• 0118-440 444
  • ma t/m vr 9:00 uur - 17:00 uur
Great Glen Way
De Great Glen is een natuurlijke grens door de Schotse Hooglanden die loopt van de Grampian Mountains in het zuidoosten tot de Northwest Highlands in het noordwesten. Uw wandelvakantie begint in Fort William en voert u langs imposante bergen en talrijke meren naar Inverness, de hoofdstad van de Highlands.
Boek nu
vanaf € 900 p.p.
Schotland | Urquhart Castle
Wandelreis Schotland | Great Glen Way
Afstand per dag: ca. 8-22 km.
Moeilijkheidsgraad: Geschikt voor iedereen die regelmatig wandelt. De wandelingen variëren van makkelijk tot middelzwaar. Op enkele wandeldagen dient u lichte hoogteverschillen te overbruggen.
Highlights
• Fort William
• Neptune's Staircase
• Loch Lochy
• Fort Augustus
• Loch Ness
• Urquhart Castle

Informatie over de inbegrepen accommodatie(s)
Wanneer u deze reis aanvraagt via onze website zullen wij deze inboeken bij onze agent. Wij weten pas na bevestiging van de agent in welke accommodatie(s) u zult verblijven. We zullen altijd een kamer met privé badkamer voor u boeken. Een overzicht van de geboekte accommodaties ontvangt u pas bij uw reisbescheiden.
Schotland | Highlander koe
Schotland | Highlander koe

De reis van dag tot dag

Reisschema
• 1 nacht in of in de omgeving van Fort William
• 1 nacht in of in de omgeving van Spean Bridge
• 1 nacht in of in de omgeving van Laggan
• 1 nacht in of in de omgeving van Fort Augustus
• 1 nacht in of in de omgeving van Invermoriston
• 1 nacht in of in de omgeving van Drumnadrochit
• 1 nacht in of in de omgeving van Dochgarroch
• 1 nacht in of in de omgeving van Inverness
Dag 1
Reis vanuit Glasgow of Edinburgh met de trein naar uw eerste overnachtingsadres in Fort William en geniet van de prachtige uitzichten tijdens deze treinrit.
Dag 2
U wandelt langs Loch Linnhe en de rivier de Lochy over zo'n 16 kilometer naar Gairlochy. Onderweg kunt u Neptune's Staircase bekijken, het grootste sluizensysteem van Groot-Brittannië met 8 sluizen die over een afstand van 457 meter wel 19,5 meter hoogteverschil overbruggen.
Dag 3
Wandel langs Loch Lochy, een 16 kilometer lang meer met een gemiddelde diepte van 70 meter, met weerszijden prachtige uitzichten op hoge bergen. Uw overnachting vindt plaats in South Laggan. De totale wandeling loopt over ongeveer 20 kilometer.
Dag 4
Over knusse bospaden langs het Loch Oich en het Caledonian Canal wandelt u in 17 kilometer naar het leuke plaatsje Fort Augustus waar u het Caledonian Canal Heritage Centre vindt en zo alles te weten kunt komen over dit kanaal dat altijd van groot strategisch belang was voor de Britse marine.
Dag 5
De route loopt vandaag licht omhoog langs het beroemde Loch Ness, hou het water goed in de gaten, wie weet spot u Nessie ergens! Na ongeveer 11 kilometer komt u aan in Invermoriston voor uw overnachting.
Dag 6
Een wandeling van 19 kilometer waarmee u klimt tot 300 meter boven Loch Ness. Uw overnachting is in Drumnadrochit waar u Urquhart Castle en het Loch Ness Exhibition Centre kunt bezoeken. Hier kunt u alles over het monster van Loch Ness te weten komen.
Dag 7
De laatste dag langs het immense en mysterieuze Loch Ness, uw wandeling loopt over 22 kilometer naar het pittoreske Dochgarroch.
Dag 8
Alweer de laatste wandeldag van uw reis. De wandeling van 8 kilometer neemt u mee door het laatste stukje van de Highlands helemaal tot aan Inverness, waar uw laatste overnachting plaats zal vinden.
Dag 9
Uw wandelvakantie eindigt in Inverness, wanneer u nog wat tijd te besteden hebt, is het aan te raden om in de buurt van Inverness Fort George te bezoeken, een indrukwekkende militaire basis aan de kust, vanwaar u regelmatig dolfijnen kunt bewonderen. Per trein of bus kunt u naar Glasgow of Edinburgh reizen.
Selecteer uw reisdatum
Kies via de kalender uw gewenste vertrekdatum. De getoonde prijzen zijn per persoon, gebaseerd op het hieronder gekozen aantal reizigers & kamertype.

Boeken
Klik op de prijs die hoort bij de datum waarop u wenst te reizen. Aan de rechterkant verschijnt de prijsberekening (uw kassabon) en kunt u de gekozen reis boeken.
Hulp bij online boeken
Hoe boek ik online mijn reis?
Aan de linkerkant selecteert u het aantal deelnemers, kiest u de gewenste accommodatie en kiest u via de kalender de gewenste vertrekdatum.

U ziet nu de prijzen die geldig zijn in de door u gekozen periode. Klik op de prijs die hoort bij de datum waarop u wenst te reizen.

Aan de rechterkant verschijnt uw kassabon. Hier ziet u de totale reissom inclusief de eventuele van toepassing zijnde kortingen & toeslagen. Klopt alles? Klik dan onderaan op de kassabon, op de knop 'Boek deze reis'.

U krijgt hierna een pagina te zien met items die u kunt bijboeken. Denk hierbij aan een overtocht, Heritage pas of een reis- en/of annuleringsverzekering.

Uw boeking is ALTIJD op aanvraag! Wat betekent dit?
Wij werken niet met voorraden. Hierdoor zijn alle reizen die wij aanbieden op aanvraag. Na ontvangst van uw reservering gaan onze medewerkers direct na of uw reis nog beschikbaar is. Wij zullen uw reservering plaatsen bij onze leverancier(s). Zodra uw reis is bevestigd, zullen wij u de factuur en de boekingsbevestiging toesturen.

Mocht uw reis niet bevestigd worden, dan zullen wij contact met u opnemen om eventuele alternatieven te bespreken.

Wij proberen uw boeking binnen 2 werkdagen aan u te bevestigen. Mocht u in de tussentijd vragen hebben, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Hoe boek ik twee verschillende kamertypes?
Dit is helaas niet mogelijk via onze website. Dit kunt u in het opmerkingenveld vermelden, wij sturen u dan een nieuw prijsvoorstel.
Reizen met kinderen
Indien u met één of meerdere kinderen reist, kunt u dit in het opmerkingenveld aan het eind van uw boeking aangeven. U hoeft de kinderen in dit geval niet mee te tellen bij het aantal personen.

Na ontvangst van uw aanvraag, rekenen wij graag voor u uit wat de prijs voor de kinderen zal zijn. Het kan voorkomen dat de aangeboden hotels niet geschikt zijn voor het reizen met kinderen. Wij bieden u dan graag een gelijkwaardig alternatief aan.
Reizen met huisdieren
Indien u met een huisdier reist, kunt u dit in het opmerkingenveld aan het eind van uw boeking aangeven. Het kan voorkomen dat de aangeboden hotels, vakantieparken of cottages niet geschikt zijn voor het reizen met huisdieren. Wij bieden u dan graag een gelijkwaardig alternatief aan.

Aan het reizen met huisdieren zijn altijd kosten verbonden, wij zullen u hier vooraf over informeren. Meer informatie over het reizen met een huisdier kunt u vinden op onze bestemmingen pagina's.
Kan ik deze reis aanpassen aan mijn wensen?
Natuurlijk! Al onze reizen zijn aan te passen aan uw wensen! Laat ons weten wat u zou willen aanpassen en wij sturen u graag geheel vrijblijvend een voorstel toe. U kunt uw wensen mailen naar: info@houseofbritain.nl.
Bijkomende kosten
• reserveringskosten € 22,50 per boeking

Wanneer u enkel een overtocht reserveert bedragen de reserveringskosten € 15.

Deelnemersbijdrage SGR
Per 1 februari 2021 voert de Stichting Garantiefonds Reisgelden een deelnemersbijdrage in van € 5 per persoon per boeking. Deze bijdrage zal door House of Britain bij u in rekening worden gebracht en worden afgedragen aan de SGR. Zo zorgen we er samen voor dat het garantiefonds blijft beschikken over voldoende financiële middelen om reisgeld terug te betalen bij financieel onvermogen.
Goed verzekerd op reis
Annuleringsverzekering
U kunt via ons een aflopende annuleringsverzekering afsluiten bij Europeesche Verzekeringen. Deze verzekering is zeer compleet en mits u met geldige reden annuleert, krijgt u zelfs uw reeds genoten vakantie dagen terug.

Reisverzekering
Uiteraard kunt u via ons ook een aflopende reisverzekering afsluiten. Zo bent u goed verzekerd tegen eventuele risico's. De reisverzekering biedt Europadekking en tevens de nodige vergoedingen in geval van geneeskundige kosten.

Afsluiten van de gewenste verzekering(en) kunt u éénvoudig doen tijdens het boekingsproces. Wanneer u in de kassabon klikt op 'BOEKEN' kunt u op de volgende pagina de gewensten verzekering(en) aanvinken.
Inbegrepen
• 8 overnachtingen inclusief ontbijt
• Uitgebreid informatiepakket met kaarten en Engelstalige routebeschrijvingen
• Bagage transport op wandeldagen
Niet inbegrepen
• Transfers naar het startpunt en vanaf het eindpunt van de wandelvakantie
• Vervoer naar Groot-Brittannië (dit is tijdens het maken van uw online reservering bij te boeken)
Voorbeeld accommodatie
Hieronder ziet u een selectie van de accommodatie die wij bij deze reis gebruiken. Onderstaande accommodatie zijn voorbeelden, waardoor het kan voorkomen dat u soms in andere accommodatie verblijft. Uiteraard zijn deze alternatieven altijd van gelijkwaardige kwaliteit. De aangeboden accommodaties worden door ons regelmatig bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.
Impressie accommodaties
--
Bij deze rondreis verblijft u in sfeervolle B&B’s. Wij boeken accommodaties voor u die regelmatig w...
Bij deze rondreis verblijft u in sfeervolle B&B’s. Wij boeken accommodaties voor u die regelmatig worden bezocht door onze plaatselijke agenten, om de kwaliteit te kunnen garanderen.

De B&B's variëren van traditionele boerderijen tot moderne bungalows en van pensions tot kleine familiehotels. De meeste B&B's hebben een ontbijtruimte en in sommige B&B's kan de gastheer/vrouw ook een diner verzorgen. Gedurende uw verblijf in B&B’s kunt u het echte Schotse leven ontdekken en zult u de vriendelijkheid en gastvrijheid ervaren die de Schotten zo eigen is.

Wij bieden kamers aan met privé faciliteiten, u heeft dan de beschikking over een eigen badkamer. Deze kan zich op uw kamer bevinden of op de gang. Uw verblijf is inclusief Schots ontbijt.

Zodra de boeking door onze agent is bevestigd, sturen wij u een accommodatielijst met de accommodaties die voor u zijn geboekt.
Lees meer

Blijf op de hoogte van acties en aanbiedingen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden