Great Glen Way
De Great Glen loopt van de Moray Firth in het oosten tot de Atlantische Oceaan in het westen en verdeelt de Schotse Hooglanden op spectaculaire wijze in tweeën. Uw wandelvakantie begint in Fort William en voert u langs imposante bergen en talrijke meren naar Inverness, de hoofdstad van de Highlands.
Boek nu
vanaf € 950 p.p.
Schotland | Urquhart Castle
Wandelreis Schotland | Great Glen Way
Afstand per dag: ca. 8-22 km.
Moeilijkheidsgraad: Geschikt voor iedereen die regelmatig wandelt. De wandelingen variëren van makkelijk tot middelzwaar. Op enkele wandeldagen dient u lichte hoogteverschillen te overbruggen.
Highlights
• Fort William
• Neptune's Staircase
• Loch Lochy
• Fort Augustus
• Loch Ness
• Urquhart Castle

Informatie over de inbegrepen accommodatie(s)
Meer informatie over de accommodatie die is inbegrepen bij deze reis kunt u vinden onder de prijstabel.
Schotland | Highlander koe
Schotland | Highlander koe

De reis van dag tot dag

Dag 1:
Reis vanuit Glasgow met de trein naar uw eerste overnachtingsadres Fort William en geniet van de prachtige uitzichten tijdens deze rit.
Dag 2:
U wandelt via Loch Linnhe en de rivier de Lochy naar Gairlochy over zo'n 16 kilometer. Onderweg kunt u Neptune's Staircase bekijken, het grootste sluizensysteem van Groot-Brittannië met 8 sluizen die over een afstand van 457 meter wel 19,5 meter hoogteverschil overbrugt.
Dag 3:
Wandel langs Loch Lochy, een 16 kilometer lang meer met een gemiddelde diepte van 70 meter, aan weerszijden vindt hoge bergen. Uw overnachting vindt plaats in South Laggan. De totale wandeling loopt over ongeveer 20 kilometer.
Dag 4:
Over gezellige bospaden langs het Loch Oich en het Caledonian Canal wandelt u in 17 kilometer naar het leuke plaatsje Fort Augustus waar u het Caledonian Canal Heritage Centre vindt en zo alles te weten kunt komen over dit kanaal.
Dag 5:
De route loopt licht omhoog langs het beroemde Loch Ness, hou het water goed in de gaten ,wie weet spot u Nessie ergens! Na ongeveer 11 kilometer komt u aan in Invermoriston voor uw overnachting.
Dag 6:
Een wandeling van 19 kilometer waarmee u verder klimt tot 300 meter boven Loch Ness. Overnachting in Drumnadrochit waar u Urquhart Castle en het Loch Ness Exhibition Centre kunt bezoeken. Hier kunt u alles over 'Nessie' te weten komen.
Dag 7:
De laatste dag langs het immense Loch Ness, uw wandeling loopt over 22 kilometer naar het pittoreske Dochgarroch.
Dag 8:
De laatste wandeling van uw reis. De wandeling van 8 kilometer neemt u mee door de Highlands helemaal tot aan Inverness, waar uw laatste overnachting plaats zal vinden.
Dag 9:
Uw wandelvakantie eindigt in Inverness, wanneer u nog wat tijd te besteden hebt, is het aangeraden om in de buurt van Inverness Fort George te bezoeken, een indrukwekkende militaire basis aan de kust, vanwaar u regelmatig dolfijnen kunt bewonderen. Per trein of bus kunt u naar Glasgow of Edinburgh reizen.
Selecteer uw reisdatum
Kies via de kalender uw gewenste vertrekdatum. De getoonde prijzen zijn per persoon, gebaseerd op het hieronder gekozen aantal reizigers & kamertype.

Boeken
Klik op de prijs die hoort bij de datum waarop u wenst te reizen. Aan de rechterkant verschijnt de prijsberekening (uw kassabon) en kunt u de gekozen reis boeken.
Hulp bij online boeken
Hoe boek ik online mijn reis?
Aan de linkerkant selecteert u het aantal deelnemers, kiest u de gewenste accommodatie en kiest u via de kalender de gewenste vertrekdatum.

U ziet nu de prijzen die geldig zijn in de door u gekozen periode. Klik op de prijs die hoort bij de datum waarop u wenst te reizen.

Aan de rechterkant verschijnt uw kassabon. Hier ziet u de totale reissom inclusief de eventuele van toepassing zijnde kortingen & toeslagen. Klopt alles? Klik dan onderaan op de kassabon, op de knop 'Boek deze reis'.

U krijgt hierna een pagina te zien met items die u kunt bijboeken. Denk hierbij aan een overtocht, Heritage pas of een reis- en/of annuleringsverzekering.

Uw boeking is ALTIJD op aanvraag! Wat betekent dit?
Wij werken niet met voorraden. Hierdoor zijn alle reizen die wij aanbieden op aanvraag. Na ontvangst van uw reservering gaan onze medewerkers direct na of uw reis nog beschikbaar is. Wij zullen uw reservering plaatsen bij onze leverancier(s). Zodra uw reis is bevestigd, zullen wij u de factuur en de boekingsbevestiging toesturen.

Mocht uw reis niet bevestigd worden, dan zullen wij contact met u opnemen om eventuele alternatieven te bespreken.

Wij proberen uw boeking binnen 2 werkdagen aan u te bevestigen. Mocht u in de tussentijd vragen hebben, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Hoe boek ik twee verschillende kamertypes?
Dit is helaas niet mogelijk via onze website. Dit kunt u in het opmerkingenveld vermelden, wij sturen u dan een nieuw prijsvoorstel.
Reizen met kinderen
Indien u met één of meerdere kinderen reist, kun u dit in het opmerkingenveld aan het eind van uw boeking aangeven. U hoeft de kinderen in dit geval niet mee te tellen bij het aantal personen.

Na ontvangst van uw aanvraag, rekenen wij graag voor u uit wat de prijs voor de kinderen zal zijn. Het kan voorkomen dat de aangeboden hotels niet geschikt zijn voor het reizen met kinderen. Wij bieden u dan graag een gelijkwaardig alternatief aan.
Reizen met huisdieren
Indien u met een huisdier reist, kun u dit in het opmerkingenveld aan het eind van uw boeking aangeven. Het kan voorkomen dat de aangeboden hotels, vakantieparken of cottages niet geschikt zijn voor het reizen met huisdieren. Wij bieden u dan graag een gelijkwaardig alternatief aan.

Aan het reizen met huisdieren zijn altijd kosten verbonden, wij zullen u hier vooraf over informeren. Meer informatie over het reizen met een huisdier kunt u vinden op onze bestemmingen pagina's.
Kan ik deze reis aanpassen aan mijn wensen?
Natuurlijk! Al onze reizen zijn aan te passen aan uw wensen! Laat ons weten wat u zou willen aanpassen en wij sturen u graag geheel vrijblijvend een voorstel toe. U kunt uw wensen mailen naar: info@houseofbritain.nl.
Bijkomende kosten
• reserveringskosten € 22,50 per boeking

Wanneer u enkel een overtocht reserveert bedragen de reserveringskosten € 15.
Goed verzekerd op reis
Annuleringsverzekering
U kunt via ons een aflopende annuleringsverzekering afsluiten bij Europeesche Verzekeringen. Deze verzekering is zeer compleet en mits u met geldige reden annuleert, krijgt u zelfs uw reeds genoten vakantie dagen terug.

Reisverzekering
Uiteraard kunt u via ons ook een aflopende reisverzekering afsluiten. Zo bent u goed verzekerd tegen eventuele risico's. De reisverzekering biedt Europa dekking en tevens de nodige vergoedingen in geval van geneeskundige kosten.

Afsluiten van de gewenste verzekering(en) kunt u éénvoudig doen tijdens het boekingsproces. Wanneer u in de kassabon klikt op 'BOEKEN' kunt u op de volgende pagina de gewensten verzekering(en) aanvinken.
Inbegrepen
• 8 overnachtingen inclusief ontbijt
• Uitgebreid informatiepakket met kaarten en Engelstalige routebeschrijvingen
• Bagage transport op wandeldagen
Niet inbegrepen
• Transfers naar het startpunt en vanaf het eindpunt van de wandelvakantie
• Vervoer naar Groot-Brittannië (dit is tijdens het maken van uw online reservering bij te boeken)
Voorbeeld accommodatie
Hieronder ziet u een selectie van de accommodatie die wij bij deze reis gebruiken. Onderstaande accommodatie zijn voorbeelden, waardoor het kan voorkomen dat u soms in andere accommodatie verblijft. Uiteraard zijn deze alternatieven altijd van gelijkwaardige kwaliteit. De aangeboden accommodaties worden door ons regelmatig bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.
Blijf op de hoogte van acties en aanbiedingen!