• 0118-440 444
  • ma t/m vr 9:00 uur - 17:00 uur
In de voetsporen van tv-serie The Crown
Maak een vorstelijke reis langs koninklijke hoogtepunten en filmlocaties van de tv-serie The Crown. Bewonder de kroonjuwelen van koningin Elizabeth II in de Tower of London, ga net als prinses Margaret swingen in Ronnie Scott's Jazz Club en bezoek het Old Royal Naval College, dat in de serie het decor is van Buckingham Palace. Een koninklijk reisje waarbij u zich een echte koning of koningin voelt!
Boek nu
vanaf € 328 p.p.
buckingham palace
Korte reis | Zuidoost-Engeland
Volg een unieke route langs de klassieke koninklijke hotspots uit de populaire tv-serie The Crown. Begin uw reis in de woonplaats van de Britse koninklijke familie en de hoofdstad van Groot-Brittannië: Londen. Van de poorten van koninklijke paleizen tot de favoriete uitgaansgelegenheden van prinses Margaret in de jaren 60, u vindt het allemaal in Londen. De route brengt u tevens over typisch Engelse landweggetjes naar verrassende plekken in het zuiden van Engeland, zoals Hatfield House, Windsor Castle en Ely Cathedral.
Highlights
• Buckingham Palace
• Hatfield House
• Windsor Castle
• Tower of London
• Ely Cathedral
• Old Royal Naval College
• Knebworth House

Informatie over de inbegrepen accommodatie(s)
Meer informatie over de accommodatie die is inbegrepen bij deze reis kunt u vinden onder de prijstabel.

De reis van dag tot dag

Reisschema
• 3 nachten in of in de omgeving van Colnbrook
• 1 nacht aan boord van Stena Line
Dag 1
U reist vandaag naar Dover, waarna u doorrijdt naar uw hotel in Colnbrook voor de komende 3 overnachtingen. Vanuit het hotel kunt u met de gratis Oystercard naar Londen reizen. De woonplaats van de Britse koninklijke familie is een must om te bezoeken tijdens deze reis. Ga als eerste naar het bekendste paleis van Engeland: Buckingham Palace. De Britse vorstin brengt hier de meeste tijd door en het is ook haar werkpaleis. Op bepaalde dagen kunt u hier tevens de wisseling van de wacht zien. Om uw honger te stillen kunt u gaan lunchen bij de Coach & Horses aan Bruton Street, een echte klassieke Britse pub met traditionele gerechten. Deze pub stamt uit de 18e eeuw en staat in de straat waar Elizabeth II werd geboren. Ook kunt u St. Paul's Cathedral bezoeken, waar Prince Charles en Princess Diana zijn getrouwd.
Dag 2
Natuurlijk mag een bezoek aan de kroonjuwelen in de Tower of London niet ontbreken. Reis met uw Oystercard naar Londen en bezoek deze unieke plek aan de Theems. In de serie heeft u de kroon vast al wel veelvuldig in beeld zien komen, maar de echte kroon ligt al sinds de 14e eeuw in de historische Tower of London. U ziet 'the crown' en andere kroonjuwelen in het speciale Jewel House van de Tower. Treed vandaag echt in de voetsporen van The Crown en ga naar het Old Royal Naval College. Deze plek is in de serie het decor voor Buckingham Palace en heeft het grootste beschilderde plafond van Europa, dat opvallend genoeg niet in de serie is te zien. Als u zich vandaag koninklijk wilt trakteren, ga dan voor een traditionele afternoon tea in Fortnum & Mason. Koningin Elizabeth II opende hier in 2012 de speciale Diamond Jubilee Tea Salon, een ultieme tea room geschikt voor 'royalty'. Als u het goed wilt doen, bestel dan de Earl Grey thee, volgens ingewijden is dit de favoriete thee van Hare Majesteit. Als u geen zoetekauw bent, dan kunt u ook een hapje gaan eten bij Maggie Jones's Restaurant in Kensington. Prinses Margaret kwam hier graag, en het restaurant is dan ook vernoemd naar haar schuilnaam 'Maggie Jones'. Voor een avondvullend programma kunt u ervoor kiezen een musical te bezoeken. Woon dan zeker een voorstelling bij in het Lyceum Theater, die u als fan van The Crown zeker zal herkennen. Dit theater is namelijk de locatie waar koningin Elizabeth II en prins Philip het Royal Gala bijwoonden. Vandaag de dag kunt u in dit theater The Lion King bewonderen.
Dag 3
Wat is een vorstelijke reis zonder bezoek aan Windsor Castle? Dit is het oudste bewoonde kasteel ter wereld en één van de officiële residenties van de koningin. De kamers in het kasteel worden regelmatig door de koningin gebruikt voor officiële bijeenkomsten en ceremonies. Bovendien is Windsor Castle een favoriet weekendverblijf voor de koninklijke familie. U kunt vandaag ook het statige huis Hatfield House bezoeken. In de serie is het overdonderende Long Gallery te zien als gang waar de 'Queen Mother' loopt op weg naar de Duke of Windsor. U ziet hier overigens ook veel details uit de Jacobean periode. Een leuk feitje is dat Elizabeth I hier in Old Palace te horen kreeg dat zij de troon zou bestijgen. Een historisch moment dat deze plek erg bijzonder maakt voor iedere geschiedenisliefhebber. Als u vandaag naar een actiever tijdverdrijf op zoek bent, dan kunt u gaan kleiduivenschieten bij Lee Valley Shooting Association. Een stuk rumoeriger dan het ronddwalen in een kasteel, maar het is een populaire sport van veel royals waaronder prins Charles.
Dag 4
Uw laatste koninklijke dag in Engeland. U vertrekt vanavond pas met de boot terug naar Hoek van Holland, dus u heeft nog voldoende tijd om zich een echte vorst of vorstin te voelen. Bezoek bijvoorbeeld Knebworth House, met 500 jaar aan geschiedenis. Dit is tevens de plek waar prins Philip en prinses Margaret op de houten trap hun privégesprek voerden in The Crown. Ook kunt u vandaag uw dag doorbrengen in het graafschap Cambridgeshire, waar een aantal van The Crown's meest adembenemende filmlocaties zijn te vinden. Zo is Ely Cathedral te zien als achtergrond bij zowel de trouw- als de kroning scene van The Crown. Ely Cathedral is daarom een must-see voor iedere fan van de serie en neem zeker de tijd om hier op uw gemak rond te lopen. Het kleine plaatsje Ely is overigens ook de moeite van een wandeling of een heerlijk kopje koffie waard. Aan het begin van de avond dient u in te schepen in Harwich voor uw overtocht naar Hoek van Holland.
Dag 5
's Ochtends komt u aan in Hoek van Holland. We hopen dat u kunt terugkijken op een geslaagde koninklijk reis!
Selecteer uw reisdatum
Kies via de kalender uw gewenste vertrekdatum. De getoonde prijzen zijn per persoon, gebaseerd op het hieronder gekozen aantal reizigers & kamertype.

Boeken
Klik op de prijs die hoort bij de datum waarop u wenst te reizen. Aan de rechterkant verschijnt de prijsberekening (uw kassabon) en kunt u de gekozen reis boeken.
Hulp bij online boeken
Hoe boek ik online mijn reis?
Aan de linkerkant selecteer je het aantal deelnemers, kies je de gewenste accommodatie en kies je via de kalender de gewenste vertrekdatum.

Je ziet nu de prijzen die geldig zijn in de door jou gekozen periode. Klik op de prijs die hoort bij de datum waarop je wenst te reizen.

Aan de rechterkant verschijnt je kassabon. Hier zie je de totale reissom inclusief de eventuele van toepassing zijnde kortingen & toeslagen. Klopt alles? Klik dan onderaan op de kassabon, op de knop 'Boek deze reis'.

Je krijgt hierna een pagina te zien met items die je kunt bijboeken. Denk hierbij aan een overtocht, Heritage pas of een reis- en/of annuleringsverzekering.

Je boeking is ALTIJD op aanvraag! Wat betekent dit?
Wij werken niet met voorraden. Hierdoor zijn alle reizen die wij aanbieden op aanvraag. Na ontvangst van je reservering gaan onze medewerkers direct na of je reis nog beschikbaar is. Wij zullen je reservering plaatsen bij onze leverancier(s). Zodra je reis is bevestigd, zullen wij je de factuur en de boekingsbevestiging toesturen.

Mocht je reis niet bevestigd worden, dan zullen wij contact met je opnemen om eventuele alternatieven te bespreken.

Wij proberen je boeking binnen 2 werkdagen aan je te bevestigen. Mocht je in de tussentijd vragen hebben, dan kun je altijd contact met ons opnemen.

Hoe boek ik twee verschillende kamertypes?
Dit is helaas niet mogelijk via onze website. Dit kun je in het opmerkingenveld vermelden, wij sturen je dan een nieuw prijsvoorstel.
Reizen met kinderen
Indien je met één of meerdere kinderen reist, kun je dit in het opmerkingenveld aan het eind van je boeking aangeven. Je hoeft de kinderen in dit geval niet mee te tellen bij het aantal personen.

Na ontvangst van je aanvraag, rekenen wij graag voor je uit wat de prijs voor de kinderen zal zijn. Het kan voorkomen dat de aangeboden hotels niet geschikt zijn voor het reizen met kinderen. Wij bieden je dan graag een gelijkwaardig alternatief aan.
Reizen met huisdieren
Indien je met een huisdier reist, kun je dit in het opmerkingenveld aan het eind van je boeking aangeven. Het kan voorkomen dat de aangeboden hotels, vakantieparken of cottages niet geschikt zijn voor het reizen met huisdieren. Wij bieden je dan graag een gelijkwaardig alternatief aan.

Aan het reizen met huisdieren zijn altijd kosten verbonden, wij zullen je hier vooraf over informeren. Meer informatie over het reizen met een huisdier kun je vinden op onze bestemmingen pagina's.
Kan ik deze reis aanpassen aan mijn wensen?
Natuurlijk! Al onze reizen zijn aan te passen aan je wensen! Laat ons weten wat je zou willen aanpassen en wij sturen je graag geheel vrijblijvend een voorstel toe. Je kunt je wensen mailen naar: info@houseofbritain.nl.
Bijkomende kosten
• reserveringskosten € 22,50 per boeking

Wanneer je enkel een overtocht reserveert bedragen de reserveringskosten € 15.

Deelnemersbijdrage SGR
Per 1 februari 2021 voert de Stichting Garantiefonds Reisgelden een deelnemersbijdrage in van € 5 per persoon per boeking. Deze bijdrage zal door House of Britain bij je in rekening worden gebracht en worden afgedragen aan de SGR. Zo zorgen we er samen voor dat het garantiefonds blijft beschikken over voldoende financiële middelen om reisgeld terug te betalen bij financieel onvermogen.
Goed verzekerd op reis
Annuleringsverzekering
Je kunt via ons een aflopende annuleringsverzekering afsluiten bij Europeesche Verzekeringen. Deze verzekering is zeer compleet en mits je met geldige reden annuleert, krijg je zelfs je reeds genoten vakantie dagen terug.

Reisverzekering
Uiteraard kun je via ons ook een aflopende reisverzekering afsluiten. Zo ben je goed verzekerd tegen eventuele risico's. De reisverzekering biedt Europadekking en tevens de nodige vergoedingen in geval van geneeskundige kosten.

Afsluiten van de gewenste verzekering(en) kun je éénvoudig doen tijdens het boekingsproces. Wanneer je in de kassabon klikt op 'BOEKEN' kun je op de volgende pagina de gewensten verzekering(en) aanvinken.
Inbegrepen
• overtocht Dover inclusief personenauto op de heenreis
• overtocht Hoek van Holland inclusief personenauto op de terugreis
• 3 hotelovernachtingen inclusief ontbijt
• 1 overnachting aan boord
• gratis Oystercard t.w.v. £ 20 per persoon
• gratis toegang tot Tower of London
• ANWB Ontdek reisgids Groot-Brittannië
• digitaal House of Britain reisinformatie boekje
Bijzonderheden
Bij deze reis is de overtocht inbegrepen. Wanneer u onderaan de kassabon op 'Boek deze reis' klikt, kunt u in stap 2 zelf de afvaarttijden kiezen voor uw heenreis vanuit Duinkerke of Calais naar Dover. De terugreis is een nachtafvaart en vertrekt rond 23.00 uur vanuit Harwich naar Hoek van Holland.

In de prijs is het flextarief van Stena Line berekend. Deze prijzen zijn flexibel en kunnen tussentijds wijzigen. Mocht de reissom na boeking gewijzigd zijn, dan nemen wij eerst contact met u op.
Voorbeeld accommodatie
Hieronder ziet u een selectie van de accommodatie die wij bij deze reis gebruiken. Onderstaande accommodatie zijn voorbeelden, waardoor het kan voorkomen dat u soms in andere accommodatie verblijft. Uiteraard zijn deze alternatieven altijd van gelijkwaardige kwaliteit. De aangeboden accommodaties worden door ons regelmatig bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.
Ostrich Inn
Engeland-Engeland: zuidoosten-Colnbrook
Deze 12e eeuwse traditionele inn biedt u alles wat u mag verwachten van een historische inn: houten...
Deze 12e eeuwse traditionele inn biedt u alles wat u mag verwachten van een historische inn: houten balken, open haarden, smalle gangetjes en dat alles met een modern tintje! U kunt genieten van heerlijke maaltijden, een breed scala aan lokale ales en een gastvrij welkom. De inn heeft een perfecte ligging om Windsor Castle te bezoeken, maar ook om het plaatsje Eton te bezoeken.
De inn heeft een receptie, bar, restaurant en gratis parkeergelegenheid.
Uw keurige kamer is voorzien van tv, telefoon, thee- en koffiezetfaciliteiten en badkamer met bad en/of douche en toilet.
Inclusief Engels ontbijt.
Lees meer

Blijf op de hoogte van acties en aanbiedingen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden