• 0118-440 444
  • ma t/m vr 9:00 uur - 17:00 uur
Hadrian's Wall Path
Uw wandelroute begint in Wallsend en voert u langs talloze historische plekken naar Bowness-on-Solway. Onderweg geniet u van prachtige uitzichten en gemoedelijke stadjes. Een wandeling die op de bucketlist staat van bijna elke wandelliefhebber!
Boek nu
vanaf € 719 p.p.
ve20080_close up of the stones in hadrian's wall at birdoswald roman fort_15-3-2020.jpg
Wandelreis Engeland | Hadrian's Wall Path
Het Hadrian's Wall pad is een 135 kilometer lange nationale route die zich van kust tot kust uitstrekt in Noord-Engeland. Het volgt de route van Hadrian's Wall, één van de meest prachtige delen van Engeland met zijn glooiende velden en ruige heides. Het Hadrian's Wall Path heeft schitterende uitzichten en is een aanrader voor geschiedenisliefhebbers.

Lengte: ca. 135 km
Wandelroute:
Wallsend - Bowness-on-Solway
Wandeldagen: 6
Afstand per dag: ca. 19-24 km.
Moeilijkheidsgraad: Geschikt voor de meer ervaren wandelaar.
Highlights
• Hadrian's Wall
• Wallsend
• Housesteads Roman Fort
• Brampton
• Sycamore Gap

Informatie over de inbegrepen accommodatie(s)
Wanneer u deze reis aanvraagt via onze website zullen wij deze inboeken bij onze agent. Wij weten pas na bevestiging van de agent in welke accommodatie(s) u zult verblijven. We zullen altijd een kamer met privé badkamer voor u boeken. Een overzicht van de geboekte accommodaties ontvangt u pas bij uw reisbescheiden.
ve14282_housesteads roman fort, near hadrian's wall_15-3-2020.jpg
ve14282_housesteads roman fort, near hadrian's wall_15-3-2020.jpg

De reis van dag tot dag

Reisschema
• 1 nacht in of in de omgeving van Wallsend
• 1 nacht in of in de omgeving van Heddon-on-the-Wall
• 1 nacht in of in de omgeving van Chollerford
• 1 nacht in of in de omgeving van Once Brewed
• 1 nacht in of in de omgeving van Lanercost
• 1 nacht in of in de omgeving van Carlisle
• 1 nacht in of in de omgeving van Bowness-on-Solway
Dag 1
U reist op eigen gelegenheid naar Wallsend voor uw eerste overnachting. Wanneer u wat tijd te besteden heeft, kunt u een bezoek brengen aan Segedunum Roman Fort, Baths and Museum. Vanaf de toren heeft u een mooi uitzicht over de omgeving.
Dag 2
Uw echte wandelreis begint! U vertrekt vanuit Wallsend naar Heddon-on-the-Wall voor een wandeling van circa 24 kilometer. De wandeling loopt langs Newcastle en de rivier Tyne. In Heddon-on-the-Wall kunt u vanuit de uitkijktoren genieten van een prachtig uitzicht.
Dag 3
De route loopt vandaag van Heddon-on-the-Wall naar Chollerford, over circa 24 kilometer. U wandelt vandaag langs het Romeinse fort van Rudchester en het slagveld van Heavenfield. U passeert ook Planetrees Roman Wall en Brunton Turret, een van de best bewaarde torentjes langs de muur.
Dag 4
Vandaag staat er een iets kortere wandeling op het programma. De route loopt van Chollerford naar Once Brewed, over circa 19 kilometer. U wandelt door het Northumberland Nationaal Park en komt langs een van de spectaculairste delen van de muur. U passeert torens en kastelen en kunt een bezoek brengen aan Housesteads Roman Fort. Dit fort ligt op een spectaculaire positie met een indrukwekkend uitzicht over het omliggende platteland en is het meest complete Romeinse fort in Groot-Brittannië. Tot de opmerkelijke overblijfselen behoren graanschuren, kazernes en ziekenhuizen.
Dag 5
De route loopt vandaag van Once Brewed naar Lanercost, over circa 23 kilometer. U komt vandaag langs Sycamore Gap waar u tevens de "Robin Hood Tree" kunt zien. Dit is het meest gefotografeerde punt op de route.
Dag 6
Vandaag loopt u van Lanercost naar Carlisle, over circa 21 kilometer. U wandelt vandaag via Brampton waar u het Birdoswald Roman Fort kunt bezoeken. Dit is een schitterende locatie met uitzicht op de prachtige Irthing-vallei. De goed bewaard gebleven overblijfselen zijn de muur, de poorten en graanschuren van het fort. Er is ook een fascinerend interactief bezoekerscentrum waar u meer te weten komt over de 2000-jarige geschiedenis van Birdoswald. In Carlisle mag u een bezoek aan het kasteel niet overslaan.
Dag 7
Vandaag loopt u het laatste deel van het Hadrian's Wall Path. U wandelt van Carlisle naar Bowness-on-Solway, over circa 23 kilometer. U komt langs een aantal charmante dorpjes zoals Burgh by Sands en Boustead Hill.
Dag 8
Dit is alweer de laatste dag van uw vakantie. We hopen dat u genoten heeft van uw wandelreis! Na het ontbijt kunt u op eigen gelegenheid terug naar huis keren.
Selecteer uw reisdatum
Kies via de kalender uw gewenste vertrekdatum. De getoonde prijzen zijn per persoon, gebaseerd op het hieronder gekozen aantal reizigers & kamertype.

Boeken
Klik op de prijs die hoort bij de datum waarop u wenst te reizen. Aan de rechterkant verschijnt de prijsberekening (uw kassabon) en kunt u de gekozen reis boeken.
Hulp bij online boeken
Hoe boek ik online mijn reis?
Aan de linkerkant selecteer je het aantal deelnemers, kies je de gewenste accommodatie en kies je via de kalender de gewenste vertrekdatum.

Je ziet nu de prijzen die geldig zijn in de door jou gekozen periode. Klik op de prijs die hoort bij de datum waarop je wenst te reizen.

Aan de rechterkant verschijnt je kassabon. Hier zie je de totale reissom inclusief de eventuele van toepassing zijnde kortingen & toeslagen. Klopt alles? Klik dan onderaan op de kassabon, op de knop 'Boek deze reis'.

Je krijgt hierna een pagina te zien met items die je kunt bijboeken. Denk hierbij aan een overtocht, Heritage pas of een reis- en/of annuleringsverzekering.

Je boeking is ALTIJD op aanvraag! Wat betekent dit?
Wij werken niet met voorraden. Hierdoor zijn alle reizen die wij aanbieden op aanvraag. Na ontvangst van je reservering gaan onze medewerkers direct na of je reis nog beschikbaar is. Wij zullen je reservering plaatsen bij onze leverancier(s). Zodra je reis is bevestigd, zullen wij je de factuur en de boekingsbevestiging toesturen.

Mocht je reis niet bevestigd worden, dan zullen wij contact met je opnemen om eventuele alternatieven te bespreken.

Wij proberen je boeking binnen 2 werkdagen aan je te bevestigen. Mocht je in de tussentijd vragen hebben, dan kun je altijd contact met ons opnemen.

Hoe boek ik twee verschillende kamertypes?
Dit is helaas niet mogelijk via onze website. Dit kun je in het opmerkingenveld vermelden, wij sturen je dan een nieuw prijsvoorstel.
Reizen met kinderen
Indien je met één of meerdere kinderen reist, kun je dit in het opmerkingenveld aan het eind van je boeking aangeven. Je hoeft de kinderen in dit geval niet mee te tellen bij het aantal personen.

Na ontvangst van je aanvraag, rekenen wij graag voor je uit wat de prijs voor de kinderen zal zijn. Het kan voorkomen dat de aangeboden hotels niet geschikt zijn voor het reizen met kinderen. Wij bieden je dan graag een gelijkwaardig alternatief aan.
Reizen met huisdieren
Indien je met een huisdier reist, kun je dit in het opmerkingenveld aan het eind van je boeking aangeven. Het kan voorkomen dat de aangeboden hotels, vakantieparken of cottages niet geschikt zijn voor het reizen met huisdieren. Wij bieden je dan graag een gelijkwaardig alternatief aan.

Aan het reizen met huisdieren zijn altijd kosten verbonden, wij zullen je hier vooraf over informeren. Meer informatie over het reizen met een huisdier kun je vinden op onze bestemmingen pagina's.
Kan ik deze reis aanpassen aan mijn wensen?
Natuurlijk! Al onze reizen zijn aan te passen aan je wensen! Laat ons weten wat je zou willen aanpassen en wij sturen je graag geheel vrijblijvend een voorstel toe. Je kunt je wensen mailen naar: info@houseofbritain.nl.
Bijkomende kosten
• reserveringskosten € 22,50 per boeking

Wanneer je enkel een overtocht reserveert bedragen de reserveringskosten € 15.

Deelnemersbijdrage SGR
Per 1 februari 2021 voert de Stichting Garantiefonds Reisgelden een deelnemersbijdrage in van € 5 per persoon per boeking. Deze bijdrage zal door House of Britain bij je in rekening worden gebracht en worden afgedragen aan de SGR. Zo zorgen we er samen voor dat het garantiefonds blijft beschikken over voldoende financiële middelen om reisgeld terug te betalen bij financieel onvermogen.
Goed verzekerd op reis
Annuleringsverzekering
Je kunt via ons een aflopende annuleringsverzekering afsluiten bij Europeesche Verzekeringen. Deze verzekering is zeer compleet en mits je met geldige reden annuleert, krijg je zelfs je reeds genoten vakantie dagen terug.

Reisverzekering
Uiteraard kun je via ons ook een aflopende reisverzekering afsluiten. Zo ben je goed verzekerd tegen eventuele risico's. De reisverzekering biedt Europadekking en tevens de nodige vergoedingen in geval van geneeskundige kosten.

Afsluiten van de gewenste verzekering(en) kun je éénvoudig doen tijdens het boekingsproces. Wanneer je in de kassabon klikt op 'BOEKEN' kun je op de volgende pagina de gewensten verzekering(en) aanvinken.
Inbegrepen
• 7 overnachtingen inclusief ontbijt
• Uitgebreid informatiepakket met kaarten en Engelstalige routebeschrijvingen
• Bagage transport op wandeldagen
Niet inbegrepen
• Transfers naar het startpunt en vanaf het eindpunt van de wandelvakantie
• Vervoer naar Groot-Brittannië (dit is tijdens het maken van uw online reservering bij te boeken)
Voorbeeld accommodatie
Hieronder ziet u een selectie van de accommodatie die wij bij deze reis gebruiken. Onderstaande accommodatie zijn voorbeelden, waardoor het kan voorkomen dat u soms in andere accommodatie verblijft. Uiteraard zijn deze alternatieven altijd van gelijkwaardige kwaliteit. De aangeboden accommodaties worden door ons regelmatig bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.
Impressie accommodaties
--
Bij deze rondreis verblijft u in sfeervolle B&B’s. Wij boeken accommodaties voor u die regelmatig w...
Bij deze rondreis verblijft u in sfeervolle B&B’s. Wij boeken accommodaties voor u die regelmatig worden bezocht door onze plaatselijke agenten, om de kwaliteit te kunnen garanderen.

De B&B's variëren van traditionele boerderijen tot moderne bungalows en van pensions tot kleine familiehotels. De meeste B&B's hebben een ontbijtruimte en in sommige B&B's kan de gastheer/vrouw ook een diner verzorgen. Gedurende uw verblijf in B&B’s kunt u het echte Engelse leven ontdekken en zult u de vriendelijkheid en gastvrijheid ervaren die de Engelsen zo eigen is.

Wij bieden kamers aan met privé faciliteiten, u heeft dan de beschikking over een eigen badkamer. Deze kan zich op uw kamer bevinden of op de gang. Uw verblijf is inclusief Engels ontbijt.

Zodra de boeking door onze agent is bevestigd, sturen wij u een accommodatielijst met de accommodaties die voor u zijn geboekt.
Lees meer

Blijf op de hoogte van acties en aanbiedingen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden