• ma t/m vr 9:00 uur - 17:00 uur
  • 0118-440 444

Jutland Denemarken

Een onvergetelijke roadtrip door Jutland Denemarken
Jutland in Denemarken is een gebied dat tot de verbeelding spreekt. Van eeuwenoude Viking-saga’s tot een waar paradijs voor natuurliefhebbers. Omringd door de zee. Ben je op zoek naar avontuur of cultuur? Ook dan is dit een regio in Denemarken die je zeker niet wilt missen. We geven je graag wat tips voor een onvergetelijke reis door Jutland, de grootste regio van Denemarken.
5 x Wat te doen in Jutland
Je gaat een rondreis maken door Jutland Denemarken, een reis waar je ongetwijfeld mooie herinneringen aan zult bewaren. Wij als reisexperts van House of Europe kennen Jutland als de beste. We vertellen je dan ook graag onze favoriete plekken in het meest zonnige gebied van Denemarken.

1. Århus
De stad Århus is de tweede stad van Denemarken en de hoofdstad van Jutland. Je kunt urenlang struinen in de vele musea, gallerijen en natuurlijk alle historische plekken in de door de Vikingen gestichte stad. Wist je dat de naam Århus ‘riviermoning’ betekent? Een logische naam gezien de stad aan het riviertje Århus Å ligt.

2. Legoland
Reis je met je gezin of ben je gewoon een grote Lego-fan? Sla dan zeker Legoland in Billund niet over. Hier kun je makkelijk een dag vertoeven en je uitleven in de vele attracties. Wat het park bijzonder maakt is dat het direct naast de enige echte Lego fabriek ligt. Ook aan de jongste bezoekers is gedacht, speciaal voor hen is Duploland ontwikkeld. Hier kunnen ze van verschillende glijbanen glijden, met een treintje rijden en zelfs hun rijbewijs halen in de Duplo Rijschool.

3. Culinair Jutland en Denemarken
In de Deense cultuur is eten natuurlijk een belangrijke factor. Zo kennen de verschillende streken hun eigen gerechten. In Jutland zijn Smørrebrød, Frikadeller en Rødgrød echte streekrecepten. Smørrebrød is letterlijk vertaald een boterham, maar deze wordt wel wat luxer belegd dan we in Nederland gewend zijn. De frikadeller zijn niet helemaal vergelijkbaar met de frikadellen zoals wij die kennen. De frikadeler uit Jutland is namelijk een soort platte, gekruide gehaktbal.
Rødgrød tenslotte, is een vruchtencompote van rode vruchten zoals aalbessen. Dit wordt vaak gegeten als dessert, met room of vanillesaus.

4. Bezoek het eiland Samsø
Samsø kreeg wereldwijde bekendheid door in 10 jaar tijd volledig af te stappen van fossiele brandstof. Ze gebruiken nu alleen maar zelf opgewekte energie. Windmolens, zonnepanelen en biomassa-ovens worden gebruikt om elekriciteit en warmte te genereren. Voor toeristen is het eiland vooral in trek vanwege de natuur en de rust. En natuurlijk het Kanhave Kanaal. Dit is bijzonder, omdat dit kanaal nog door de Vikingen is gegraven in 726. Inmiddels ligt het droog, maar het is nog goed te zien hoe dit kanaal dwars over het eiland liep.

5. Bezoek nationale parken
Aan nationale parken is in Jutland geen gebrek: Wadden Sea, Thy, Mols Bjerge, Rebild Bakker en Skagen Odde liggen te wachten tot ze door jou worden ontdekt.
Een waar walhalla voor natuurliefhebbers of avonturiers.
Ontdek Jutland in Denemarken
Ben je klaar om Jutland Denemarken te ontdekken? Of je nu slechts een aantal dagen op vakantie wilt of een langere reis van een aantal weken wilt maken, een reis naar Jutland zal je prachtige herinneringen opleveren. Bekijk ons aanbod voor samengestelde reizen óf om inspiratie op te doen. Staat jouw droomreis er niet tussen, wil je een andere route of een aantal dagen extra? We maken graag een reis op maat voor je, zodat jij alleen nog maar hoeft te genieten van al het moois dat Jutland te bieden heeft. Wil je eerst van gedachten wisselen over de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op, onze reisspecialisten helpen je graag.
paper-aiplane

Blijf op de hoogte van acties en aanbiedingen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden