• 0118-440 444
  • ma t/m vr 9:00 uur - 17:00 uur
Reisinformatie
Deze zomer is het belangrijk om goed voorbereid op reis te gaan. We zullen je hier laten weten wat de reisbeperkingen en mogelijkheden zijn voor onze bestemmingen. Wij volgen uiteraard het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Je kunt hieronder per bestemming meer informatie m.b.t. de betreffende coronamaatregelen en/of toegangsbepalingen nalezen. Wij raden je aan deze kort voor vertrek nogmaals te raadplegen.

Corona Check app
Download voor vertrek de Corona Check app en haal je vaccinatie(s) en eventuele bewijs van doorgemaakte Corona besmetting op. Dit noemen ze een herstelbewijs en halen ze op bij de GGD, je moet dus positief getest zijn via de GGD om een herstelbewijs op te halen. Je kunt pas een geldige QR-code maken wanneer je volledig bent gevaccineerd (2 prikken of 1 wanneer je bent gevaccineerd met Jansen) of wanneer je 1 prik hebt gehad in combinatie met een Corona besmetting. De app kan gebruikt worden voor alle reizigers vanaf 12 jaar.

Meer informatie over deze app en de veel gestelde vragen kun je vinden op: coronacheck.nl. Reis je liever met een papieren code? Ook dit is mogelijk, klik hier, maak je code aan en print deze uit. Heb je je vaccinaties laten bijschrijven in het gele vaccinatieboekje? Weet dan dat niet alle landen dit als een geldig document zullen accepteren. Voorkom gedoe en zorg ervoor dat je een geldige QR-code bij je hebt.

Ben je niet gevaccineerd of reis je met kinderen onder de 12 jaar? Dan kan het zijn dat je een negatieve test verklaring nodig hebt. Deze informatie kun je terugvinden op de website van Nederland Wereldwijd.

PCR of sneltest
Het kan voorkomen dat het land van jouw bestemming naast de QR-code ook vraagt om een negatieve test. De Nederlandse overheid heeft besloten dat je deze test gratis kunt laten afnemen wanneer je reist tussen 1 juli en 31 augustus 2021. Deze gratis test kun je vanaf 2 weken voor vertrek boeken via www.testenvoorjereis.nl

Ga je na 31 augustus 2021 op reis en heb je een negatieve test nodig? Dan dien je deze zelf te betalen. Je kunt o.a. bij www.coronatest2travel.nl terecht voor het maken van een testafspraak. Je betaalt € 99 per persoon voor een PCR test en € 75 per persoon voor een sneltest, inclusief reiscertificaat.
Groot-Brittannië
Op dit moment is niet bekend wanneer de quarantaineregeling zal worden opgeheven. Uiteraard houden wij de situatie nauwlettend in de gaten en zullen wij wekelijks bekijken of het nodig is om de periode waarin reizen worden geannuleerd uit te breiden. Zolang er vanuit de Britse overheid een quarantaineregeling geldt, zal je reis worden geannuleerd. Wij trachten om je uiterlijk 2 weken voor vertrek meer duidelijkheid te geven omtrent de reis.

Zolang het reizen naar deze bestemming onzeker is kun je boeken met onze House of Britain garantie, zo kun je zorgeloos je reis boeken en mag je deze annuleren zonder kosten wanneer dit nodig blijkt.

Zie voor in- en uitreisbeperkingen, lokale coronamaatregelen, informatie over verplichte testen en over thuisquarantaine de rubriek ‘Coronavirus’ op de site van Nederland Wereldwijd. Woont je in België? Kijk dan op Diplomatie Belgium voor het laatste nieuws.
Ierland
We mogen weer naar Ierland
Sinds 19 juli 2021 mag er weer naar Ierland gereisd worden. Goed nieuws dus! Heb je reisplannen naar deze bestemming? Laat het ons dan weten, naast ons standaard aanbod wat je op onze website kunt vinden, kunnen we je ook helpen met een reis op maat. Klik onder de blauwe nieuwsbrief balk op onze intake en vraag direct en geheel vrijblijvend jouw droomreis aan!

Actuele reisinformatie
Daar de benodigde reisinformatie nogal eens wil wijzigen, hebben wij ervoor gekozen de linkjes naar de belangrijkste websites hier te vermelden. Op de website Nederland Wereldwijd kies je het land waar je naar toe gaat en doorheen moet reizen. Kies voor het reisadvies en lees wat het advies van het gekozen land is. Onder het kopje ‘Veiligheidsrisico’s’ en ‘Coronavirus’ vind je alle actuele informatie met betrekking tot de eventuele beperkingen, testverplichtingen of voorwaarden wanneer je terug naar Nederland reist.

Voordat je aankomt in Ierland, moeten bezoekers uit de EU een Passenger Locator Form invullen. Waarop je moet aangeven dat je:
• gevaccineerd bent
• herstelbewijs COVID19, niet ouder dan 6 maanden
• bewijs van een negatieve RT-PCR test, niet ouder dan 72 uur

Dit formulier zal voor vertrek gecontroleerd worden. Deze informatie kan tussentijds wijzigen, raadpleeg kort voor vertrek en op de dag van vertrek altijd de website van beide overheden.

Het is belangrijk om te weten dat alleen diegene die volledige zijn gevaccineerd of gevaccineerd zijn in combinatie met een herstelbewijs (niet ouder dan 6 maanden), toegang hebben tot de horeca in Ierland, dit geldt enkel voor de binnenruimte. Op het terras is dit niet nodig. Zorg ervoor dat je de Corona Check app op je telefoon hebt staan of print de QR code uit via de website van de Corona Check app.

Noord-Ierland valt niet onder de regels van Ierland en zal tijdens je verblijf niet toegankelijk zijn. We raden je dan ook aan je route niet door Noord-Ierland te laten gaan om problemen te voorkomen.

We verzoeken je vriendelijk om je aan de voorschriften te houden. Je bent zelf verantwoordelijk voor het up to date blijven van de laatste regelgeving. Check deze dus kort voor vertrek, maar ook ter plaatse. Je kunt per land een alert instellen, zodat je automatisch het laatste nieuws te zien krijgt.

Woon je in België? Kijk dan op Diplomatie Belgium voor het laatste nieuws.

Blijf op de hoogte van acties en aanbiedingen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden