• ma t/m vr 9:00 uur - 17:00 uur
  • 0118-440 444

Engeland cottages

Verblijf in waanzinnige cottage in Engeland
Hoe Engels wil je het hebben als je door dit prachtige land reist? Verblijf tijdens je reis door Engeland in een authentieke cottage, die vaak in een prachtige omgeving liggen. De typische stijl van deze cottage woningen is een antwoord op de industriële revolutie in de 19e eeuw. De ontwikkelaars van de cottagestijl wilden juist de nadruk leggen op vakmanschap en handwerk, om zo een romantische uitstraling te creëren die een geheel vormt met het landschap.

Romantischer dan dat wordt het niet toch? En het mooie is, dat veel cottages in Engeland geboekt kunnen worden als vakantieverblijf. Zo geef je écht een upgrade aan je (rond)reis.
Cottages in alle regio’s
Hoewel de Cotswolds natuurlijk het bekendste zijn als het gaat om cottages en idyllische plaatjes, kun je de cottage in heel Engeland vinden. Wat te denken van een verblijf in Yorkshire, Kent of het zuiden van Engeland zoals Cornwall of de omgeving van Bath. Deze landhuizen zijn gelegen op de mooiste plekken, vaak met een waanzinnig uitzicht. Kies je ervoor om tijdens je reis in Engeland in een cottage te verblijven, kijk dan niet raar op als je er niet meer weg wilt.
We raden dan ook aan om hier echt optimaal van te genieten, de omgeving lekker te verkennen en jezelf onder te dompelen in Engelste stijl.
Kenmerken van een cottage
Cottages waren in Engeland vooral bedoeld voor welgestelden. Vaak werden boerderijen of landhuizen in deze stijl gebouwd. Maar je ziet dit ook zeker terug in kleinere, knusse optrekjes. Kenmerken van de cottagestijl zijn organische vormen, hoge kappen met lage goothoogtes en a-symmetrische bouwelementen.

Het knusse interieur van een cottage lijkt soms wat rommelig en willekeurig samengesteld. Maar niets is minder waar! Warme kleuren, zachte materialen, veel kunst en accessoires en natuurlijk kan antiek niet ontbreken. Een charmante inrichting, waar je het liefst direct wilt neerploffen met een warme kop Engelse thee. Tegenwoordig komen deze elementen ook steeds vaker terug in andere interieurstijlen. Dat is natuurlijk niet voor niets, de warmte en sfeervolle elementen zorgen voor een knusse omgeving.
Stel je reis naar cottage in Engeland samen
Kun je niet wachten om zelf te genieten van een beeldige cottage in Engeland? Neem dan zeker contact op met onze reisspecialisten om jouw droomreis samen te stellen.
Bekijk het aanbod van cottages op onze website of laat je verrassen met een samengestelde reis op maat. Of het uitgangspunt nou een bepaalde omgeving is, een rondreis of gewoon heerlijk genieten van een fantastische accomodatie, er is voor ieder wat wils.
paper-aiplane

Blijf op de hoogte van acties en aanbiedingen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden