• 0118-440 444
  • ma t/m vr 9:00 uur - 17:00 uur
Reisinformatie
Het is belangrijk om goed voorbereid op reis te gaan. We zullen je hier laten weten wat de reisbeperkingen en mogelijkheden zijn voor onze bestemmingen. Wij volgen uiteraard het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Je kunt hieronder per bestemming meer informatie m.b.t. de betreffende coronamaatregelen en/of toegangsbepalingen nalezen. Wij raden je aan deze kort voor vertrek nogmaals te raadplegen.

Actuele reisinformatie
Daar de benodigde reisinformatie nogal eens wil wijzigen, hebben wij ervoor gekozen de linkjes naar de belangrijkste websites hier te vermelden. Op de website Nederland Wereldwijd kies je het land waar je naar toe gaat en doorheen moet reizen. Kies voor het reisadvies en lees wat het advies van het gekozen land is. Onder het kopje ‘Veiligheidsrisico’s’ en ‘Coronavirus’ vind je alle actuele informatie met betrekking tot de eventuele beperkingen, testverplichtingen of voorwaarden wanneer je terug naar Nederland reist.

Sinds 01-10-2021 heb je een geldig paspoort nodig om naar Groot-Brittannië te reizen.
Corona Check App
Download voor vertrek de Corona Check app en haal je vaccinatie(s) en eventuele bewijs van doorgemaakte Corona besmetting op. Dit noemen ze een herstelbewijs en halen ze op bij de GGD, je moet dus positief getest zijn via de GGD om een herstelbewijs op te halen. Je kunt pas een geldige QR-code maken wanneer je volledig bent gevaccineerd (2 prikken of 1 wanneer je bent gevaccineerd met Jansen) of wanneer je 1 prik hebt gehad in combinatie met een Corona besmetting. De app kan gebruikt worden voor alle reizigers vanaf 12 jaar.

Groot-Brittannië accepteert het herstelbewijs i.c.m. een enkele vaccinatie niet als vaccinatiebewijs. Je hebt 2 prikken van een 2 dosis vaccin nodig of 1 prik van een 1 dosis vaccin om volledig gevaccineerd te zijn.

Meer informatie over deze app en de veel gestelde vragen kun je vinden op: coronacheck.nl. Reis je liever met een papieren code? Ook dit is mogelijk, klik hier, maak je code aan en print deze uit. Heb je je vaccinaties laten bijschrijven in het gele vaccinatieboekje? Weet dan dat niet alle landen dit als een geldig document zullen accepteren. Voorkom gedoe en zorg ervoor dat je een geldige QR-code bij je hebt.

Ben je niet gevaccineerd of reis je met kinderen onder de 12 jaar? Dan kan het zijn dat je een negatieve test verklaring nodig hebt. Deze informatie kun je terugvinden op de website van Nederland Wereldwijd.
PCR of sneltest
Het kan voorkomen dat het land van jouw bestemming naast de QR-code ook vraagt om een negatieve test. Heb je een negatieve test nodig, dan dien je deze zelf te betalen. Je kunt o.a. bij www.coronatest2travel.nl terecht voor het maken van een testafspraak. Je betaalt € 99 per persoon voor een PCR test en € 75 per persoon voor een sneltest, inclusief reiscertificaat.

Controleer altijd of de vereiste gegevens vermeld staan op het certificaat. Zo moeten o.a. de naam en de contactgegevens zijn vermeld van de instantie waar de test werd afgenomen. Certificaten zonder deze informatie voldoen niet aan de Britse vereisten en kunnen niet worden gebruikt om naar het Verenigd Koninkrijk te reizen.
Groot-Brittannië
Deze informatie is enkel van toepassing op volledig gevaccineerde reizigers.

In het kort
We gaan het zo kort mogelijk uitleggen, al is dit voor Groot-Brittannië best een uitdaging, we hopen in ieder geval dat onderstaande duidelijk is. Er is alleen een uitleg voor volledig gevaccineerde reizigers.

Je bent in Groot-Brittannië volledig gevaccineerd:
• 14 dagen na de 2e dosis AstraZeneca, Pfizer, Moderna of 1e dosis Janssen

Je bent in Groot-Brittannië niet volledig gevaccineerd:
• wanneer je een herstelbewijs hebt in combinatie met 1 dosis van een 2 dosis vaccin. In dit geval volg je de regels voor niet gevaccineerde reizigers.

