Vakantie Midden-Wales - Algemeen

Midden-Wales

Midden-Wales is een fantastisch gebied om eens heerlijk te verdwalen. Ga van de grote weg af en u zult al gauw enkele van de mooiste plekjes van het land ontdekken. Neem bijvoorbeeld de Elan Vallei. Vier gigantische reservoirs met indrukwekkende dammen die aan het begin van de 20e eeuw zijn gebouwd voor de voorziening van drinkwater aan de stad Birmingham en delen van Zuid- en Midden-Wales, zo’n 315 miljoen liter water per dag. Tussen de groene heuvels treft u af en toe een boerderij en hoort u het geluid van de schapen.

Iets ten zuiden van Rhayader ligt Llanwrtyd Wells. De uitdrukking ‘volkomen getikt’ is precies van toepassing op dit stadje. Tot ongeveer twintig jaar geleden was dit gewoon een gezellige plaats, maar sindsdien worden er allerlei onconventionele gebeurtenissen gehouden, waaronder de Mari Llwyd, de Saturnalia Wobble, de Real Ale Wobble & Ramble, de Man v. Paard Marathon, en het beroemdst van allemaal: het Wereldkampioenschap Moerrassnorkelen.
Ietsje rustiger is het plaatsje Hay-on-Wye, vlakbij de Engelse grens. Dit stadje is beroemd om maar één reden: boeken. Er zijn er miljoenen en ze zijn overal te vinden. Het kasteel is een boekenwinkel, de bioscoop is een boekenwinkel, het brandweerstation is een boekenwinkel, de steegjes zijn boekenwinkels….

Wilt u de adrenaline even door uw aderen voelen stromen, ga dan op het Brecon Beacons National Park af en ga heerlijk wandelen, fiets een van de 16 nieuwe mountainbike routes, ga grotten ontdekken of kajakken. Of geniet gewoon van het natuurschoon. Het mooiste uitzicht heeft u van Pen-y-Fan, met 886 meter hoogte het hoogste punt in het zuiden van Groot-Brittannië. De westkust van Wales is afgezet met bekroonde stranden, rotsige smokkelaarsgrotten en schitterende kliffen, met tegen de achtergrond het prachtige Cambriangebergte.

Ceredigion is een fantastische bestemming als u er eens even helemaal tussen uit wilt en wat echte Welshe persoonlijkheden wilt ontmoeten, zoals de plaatselijke dolfijnen en zeehonden bijvoorbeeld. Het beste plekje om deze te zien is aan het eind van de golfbreker in New Quay. Er wordt gezegd dat ze op de live muziek in de Seahorse Inn afkomen.

Verder naar het noorden langs de kust ligt Aberaeron, een stijlvol 18e-eeuws stadje bekend om het heerlijke eten dat aan beide kanten van de kade wordt geserveerd. Geniet tussen de middag van plaatselijk gevangen kreeft in het Harbourmaster Hotel. En neem als toetje het zalige honingijs van The Hive op de Quay. En als u even zin hebt in een stad, ga dan naar de gezellige universiteitsstad Aberystwyth. Hier vindt u de Nationale Bibliotheek van Wales, waar vele van de grootste literaire schatten van Wales en de andere Keltische landen veilig worden bewaard, zoals het verluchte ‘Black Book of Carmarthen’, het oudste bewaard gebleven manuscript in de Welshe taal.

Het is de moeite waard om even om te rijden langs Devil’s Bridge, hooggelegen in de voetheuvels van het Pumlumongebergte, 20 km ten noorden van Aberystwyth. Het dorp kan op drie dingen bogen; de drie bruggen, het leuke smalspoortreintje dat van Aberystwyth door de groene Vale of Rheidol tuft en de waterval van de rivier de Mynach. En als dat allemaal niet spannend genoeg is voor u, huur dan een mountainbike en ontdek de paden rond Nant yr Arian Visitor Centre.


Aanbiedingen

 
5 dagen Via de tuinen van Kent naar Wales
Kent heeft van alles te bieden, van een prachtig landschap met golvende heuvels, gezellige kustplaatsjes en pittoreske dorpjes tot authentieke pubs, uitgebreide tuinen en fotogenieke kastelen. Wanneer u in Wales aankomt, zult u ontdekken hoe anders ...  meer info
Vanaf:
€ 275 p.p.