enorme kliffen en heerlijke stranden. Niet zonder reden is dit een UNESCO Werelderfgoedlocatie.
5. Isle of Wight
Voor de zuidkust van Engeland ligt het betoverende Isle of Wight. Hier kun je heerlijk wandelen in de bossen, langs de ruige kust of door de weilanden. Bezoek hier bijvoorbeeld de rotsformatie The Needles of het statige Osborne House.
Ook reizen naar Engeland?
Hoe jouw favoriete reisroute er ook uitziet, Engeland is een land waar je keer op keer naar kunt reizen en telkens nieuwe gebieden kunt ontdekken. Laat jouw rondreis op maat samenstellen door onze reisexperts of bekijk het aanbod van Engeland-reizen. Boek snel jouw volgende reis en geniet komende zomer in Engeland
paper-aiplane

Blijf op de hoogte van acties en aanbiedingen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden