• Inloggen
  • 0118-440 444
  • ma t/m vr 9:00 uur - 17:00 uur
Fietsen in de Yorkshire Dales
Tijdens deze korte fietsreis fietst u naar het hart van de Yorkshire Dales en komt u door valleien, mooie dorpjes en de prachtige heuvels waar Yorkshire beroemd om is. Enthousiaste fietsers kunnen hun hart ophalen tijdens deze reis, waarbij u twee nachten in de majestueuze Wensleydale verblijft en drie dagen fantastische en uitdagende fietsroutes maakt.
Boek nu
vanaf € 0 p.p.
yorkshire dales malham cove.jpg
Fietsreis Engeland | Yorkshire
Yorkshire is een van de mooiste bestemmingen van Engeland en op de fiets kunt u deze regio op een unieke manier ervaren. Sinds het bezoek van de Tour de France in 2014 is de Yorkshire Dales wereldberoemd geworden om de kwaliteit van het wielrennen. Jaarlijks wordt de Tour de Yorkshire gehouden en in 2019 worden hier zelfs de UCI Wereldkampioenschappen gehouden. Kortom, een uitdagend gebied waar u fantastisch kunt fietsen! De stille wegen, uitdagende heuvels en prachtige landschappen worden in het hart gesloten van iedereen die hier komt fietsen.
Highlights
• Wharfe Valley
• Three Peaks
• Buttertubs pass
• Grinton Moor
• Swaledale
• Castle Bolton
• Aysgarth Falls
• Fleet Moss
• Burnsall

Informatie over de inbegrepen accommodatie(s)
Meer informatie over de accommodatie die is inbegrepen bij deze reis kunt u vinden onder de prijstabel.
yorkshire velo tours highlight foto.jpg
yorkshire velo tours highlight foto.jpg

De reis van dag tot dag

Reisschema
• 2 nachten aan boord
• 2 nachten in of in de omgeving van Hawes
Dag 1
Vandaag vaart u met P&O Ferries van Europoort naar Hull. Uw fiets mag u gratis meenemen! Aan boord kunt u genieten van entertainment zoals live-muziek en een bioscoop. Ook vindt u er restaurants, bars en winkels. U overnacht aan boord.
Dag 2
Vanochtend komt u uitgerust aan in Hull. U rijdt met uw auto naar Ilkley waar u uw auto kunt parkeren. Hierna heeft u een meet & greet met een vertegenwoordiger, die de komende reisdagen met u doorneemt. U ontvangt tevens meer informatie over de routes die u gaat fietsen en een fietskaart. Vandaag fietst u van Ilkley naar Hawes, waar u 2 nachten zult verblijven. De rit van vandaag brengt u naar de Wharfe Valley voorbij Bolton Abbey en vervolgens naar Malham Cove, een 70 meter hoge kalkstenen klif. Een prachtig gebied om doorheen te fietsen! U beklimt de beroemde Cove Road en fietst langs de 'Three Peaks' en het iconische Ribblehead Viaduct voordat u afdaalt naar het kleine stadje Hawes. Dit stadje is vooral bekend om de Wensleydale Creamery, waar de beroemde Wensleydale kaas wordt gemaakt.

Fietsafstand: circa 75 km
Dag 3
Na het ontbijt maakt u een route naar de Buttertubs pas, Tan Hill en Grinton Moor. Deze rit pronkt met de schoonheid van Wensleydale en Swaledale en het glorieuze uitzicht over Swaledale vanaf de Buttertubs pas. Maak vanmiddag bijvoorbeeld een lunchstop bij de Tan Hill Inn, de hoogst gelegen pub in Groot-Brittannië! Via Grinton Moor fietst u terug naar Hawes terwijl u onderweg Castle Bolton en de indrukwekkende watervallen van Aysgarth passeert.

Fietsroute: circa 75 km
Dag 4
Vandaag is uw laatste fietsdag en keert u terug naar Ilkley. 's Ochtends maakt u de beroemde klim bij Fleet Moss, waarna u vanaf het begin van de rivier Wharfe de Wharfe Valley verder volgt richting het zuiden. Via Kettlewell, Burnsall en Appletreewick fietst u vervolgens terug naar Ilkley. Met name Kettlewell en Burnsall zijn mooie dorpjes om een tussenstop te maken. Burnsall ligt aan de rivier Wharfe en is omringd door glooiende heuvels. Na aankomst in Ilkley rijdt u met uw auto terug naar Hull voor uw terugreis naar Europoort.

Fietsafstand: circa 63 km
Dag 5
's Ochtends komt u aan in Europoort. We hopen dat u kunt terugkijken op een mooie fietsreis in de Yorkshire Dales!
Selecteer uw reisdatum
Kies via de kalender uw gewenste vertrekdatum. De getoonde prijzen zijn per persoon, gebaseerd op het hieronder gekozen aantal reizigers & kamertype.

Boeken
Klik op de prijs die hoort bij de datum waarop u wenst te reizen. Aan de rechterkant verschijnt de prijsberekening (uw kassabon) en kunt u de gekozen reis boeken.
Hulp bij online boeken
Hoe boek ik online mijn reis?
Aan de linkerkant selecteert u het aantal deelnemers, kiest u de gewenste accommodatie en kiest u via de kalender de gewenste vertrekdatum.

U ziet nu de prijzen die geldig zijn in de door u gekozen periode. Klik op de prijs die hoort bij de datum waarop u wenst te reizen.

Aan de rechterkant verschijnt uw kassabon. Hier ziet u de totale reissom inclusief de eventuele van toepassing zijnde kortingen & toeslagen. Klopt alles? Klik dan onderaan op de kassabon, op de knop 'Boek deze reis'.

U krijgt hierna een pagina te zien met items die u kunt bijboeken. Denk hierbij aan een overtocht, Heritage pas of een reis- en/of annuleringsverzekering.

Uw boeking is ALTIJD op aanvraag! Wat betekent dit?
Wij werken niet met voorraden. Hierdoor zijn alle reizen die wij aanbieden op aanvraag. Na ontvangst van uw reservering gaan onze medewerkers direct na of uw reis nog beschikbaar is. Wij zullen uw reservering plaatsen bij onze leverancier(s). Zodra uw reis is bevestigd, zullen wij u de factuur en de boekingsbevestiging toesturen.

Mocht uw reis niet bevestigd worden, dan zullen wij contact met u opnemen om eventuele alternatieven te bespreken.

Wij proberen uw boeking binnen 2 werkdagen aan u te bevestigen. Mocht u in de tussentijd vragen hebben, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Hoe boek ik twee verschillende kamertypes?
Dit is helaas niet mogelijk via onze website. Dit kunt u in het opmerkingenveld vermelden, wij sturen u dan een nieuw prijsvoorstel.
Reizen met kinderen
Indien u met één of meerdere kinderen reist, kunt u dit in het opmerkingenveld aan het eind van uw boeking aangeven. U hoeft de kinderen in dit geval niet mee te tellen bij het aantal personen.

Na ontvangst van uw aanvraag, rekenen wij graag voor u uit wat de prijs voor de kinderen zal zijn. Het kan voorkomen dat de aangeboden hotels niet geschikt zijn voor het reizen met kinderen. Wij bieden u dan graag een gelijkwaardig alternatief aan.
Reizen met huisdieren
Indien u met een huisdier reist, kunt u dit in het opmerkingenveld aan het eind van uw boeking aangeven. Het kan voorkomen dat de aangeboden hotels, vakantieparken of cottages niet geschikt zijn voor het reizen met huisdieren. Wij bieden u dan graag een gelijkwaardig alternatief aan.

Aan het reizen met huisdieren zijn altijd kosten verbonden, wij zullen u hier vooraf over informeren. Meer informatie over het reizen met een huisdier kunt u vinden op onze bestemmingen pagina's.
Kan ik deze reis aanpassen aan mijn wensen?
Natuurlijk! Al onze reizen zijn aan te passen aan uw wensen! Laat ons weten wat u zou willen aanpassen en wij sturen u graag geheel vrijblijvend een voorstel toe. U kunt uw wensen mailen naar: info@houseofbritain.nl.
Bijkomende kosten
• reserveringskosten € 22,50 per boeking

Wanneer u enkel een overtocht reserveert bedragen de reserveringskosten € 15.
Goed verzekerd op reis
Annuleringsverzekering
U kunt via ons een aflopende annuleringsverzekering afsluiten bij Europeesche Verzekeringen. Deze verzekering is zeer compleet en mits u met geldige reden annuleert, krijgt u zelfs uw reeds genoten vakantie dagen terug.

Reisverzekering
Uiteraard kunt u via ons ook een aflopende reisverzekering afsluiten. Zo bent u goed verzekerd tegen eventuele risico's. De reisverzekering biedt Europadekking en tevens de nodige vergoedingen in geval van geneeskundige kosten.

Afsluiten van de gewenste verzekering(en) kunt u éénvoudig doen tijdens het boekingsproces. Wanneer u in de kassabon klikt op 'BOEKEN' kunt u op de volgende pagina de gewensten verzekering(en) aanvinken.
Inbegrepen
• retourovertocht Hull inclusief personenauto
• 2 overnachtingen aan boord
• 2 hotelovernachtingen inclusief ontbijt
• bagage transport op fietsdagen

Bijzonderheden
Bij deze reis is de overtocht inbegrepen. De ferry vertrekt vanuit Europoort (NL) rond 20.30 uur.
Voorbeeld accommodatie
Hieronder ziet u een selectie van de accommodatie die wij bij deze reis gebruiken. Onderstaande accommodatie zijn voorbeelden, waardoor het kan voorkomen dat u soms in andere accommodatie verblijft. Uiteraard zijn deze alternatieven altijd van gelijkwaardige kwaliteit. De aangeboden accommodaties worden door ons regelmatig bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.
The White Hart Country Inn
Engeland-Yorkshire-Hawes
The White Hart Country Inn is een 16e-eeuwse inn en ligt aan een geplaveide straat in het marktstad...
The White Hart Country Inn is een 16e-eeuwse inn en ligt aan een geplaveide straat in het marktstadje Hawes. Het hele gebouw is zorgvuldig gerenoveerd om de sfeer van een traditionele herberg te behouden, maar met een frisse, eigentijdse draai. De inn is uitstekend gelegen om de Yorkshire Dales te verkennen.
De inn beschikt over een restaurant, bar, wifi, parkeerplaats en fietsenstalling.
Uw kamer is voorzien van een tv, dvd-speler, radio, wifi, haardroger, thee- en koffiefaciliteiten en badkamer met bad en/of douche en toilet.
Inclusief ontbijt.
Lees meer
Blijf op de hoogte van acties en aanbiedingen!