• 0118-440 444
  • ma t/m vr 9:00 uur - 17:00 uur

Elektrische auto Schotland

Ontdek Schotland met de elektrische auto
Steeds meer mensen zijn in het bezit van een elektrische auto. Behalve dat deze auto’s geen fossiele brandstoffen gebruiken en daardoor beter zijn voor het mileu, geniet je ook nog eens van comfortabel rijden. Laadstations schieten als paddenstoelen de grond uit, dus ook dat vormt steeds minder een belemmering om met de elektrische auto op reis te gaan. Staat Schotland nog hoog op je wishlist? Bezoek dit prachtige land dan zeker, ook met de elektrische auto is Schotland een geweldige bestemming.
Best practices voor reizen met elektrische auto
Hoewel EV’s steeds meer een gemeengoed worden, is het toch slim om goed voorbereid op pad te gaan. We geven je daarom graag enkele tips voor het reizen met een elektische auto in Schotland.

- Betaalmogelijkheid bij laadpalen
Waar in Nederland alle openbare laadpalen wel in een app staan, zoals die van uw laadpas of ANWB, is dat in het Verenigd Koninkrijk niet het geval. Een groot deel van de palen kunnen met bankpas of creditcard worden gebruikt in plaats van met een laadpas. Deze palen komen vaak niet voor in een app. Wel kun je ze terugvinden via Zap-Map.com. Bij sommige laadpalen kan de auto gratis worden opgeladen.

- Opladen bij hotels en B&B’s
Het meest praktische is natuurlijk het opladen van de auto gedurende de nacht. Bij steeds meer hotels en B&B’s kunnen elektrische auto’s worden opgeladen. Boekt u uw rondreis met elektrische auto via House of Britain? Dan selecteren onze reisspecialisten accomodaties waar u de auto kunt opladen.

- Laadpunten langs de route
Op steeds meer plaatsen langs de route in Schotland kunnen elektrische auto’s worden opgeladen, ook met een snellader. Houdt er rekening mee dat elke auto, ook een elektische, soms een hoger verbruik heeft, bijvoorbeeld in bergachtig gebied of wanneer de temperatuur daalt. Daardoor kan het zijn dat uw bereik lager is dan normaal gezien in Nederland.

- Type 2 stekker
De gangbare type 2 stekkers kunnen ook in Schotland worden gebruikt. Maak je gebruik van de stekker in het reguliere stopcontact? Houdt er dan rekening mee dat je ook een reisstekker bij je hebt, eventueel eentje die waterbestendig is.

- Plan vooruit
Bekijk vooraf de route, het aantal kilometers en de laadmogelijkheden onderweg. Zo voorkom je dat je voor verrassingen komt te staan. Vraag vooraf een laadpas aan van ChargePlace, deze heeft het grootste netwerk van laadpalen in Schotland.
Geniet van het Schotse landschap
Alle praktische zaken rondom het reizen met een elektrische auto in Schotland zijn geregeld. Nu is het tijd om te genieten van het prachtige Schotse landschap! Waar brengt de reis jou? Ga je voor de ruige hooglanden, cultuur snuiven in het bruisende Edingburgh, genieten van de natuur in het grootste nationale park The Cairngorms of bezoek je de mysterieuze kastelen? Vergeet in elk geval niet om een échte Schotse Whisky te proeven!
Boek jouw rondreis met de elektrische auto door Schotland
Schotland, een mysterieus, ruig en prachtig land in het Verenigd Koninkrijk. Deze bestemming zou op elke bucketlist moeten staan! Wil je jouw droomreis naar dit geweldige land maken, mét elektrische auto? Vertel onze reisspecialisten welke gebieden je absoluut wilt bezoeken en zij stellen de perfecte reis op maat voor je samen.
Daarbij houden ze natuurlijk rekening met het opladen van de auto en geven ze jou advies over de route en bezienswaardigheden. Inspiratie opdoen? Bekijk ons volledige aanbod voor Schotland. Wacht niet langer en boek nu!

Blijf op de hoogte van acties en aanbiedingen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden