• Inloggen
  • 0118-440 444
  • ma t/m vr 9:00 uur - 17:00 uur
Update Corona Virus
Laatst gewijzigd: 29-09-2020

Vanaf 15 augustus 2020 zijn inreisbeperkingen voor reizigers uit Nederland ingesteld omdat het aantal besmettingen in Nederland is toegenomen. Alleen noodzakelijk reisverkeer wordt toegelaten. Er geldt een strikte thuisquarantaine van 14 dagen bij aankomst in het Verenigd Koninkrijk. Voor het hele land geldt kleurcode ‘oranje’ (alleen noodzakelijke reizen). Als u vanuit het Verenigd Koninkrijk terugkomt in Nederland hoeft u NIET in thuisquarantaine te gaan omdat er geen verhoogd risico op toename van coronabesmettingen uit het Verenigd Koninkrijk in Nederland zijn.

Zie voor meer informatie de rubriek ‘Veiligheidsrisico’s en ‘Coronavirus’ op de site van Nederland Wereldwijd. Woont u in België? Kijk dan op Diplomatie Belgium voor het laatste nieuws.

Ik reis in de periode tot en met 31 oktober
Onderstaande is van toepassing op onze reizen naar Groot-Brittannië & Ierland:

Helaas kunnen we u geen welverdiende, onbezorgde vakantie meer garanderen. Vakanties in deze periode zullen daarom door ons worden geannuleerd. U ontvangt een House of Britain 'Corona-voucher' van ons die dezelfde waarde heeft als uw reeds betaalde reissom. Deze voucher is na uitgifte 1 jaar geldig, valt onder de SGR dekking (uitsluitend bij pakketreizen) én hiermee kunt u een nieuwe reis bij ons boeken. We vragen u om binnen 12 maanden een nieuwe boeking te maken, reizen mag in heel 2021

Voor reizen waar een vlucht is inbegrepen kunnen afwijkende voorwaarden gelden. De meeste luchtvaartmaatschappijen bieden enkel aan de vlucht te wijzigen naar een nieuwe datum.

Iedereen zal zo snel mogelijk door ons worden gebeld of gemaild. Wij nemen vanzelf contact met u op.
Extra informatie over Groot-Brittannië
Laatst gewijzigd: 14-08-20

De Britse regering kondigt nieuwe volksgezondheidsmaatregelen aan voor alle aankomsten in het Verenigd Koninkrijk.

De Britse regering heeft aangekondigd dat vanaf 15 augustus iedereen die in het Verenigd Koninkrijk aankomt (behalve een korte lijst van uitzonderingen) via alle vervoerswijzen, de grenswachtautoriteiten moet informeren waar ze zullen verblijven en gedurende 14 dagen onmiddellijk zelfisolerend zal zijn.

• Hoewel het nieuwe regime in het hele Verenigd Koninkrijk zal gelden, zullen de handhavingsmaatregelen en de implementatiedatum individueel worden vastgesteld door de verschillende landen te weten Engeland, Wales, Noord-Ierland en Schotland.

• Deze maatregelen zullen elke drie weken worden herzien om er zeker van te zijn dat ze in overeenstemming zijn met de meest recente wetenschappelijke gegevens en ter ondersteuning van de Britse routekaart voor herstel.

• Contact locatieformulier: Alle aankomende passagiers moeten een formulier invullen om contact- en reisinformatie te verstrekken, zodat contact met hen kan worden opgenomen als zij of iemand met wie zij in contact zijn geweest, de ziekte ontwikkelen.

• Handhaving: Britse burgers en buitenlanders die niet voldoen aan de verplichte voorwaarde van zelfisolatie, kunnen te maken krijgen met handhavingsmaatregelen, waaronder een boete van £ 1.000 in Engeland of mogelijke vervolging en onbeperkte boetes. De verschillende landen te weten Engeland, Wales, Noord-Ierland en Schotland zullen hun eigen handhavingsbenaderingen uiteenzetten.

• Degenen die vanuit Ierland, de Kanaaleilanden of het eiland Man naar het Verenigd Koninkrijk reizen, hoeven het online contact- en accommodatieformulier of zelfisolatie gedurende 14 dagen niet in te vullen. Een zeer kleine groep is vrijgesteld van het verstrekken van een contactgegevensverklaring. Dit omvat diplomaten, defensiepersoneel en aannemers en ambtenaren die werken aan grensbeveiliging. Er zijn beperkte uitzonderingen op de vereiste om zichzelf te isoleren en een volledige lijst wordt gepubliceerd op gov.uk. Let op: Frankrijk is niet vrijgesteld.

• Iedereen die het virus heeft of in contact is geweest met iemand die dat wel heeft, mag niet reizen.

House of Britain bekijkt wekelijks of het nodig is om de periode waarin reizen worden geannuleerd uit te breiden. Zolang er vanuit de overheid een 'niet reizen' advies geldt, zal uw reis worden geannuleerd. Wij trachten om u uiterlijk 2 weken voor vertrek meer duidelijk te geven omtrent uw reis.
Ik reis in de periode vanaf 1 november
Onderstaande is van toepassing op onze reizen naar Groot-Brittannië & Ierland:

Op dit moment is niet bekend wanneer de quarantaineregeling zal worden opgeheven. Uiteraard houden wij de situatie nauwlettend in de gaten en zullen wij wekelijks bekijken of het nodig is om de periode waarin reizen worden geannuleerd uit te breiden. Zolang er vanuit de Britse & Ierse overheid een quarantaineregeling geldt, zal uw reis worden geannuleerd. Wij trachten om u uiterlijk 2 weken voor vertrek meer duidelijk te geven omtrent uw reis.

U wilt wijzigen
Wij proberen zo flexibel mogelijk om te gaan met het wijzigen van uw pakketreis of overtocht. Het kan voorkomen dat de prijs in de nieuw gekozen periode hoger is, dit zal aan u worden doorgerekend. Wij rekenen voor reizen met vertrek in oktober en november geen wijzigingskosten door.

U wilt annuleren
Wanneer u zelf wilt annuleren zijn onze standaard annuleringsvoorwaarden van toepassing, deze kunt u hier terugvinden onder het kopje Annuleren.

Uw restantbetaling
Reist u in de periode vanaf 1 oktober, dan verzoeken wij u toch uw restantbetaling aan ons over te maken. Er zijn versoepelde voorwaarden van toepassing. Wij verzoeken u de restantbetaling uiterlijk 2 weken voor vertrek aan ons over te maken.
Extra informatie over Ierland
Laatst gewijzigd 10-09-2020
Helaas staan Nederland en België niet op de lijst van veilige landen en kunnen we nog niet afreizen naar het prachtige Ierland. Bij aankomst geldt er de 14-daagse verplichte quarantaine. Dit geldt alleen voor Ierland. Noord-Ierland behoort tot Groot-Brittannië.