Alle kinderen die jonger dan 18 jaar zijn op het moment van aankomst, en die wonen in het Verenigd Koninkrijk, de EU, Zwitserland, de VS of een ander land/andere regio met een vaccinatie- of testprogramma dat door het Verenigd Koninkrijk werd goedgekeurd, volgen de regels voor volledig gevaccineerde reizigers.

Ben je niet gevaccineerd dan is reizen zonder quarantaine niet mogelijk.

Heenreis naar Groot-Brittannië
• boek of bestel een dag 2 test voor alle reizigers (behalve voor kinderen van 4 jaar en jonger). Blijf je korter dan 2 dagen? Dan bestel je deze test toch, maar laat je hem niet afnemen.
• vul voor alle reizigers een Passenger Locator Form in. Wij adviseren een papieren versie, dan hoef je je telefoon niet iedere keer af te geven.

Zorg ervoor dat je ter plaatse altijd kunt laten zien dat je volledig gevaccineerd bent.

Terugreis naar Nederland
Als je vanuit oranje gebied in het buitenland naar Nederland reist, ben je bijna altijd verplicht je te laten testen op COVID-19. Je moet als je uit Groot-Brittannië komt een NAAT/PCR test overleggen van maximaal 48 uur oud voor vertrek naar Nederland of een antigeentest van maximaal 24 uur oud voor vertrek. Ook als je gevaccineerd of hersteld bent. Personen tot en met 11 jaar zijn uitgezonderd van de testplicht. Daarnaast moet je de Nederlandse quarantaine verklaring invullen en bij je hebben. We raden aan om voor de terugreis de antigeen test te laten doen op weg naar de haven, je krijgt dan direct je testbewijs mee wat je nodig hebt om weer aan boord te mogen/in te checken.

• reis je direct terug naar Nederland? Boek of bestel een PCR of antigeen test, dit kan bijvoorbeeld bij dezelfde testlocatie als je dag 2 test. In Groot-Brittannië kun je de testen naar je hotel of verblijfsadres laten sturen en de test zelf afnemen. Je stuurt de test dan naar een laboratorium (via een speciale brievenbus) en ontvangt per mail je testbewijs.
• voor de terugreis van Dover naar Calais heb je enkel een erewoordverklaring en je vaccinatiebewijs nodig. Officieel heb je voor terugkomst in Nederland wel een negatieve testverklaring nodig.
• vul de Nederlandse quarantaine verklaring in.

Reis je via België en Frankrijk?
België
Bij een verblijf van minder dan 48 uur in België is er geen coronatest nodig. Je dient in alle gevallen binnen 48 uur voor aankomst in België het Passagier Lokalisatie Formulier in te vullen. Kinderen tot 12 jaar hoeven niet getest te worden. Je hebt wel het Digital Corona Certificaat (DCC) nodig.

Frankrijk
Je kunt naar Frankrijk reizen met je coronabewijs (Digitale Corona Certificaat – DCC), in Frankrijk “pass sanitaire” genoemd, kijk voor de voorwaarden op de website van Nederland Wereldwijd. Kinderen tot en met 11 jaar hoeven niet getest te worden. Je moet bij aankomst in Frankrijk altijd een erewoordverklaring kunnen laten zien waarmee je aangeeft akkoord te gaan met de in Frankrijk geldende sanitaire voorschriften. Dit geldt ook voor minderjarigen vanaf 12 jaar.

Bij twijfel kun je altijd de website Reizen tijdens corona raadplegen.

De hier getoonde informatie bindt ons niet, je bent ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor het opzoeken van het laatste reisadvies. Raadpleeg altijd de websites van de betreffende overheden voor vertrek en tijdens je reis.
Ierland
In het kort
We gaan het zo kort mogelijk uitleggen.

Heenreis naar Ierland
Je mag met je coronabewijs (EU Digitaal Corona Certificaat) naar Ierland reizen, je bent verplicht om een Passenger Locator Form in te vullen.

Je bent in Ierland volledig gevaccineerd:
• 15 dagen na de 2e dosis AstraZeneca
• 7 dagen na de 2e dosis Pfizer
• 14 dagen na de 2e dosis Moderna of 1e dosis Janssen

Ben je niet gevaccineerd dan mag je ook reizen met:
• een herstelbewijs van minimaal 11 dagen oud, maar niet ouder dan 180 dagen
• een negatieve PCR test, niet ouder dan 72 uur bij aankomst

Voordat je aankomt in Ierland, moeten bezoekers uit de EU een Passenger Locator Form invullen. Waarop je moet aangeven dat je:
• gevaccineerd bent
• herstelbewijs COVID19, niet ouder dan 6 maanden (180 dagen)
• bewijs van een negatieve RT-PCR test, niet ouder dan 72 uur

Dit formulier zal voor vertrek gecontroleerd worden. Deze informatie kan tussentijds wijzigen, raadpleeg kort voor vertrek en op de dag van vertrek altijd de website van beide overheden.

Het is belangrijk om te weten dat alleen diegene die volledige zijn gevaccineerd of gevaccineerd zijn in combinatie met een herstelbewijs (niet ouder dan 6 maanden), toegang hebben tot de horeca in Ierland, dit geldt enkel voor de binnenruimte. Op het terras is dit niet nodig. Zorg ervoor dat je de Corona Check app op je telefoon hebt staan of print de QR code uit via de website van de Corona Check app.

Ben je in de 14 dagen voorafgaand aan je reis naar Ierland buiten de EU/EEA geweest? Dan gelden er andere maatregelen.

Noord-Ierland valt niet onder de regels van Ierland, bekijk hiervoor de reisinformatie van Groot-Brittannië.

Terugreis naar Nederland
Je hoeft als je uit Ierland terug naar Nederland reist niet in (thuis)quarantaine. Je hebt als je terugreist uit Ierland een coronabewijs nodig. Dit betekent dat je 1 van de volgende 3 bewijzen moet kunnen laten zien: vaccinatiebewijs, herstelbewijs of testbewijs. De negatieve PCR/NAAT-test mag niet ouder zijn dan 48 uur oud voor vertrek naar Nederland. De negatieve antigeentest mag niet ouder zijn dan 24 uur oud voor vertrek naar Nederland.

Bij twijfel kun je altijd de website Reizen tijdens corona raadplegen.

We verzoeken je vriendelijk om je aan de voorschriften te houden. Je bent zelf verantwoordelijk voor het up to date blijven van de laatste regelgeving. Check deze dus kort voor vertrek, maar ook ter plaatse. Op de website Nederland Wereldwijd kun je per land een alert instellen, zodat je automatisch het laatste nieuws te zien krijgt.

Woon je in België? Kijk dan op Diplomatie Belgium voor het laatste nieuws.

De hier getoonde informatie bindt ons niet, je bent ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor het opzoeken van het laatste reisadvies. Raadpleeg altijd de websites van de betreffende overheden voor vertrek en tijdens je reis.
Testen in Groot-Brittannië
Deze informatie is enkel van toepassing op volledig gevaccineerde reizigers.

De day 2 test
Bij aankomst in Groot-Brittannië moet je op of voor dag 2 een test laten afnemen. Sinds 24 oktober mag dit ook een lateral flow test zijn, dit is een COVID-19-antigeen-sneltest. De sneltesten uit Nederland of die je van onze overheid hebt gekregen alswel de Britse NHS-tests zijn niet toegestaan voor reizen. Je kunt voor alle soorten testen terecht bij o.a. Project Screen

Hoe werkt het nieuwe testsysteem?
• boek of bestel een dag 2 test voor alle reizigers (behalve voor kinderen van 4 jaar en jonger). Blijf je korter dan 2 dagen? Dan bestel je deze test toch, maar laat je hem niet afnemen.
• Je neemt de test bij jezelf af en maakt een foto van de lateral flow test en de boekingsreferentie van de testaanbieder. Deze moet je terugsturen naar de testaanbieder om het resultaat te verifiëren. Stuur je dit niet terug, loop je kans op een boete van £ 1.000.
• Je dient nog steeds voor vertrek het Passenger Locator Form in te vullen (binnen 48 uur vóór aankomst).


De terugreis test
Als je vanuit oranje gebied in het buitenland naar Nederland reist, ben je bijna altijd verplicht je te laten testen op COVID-19. Je moet als je uit Groot-Brittannië komt een NAAT/PCR test overleggen van maximaal 48 uur oud voor vertrek naar Nederland of een antigeentest van maximaal 24 uur oud voor vertrek. Ook als je gevaccineerd of hersteld bent. Personen tot en met 11 jaar zijn uitgezonderd van de testplicht. Daarnaast moet je de Nederlandse quarantaine verklaring invullen en bij je hebben.

We raden aan om voor de terugreis de antigeen test te laten doen op weg naar of bij de haven, je krijgt dan direct je testbewijs mee wat je nodig hebt om weer aan boord te mogen/in te checken. Officieel heb je natuurlijk wel een negatieve test nodig om terug te reizen naar Nederland.

• reis je direct terug naar Nederland? Boek of bestel een PCR of antigeen test, dit kan bijvoorbeeld bij dezelfde testlocatie als je dag 2 test. In Groot-Brittannië kun je de testen naar je hotel of verblijfsadres laten sturen en de test zelf afnemen. Je stuurt de test dan naar een laboratorium (via een speciale brievenbus) en ontvangt per mail je testbewijs.
• Voor de terugreis van Dover naar Calais heb je enkel een erewoordverklaring en je vaccinatiebewijs nodig.
• Vul de Nederlandse quarantaine verklaring in.

De hier getoonde informatie bindt ons niet, je bent ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor het opzoeken van het laatste reisadvies. Raadpleeg altijd de websites van de betreffende overheden voor vertrek en tijdens je reis.
Testlocaties in Groot-Brittannië
We hebben een aantal testlocaties voor je opgezocht. Wij kunnen niet verantwoordelijk worden gehouden voor de kwaliteit en service van de genoemde locaties. Je kunt niet bij alle locaties een dag 2 test laten afnemen. Voor een dag 2 test zou je bijvoorbeeld bij Project Screen een test kunnen bestellen. Een lijst van alle testlocaties is te vinden op de site van de Britse overheid.

Testlocatie nabij Dover en Folkestone (P&O Ferries, Eurotunnel en DFDS)
Hope Travel Clinic
Triumph Park, Ross Way, Shorncliffe Industrial Estate, Folkestone, Kent
www.hopetravelclinic.co.uk/corporate-covid-19-pcr-tests
Je kunt hier terecht voor een sneltest (antigeen) of PCR test.

Testlocaties nabij Harwich (Stenaline)
Brown and White
Unit C7, Seedbed Business Centre, Wyncolls Road, Colchester, Essex CO4 9HT
www.brown-and-white.co.uk
Je kunt hier terecht voor een sneltest (antigeen) of PCR test.

Ministry of Hair & Beauty
82 High Street, Earls Colne, Essex CO6 2QX Tel: 01787 581397
www.theministryofhairandbeauty.co.uk/coronavirus-tests
Je kunt hier terecht voor een sneltest (antigeen) of PCR test.

Testlocaties nabij Hull (P&O Ferries)
De dag 2 test kun je o.a. bestellen via Everything Genetics en Screen4. P&O Ferries heeft hiervoor twee speciale webpagina's. P&O Ferries is niet verantwoordelijk voor problemen met de testbedrijven en zal niet reageren op klachten of verzoeken om terugbetaling.

Everything Genetics
http://po-testing.com
Je kunt hier terecht voor een sneltest (antigeen) of PCR test.

Screen4
screen4.org/product/po-pre-travel-covid19-self-test
Je kunt hier terecht voor een sneltest (antigeen) of PCR test.

Terugreis test
Voor de terugreis naar Nederland kun je de test in de haven laten doen (tot en met 31 oktober, mocht het daarna nog nodig zijn, dan zal deze datum worden opgeschoven), dat is de enige test die nodig is voor de terugreis naar Nederland. Je zult dan uiterlijk tussen 14:00uur en 18:00uur in de haven moeten zijn op op de dag van vertrek. Deze test hoef je niet aan de boeking toe te voegen, je kunt deze test ter plekke regelen en voor betalen. De kosten zijn £34.80/€40 per persoon.

Testlocaties nabij Newcastle (DFDS)
Racoor Rapid Testing
www.racoorapidtesting.com/arrivals-testing
Je kunt hier terecht voor een sneltest (antigeen) of PCR test.

Terugreis test
Een testcentrum voor sneltesten is beschikbaar in de terminal van Newcastle. De test kost £ 75 per persoon. Houd rekening met extra tijd in de haven. Wanneer je van te voren een afspraak maakt en de code DFDS10 gebruikt, krijg je 10% korting op je test.

Racoor Rapid Testing
www.racoorapidtesting.com/newcastle
Je kunt hier terecht voor een sneltest (antigeen).

Testlocaties Londen St Pancras (Eurostar)
Via de website van Eurostar kun je de geadviseerde testlocaties vinden.
www.eurostar.com
Je kunt hier terecht voor een sneltest (antigeen) of PCR test.

Blijf op de hoogte van acties en aanbiedingen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden