• 0118-440 444
  • ma t/m vr 9:00 uur - 17:00 uur
The Two Moors Way
De Two Moors Way verbindt de twee nationale parken Dartmoor en Exmoor. Uw wandelroute begint in Ivybridge, het meest zuidelijke punt van Dartmoor, en eindigt in Noord-Devon aan de kust van Exmoor.
Boek nu
vanaf € 950 p.p.
Engeland | Devon | Dartmoor National Park
Wandelreis Engeland | The Two Moors Way
Het eerste deel van deze wandelroute loopt over de heidevlaktes van Dartmoor en voert u langs granieten rots pieken, eeuwenoude steencirkels en middeleeuwse bruggetjes. Vervolgens slingert de Two Moors Way via valleien en slaperige dorpjes naar een landschap van groene heuvels en eeuwenoude eikenbossen.

Lengte: ca. 143 km
Wandelroute:
Ivybridge-Lynmouth
Wandeldagen: 7
Highlights
• Exmoor National Park
• Dartmoor National Park
• Lieflijke dorpjes
• Bovey Castle
• Lynmouth & Lynton

Informatie over de inbegrepen accommodatie(s)
Wanneer u deze reis aanvraagt via onze website zullen wij deze inboeken bij onze agent. Wij weten pas na bevestiging van de agent in welke accommodatie(s) u zult verblijven. We zullen altijd een kamer met privé badkamer voor u boeken. Een overzicht van de geboekte accommodaties ontvangt u pas bij uw reisbescheiden.
Engeland | Devon | Dartmoor horses
Engeland | Devon | Dartmoor horses

De reis van dag tot dag

Reisschema
• 1 nacht in of in de omgeving van Ivybridge
• 1 nacht in of in de omgeving van Holne
• 1 nacht in of in de omgeving van Widecombe in the Moor
• 1 nacht in of in de omgeving van Drewsteignton
• 1 nacht in of in de omgeving van Morchard Bishop
• 1 nacht in of in de omgeving van Knowstone
• 1 nacht in of in de omgeving van Withypool
• 1 nacht in of in de omgeving van Lynmouth
Dag 1
U reist op eigen gelegenheid naar Ivybridge voor uw eerste overnachting. Wanneer u wat tijd te besteden heeft, kunt u een bezoekje brengen aan het bruisende centrum van Plymouth.
Dag 2
Uw echte wandelreis begint! U vertrekt vanuit Ivybridge richting Holne voor een wandeling van ongeveer 21 kilometer. De wandeling loopt langs de rand van het Dartmoor National Park en leidt u door Buckfastleigh een levendig stadje met een prachtige abdij.
Dag 3
De route loopt vandaag van Holne naar Widecombe in the Moor, over circa 11 km. Steek de rivier de Dart over en geniet van de prachtige valleien en lieflijke dorpjes die langs de route liggen.
Dag 4
Vandaag staat er een iets langere wandeling op het programma, de route loopt van Widecombe in the Moor naar Drewsteignton, over zo'n 25 kilometer. Een kleine omleiding leidt u langs Bovey Castle, een imposant kasteel dat is omgetoverd tot hotel met prachtige landerijen en tuinen eromheen.
Dag 5
Met deze wandeling laat u het Dartmoor National Park achter u en wandelt naar Morchard Bishop in ongeveer 23 km. Wees niet bang dat u het Dartmoor National Park gaat missen, want de vergezichten over de landerijen zijn op deze route minstens zo mooi!
Dag 6
De route loopt vandaag van Morchard Bishop naar Knowstone over 23 kilometer. U passeert hiermee Thelbridge Cross en het kleine plaatsje Creacombe.
Dag 7
Vandaag gaat u het Exmoor National Park in, de wandeling gaat van Knowstone naar Withypool over 20 kilometer. Whitypool is een rustig stadje midden in de Barle vallei. Aan de zuidkant van Whithypool vindt u een heuvel van waaruit u prachtige uitzichten heeft, aan de voet van de heuvel vindt u een steencirkel die waarschijnlijk stamt uit de Bronzen tijd.
Dag 8
Door het hart van het Exmoor National park wandelt u richting de kust naar het plaatsje Lynmouth, de route bedraagt ongeveer 24 km. U komt langs lieflijke dorpjes zoals Simonsbath en Hillsford Bridge. In Lynmouth komen de South- en East Lynn rivier samen, waarna zij uitmonden in zee.
Dag 9
De laatste dag van uw reis, wanneer u nog wat tijd te besteden heeft, zijn er in en rondom Lynmouth genoeg bezienswaardigheden en activiteiten te doen. Wij hopen dat u terugkijkt op een bijzondere wandelvakantie en nog lang zult nagenieten van al het moois wat u onderweg heeft mogen beleven.
Selecteer uw reisdatum
Kies via de kalender uw gewenste vertrekdatum. De getoonde prijzen zijn per persoon, gebaseerd op het hieronder gekozen aantal reizigers & kamertype.

Boeken
Klik op de prijs die hoort bij de datum waarop u wenst te reizen. Aan de rechterkant verschijnt de prijsberekening (uw kassabon) en kunt u de gekozen reis boeken.
Hulp bij online boeken
Hoe boek ik online mijn reis?
Aan de linkerkant selecteer je het aantal deelnemers, kies je de gewenste accommodatie en kies je via de kalender de gewenste vertrekdatum.

Je ziet nu de prijzen die geldig zijn in de door jou gekozen periode. Klik op de prijs die hoort bij de datum waarop je wenst te reizen.

Aan de rechterkant verschijnt je kassabon. Hier zie je de totale reissom inclusief de eventuele van toepassing zijnde kortingen & toeslagen. Klopt alles? Klik dan onderaan op de kassabon, op de knop 'Boek deze reis'.

Je krijgt hierna een pagina te zien met items die je kunt bijboeken. Denk hierbij aan een overtocht, Heritage pas of een reis- en/of annuleringsverzekering.

Je boeking is ALTIJD op aanvraag! Wat betekent dit?
Wij werken niet met voorraden. Hierdoor zijn alle reizen die wij aanbieden op aanvraag. Na ontvangst van je reservering gaan onze medewerkers direct na of je reis nog beschikbaar is. Wij zullen je reservering plaatsen bij onze leverancier(s). Zodra je reis is bevestigd, zullen wij je de factuur en de boekingsbevestiging toesturen.

Mocht je reis niet bevestigd worden, dan zullen wij contact met je opnemen om eventuele alternatieven te bespreken.

Wij proberen je boeking binnen 2 werkdagen aan je te bevestigen. Mocht je in de tussentijd vragen hebben, dan kun je altijd contact met ons opnemen.

Hoe boek ik twee verschillende kamertypes?
Dit is helaas niet mogelijk via onze website. Dit kun je in het opmerkingenveld vermelden, wij sturen je dan een nieuw prijsvoorstel.
Reizen met kinderen
Indien je met één of meerdere kinderen reist, kun je dit in het opmerkingenveld aan het eind van je boeking aangeven. Je hoeft de kinderen in dit geval niet mee te tellen bij het aantal personen.

Na ontvangst van je aanvraag, rekenen wij graag voor je uit wat de prijs voor de kinderen zal zijn. Het kan voorkomen dat de aangeboden hotels niet geschikt zijn voor het reizen met kinderen. Wij bieden je dan graag een gelijkwaardig alternatief aan.
Reizen met huisdieren
Indien je met een huisdier reist, kun je dit in het opmerkingenveld aan het eind van je boeking aangeven. Het kan voorkomen dat de aangeboden hotels, vakantieparken of cottages niet geschikt zijn voor het reizen met huisdieren. Wij bieden je dan graag een gelijkwaardig alternatief aan.

Aan het reizen met huisdieren zijn altijd kosten verbonden, wij zullen je hier vooraf over informeren. Meer informatie over het reizen met een huisdier kun je vinden op onze bestemmingen pagina's.
Kan ik deze reis aanpassen aan mijn wensen?
Natuurlijk! Al onze reizen zijn aan te passen aan je wensen! Laat ons weten wat je zou willen aanpassen en wij sturen je graag geheel vrijblijvend een voorstel toe. Je kunt je wensen mailen naar: info@houseofbritain.nl.
Bijkomende kosten
• reserveringskosten € 22,50 per boeking

Wanneer je enkel een overtocht reserveert bedragen de reserveringskosten € 15.

Deelnemersbijdrage SGR
Per 1 februari 2021 voert de Stichting Garantiefonds Reisgelden een deelnemersbijdrage in van € 5 per persoon per boeking. Deze bijdrage zal door House of Britain bij je in rekening worden gebracht en worden afgedragen aan de SGR. Zo zorgen we er samen voor dat het garantiefonds blijft beschikken over voldoende financiële middelen om reisgeld terug te betalen bij financieel onvermogen.
Goed verzekerd op reis
Annuleringsverzekering
Je kunt via ons een aflopende annuleringsverzekering afsluiten bij Europeesche Verzekeringen. Deze verzekering is zeer compleet en mits je met geldige reden annuleert, krijg je zelfs je reeds genoten vakantie dagen terug.

Reisverzekering
Uiteraard kun je via ons ook een aflopende reisverzekering afsluiten. Zo ben je goed verzekerd tegen eventuele risico's. De reisverzekering biedt Europadekking en tevens de nodige vergoedingen in geval van geneeskundige kosten.

Afsluiten van de gewenste verzekering(en) kun je éénvoudig doen tijdens het boekingsproces. Wanneer je in de kassabon klikt op 'BOEKEN' kun je op de volgende pagina de gewensten verzekering(en) aanvinken.
Inbegrepen
• 8 overnachtingen inclusief ontbijt
• Uitgebreid informatiepakket met kaarten en Engelstalige routebeschrijvingen
• Bagage transport op wandeldagen
Niet inbegrepen
• Transfers naar het startpunt en vanaf het eindpunt van de wandelvakantie
• Vervoer naar Groot-Brittannië (dit is tijdens het maken van uw online reservering bij te boeken)
Voorbeeld accommodatie
Hieronder ziet u een selectie van de accommodatie die wij bij deze reis gebruiken. Onderstaande accommodatie zijn voorbeelden, waardoor het kan voorkomen dat u soms in andere accommodatie verblijft. Uiteraard zijn deze alternatieven altijd van gelijkwaardige kwaliteit. De aangeboden accommodaties worden door ons regelmatig bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.
Impressie accommodaties
--
Bij deze rondreis verblijft u in sfeervolle B&B’s. Wij boeken accommodaties voor u die regelmatig w...
Bij deze rondreis verblijft u in sfeervolle B&B’s. Wij boeken accommodaties voor u die regelmatig worden bezocht door onze plaatselijke agenten, om de kwaliteit te kunnen garanderen.

De B&B's variëren van traditionele boerderijen tot moderne bungalows en van pensions tot kleine familiehotels. De meeste B&B's hebben een ontbijtruimte en in sommige B&B's kan de gastheer/vrouw ook een diner verzorgen. Gedurende uw verblijf in B&B’s kunt u het echte Engelse leven ontdekken en zult u de vriendelijkheid en gastvrijheid ervaren die de Engelsen zo eigen is.

Wij bieden kamers aan met privé faciliteiten, u heeft dan de beschikking over een eigen badkamer. Deze kan zich op uw kamer bevinden of op de gang. Uw verblijf is inclusief Engels ontbijt.

Zodra de boeking door onze agent is bevestigd, sturen wij u een accommodatielijst met de accommodaties die voor u zijn geboekt.
Lees meer

Blijf op de hoogte van acties en aanbiedingen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden