• ma t/m vr 9:00 uur - 17:00 uur
  • 0118-440 444

Gezinsreis Denemarken

Zó maak je de ultieme gezinsreis naar Denemarken
Op vakantie met de kinderen, dat moet een onvergetelijke ervaring worden! Zowel voor de kinderen als voor jullie. Als je op zoek bent naar een ultieme gezinsreis, zoek dan niet verder en ga op reis naar Denemarken. Deze verborgen parel van Scandinavië heeft voor elke leeftijd veel te bieden. Een reis waar jij en de kinderen de rest van jullie leven mooie herinneringen zullen koesteren.
Stel zelf je gezinsreis Denemarken samen
Houd je van natuur, cultuur, geschiedenis of wil je juist wel wat actie? Denemarken biedt het allemaal.

Voor kinderen staat Denemarken vooral bekend vanwege het attractiepark Legoland. Hoewel je dit ook in andere landen hebt, is Legoland in Billund het originele park én ligt dit naast de enige echte Lego fabriek. Ontdek de nieuwe attracties zoals Emmet’s Flying Adventure, Apocalypseburg Sky Battle en de Unikitty’s Disco Drop. Kunnen de jonge bezoekers niet wachten om zelf aan de slag te gaan met Lego? Ze mogen dan zelf aan de slag om bijvoorbeeld de Legoredo River of het Great Lego Reef ontwerpen én bouwen.
Voor de allerkleinsten is er een speciaal gedeelte: Duplo-land. Ook zij kunnen zich helemaal uitleven met attracties, bouwen en zelfs een rondje in een heuse Duplo-trein.

In het Ribe VikingeCenter leren jong en oud meer over de woelige Viking-cultuur. Denemarken heeft een rijke historie en was erg belangrijk in de tijd van de Vikingen. De invloeden hiervan zie je tot op de dag van vandaag terug. Tijdens het interactieve bezoek aan dit openlucht museum in Zuid-Denemarken, kun je je helemaal onderdompelen in de Viking geschiedenis.

Wil je graag ook genieten van de natuur en vogels spotten? Ribe en Esbjerg vormen de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan het Nationaal park Waddenzee. Een prachtig gebied waar je helemaal kunt opgaan in de natuur. En misschien zie je zelfs wel zeehonden op het strand liggen.

Toe aan meer actie? In Nationaal Park Mols Bjerge, net ten noorden van Århus, kun je naar hartelust fietsen, mountainbiken of wandelen. Je kunt zelfs een app downloaden waarin je alles leert over Kalø Kasteel. Je ziet dan zelfs een 3D model en als je geluk hebt ontmoet je daarin misschien wel elven, draken en trollen. Aan avontuur geen gebrek!
6 x leuke weetjes over Denemarken
Dat Denemarken een geweldige bestemming is voor een vakantie met kinderen mag wel duidelijk zijn. Maar er zijn een aantal dingen die de gezinsreis nóg leuker maken.

- Denen zijn gek op ijs. En dan het liefst met ‘guf’. Dat is pas echt een traktatie voor de kinderen! Guf is namelijk ijs met daarop een flinke smak gesmolten marshmallows. Die lusten ze wel elke dag!

- Natuurlijk staat Denemarken bekend vanwege het beeld van de kleine zeemeermin. Een bezoek aan de hoofdstad Kopenhagen is dan ook niet compleet zonder dit beeld te hebben gezien. Het beeld is geinspireerd op een sprookje van de bekende schrijver Hans Christian Andersen.

- Sinds de Viking-tijd is de Deense taal nauwelijks veranderd. Dat maakt Deens één van de oudste talen van Europa, die nog op grote schaal wordt gesproken.

- Ook de vlag van Denemarken is al eeuwen oud. Met een ontwerp dat komt uit 1219, de Deense vlag, die ook wel Dannebrog wordt genoemd, zelfs één van de oudste nationale vlaggen ter wereld.

- De koning van Denemarken heeft als officiële titel “Koning van Denemarken, Zweden en Noorwegen”. Ook de Faeröer Eilanden en Groenland horen bij het koninkrijk van Denemarken

- In juli en augustus is de gemiddelde temperatuur overdag 20॰C. Dat is ongeveer vergelijkbaar met Nederland. In de zomer is het vrij zonnig. In Denemarken valt gemiddeld genomen bijna de helft minder neerslag dan in Nederland.
Boek nu je gezinsreis naar Denemarken
Wil je zelf graag kennismaken met het kleinste land van Scandinavië? Een gezinsreis naar Denemarken is er één om nooit meer te vergeten. De reisspecialisten van House of Europe hebben een aantal reizen samengesteld, maar helpen je ook graag om een route op maat voor je te maken. Vertel ons gerust je wensen zodat wij een vrijblijvend voorstel voor je kunnen maken.
Alvast wat inspiratie op doen, of direct een vooraf samengestelde reis boeken? Bekijk dan eens de Familiereis Denemarken, de Grand Tour Denemarken of Prachtig Denemarken.
paper-aiplane

Blijf op de hoogte van acties en aanbiedingen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden