• Inloggen
  • 0118-440 444
  • ma t/m vr 9:00 uur - 17:00 uur
Update Corona Virus
Laatst gewijzigd: 15-01-2021

Groot-Brittannië
Buitenlandse reizen zijn een risico voor de verspreiding van het Covid-19 virus. Ook kunnen landen plotseling maatregelen nemen die binnenkomst of vertrek onmogelijk maken. Het Nederlandse kabinet adviseert zeer dringend om NIET naar het buitenland te reizen tenzij strikt noodzakelijk.

Vanaf 15 januari 00:01 zal, naast de verplichte negatieve PCR-test van maximaal 72 uur voor vertrek, een negatieve antigeensneltest direct voor vertrek verplicht worden gesteld voor alle reizigers die met het vliegtuig vanuit het Verenigd Koninkrijk en Ierland naar Nederland reizen. Voor reizigers die per schip reizen zal deze verplichting een paar dagen later ingaan. De verplichting geldt ook voor een deel van de reizigers die op dit moment zijn uitgezonderd van de negatieve PCR-testuitslag, inclusief transportmedewerkers zoals vrachtwagenchauffeurs en bemanning aan boord van vliegtuigen en veerboten. Kijk voor de uitzonderingen en alle andere maatregelen in de rubriek ‘Coronavirus’. De negatieve antigeentest komt niet in de plaats van de dringende oproep tot 10 dagen quarantaine na aankomst in Nederland; deze dringende oproep blijft van kracht.

Vanaf 18 januari 2021 moet u bij aankomst een negatieve COVID-19 (snel)testuitslag laten zien om Engeland in te kunnen reizen. De test mag maximaal 72 uur voor vertrek zijn afgenomen. In de rubriek ‘Coronavirus’ vindt u meer informatie over de verplichte test.

Sinds 5 januari 2021 geldt er een lockdown in delen van het Verenigd Koninkrijk. Alle niet-essentiële winkels, horecagelegenheden, theater- en concertgebouwen, bioscopen en sportgelegenheden zijn in het hele land gesloten. Voor de laatste ontwikkelingen in het land: volg de aanwijzingen op van de lokale overheid en volg het nieuws. Zie voor meer informatie de rubriek ‘Coronavirus’, ook voor inreisbeperkingen, en informatie over de testuitslag en testverklaring.

Het Verenigd Koninkrijk is sinds 1 februari 2020 geen onderdeel meer van de Europese Unie. Op 1 januari 2021 is de overgangsfase tot de Brexit voorbij. Er gelden dan andere regels voor het reizen van en naar het Verenigd Koninkrijk. Zie voor meer informatie de rubriek ‘Brexit’ op de website van Nederland Wereldwijd. Na een verblijf in het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine, OOK na een negatieve PCR-Covid-19-test.

Zie voor meer informatie de rubriek ‘Veiligheidsrisico’s en ‘Coronavirus’ op de site van Nederland Wereldwijd. Woont u in België? Kijk dan op Diplomatie Belgium voor het laatste nieuws.

Quarantaine regeling Groot-Brittannië, verplichte PCR test & nieuwe lockdown
Met ingang van 15 december 2020 veranderen de quarantaineregels in het Verenigd Koninkrijk. De verplichte quarantaineperiode voor passagiers die naar het Verenigd Koninkrijk reizen wordt, bij aankomst, verkort naar 10 dagen. In de week van 11 januari 2021 moet u bij aankomst een negatieve COVID-19 (snel)testuitslag laten zien om het VK in te kunnen reizen. De test mag maximaal 72 uur voor aankomst zijn afgenomen. De exacte ingangsdatum is nog niet vastgesteld. Per 5 januari 2021 geldt er een lockdown in delen van het Verenigd Koninkrijk. Alle niet-essentiële winkels, horecagelegenheden, theater- en concertgebouwen, bioscopen en sportgelegenheden zijn in het hele land gesloten.

Contactformulier
Een contactformulier behoort ingevuld te worden. Dit formulier kan alleen binnen 48 uur voor vertrek worden ingevuld. Het ingevulde formulier moet aan de Britse autoriteiten getoond worden en kan eventueel worden gecontroleerd bij aankomst of bij vertrek vanuit het Verenigd Koninkrijk. Bepaalde reizigers hoeven echter geen formulier in te vullen, een lijst met uitzonderingen kunt u hier bekijken. Wanneer u reist zonder formulier riskeert u een boete. De meest recente informatie over dit onderwerp kunt u nalezen op de website van de Britse overheid: www.gov.uk/uk-border-control.

Test to release
Vanaf 15 december kan de verplichte thuisquarantaine worden verkort, wanneer u in het kader van het ‘’Test and Release’’-programma, een in het Verenigd Koninkrijk uitgevoerde Covid-19 test met een negatieve uitslag kan aantonen. Na 5 dagen quarantaine doet u een Covid test, als de uitslag negatief is, hoeft u uzelf niet langer te isoleren. Let op: u dient de test wel op een door de overheid erkende testlocatie te doen en zelf te betalen voor deze test. De testafspraak dient u voor vertrek te maken en te noteren op het contactformulier. Alle details en volledige informatie leest u hier op de website van de Britse overheid.Ierland
Buitenlandse reizen zijn een risico voor de verspreiding van het COVID-19 virus. Ook kunnen landen plotseling maatregelen nemen die binnenkomst en/of vertrek moeilijk of zelfs onmogelijk maken. Het Nederlandse kabinet adviseert zeer dringend om NIET naar het buitenland te reizen tenzij strikt noodzakelijk.

Vanaf 15 januari 00:01 zal, naast de verplichte negatieve PCR-test van maximaal 72 uur voor vertrek, een negatieve antigeensneltest direct voor vertrek verplicht worden gesteld voor alle reizigers die met het vliegtuig vanuit Ierland, het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Afrika naar Nederland reizen. Voor reizigers die per schip reizen zal deze verplichting een paar dagen later ingaan. De verplichting geldt ook voor een deel van de reizigers die op dit moment zijn uitgezonderd van de negatieve PCR-testuitslag, inclusief transportmedewerkers zoals vrachtwagenchauffeurs en bemanning aan boord van vliegtuigen en veerboten. Kijk voor de uitzonderingen en alle andere maatregelen in de rubriek ‘Coronavirus’. De negatieve antigeentest komt niet in de plaats van de dringende oproep tot 10 dagen quarantaine na aankomst in Nederland; deze dringende oproep blijft van kracht. Door de snelle toename van het aantal coronabesmettingen in Ierland heeft de Ierse regering weer strengere maatregelen aangekondigd.

Vanaf 30 december 2020 tot en met 31 januari 2021 is Ierland in effectieve lockdown. Inwoners moeten zich beperken tot een straal van 5km van hun huis. Horecagelegenheden zijn alleen open voor afhaal/bezorgen en niet-essentiële winkels en diensten zijn tot en met 31 januari gesloten. Bezoek aan huis is niet toegestaan en samenkomen buiten mag alleen met 1 ander huishouden. Kijk voor de meest actuele informatie over de maatregelen in Ierland op de speciale Covid-19 website van de Ierse overheid in de rubriek ‘Coronavirus’. Vanaf 16 januari moeten alle reizigers vanaf 6 jaar (uitgezonderd reizigers vanuit Noord-Ierland), die per vliegtuig of veerboot naar Ierland reizen, een negatieve PCR-testuitslag laten zien van maximaal 72 uur oud voor aankomst in Ierland. Deze verplichting geldt niet voor transportmedewerkers zoals bemanning aan boord van vliegtuigen, veerboten en vrachtwagenschauffeurs als zij reizen voor hun werk. Voor meer informatie over deze nieuwe verplichting en andere maatregelen bij aankomst in Ierland, controleer voor vertrek de website van de Ierse overheid.

Zie voor meer informatie de rubriek ‘Veiligheidsrisico’s en ‘Coronavirus’ op de site van Nederland Wereldwijd. Woont u in België? Kijk dan op Diplomatie Belgium voor het laatste nieuws.
Ik reis in de periode tot en met 31 maart 2021
Onderstaande is van toepassing op onze reizen naar Groot-Brittannië & Ierland:

Helaas kunnen we u geen welverdiende, onbezorgde vakantie meer garanderen. Vakanties in deze periode zullen daarom door ons worden geannuleerd. U ontvangt een House of Britain 'Corona-voucher' van ons die dezelfde waarde heeft als uw reeds betaalde reissom. Deze voucher is na uitgifte 1 jaar geldig, valt onder de SGR dekking (uitsluitend bij pakketreizen) én hiermee kunt u een nieuwe reis bij ons boeken. We vragen u om binnen 12 maanden een nieuwe boeking te maken, reizen mag in heel 2021

Voor reizen waar een vlucht is inbegrepen kunnen afwijkende voorwaarden gelden. De meeste luchtvaartmaatschappijen bieden enkel aan de vlucht te wijzigen naar een nieuwe datum.

Iedereen zal zo snel mogelijk door ons worden gebeld of gemaild. Wij nemen vanzelf contact met u op.
Ik reis in de periode vanaf 1 april 2021
Onderstaande is van toepassing op onze reizen naar Groot-Brittannië & Ierland:

Op dit moment is niet bekend wanneer de quarantaineregeling zal worden opgeheven. Uiteraard houden wij de situatie nauwlettend in de gaten en zullen wij wekelijks bekijken of het nodig is om de periode waarin reizen worden geannuleerd uit te breiden. Zolang er vanuit de Britse & Ierse overheid een quarantaineregeling geldt, zal uw reis worden geannuleerd. Wij trachten om u uiterlijk 2 weken voor vertrek meer duidelijk te geven omtrent uw reis.

U wilt wijzigen
Wij proberen zo flexibel mogelijk om te gaan met het wijzigen van uw pakketreis of overtocht. Het kan voorkomen dat de prijs in de nieuw gekozen periode hoger is, dit zal aan u worden doorgerekend.

U wilt annuleren
Wanneer u zelf wilt annuleren zijn onze standaard annuleringsvoorwaarden van toepassing, deze kunt u hier terugvinden onder het kopje Annuleren.

Uw restantbetaling
Er zijn versoepelde voorwaarden van toepassing. Wij verzoeken u de restantbetaling uiterlijk 2 weken voor vertrek aan ons over te maken.