• 0118-440 444
  • ma t/m vr 9:00 uur - 17:00 uur
Fietsen langs York & de Wolds
Deze fietsreis neemt u mee naar de historische stad York en het prachtige heuvellandschap van de Yorkshire Wolds. Fiets langs historische landhuizen, natuurreservaten en gezellige marktstadjes. Het adembenemende landschap met de mooiste vergezichten zal u versteld doen staan en maakt van deze reis een onvergetelijke fietsvakantie!
Boek nu
vanaf € 1234 p.p.
fietsen york en de wolds 7.jpg
Fietsreis Engeland | Yorkshire
York is perfect te combineren met de Yorkshire Wolds en dat maakt van deze reis een fascinerende fietsvakantie! U combineert namelijk het prachtige landschap van de Wolds met de historie van de middeleeuwse stad York. Fiets over smalle landweggetjes, passeer uitgestrekte valleien, stap van uw fiets zodra u een gezellig marktstadje bereikt, neem een lunchpauze in één van de typisch Engelse pubs die u onderweg tegen komt en ga vervolgens terug in de tijd zodra u bij het sfeervolle York aankomt. Een fietsreis die het rustige landschap met het levendige van een stad combineert, perfect voor iedereen die van zowel natuur als cultuur houdt!
Highlights
• Glooiende heuvels
• Schilderachtige dorpjes
• De middeleeuwse marktstadjes Beverley, Pocklington en Driffield
• York met de York Minster
• Burton Agnes Hall
• De kliffen en duizenden zeevogels bij Bempton
• Flamborough Head Heritage Coast

Informatie over de inbegrepen accommodatie(s)
Meer informatie over de accommodatie die is inbegrepen bij deze reis kunt u vinden onder de prijstabel.
fietsen york en de wolds highlight.jpg
fietsen york en de wolds highlight.jpg

De reis van dag tot dag

Reisschema
• 2 nachten aan boord
• 1 nacht in of in de omgeving van Beverley
• 1 nacht in of in de omgeving van Pocklington
• 1 nacht in of in de omgeving van York
• 1 nacht in of in de omgeving van Pocklington
• 1 nacht in of in de omgeving van Driffield
• 1 nacht in of in de omgeving van Hunmanby
Dag 1
Vandaag vaart u met P&O Ferries van Europoort naar Hull. Uw fiets mag u gratis meenemen! Aan boord kunt u genieten van entertainment zoals live-muziek en een bioscoop. Ook vindt u er restaurants, bars en winkels. U overnacht aan boord.
Dag 2
Vanochtend komt u uitgerust aan in Hull. Per transfer wordt u naar de eerste accommodatie gebracht. U bent vandaag vrij om de dag door te brengen in de marktstad Beverley. Slenter door de geplaveide straatjes of breng een bezoek aan de prachtige gotische Minster. 's Avonds is het goed vertoeven in Beverley, want u heeft de keuze uit verschillende restaurants om een hapje te eten en er zijn genoeg gezellige pubs waar u een drankje kunt doen. U verblijft 1 nacht in Beverley.
Dag 3
Na een echt Yorkshire ontbijt is het tijd voor een meet & greet met een lokaal vertegenwoordiger die de route voor de komende dagen met u doorneemt. Hierna fietst u eerst naar de Yorkshire Wolds en laat u Beverley achter u. U fietst door het bijzondere stadje Market Weighton, waar voorheen Engeland's grootste schapenhandel plaatsvond. Het stadje heeft mooie huisjes met rode daken en is een stop zeker waard. Vervolgens fietst u verder naar Pocklington, waar u 1 nacht verblijft. Dit marktstadje is misschien wel één van de mooiste tijdens deze vakantie en biedt u gezellige restaurants waar u 's avonds een hapje kunt eten.

Fietsafstand: circa 43 km
Dag 4
Een mooie fietsdag vandaag, want York staat op het programma! U fietst een deel van de Route 66 waarbij u Stamford Bridge passeert. Voordat u in York aankomt fietst u nog langs Donnington en de Vale of York, een redelijk vlak landschap waar het makkelijk fietsen is. In het middeleeuwse York lijkt het alsof u terug in de tijd stapt. U verblijft 1 nacht in York en u kunt hier een wandeling maken over de stadsmuur of een bezoek brengen aan de imposante York Minster. De historische stad heeft sfeervolle smalle straatjes, traditionele winkeltjes en pittoreske vakwerkhuizen. Houd dus zeker wat tijd vrij om deze stad op uw gemak te bekijken!

Fietsafstand: circa 31 km
Dag 5
Nadat u uw maag gevuld heeft met een stevig ontbijt kunt u nog wat meer tijd in York besteden. Mocht u gisteren dus niet genoeg tijd hebben gehad, dan kunt u dit vanochtend nog ruimschoots inhalen. Als u de drukte van York achter u laat, komt u gelijk weer in de rust en het landelijke leven van de Yorkshire Worlds terecht. U fietst dezelfde weg terug naar Pocklington voor de volgende overnachting, maar u zult verrast zijn hoe anders het uitzicht is vanaf de andere kant!

Fietsafstand: circa 31 km
Dag 6
Wat is een fietsdag zonder een uitdaging? Na het vertrek uit Pocklington staat er namelijk een klim op het programma van ongeveer 200 meter naar Huggate, één van de hoogstgelegen dorpjes in de Yorkshire Wolds. U fietst door het mooie landschap van Millington Dale en de mooie valleien van de Wolds voordat u aankomt in Driffield voor de volgende overnachting. Na de klim van vanochtend wordt u beloond tijdens dit golvende deel van de route dat makkelijk is te fietsen. Driffield ligt in het hart van de Yorkshire Wolds en is de ideale plek om de avond door te brengen in één van de gezellige pubs en restaurants die de stad rijk is.

Fietsafstand: circa 39 km
Dag 7
De route van vandaag baant zich een weg door de Yorkshire Wolds terwijl u het stadje Nafferton en het landhuis Burton Agnes passeert. Neem een adempauze terwijl u een bezoek brengt aan Burton Agnes Hall, dat gebouwd is tussen 1598 en 1610. U kunt hier ook lekker lunchen met huisgemaakte sandwiches en een verse kop koffie in het Courtyard Cafe. U fietst vervolgens verder naar het vissersdorpje Hunmanby waarbij u eerst door de plaatsjes Rudston en Burton Fleming komt. Vanaf de 19e eeuw tot 1960 was Hunmanby vooral bekend vanwege de productie van bakstenen. Veel panden in Hunmanby zijn gebouwd met deze zelfgemaakte bakstenen. Een aantal panden dateert zelfs terug tot de 17e eeuw en The Manor House is hiervan wellicht wel het oudste bestaande gebouw. U verblijft 1 nacht in Hunmanby.

Fietsafstand: circa 32 km
Dag 8
Ook al hoeft u vandaag maar een klein stukje te fietsen, er zijn genoeg dingen die u vandaag kunt doen! Bewonder bijvoorbeeld de zeevogels op de kliffen bij Bempton en Flamborough Head, bezoek het huis en de tuinen van Sewerby Hall of geniet van een heerlijke fish & chips op de boulevard van Bridlington. In Bridlington wordt u per transfer teruggebracht naar de haven in Hull, voor uw nachtelijke afvaart terug naar huis.

Fietsafstand: circa 23 km
Dag 9
's Ochtends komt u aan in Europoort. We hopen dat u kunt terugkijken op een fantastische fietsvakantie!
Selecteer uw reisdatum
Kies via de kalender uw gewenste vertrekdatum. De getoonde prijzen zijn per persoon, gebaseerd op het hieronder gekozen aantal reizigers & kamertype.

Boeken
Klik op de prijs die hoort bij de datum waarop u wenst te reizen. Aan de rechterkant verschijnt de prijsberekening (uw kassabon) en kunt u de gekozen reis boeken.
Hulp bij online boeken
Hoe boek ik online mijn reis?
Aan de linkerkant selecteert u het aantal deelnemers, kiest u de gewenste accommodatie en kiest u via de kalender de gewenste vertrekdatum.

U ziet nu de prijzen die geldig zijn in de door u gekozen periode. Klik op de prijs die hoort bij de datum waarop u wenst te reizen.

Aan de rechterkant verschijnt uw kassabon. Hier ziet u de totale reissom inclusief de eventuele van toepassing zijnde kortingen & toeslagen. Klopt alles? Klik dan onderaan op de kassabon, op de knop 'Boek deze reis'.

U krijgt hierna een pagina te zien met items die u kunt bijboeken. Denk hierbij aan een overtocht, Heritage pas of een reis- en/of annuleringsverzekering.

Uw boeking is ALTIJD op aanvraag! Wat betekent dit?
Wij werken niet met voorraden. Hierdoor zijn alle reizen die wij aanbieden op aanvraag. Na ontvangst van uw reservering gaan onze medewerkers direct na of uw reis nog beschikbaar is. Wij zullen uw reservering plaatsen bij onze leverancier(s). Zodra uw reis is bevestigd, zullen wij u de factuur en de boekingsbevestiging toesturen.

Mocht uw reis niet bevestigd worden, dan zullen wij contact met u opnemen om eventuele alternatieven te bespreken.

Wij proberen uw boeking binnen 2 werkdagen aan u te bevestigen. Mocht u in de tussentijd vragen hebben, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Hoe boek ik twee verschillende kamertypes?
Dit is helaas niet mogelijk via onze website. Dit kunt u in het opmerkingenveld vermelden, wij sturen u dan een nieuw prijsvoorstel.
Reizen met kinderen
Indien u met één of meerdere kinderen reist, kunt u dit in het opmerkingenveld aan het eind van uw boeking aangeven. U hoeft de kinderen in dit geval niet mee te tellen bij het aantal personen.

Na ontvangst van uw aanvraag, rekenen wij graag voor u uit wat de prijs voor de kinderen zal zijn. Het kan voorkomen dat de aangeboden hotels niet geschikt zijn voor het reizen met kinderen. Wij bieden u dan graag een gelijkwaardig alternatief aan.
Reizen met huisdieren
Indien u met een huisdier reist, kunt u dit in het opmerkingenveld aan het eind van uw boeking aangeven. Het kan voorkomen dat de aangeboden hotels, vakantieparken of cottages niet geschikt zijn voor het reizen met huisdieren. Wij bieden u dan graag een gelijkwaardig alternatief aan.

Aan het reizen met huisdieren zijn altijd kosten verbonden, wij zullen u hier vooraf over informeren. Meer informatie over het reizen met een huisdier kunt u vinden op onze bestemmingen pagina's.
Kan ik deze reis aanpassen aan mijn wensen?
Natuurlijk! Al onze reizen zijn aan te passen aan uw wensen! Laat ons weten wat u zou willen aanpassen en wij sturen u graag geheel vrijblijvend een voorstel toe. U kunt uw wensen mailen naar: info@houseofbritain.nl.
Bijkomende kosten
• reserveringskosten € 22,50 per boeking

Wanneer u enkel een overtocht reserveert bedragen de reserveringskosten € 15.

Deelnemersbijdrage SGR
Per 1 februari 2021 voert de Stichting Garantiefonds Reisgelden een deelnemersbijdrage in van € 5 per persoon per boeking. Deze bijdrage zal door House of Britain bij u in rekening worden gebracht en worden afgedragen aan de SGR. Zo zorgen we er samen voor dat het garantiefonds blijft beschikken over voldoende financiële middelen om reisgeld terug te betalen bij financieel onvermogen.
Goed verzekerd op reis
Annuleringsverzekering
U kunt via ons een aflopende annuleringsverzekering afsluiten bij Europeesche Verzekeringen. Deze verzekering is zeer compleet en mits u met geldige reden annuleert, krijgt u zelfs uw reeds genoten vakantie dagen terug.

Reisverzekering
Uiteraard kunt u via ons ook een aflopende reisverzekering afsluiten. Zo bent u goed verzekerd tegen eventuele risico's. De reisverzekering biedt Europadekking en tevens de nodige vergoedingen in geval van geneeskundige kosten.

Afsluiten van de gewenste verzekering(en) kunt u éénvoudig doen tijdens het boekingsproces. Wanneer u in de kassabon klikt op 'BOEKEN' kunt u op de volgende pagina de gewensten verzekering(en) aanvinken.
Inbegrepen
• retourovertocht Hull, u reist als voetpassagier
• 2 overnachtingen aan boord
• 6 overnachtingen in kleinschalige 3 tot 4-sterren hotels, B&B's of inns inclusief ontbijt
• transfers tussen de haven in Hull en Beverley (begin- en eindpunt fietsvakantie)
• bagage transport op fietsdagen
• u mag uw fiets gratis meenemen
• gratis parkeren in Europoort en/of Zeebrugge
Niet inbegrepen
• fietshuur is optioneel bij te boeken
Bijzonderheden
Bij deze reis is de overtocht inbegrepen. De ferry vertrekt vanuit Europoort (NL) rond 20.30 uur.

Deze reis is alleen te boeken van medio april t/m eind september.
Voorbeeld accommodatie
Hieronder ziet u een selectie van de accommodatie die wij bij deze reis gebruiken. Onderstaande accommodatie zijn voorbeelden, waardoor het kan voorkomen dat u soms in andere accommodatie verblijft. Uiteraard zijn deze alternatieven altijd van gelijkwaardige kwaliteit. De aangeboden accommodaties worden door ons regelmatig bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.
Trinity Guest House
Engeland-Engeland: noorden-Beverley
Trinity Guest House ligt in het hart van het historische stadje Beverley. De B&B wordt beheerd door...
Trinity Guest House ligt in het hart van het historische stadje Beverley. De B&B wordt beheerd door een gastvrije familie waar u zich thuis zult voelen. 's Avonds kunt u heerlijk ontspannen in de ruime lounge of genieten in de ommuurde tuin op zomeravonden.
De accommodatie beschikt over een ontbijtruimte, wifi en gratis parkeergelegenheid.
Uw kamer is voorzien van een tv, wifi, thee- en koffiefaciliteiten en badkamer met bad en/of douche en toilet.
Inclusief ontbijt.
Lees meer
Feathers Hotel
Engeland-Engeland: noorden-Pocklington
Het Feathers Hotel ligt in het hart van Pocklington en op vijf minuten lopen van het hotel vindt u ...
Het Feathers Hotel ligt in het hart van Pocklington en op vijf minuten lopen van het hotel vindt u het Burnby Hall Gardens and Museum. Het hotel is handig gelegen om dit prachtige deel van Yorkshire te verkennen, met de Yorkshire Wolds, York en Beverley op slechts een klein eindje rijden.
De accommodatie beschikt over een restaurant, bar, wifi en parkeergelegenheid.
Uw kamer is voorzien van een tv, telefoon, wifi, haardroger, thee- en koffiefaciliteiten en badkamer met bad en/of douche en toilet.
Inclusief ontbijt.
Lees meer
Ascot House
Engeland-Engeland: noorden-York
Ascot House is een aantrekkelijk Victoriaans huis uit 1869, waar de familie Wood al meer dan 25 jaa...
Ascot House is een aantrekkelijk Victoriaans huis uit 1869, waar de familie Wood al meer dan 25 jaar gasten verwelkomt. Het stadscentrum van York met de beroemde York Minster, de gezellige Shambles en alle overige bezienswaardigheden ligt op slechts 15 minuten loopafstand. Een perfecte locatie om deze historische stad te verkennen!
De accommodatie beschikt over een lounge, wifi, ontbijtruimte en gratis parkeergelegenheid.
Uw kamer is voorzien van een tv, wifi, radiowekker, haardroger, thee- en koffiefaciliteiten en badkamer met bad en/of douche en toilet.
Inclusief ontbijt.
Lees meer
Feathers Hotel
Engeland-Engeland: noorden-Pocklington
Het Feathers Hotel ligt in het hart van Pocklington en op vijf minuten lopen van het hotel vindt u ...
Het Feathers Hotel ligt in het hart van Pocklington en op vijf minuten lopen van het hotel vindt u het Burnby Hall Gardens and Museum. Het hotel is handig gelegen om dit prachtige deel van Yorkshire te verkennen, met de Yorkshire Wolds, York en Beverley op slechts een klein eindje rijden.
De accommodatie beschikt over een restaurant, bar, wifi en parkeergelegenheid.
Uw kamer is voorzien van een tv, telefoon, wifi, haardroger, thee- en koffiefaciliteiten en badkamer met bad en/of douche en toilet.
Inclusief ontbijt.
Lees meer
Hotel Forty One Driffield
Engeland-Engeland: noorden-Driffield
Hotel Forty One is een stijlvol boetiek hotel in Driffield. Restaurants, pubs en winkels zijn in de...
Hotel Forty One is een stijlvol boetiek hotel in Driffield. Restaurants, pubs en winkels zijn in de directe omgeving van het hotel te vinden. De ligging is ook perfect om fietstochten in de omgeving te maken.
De accommodatie beschikt over een restaurant, bar, wifi en gratis parkeergelegenheid in de omgeving.
Uw kamer is voorzien van een tv, wifi, haardroger, thee- en koffiefaciliteiten en badkamer met bad en/of douche en toilet.
Inclusief ontbijt.
Lees meer
Wrangham House
Engeland-Engeland: noorden-Hunmanby
Wrangham House is een uniek Georgiaans landhuis in het mooie dorp Hunmanby, een paar kilometer land...
Wrangham House is een uniek Georgiaans landhuis in het mooie dorp Hunmanby, een paar kilometer landinwaarts van Filey aan de kust van Yorkshire. De accommodatie heeft een warme sfeer waar u zich snel thuis zult voelen.
De accommodatie beschikt over een restaurant, bar, wifi en gratis parkeergelegenheid.
Uw kamer is voorzien van een tv, thee- en koffiefaciliteiten en badkamer met bad en/of douche en toilet.
Inclusief ontbijt
Lees meer

Blijf op de hoogte van acties en aanbiedingen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden