• ma t/m vr 9:00 uur - 17:00 uur
  • 0118-440 444

Harry Potter reis Schotland

Absolute must voor Harry Potter fans: bezoek deze locaties tijdens jouw reis door Schotland!
Wanneer je de zon ziet ondergaan boven de Schotse heuvels en kastelen, voel je de magie van Harry Potter overal om je heen. Ben jij ook in de ban van Harry Potter en wil je weten hoe zijn wereld er in het echt uitziet? Wist je dat veel filmlocaties in Schotland gemakkelijk te bezoeken zijn? Er zijn zelfs speciale Harry Potter reizen die je langs de bekendste locaties brengen! Hoe waanzinnig is dat? Ben je geen Harry Potter fan? Ook dan kun je geweldig genieten van het prachtige Schotland. Laat je verrassen door dit magische land!
13 Harry Potter locaties in Schotland
Schotland barst bijna uit de voegen van de filmlocaties. Niet zo’n wonder, met zo’n magische omgeving zoals de Hooglanden of de geweldige oude stad van Edinburgh als decor. We nemen je graag mee op een droomreis langs alle betoverende filmlocaties van Harry Potter in Schotland.

1. Glenfinnan Viaduct
De Zweinstein Express (Hogwarts Express) brengt de studenten naar Zweinstein, waarbij de trein over dit iconische, ruim 200 jaar oude, viaduct rijdt. In het oude station is een klein museum gevestigd. Het uitzicht over Loch Shiel is overweldigend.
Wil je een ritje maken met de Jacobite Steam Train, zoals de Zweinstein Express eigenlijk heet, zorg dan dat je de tickets op tijd boekt. De kaartjes zijn vaak al maanden van tevoren uitverkocht, zeker in het hoogseizoen.

2. Loch Shiel
Dit meer, bij Glenfinnan, is het decor voor het meer van Zweinstein. Hier vond de Zweinsveld-triomf wedstrijd plaats, één van de uitdagingen die de kampioenen moeten doorstaan tijdens het Toverschool Toernooi in de film Harry Potter en de Vuurbeker.

3. Glencoe
Denk je aan Schotse Hooglanden, dan denk je aan valleien zoals Glencoe. Ook hier zijn verschillende scènes opgenomen, zoals de opnames van Wegisweg en de woning van Hagrid.

4. Alnwick Castle
Dit kasteel ligt net over de grens in Engeland. Reis je met de ferry naar Newcastle? Dan is dit de eerste stop in je Harry Potter reis. Ééntje die je niet wilt missen: dit is de filmlocatie van Zweinstein!

5. Glen Nevis
Het Verboden Bos van Zweinstein ligt in het dal tegen de hoogste berg van Schotland: Ben Nevis. Hier wordt de moed van jonge tovenaars en heksen op de proef gesteld. Het lijkt wel of de magie nog steeds in het bos hangt met de dichte begroeiing en kronkelende paden.

6. Edinburgh
De hoofdstad van Schotland is niet direct als filmlocatie gebruikt, maar het is wel de stad waar J.K. Rowling de Harry Potter boeken heeft geschreven. De sfeer in Edinburgh is duidelijk van grote invloed geweest op de magische wereld van Zweinstein en Zweinsveld.

7. Glen Etive
Omringd door majestueuze bergen en valleien, werd Glen Etive meerdere malen gebruikt als filmlocatie tijdens de reizen van de personages.

8. Black Rock Gorge
Ten noorden van Inverness ligt Black Rock Gorge, dat als inspiratie heeft gediend voor het Verboden Bos. De steile rotswanden en kronkelende paden geven de kloof een duistere sfeer die perfect past bij de avonturen van Harry Potter.

9. Rannoch Moor
In Harry Potter en de Steen der Wijzen zijn de scènes van Wegisweg opgenomen in Rannoch Moor, een drassig heideland in de Schotse Hooglanden. Jonge tovenaars kunnen hun magische benodigdheden kopen in deze speciale winkelstraat.

10. Doune Castle
De Griffel- en Rommelkontscènes uit de eerste Harry Potter film zijn opgenomen in Doune Castle, dat vlak bij Stirling ligt. Het kasteel is dagelijks geopend voor bezoek. Tickets kunnen vooraf online worden gekocht.

11. Clachaig Inn
Het etablissement de Drie Bezemstelen is een bestaand hotel in de buurt van Glencoe. Hier kunnen bezoekers alvast proeven van de gastvrijheid van de tovenaarswereld.

12. St. Finnan Church
Weet je nog die scène waarin Hagrid aan Harry Potter vertelt dat hij een tovenaar is? Dat was in St. Finnan Church in Glenfinnan, dicht bij het kenmerkende viaduct van de Zweinstein Express. Een mystieke plek die je zeker moet bezoeken tijdens je reis door Schotland. Het uitzicht over Loch Shiel is fantastisch.

13. Steal Falls
Om deze waterval te zien is een wandeling van 3,5 kilometer nodig, die je via een schitterende route door Nevis Gorde brengt bij deze prachtige waterval. Het is de op een na hoogste waterval van Schotland, waarbij het water van 105 meter hoogte naar beneden valt. Hier moest Harry Potter een Hongaarse hoornstaart verslaan tijdens het Toverschool Toernooi.
Ontdek het Schotland van Harry Potter
Of je nu fan bent van Harry Potter of niet, een reis naar Schotland is er één die op elke bucketlist hoort. De ruige Hooglanden, fantastische steden en vele natuur zorgen voor een onvergetelijke vakantie. Niet alleen voor wandelliefhebbers of outdoor-enthousiasten, maar juist ook voor gezinnen met kinderen is er veel te doen en te zien.

Kastelen vind je overal waar je kijkt, als restanten van de rijke historie. Zo wordt een Harry Potter reis naar Schotland de ideale familievakantie, waar iedereen van geniet en met veel plezier op zal terugkijken. De reisspecialisten hebben al verschillende Harry Potter reizen naar Schotland en Engeland samengesteld. Maar natuurlijk kan elke reis ook op maat worden gemaakt naar jouw wensen. Voor Schotland-reizen kun je ook nog eens een persoonlijke reisgids aanvragen. Deze wordt gemaakt op basis van jouw route en interesses. Dus bijvoorbeeld inclusief alle filmlocaties van Harry Potter op jouw reisroute. Zo hoef je er niet één te missen! Bekijk het reisaanbod of neem contact op om jouw vragen voor te leggen aan onze reisspecialisten.
paper-aiplane

Blijf op de hoogte van acties en aanbiedingen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden