• 0118-440 444
  • ma t/m vr 9:00 uur - 17:00 uur
Reisinformatie
Het is belangrijk om goed voorbereid op reis te gaan. We zullen je hier laten weten wat de reisbeperkingen en mogelijkheden zijn voor onze bestemmingen. Wij volgen uiteraard het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Je kunt hieronder per bestemming meer informatie m.b.t. de betreffende coronamaatregelen en/of toegangsbepalingen nalezen. Wij raden je aan deze kort voor vertrek nogmaals te raadplegen.

Actuele reisinformatie
Daar de benodigde reisinformatie nogal eens wil wijzigen, hebben wij ervoor gekozen de linkjes naar de belangrijkste websites hier te vermelden. Op de website Nederland Wereldwijd kies je het land waar je naar toe gaat en doorheen moet reizen. Kies voor het reisadvies en lees wat het advies van het gekozen land is. Onder het kopje ‘Veiligheidsrisico’s’ en ‘Coronavirus’ vind je alle actuele informatie met betrekking tot de eventuele beperkingen, testverplichtingen of voorwaarden wanneer je terug naar Nederland reist.

Gaat mijn reis door?
De kleurcode voor Groot-Brittannië is sinds 16.02.2022 GROEN, alle reizen gaan dus door.

Zie voor in- en uitreisbeperkingen, lokale coronamaatregelen, informatie over verplichte testen en over thuisquarantaine de rubriek ‘Coronavirus’ op de site van Nederland Wereldwijd. Woon je in België? Kijk dan op Diplomatie Belgium voor het laatste nieuws.

Sinds 01-10-2021 heb je een geldig paspoort nodig om naar Groot-Brittannië te reizen.
Corona Check App
Download voor vertrek de Corona Check app en haal je vaccinatie(s) en eventuele bewijs van doorgemaakte Corona besmetting op. Dit noemen ze een herstelbewijs en halen ze op bij de GGD, je moet dus positief getest zijn via de GGD om een herstelbewijs op te halen. Je kunt pas een geldige QR-code maken wanneer je volledig bent gevaccineerd (2 prikken of 1 wanneer je bent gevaccineerd met Jansen) of wanneer je 1 prik hebt gehad in combinatie met een Corona besmetting. De app kan gebruikt worden voor alle reizigers vanaf 12 jaar.

Groot-Brittannië accepteert het herstelbewijs i.c.m. een enkele vaccinatie niet als vaccinatiebewijs. Je hebt 2 prikken van een 2 dosis vaccin nodig of 1 prik van een 1 dosis vaccin om volledig gevaccineerd te zijn.

Meer informatie over deze app en de veel gestelde vragen kun je vinden op: coronacheck.nl. Reis je liever met een papieren code? Ook dit is mogelijk, klik hier, maak je code aan en print deze uit. Heb je je vaccinaties laten bijschrijven in het gele vaccinatieboekje? Weet dan dat niet alle landen dit als een geldig document zullen accepteren. Voorkom gedoe en zorg ervoor dat je een geldige QR-code bij je hebt.

Ben je niet gevaccineerd of reis je met kinderen onder de 12 jaar? Dan kan het zijn dat je een negatieve test verklaring nodig hebt. Deze informatie kun je terugvinden op de website van Nederland Wereldwijd.
PCR of sneltest voor vertrek
Het kan voorkomen dat het land van jouw bestemming naast de QR-code ook vraagt om een negatieve test. Heb je een negatieve test nodig, dan dien je deze zelf te betalen. Meer informatie hierover kun je vinden op www.testenvoorjereis.nl.

Controleer altijd of de vereiste gegevens vermeld staan op het reiscertificaat. Zo moeten o.a. de naam en de contactgegevens zijn vermeld van de instantie waar de test werd afgenomen. Certificaten zonder deze informatie voldoen niet aan de Britse vereisten en kunnen niet worden gebruikt om naar het Verenigd Koninkrijk te reizen.
Groot-Brittannië
laatst gewijzigd 17-03-2022

Goed nieuws! Groot-Brittannië is 'good to go', vanaf 18 maart zijn alle corona maatregelen opgeheven. Het dragen van een mondkapje kan nog wel op sommige plaatsen verplicht zijn. Neem deze dus wel mee op reis.

Voor alle reizigers, (niet of volledig) gevaccineerd
• het is niet langer nodig om een Passenger Locator Form in te vullen
• een COVID-19-test voor of bij aankomst in Groot-Brittannië is niet meer nodig

Terugreis naar Nederland
Vanaf 23 maart zal de terugreis test komen te vervallen!

Je moet als je uit Groot-Brittannië komt een NAAT/PCR test overleggen van maximaal 48 uur oud voor vertrek naar Nederland of een antigeentest van maximaal 24 uur oud voor vertrek. Ook als je gevaccineerd of hersteld bent. Personen tot en met 11 jaar zijn uitgezonderd van de testplicht. We raden aan om voor de terugreis de antigeen test te laten doen op weg naar de haven, je krijgt dan direct je testbewijs mee wat je nodig hebt om weer aan boord te mogen/in te checken.

• reis je direct terug naar Nederland? Boek of bestel een PCR of antigeen test, dit kan vaak (vlakbij) de haven.
• voor de terugreis van Dover of Folkestone naar Calais heb je een erewoordverklaring en je vaccinatiebewijs nodig. Ben je niet gevaccineerd dan moet je in plaats van het vaccinatiebewijs een negatieve testverklaring overleggen. Het kan voorkomen dat ze je ter plaatse nog eens laten testen. Kijk voor de actuele informatie op de site van de Franse overheid.

Ik reis via België en/of Frankrijk

België
Wanneer je korter dan 48 uur in België verblijft hoef je geen negatieve test te overleggen en hoef je het Passagier Lokalisatie Formulier niet in te vullen. Kinderen tot 12 jaar hoeven niet getest te worden. Je hebt wel het Digital Corona Certificaat (DCC) nodig.

Frankrijk
Wanneer je terugreist naar Frankrijk vanuit Engeland dan kan het zijn dat je een terugreis test moet overleggen. Wanneer je volledig gevaccineerd bent kun je zonder test terugreizen, ben je niet (volledig) gevaccineerd, dan dien je voor vertrek te testen. Lees alle informatie en details na op de website van het consulaat van Frankrijk in Nederland en op de site van de Franse overheid.

Je kunt naar Frankrijk reizen met je coronabewijs (Digitale Corona Certificaat – DCC), in Frankrijk “pass sanitaire” genoemd, kijk voor de voorwaarden op de website van Nederland Wereldwijd. Kinderen tot en met 11 jaar hoeven niet getest te worden. Je moet bij aankomst in Frankrijk altijd een erewoordverklaring kunnen laten zien waarmee je aangeeft akkoord te gaan met de in Frankrijk geldende sanitaire voorschriften. Dit geldt ook voor minderjarigen vanaf 12 jaar.

Bij twijfel kun je altijd de website Reizen tijdens corona raadplegen.

De hier getoonde informatie bindt ons niet, je bent ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor het opzoeken van het laatste reisadvies. Raadpleeg altijd de websites van de betreffende overheden voor vertrek en tijdens je reis.
Ierland
laatst gewijzigd 25-02-2022

Goed nieuws! Ierland is 'good to go', sinds 21 januari zijn alle corona maatregelen opgeheven. Het dragen van een mondkapje kan nog wel op sommige plaatsen verplicht zijn. Neem deze dus wel mee op reis. Er zijn nog wel regels rondom het reizen van toepassing. Hiervoor verwijzen we je naar de website van Nederland Wereldwijd.

We verzoeken je vriendelijk om je aan de voorschriften te houden. Je bent zelf verantwoordelijk voor het up to date blijven van de laatste regelgeving. Check deze dus kort voor vertrek, maar ook ter plaatse. Op de website Nederland Wereldwijd kun je per land een alert instellen, zodat je automatisch het laatste nieuws te zien krijgt.

Woon je in België? Kijk dan op Diplomatie Belgium voor het laatste nieuws.

De hier getoonde informatie bindt ons niet, je bent ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor het opzoeken van het laatste reisadvies. Raadpleeg altijd de websites van de betreffende overheden voor vertrek en tijdens je reis.
Testlocaties in Groot-Brittannië
We hebben een aantal testlocaties voor je opgezocht. Wij kunnen niet verantwoordelijk worden gehouden voor de kwaliteit en service van de genoemde locaties. Je kunt niet bij alle locaties een aankomst laten afnemen. Je kunt bijvoorbeeld bij Project Screen een test bestellen. Een lijst van alle testlocaties is te vinden op de site van de Britse overheid. Een lijst van testlocaties in Schotland vind je op de site van de Schotse overheid.

Onderstaande informatie kan tussentijds wijzigen!

Testlocatie nabij Dover en Folkestone (P&O Ferries, Eurotunnel en DFDS)
Hope Travel Clinic
Triumph Park, Ross Way, Shorncliffe Industrial Estate, Folkestone, Kent
www.hopetravelclinic.co.uk/corporate-covid-19-pcr-tests
Je kunt hier terecht voor een sneltest (antigeen) of PCR test.

Testlocaties nabij Harwich (Stenaline)
Brown and White
Unit C7, Seedbed Business Centre, Wyncolls Road, Colchester, Essex CO4 9HT
www.brown-and-white.co.uk
Je kunt hier terecht voor een sneltest (antigeen) of PCR test.

Ministry of Hair & Beauty
82 High Street, Earls Colne, Essex CO6 2QX Tel: 01787 581397
www.theministryofhairandbeauty.co.uk/coronavirus-tests
Je kunt hier terecht voor een sneltest (antigeen) of PCR test.

Testlocaties nabij Hull (P&O Ferries)
De dag 2 test kun je o.a. bestellen via Everything Genetics en Screen4. P&O Ferries heeft hiervoor twee speciale webpagina's. P&O Ferries is niet verantwoordelijk voor problemen met de testbedrijven en zal niet reageren op klachten of verzoeken om terugbetaling.

Everything Genetics
http://po-testing.com
Je kunt hier terecht voor een sneltest (antigeen) of PCR test.

Screen4
screen4.org/product/po-pre-travel-covid19-self-test
Je kunt hier terecht voor een sneltest (antigeen) of PCR test.

Terugreis test
Voor de terugreis naar Nederland kun je de test in de haven laten doen (tot en met 31 oktober, mocht het daarna nog nodig zijn, dan zal deze datum worden opgeschoven), dat is de enige test die nodig is voor de terugreis naar Nederland. Je zult dan uiterlijk tussen 14:00uur en 18:00uur in de haven moeten zijn op op de dag van vertrek. Deze test hoef je niet aan de boeking toe te voegen, je kunt deze test ter plekke regelen en voor betalen. De kosten zijn £34.80/€40 per persoon.

Testlocaties nabij Newcastle (DFDS)
Racoor Rapid Testing
www.racoorapidtesting.com/arrivals-testing
Je kunt hier terecht voor een sneltest (antigeen) of PCR test.

Terugreis test
Een testcentrum voor sneltesten is beschikbaar in de terminal van Newcastle. De test kost £ 75 per persoon. Houd rekening met extra tijd in de haven. Wanneer je van te voren een afspraak maakt en de code DFDS10 gebruikt, krijg je 10% korting op je test.

Racoor Rapid Testing
www.racoorapidtesting.com/newcastle
Je kunt hier terecht voor een sneltest (antigeen).

Testlocaties Londen St Pancras (Eurostar)
Via de website van Eurostar kun je de geadviseerde testlocaties vinden.
www.eurostar.com
Je kunt hier terecht voor een sneltest (antigeen) of PCR test.

Blijf op de hoogte van acties en aanbiedingen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden